تغذیه و سلامت

آلرژی میوه: علائم ، تشخیص و مواد غذایی برای جلوگیری ازآن

آلرژی میوه

آیا آلرژی به میوه دارید؟

آلرژی چیست؟

آلرژی به عنوان واکنش سیستم ایمنی بدن به ماده ای که به طور معمول مضر با تماس یا ورود به بدن شما نیست ، تعریف شده است. به این مواد آلرژن گفته می شود و می تواند شامل مواد غذایی ، گرده و علف و مواد شیمیایی باشد.

سندرم آلرژی میوه و دهان

واکنشهای آلرژیک به میوه معمولاً با سندرم آلرژی دهان (OAS) همراه است. همچنین به عنوان آلرژی غذایی به گرده شناخته می شود.

OAS در اثر واکنش متقابل رخ می دهد. سیستم ایمنی بدن شباهت بین گرده (آلرژن رایج) و پروتئین موجود در میوه های خام ، سبزیجات و آجیل درخت را تشخیص می دهد. این تشخیص باعث ایجاد واکنش آلرژیک در برخی افراد می شود.

در اینجا انواع گرده ها و میوه های مرتبط با آنها وجود دارد که ممکن است واکنش OAS را ایجاد کنند:

  • گرده توس: سیب ، زردآلو ، گیلاس ، کیوی ، هلو ، گلابی و آلو.
  • گرده چمن: خربزه ، نارنج
  • گرده Ragweed: موز ، خربزه
  • گرده موگورت: هلو

علائم

آلرژی OAS و میوه می تواند علائمی را ایجاد کند که از ناراحتی تا شدید و حتی تهدید کننده زندگی متغیر باشد.

علائم و نشانه های متداول عبارتند از:

  • خارش یا سوزن شدن در دهان
  • تورم زبان ، لب و گلو
  • عطسه و گرفتگی بینی
  • سبکی
  • حالت تهوع
  • درد شکم
  • اسهال

در بعضی موارد ممکن است یک واکنش خطرناک به نام آنافیلاکسی رخ دهد. اگر هر یک از موارد زیر را تجربه کردید ، فوریت های پزشکی را جستجو کنید:

  • تورم گلو
  • انقباض راه هوایی
  • نبض سریع
  • سرگیجه
  • از دست دادن هوشیاری
  • فشار خون پایین
  • شوکه شدن

عدم تحمل غذا

برای برخی از افراد ، واکنش به غذا یک حساسیت واقعی نیست بلکه یک عدم تحمل غذایی است. از آنجا که آلرژی های غذایی و عدم تحمل مواد غذایی اغلب علائم و نشانه های مشابهی دارند ، می توانند با یکدیگر اشتباه بگیرند.

اگر فکر می کنید ممکن است یکی از این شرایط را داشته باشید ، برای تشخیص منبع ناراحتی خود به پزشک مراجعه کنید.

عوامل زیادی می توانند باعث عدم تحمل غذا شوند ، مانند:

  • سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
  • عدم تحمل لاکتوز
  • حساسیت به گلوتن غیر سلیاک
  • مواد افزودنی غذایی مانند سولفیت هایی که برای حفظ میوه های خشک استفاده می شود
  • عوامل روانشناسی

در مورد میوه ، عدم تحمل غذایی اغلب حساسیت به مواد شیمیایی است که به طور طبیعی در یک میوه خاص مشاهده می شود. گاهی اوقات ، عدم توانایی هضم قند طبیعی موجود در میوه ها (فروکتوز) است.

تشخیص

اگر خوردن غذا یا تماس با یک نوع میوه خاص باعث واکنش جسمی منفی می شود ، با پزشک خود ملاقات کنید. آنها ممکن است توصیه کنند که یک متخصص آلرژی را ببینید.

متخصص آلرژی می تواند روشهای مختلفی را برای ایجاد و تأیید تشخیص ارائه دهد ، از جمله:

  • علائم و علل مشکوک خود را مرور کنید
  • بررسی سابقه خانوادگی خود در مورد آلرژی
  • انجام معاینه جسمی
  • استفاده از تست پوستی برای انواع میوه ها
  • تجزیه و تحلیل خون خود را برای ایمونوگلوبولین E (IgE) ، یک آنتی بادی مرتبط با آلرژی
  • آزمایش و اندازه گیری واکنش خود هنگام مصرف میوه های مختلف

مراجعه به پزشک

اگر واکنش جسمی به میوه دارید ، با پزشک یا متخصص آلرژی خود ملاقات کنید. انواع مختلفی از آزمایشات تشخیصی وجود دارد که می توانند برای شناسایی آلرژی ، OAS یا عدم تحمل مواد غذایی انجام دهند.

پس از تشخیص بیماری ، پزشک یا متخصص آلرژی شما می تواند گزینه های درمانی و بهترین راه برای درمان علائم شما را در آینده پیشنهاد دهد.


منبع:healthline


مطالب مفید برای شما:

درمان و علائم حساسیت های فصلی

جوانب مثبت و منفی آنتی هیستامین ها

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *