تغذیه و سلامت

پروتئین در رژیم گیاهخواران (منابع پروتئینی)

پروتئین در رژیم گیاهخواران

پروتئین در رژیم گیاهخواران

در این مقاله علم و بدن به مواد و مصرفی و منابع غذایی دریافتی توسط گیاهخواران میپردازد همچنین بحث پروتئین در رژیم گیاهخواران که این روز ها از بحث های پر طرفدار میباشد.

گیاهخواران، نسبت به کسانی که رژیم غذایی غربی دارند، بیشتر عمر می کنند .

 

بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت به میزان چشمگیری کمتر در گیاهخواران دیده می شود .گیاهخواران اندام متناسب تری نیز دارند .

ولی هنوز باز پرسشهایی می شود که آیا نخوردن گوشت و فرآورده های شیری زیانی در بر ندارد؟ از آنجایی که به طور مرتب پرسشهایی به ویژه درباره خوردن پروتئین و کلسیم می شود، بنابراین بجاست که به این افسانه ها پایان دهیم.

پروتئین :

زمانی بر این باور بودند، کسانی که از خوردن گوشت پرهیز می کنند باید نگران کمبود پروتئین خود باشند .اکنون این باورها در هم ریخته است . بنابراین چنان که غذاهای گیاهی می خورید، در این باره خیالتان آسوده باشد .با خوردن انواع غذاهای گیاهی، بیش از نیاز بدن پروتئین دریافت می کنید و نیازی به پروتئین اضافی نخواهید داشت.

متأسفانه نگرانی در کمبود پروتئین، در بیشتر موارد سبب می شود افراد غذاهای پر پروتئینی بخورند که چربی و کلسترول فراوانی دارند .

همچنین افراد گیاهخوار برای رسیدن به پروتئین خوب میتوانند لبنیات را در تغذیه خود داشته باشند.

بررسیها نشان می دهند که آمریکاییها دو برابر نیاز بدن خود پروتئین می خورند .ثابت شده که خوردن پروتئین زیاد برای تراکم استخوانها زیان آور است و کلیه ها را نیز به کار بیش از اندازه وا می دارد.

پروتئین در رژیم گیاهخواران

پروتئین در رژیم گیاهخواران

کلسیم :

نکته کلیدی برای استحکام استخوانها، این نیست که کلسیم بیشتری بخوریم، بلکه باید از دست دادن آن را به کمترین میزان برسانیم .رژیم غذایی بر پایه گیاهان، بسیار کارآمدتر از گوشتخواری در اجرای این هدف است .

بهترین منابع کلسیم را می توانید در میوه ها و سبزیها پیدا کنید


کمبود کلسیم و نشانه های آن در بدن


 

آهن :

برای برخی این پرسش پیش می آید که آیا برنامه خوراکی بر پایه گیاهان به اندازه کافی آهن دارد؟ پاسخ آری است .

گرچه عاملهای پیچیده ای در این باره دست اندر کارند .آهنی که در گوشت هست خیلی آسان تر از آهن گیاهان جذب می شود .خود این امر به نوعی دشواری می آفریند .

زیرا گوشت سبب آهن بیشتر از نیاز در بدن اندوخته شود، مشکلی که افراد بالغ آمریکایی ،می شود سخت گرفتار آن هستند .

استفاده از میوه و سبزی باعث می شود، تا آهن به شکلی مؤثر جذب شود و به مقدار کافی به بدن ما برسد .بنابر بررسیهای پژوهشی انجام شده در جوامعی که فرآورده های حیوانی نمی خورند و یا خیلی کم می خورند در عمل مقدار آهنی که به بدن آنها می رسد، برابر یا حتی بیش از آهن گوشتخواران است .

نقش آهن


برنامه غذایی برای کمبود آهن و کم خونی


روی :

روی از دانه های گیاهی مانند برنج، ذرت، جو، نخود و همچنین از سیب زمینی، اسفناج و خوراکیهای گیاهی دیگر به دست می آید .بررسیهای پژوهشی نوین نشان داده اند که همانطور که خوردنِ به اندازۀ روی برای سلامت ما پر ارزش است، خوردن بیش از نیاز آن نیز می تواند برای سیستم دفاعی بدن زیان آور باشد .بهترین روش جذب روی، به صورت طبیعی از طریق خوردن گیاهان است، نه با مصرف قرص.

ویتامین ها

ویتامین B2 .ریبوفلاوین .ویتامین ‌B2 ی غذاهای گیاهی تا اندازه ای کم است .اما پژوهشگران به تازگی به این نتیجه رسیده اند که نیاز بدن به این ماده کمتر از آن چیزی است که قبلاً فکر می کردند .مطالعات سازمان بررسی بهداشت چین نشان می دهد که کمبود این ماده نشانه های بالینی ندارد .به هر حال تمام سبزیها در خود ویتامین B2 را دخیره دارند.


ریبوفلاوین: موارد استفاده ، اثرات جانبی ، تعامل و دوز


ویتامین B12 تأمین این ویتامینِ بحث برانگیز راه حل ساده ای دارد .وجود ویتامین B12 برای حفظ سلامت خون و سیستم اعصاب ضروری است.


قرص های ویتامینی و نقش آن در ورزش


گیاهان یا حیوانات این ویتامین را نمی سازند بلکه باکتریها و دیگر موجودات تک یاخته در ساختن آن دست دارند .

نیاز روزانه به این ویتامین، تنها یک میکروگرم است و چون بدن می تواند آن را اندوخته کند، نیازی نیست در خوراک همه روزۀ ما باشد .

ولی دست کم چند روز یک بار باید کمی از این ویتامین در خوراکیها باشد.

برخی شواهد علمی نشان می دهند که باکتریهای خاک، این ویتامین را به مقدار کم به گیاهان غده ای مانند انواع ترب، هویج، شلغم و چغندر می رسانند .

موارد کمبود این ویتامین بسیار کم است .گرچه فرآورده های حیوانی این ویتامین را فراوان دارند، لیکن برای به دست آوردن این ماده سودمند، توصیه برنامه خوراکی زیان آور، منطقی نیست .موارد حتمی این کمبود را، به راحتی می توان با خوردن قرصهای مولتی ویتامین جبران کرد .

کمبود ویتامین B12 به طور معمول با کم خونی و ناراحتیهای دستگاه عصبی مانند سستی، سوزن سوزن شدن دستها و پاها و یا با بروز زخم روی زبان همراه است .بیماران باید از نظر پزشکی بررسی شوند زیرا کسانی که به نوعی به بیماریهای دستگاه گوارشی دچار هستند، هر چه ویتامین بخورند کمبود ویتامین دارند، حتی اگر ویتامین به صورت دارو به آنها داده شود.

 


بیشتر بخوانید:

خواص بی نظیر زیره در درمان های گیاهی

روش های خانگی پایین آوردن تب + تب برهای گیاهی

اهمیت فیبر را بهتر بشناسید


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *