مکمل های ورزشی

اهمیت لوسین

 لوسین در سنتز پروتئین عضلانی

صحبت درباره اهمیت لوسین با این موضوع شروع میشه که باید اینو بدونیم بدن ما دائما در حال تجزیه و ساخت مجدد پروتئین هاست.

حتی پروتئین های عضلانی هر چند ماه یک بار کاملا تجزیه و دوباره سنتز میشن.

به فرآیند تجزیه protein breakdown و به فرآیند ساخت protein synthesis یا سنتز پروتئین گفته میشود.

اگه در مجموع و در طول زمان سنتز از تجزیه بیشتر باشه افزایش پروتئین بدن که در واقع افزایش بافت های مختلف از جمله بافت عضله است اتفاق می افته. فرآیند سنتز توسط یک سیگنال آغاز میشه.

یکی از بهترین تحریک کننده های این سیگنال آمینو اسید ضروری لوسین هست که با ورود به سلول باعث شروع فرآیند پروتئین سازی میشه.

چه مقدار کافی است؟

 مطالعات نشون داده که حداقل مقدار این ماده برای تحریک سنتز پروتئین عضلانی در افراد جوان ۱ گرم و در افراد سالمند به دلیل مقاومت آنابولیک ۲ گرمه.

البته باید دقت کرد که فقط این ماده باعث ساخت عضله نمیشه که اگه اینطور بود مصرف لوسین به تنهایی کافی بود. این آمینو اسید شروع کننده یا عامل تحریک کننده سنتز پروتئین به حساب میاد.

برای ساخت پروتئین ها وجود همه آمینو اسید های پروتئین ساز ضروریه و از اونجایی که بدن ما خودش بعضی از این آمینو اسیدها رو می‌سازه فقط کافیه در کنار لوسین کافی پروتئین هایی که حاوی مقدار مناسب آمینو اسیدهای ضروری هستند مصرف بشه.

پروتئین وِی ۱۲% ، پروتئین شیر ۱۰%، پروتئین تخم مرغ ۸/۵% وپروتئین گوشت قرمز حاوی ۸% لوسین هستند.

به عبارت دیگه هر دو عدد تخم مرغ کامل ۱۰۷۵ میلی گرم، هر ۳۰۰ گرم شیر ۱ گرم، هر ۵۰ گرم ماهی تن ۱۲۰۰ میلی گرم و هر ۵۰ گرم گوشت گوساله ۱۵۰۰ میلی گرم لوسین داره.

اهمین لوسین

توی شکل بعضی از مواد غذایی و مکمل ها رو به همراه مقدار اونها برای تامین ۲/۵ گرم لوسین می‌بینید.

 

 


شاید مطالب زیر برایتان مفید باشد:

علائم کمبود تستوسترون

کاهش وزن با هرم طلایی چربی سوزی

سنتز پروتئین و نقش آن در عضله سازی


 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *