علم و بدن

اگزالات (اسید اگزالیک) چیست؟+مضرات و غذاهای حاوی آن

اسید اگزالیک

اگزالات (اسید اگزالیک) و تاثیرات آن بر سلامتی چیست ؟

 

مضرات و غذاهای حاوی اگزالات (اسید اگزالیک) :سبزیجات برگ دار و سایر غذاهای گیاهی در میان افرادی که به سلامتی خود اهمیت میدهند، بسیار محبوب هستند.

با این حال ، بسیاری از این غذاها حاوی یک ماده ضد تغذیه ای ، به نام اگزالات (اسید اگزالیک) نیز هستند.

این مقاله مفصلی درباره اگزالات و اثرات آن بر سلامتی است.

اگزالات چیست؟

اسید اگزالیک یک ترکیب آلی است که در بسیاری از گیاهان یافت می شود؛ شامل سبزیجات برگ دار ، سبزیجات ، میوه ها ، کاکائو ، مغزها و دانه ها .

در گیاهان ، معمولاً به مواد معدنی متصل می شود و اگزالات تشکیل می دهد.

اصطلاحات “اسید اگزالیک” و “اگزالات” به جای هم در علوم تغذیه استفاده می شوند.

بدن شما می تواند به تنهایی اگزالات تولید کند یا آن را از طریق غذا بدست آورد. ویتامین C همچنین وقتی متابولیزه می شود به اگزالات تبدیل می شود.

پس از مصرف ، اگزالات می تواند به مواد معدنی متصل شود و ترکیباتی از جمله اگزالات کلسیم و اگزالات آهن ایجاد کند. این امر بیشتر در روده بزرگ رخ می دهد ، اما می تواند در کلیه ها و سایر قسمت های دستگاه ادراری نیز رخ دهد.

برای بیشتر افراد ، این ترکیبات در مدفوع یا ادرار از بین می روند.

با این حال ، برای افراد حساس ، رژیم های غذایی با اگزالات بالا با افزایش خطر سنگ کلیه و سایر مشکلات سلامتی مرتبط است.

خلاصه

اگزالات یک اسید آلی است که در گیاهان یافت می شود ، اما می تواند توسط بدن نیز ساخته شود. این ماده به مواد معدنی متصل می شود، و با سنگ کلیه و سایر مشکلات سلامتی مرتبط است.

اگزالات

 

معایب و مضرات اگزالات (اسید اگزالیک) :

  • اگزالات می تواند جذب مواد معدنی را کاهش دهد

یکی از اصلی ترین نگرانی های بهداشتی در مورد اگزالات این است که می تواند به مواد معدنی روده متصل شود و از جذب آنها توسط بدن جلوگیری کند.

به عنوان مثال ، اسفناج دارای کلسیم و اگزالات زیادی است که از جذب مقدار زیادی کلسیم ، در بدن جلوگیری می کند .

خوردن فیبر و اگزالات با هم ممکن است مانع جذب مواد مغذی شود.

با این وجود ، لازم به یادآوری است که فقط برخی از مواد معدنی موجود در غذای ما به اگزالات متصل می شوند.

حتی اگر جذب کلسیم با خوردن اسفناج کاهش یابد ، هنگام مصرف شیر و اسفناج ، جذب کلسیم از شیر تحت تأثیر قرار نمی گیرد .

خلاصه مضرات اگزالات

اگزالات می تواند به مواد معدنی موجود در روده متصل شود و از جذب برخی از آنها جلوگیری کند ، به ویژه هنگامی که با فیبر ترکیب شود.

 

  • اگزالات میتواند به ایجاد سنگ کلیه کمک کند

به طور معمول ، کلسیم و مقادیر کمی اگزالات به طور همزمان در دستگاه ادراری وجود دارد ، اما به صورت حل شده باقی می ماند و مشکلی ایجاد نمی کند.

با این حال ، گاهی اوقات آنها متصل می شوند و بلورها را تشکیل می دهند. در بعضی از افراد ، این بلورها می توانند منجر به تشکیل سنگ شود ، مخصوصاً وقتی اگزالات زیاد باشد و حجم ادرار کم باشد .

سنگ های کوچک معمولاً مشکلی ایجاد نمی کنند ، اما سنگ های بزرگ می توانند باعث درد شدید ، حالت تهوع و خون در ادرار در حین حرکت در مجاری ادراری شوند.

اگرچه انواع دیگری از سنگ کلیه نیز وجود دارد ، اما حدود ۸۰٪ آن از اگزالات کلسیم تشکیل شده است.

به همین دلیل ، ممکن است به افرادی که یک دوره سنگ کلیه داشته اند توصیه شود که مصرف غذاهای سرشار از اگزالات را به حداقل برسانند .

با این حال ، محدودیت سرتاسری اگزالات برای هر فردی که دارای سنگ کلیه است ، دیگر توصیه نمی شود. این بدان دلیل است که بیشتر اگزالات موجود در ادرار به جای جذب از مواد غذایی توسط بدن تولید می شود.

اکنون اکثر متخصصان اورولوژی فقط یک رژیم غذایی سخت کم اگزالات (کمتر از ۵۰ میلی گرم در روز) را برای بیمارانی تجویز می کنند، که مقادیر زیادی اگزالات در ادرار دارند.

بنابراین ، مهم است که هر از گاهی آزمایش شود تا مشخص شود چه مقدار محدودیت لازم است.

خلاصه مضرات اگزالات

غذاهای با اگزالات بالا ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را در افراد مستعد افزایش دهد و توصیه های مربوط به بیماران براساس میزان این ماده در ادرار است.

غذاهای حاوی اگزالات

 

  • آیا اگزالات (اسید اگزالیک) مشکلات دیگری نیز ایجاد می کند؟

دیگر مضرات اگزالات :برخی ادعا می کنند که مصرف زیاد اگزالات ممکن است با ایجاد اوتیسم مرتبط باشد.

برخی دیگر می گویند اگزالات ممکن است به ولوودینیا مرتبط باشد که با درد مزمن و غیر قابل توضیح واژن توصیف می شود.

بر اساس نتایج مطالعه ، محققان معتقدند که هیچ یک از این اختلالات به احتمال زیاد توسط اگزالات های موجود دز رژیم غذایی ایجاد نمی شوند .

با این حال ، هنگامی که ۵۹ زن مبتلا به ولوودینیا با رژیم غذایی کم اگزالات و مکمل های کلسیم تحت درمان قرار گرفتند ، تقریباً یک چهارم بهبود علائم را تجربه کردند.

نویسندگان آن مطالعه نتیجه گرفتند که اگزالات رژیم غذایی ممکن است به جای ایجاد علت ، وضعیت را بدتر کند.

چندین مثال اگزالاتها را با اوتیسم و ​​ولوودینیا مرتبط می کند ، اما تنها در چند مطالعه ارتباط احتمالی بررسی شده است. تحقیقات بیشتر مورد نیاز است.

برخی از افراد اظهار داشته اند كه مصرف غذاهای حاوی اگزالات ممكن است منجر به اوتیسم و ​​ولوودینیا شود ، اما در این مرحله تحقیقات این ادعاهای مضرات اگزالات را تأیید نمی كند.

 

بیشتر غذاهای حاوی اگزالات بسیار سالم هستند

برخی از طرفداران رژیم های کم اگزالات می گویند مردم بهتر است غذاهای غنی از اگزالات مصرف نکنند ، زیرا ممکن است اثرات منفی بر سلامتی داشته باشند.

با این حال ، این کار خیلی ساده نیست. بسیاری از این موارد غذاهای سالمی هستند که حاوی آنتی اکسیدان های مهم ، فیبر و سایر مواد مغذی هستند.

بنابراین ، ایده خوبی نیست که مردم از خوردن غذاهای با اگزالات بالا کاملاً دست بکشند.

خلاصه غذاهای حاوی اگزالات

بسیاری از غذاهایی که حاوی اگزالات هستند بسیار خوشمزه هستند و فواید زیادی برای سلامتی دارند. اجتناب از آنها برای بیشتر افراد ضروری نیست و حتی ممکن است مضر باشد.

 

روده شما میزان جذب اگزالات را تعیین می کند

برخی از اگزالات هایی که می خورید می توانند توسط باکتری های روده تجزیه شوند ، که این امر قبل از اتصال به مواد معدنی اتفاق می افتد.

یکی از آنها ، Oxalobacter formigenes ، در واقع از آن به عنوان منبع انرژی استفاده می کند و میزان جذب بدن شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد .

با این حال ، بعضی از افراد مقدار زیادی از این باکتری ها را در روده ندارند ، زیرا آنتی بیوتیک ها تعداد کلنی های O. formigenes را کاهش می دهند .

علاوه بر این ، مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به بیماری التهابی روده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهند.

این تا حدی به این دلیل است که این افراد قادر به تنظیم میزان جذب اگزالات نیستند.

به همین ترتیب ، افزایش سطح اگزالات در ادرار بیمارانی که جراحی بای پس معده یا جراحی های دیگری دارند که عملکرد روده را تغییر می دهد ، دیده شده است.

این نشان می دهد افرادی که آنتی بیوتیک مصرف کرده اند یا از اختلال عملکرد روده رنج می برند ممکن است از رژیم کم اگزالات سود ببرند.

خلاصه مضرات اگزالات

بیشتر افراد سالم می توانند غذاهای غنی از اگزالات را بدون مشکل مصرف کنند ، اما ممکن است لازم باشد افرادی که عملکرد روده آنها تغییر کرده است ، مصرف آنها را محدود کنند.

 

غذاهای سرشار از اگزالات

اگزالات تقریباً در همه گیاهان یافت می شود ، اما برخی از گیاهان حاوی مقادیر بسیار بالایی هستند در حالی که گیاهان دیگر مقدار کمی دارند. غذاهای حیوانی فقط مقادیر ناچیزی اسید اگزالیک دارند.

غذاهای حاوی اگزالات زیاد (۱۰۰-۹۰۰ میلی گرم در هر وعده) شامل:

  • برگ چغندر
  • ریواس
  • اسفناج
  • چغندر
  • کاسنی فرنگی
  • پودر کاکائو
  • کلم برگ
  • سیب زمینی شیرین
  • بادام زمینی
  • برگ شلغم
  • میوه ستاره
خلاصه غذاهای حاوی اسید اگزالیک

مقدار اگزالات در گیاهان از بسیار زیاد تا بسیار کم متفاوت است و “اگزالات بالا” به عنوان ۱۰۰-۹۰۰ میلی گرم در هر وعده طبقه بندی می شود.

 

چگونه یک رژیم غذایی با اگزالات کم داشته باشیم؟

معمولاً به افرادی که از رژیم های کم اگزالات بخاطر سنگ کلیه استفاده می کنند دستور داده می شود که هر روز کمتر از ۵۰ میلی گرم از آن ماده را بخورند.

در اینجا چند نکته در مورد چگونگی رعایت رژیم غذایی با اسید اگزالیک کم آورده شده است:

  • اگزالات را به ۵۰ میلی گرم در روز محدود کنید: از لیست پایین غذاهای دارای اگزالات بسیار کم را انتخاب کنید.
  • سبزیجات غنی از اگزالات را بجوشانید: جوشاندن سبزیجات (بسته به نوع سبزیجات) می تواند مقدار اگزالات آنها را از ۳۰٪ به تقریبا ۹۰٪ کاهش دهد.
  • مقدار زیادی آب بنوشید: حداقل ۲ لیتر در روز آب بخورید. اگر سنگ کلیه دارید ، آنقدر بنوشید که حداقل ۲٫۵ لیتر ادرار در روز تولید کنید .
  • کلسیم کافی دریافت کنید: کلسیم به اگزالات موجود در روده متصل می شود و میزان جذب بدن را کاهش می دهد ، بنابراین سعی کنید روزانه حدود ۸۰۰-۱۲۰۰ میلی گرم دریافت کنید.

غذاهای سرشار از کلسیم و اگزالات پایین شامل:

  • پنیر
  • ماست ساده
  • ماهی کنسرو شده با استخوان
  • کلم بوک چوی
  • کلم بروکلی

خلاصه غذاهای کم اگزالات

رژیم های غذایی با کمتر از ۵۰ میلی گرم اگزالات در روز می توانند متعادل و مقوی باشند. کلسیم همچنین به کاهش جذب آن کمک می کند.

 

آیا باید از اسید اگزالیک اجتناب کنید؟

افرادی که به تشکیل سنگ کلیه میگرایند ممکن است بتوانند از یک رژیم غذایی کم اگزالات بهره مند شوند.

با این حال ، افراد سالم که سعی در سالم ماندن دارند لازم نیست از غذاهای غنی از مواد مغذی، صرفاً به دلیل سرشار بودن از اگزالات استفاده کنند.

healthline

همچنین بخوانید:


کلسیم چیست و در چه منابعی یافت میشود؟

۸ روش برای کاهش اسید اوریک

مزایای سلامتی آب چغندر

عوارض مصرف زیاد ویتامین ها


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *