ال-کانتین و نقش آن در چربی سوزی

 

ال-کارنتین بدن از طریق غذا به ویژه گوشت قرمز تأمین می شود مقادیر اندکی از آن روزانه از طریق ادرار و مدفوع دفع می شود.

کارکرد اصلی این ماده انتقال زنجیره طویل اسید چربی در عرض غشا میتوکندری به داخل کانال سوخت و ساز است و محل سنتز آن در کلیه و کبد است.

ال-کارنتین مورد نیاز بدن را میتوان از طریق غذاهای تهیه شده. با منابع حیوانی تامین کرد احتمال کمبود طبیعی این ماده در بدن به شدت نادر است.

(با اینکه تو اکثر سایت ها برای بازار گرمی نوشتن بدن زیاد با کمبودش مواجه میشه)

وجود ال-کارنیتین برای انتقال و اکسیداسیون زنجیره طویل از اسیدهای چرب در میتوکندریا، برای تولید انرژی ضروری است .

بنابراین تامین ال-کارنتین کافی سبب سوخت و ساز چربی بیشتر و افزایش سهم چربی در فرآیند تامین انرژی خواهد شد.

ورزشکاران از این مکمل برای تسریع در کاهش چربی و افزایش توان هوازی و ناهوازی خود استفاده می کنند.

اما تاکنون بیشتر تلاش های کنترل شده با استفاده از دارونما و مصرف خوراکی ال-کارنیتین برای بهبودی در حداکثر

جذب اکسیژن یا عملکرد استقامتی با شکست مواجه شده است و مصرف مکمل ال کارنتین هیچ تاثیری بر عملکرد

نخواهد داشت.

میتوان به صورت خلاصه این موضوع را بیان کرد:

ال-کارنتین باعث انتقال چربی ها و اسید های چرب به داخل میتوکندری سلول ها می شود.

و بعد از اکسیده شدن درون این سلول ها به عنوان سوخت مورد نیاز استفاده شوند.

در اینجا لازم است نکات مهمی را در رابطه با چربی ها دانست که بعد از مصرف این مکمل قرار است به عنوان انرژی مورد استفاده قرار بگیرد.

نکات مهم در رابطه با چربی ها:

در خلال تمرین عضلات اسکلتی می توانند انرژی شیمیایی خود را هم از طریق اکسیداسیون چربی و هم از طریق کربوهیدرات تامین کنند.

در حالت استراحت انرژی عمومی مورد نیاز اندام های بدن تا اندازه زیادی از طریق اسیدهای چرب تامین می‌گردد.

در هنگام تمرین نیز بر اثر فعل و انفعالات داخلی بدن میزان سوخت و ساز چربی افزایش خواهد یافت.

و در نتیجه از تراکم اسیدهای چرب آزاد در سلول عضله کاسته خواهد شد ؛و این امر منجر به جذب بیشتر اسید های چرب آزاد از خون خواهد شد.

در ادامه باید اضافه کرد:

  • چربی در مقایسه با کربوهیدرات ها یک منبع کند برای تولید انرژی است.
  • زمانی که بدن صرفا از منبع چربی به عنوان انرژی استفاده میکند ، ورزشکار می تواند از ۴۰ تا ۶۰ حداکثر توان خود استفاده کند.
  • یکی از پیامد های مهم ورزش افزایش مصرف چربی است که منجر به کاهش استفاده از ذخایر گلیکوژن بدن و صرفه جویی در منابع کربوهیدرات ، افزایش مدت زمان تمرین و تاخیر در خستگی خواهد شد.محققان دریافتند در طول انجام جلسات دوچرخه سواری‌ با فشار پایین افرادی که از ال-کارنتین مصرف کرده بودند

۵۵%کمتر گلیکوژن مصرف کرده بودند و در همین حال میزان چربی‌ سوزی آنها ۵۵% افزایش پیدا کرده بود.

  • توصیه میشود غذای روزانه ورزشکاران حاوی چربی کمتر و کربوهیدرات بیشتری باشد.

 

روش مصرف ال-کارنتین

مهم‌ ترین نکته در مورد بهترین زمان مصرف ال‌ کارنیتین ۱۰۰۰ مصرف آن با کربوهیدرات‌ ها است. در تحقیقات

اولیه مزیتی در مورد ال‌ کارنیتین گزارش نشد ، زیرا این مکمل نتوانست به اندازه کافی‌ سطح ال‌ کارنیتین عضلات

را افزایش دهد. اما دلیل این امر این بود که از این مکمل در زمان صحیح استفاده نشده بود. یعنی‌ زمانی‌ که

سطح انسولین بالا و توانایی جذب ماهیچه‌ ها به حداکثر رسیده باشد.

تحقیقات جدیدتر نشان داده‌ اند برای ورود مقادیر کافی‌ ال‌ کارنیتین به درون سلول‌ های ماهیچه ای سطح انسولین

باید بالا باشد. از طرف دیگر مصرف ال‌ کارنیتین خود باعث بهبود عمل انسولین روی سلول‌ های ماهیچه ای میشود

که نتیجه این امر انتقال بیشتر گلوکز و همچنین ال‌ کارنیتین به درون سلول‌ ها می‌ باشد.

اگر چه مقدار حداقل ۱ گرم ال‌ کارنیتین می تواند اثر گذار باشد ، اما بهترین حالت برای شما مصرف ۲ الی ۳ گرم

در هر دوز برای دریافت بیشترین مزایا می‌ باشد و در کنار آن باید ۳۰ الی ۴۰ گرم کربوهیدرات و ۲۰ الی ۴۰ گرم

پروتئین نیز ترجیحا مصرف شود.

ورزشکاران معتقدند به منظور بهبود چربی سوزی و افزایش استقامت بهترین زمان مصرف این مکمل قبل از شروع

تمرین است. اگر قصد شما بهبود ریکاوری است ، باید بعد از اتمام تمرین میل کنید. بهترین حالت مصرف ال

کارنیتین تقسیم آن به ۲ الی ۳ وعده در طول روز است. یک وعده را قبل از تمرین و یک وعده را بعد از اتمام

تمرین میل کنید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید