تغذیه و سلامت

اهمیت فیبر را بهتر بشناسید

اهمیت فیبر

فیبر و هضم غذا

پروفسور سابق کالج ترینیتی در دوبلین (دنیس برکیت )فردی با مهارت بسیار بالا است .او پافشاری می کرد که اگرچه فیبر هضم نمی شود، اما برای سلامتی حیاتی است، چرا که فیبر قادر است آب را از بدن به سوی روده بکشاند تا مواد غذایی را در مسیر روده به حرکت وادارد . در این مقاله علم و بدن به اهمیت فیبر و مصرف آن میپردازیم.

همچنین این فیبرهای هضم نشده، مثل یک کاغذ چسبناک، مواد شیمیایی مضری را که به سمت روده می آیند و ممکن است سرطان زا باشند گردآوری می کنند .اگر ما به مقدار کافی فیبر مصرف نکنیم، آنگاه نسبت به بیماریهای یبوستی آسیب پذیر خواهیم بود .

طبق گفته برکیت، این موارد شامل سرطان روده بزرگ، بواسیر و گشادی سیاهرگ می شود .

فیبر غذایی فقط در محصولات گیاهی یافت می شود .این ماده که به دیواره های سلولی گیاهان استحکام می بخشد، در هزاران نوع مختلف وجود دارد .

این ماده بیشتر از همه از مولکول های پیچیده کربوهیدرات ساخته شده است.

اهمیت فیبر

اهمیت فیبر

ما فیبر را هضم نمی کنیم و در بهترین حالت مقدار بسیار اندکی فیبر هضم می کنیم .

اگرچه فیبر هیچ کالری در خود ندارد اما به رقیق شدن چگالی کالری رژیم غذایی کمک می کند، حس سیری ایجاد می کند و به خاموش شدن اشتها کمک می کند .از این طریق حس گرسنگی ما را برطرف می کند و مصرف بیش از اندازه کالری را به حداقل می رساند.

اما طبق گفته برخی متخصصان در آمریکا، رژیم پر فیبر روی تاریکی نیز دارد .آنها چنین عنوان می کنند که اگر مصرف فیبر بیش از اندازه باشد بدن ما قادر به جذب مقدار آهن لازم و سایر مواد معدنی نیست، یعنی موادی که برای سلامت ما ضروری هستند .زیرا فیبر می تواند با این مواد غذایی جفت شود و آنها را پیش از آنکه ما قادر به هضم آنها شویم، از سیستم گوارش خارج کند .

آنها می گویند که حداکثر فیبر مصرفی باید حدود ۳۰ تا ۳۵  گرم در روز باشد که این رقم تنها با میانگین مصرف فیبر در چین برابر است

فیبر/آهن

پروفسور کالین کمپل که در پژوهشِ چین، مسأله آهن/فیبر را به دقت بررسی کرد و معلوم شد که فیبر برخلاف گفته بسیاری از متخصصان، دشمن جذب آهن نیست .

وی می گوید :ما سنجیدیم که چینی ها چه مقدار آهن مصرف می کنند و چه مقدار در بدنشان ذخیره می شود ۶ روش مختلف اندازه گیری می شد و هنگامی که ما این معیارهای سنجش را با فیبر مصرفی مقایسه کردیم هیچ شواهد و مدارکی حاکی از اینکه افزایش فیبر مصرفی جذب آهن را در بدن مختل می کند یافت نشد .در واقع ما به اثری متضاد با این عقیده رسیدیم .

مصرف آهن

بین مقدار آهن موجود در خون و مصرف فیبر غذایی همبستگی مثبت وجود داشت . آن طور که معلوم شد، مواد غذایی پر فیبر مثل گندم و ذرت، آهن زیادی نیز دارند و این به آن معناست که هر چه فیبر بیشتری مصرف شود، آهن بیشتری نیز مصرف شده است .

مصرف آهن در چین به طور تعجب آوری بالاتر از میانگین آمریکا بود و همبستگی اش با محصولات گیاهی بسیار بیشتر از همبستگی اش با محصولات حیوانی بود.

متأسفانه این موضوع که برخی افراد در چین، به ویژه برخی کودکان و زنان، دارای سطوح پایین آهن بودند باعث سردرگمی شده بود .


با عواملی که سبب کمبود آهن میشود بیشتر آشنا شوید!!


کمبود آهن در مناطقی از چین که بیماریهای انگلی شایع تر بود، میزان آهن نیز پایین تر بود .این موضوع باعث شد تا عده ای نتیجه بگیرند که این افراد به مقدار گوشت بیشتری نیاز دارند، اما شواهد و مدارک نشان می دهد که مشکل این افراد با کاهش بیماریهای انگلی در این ناحیه بسیار بهتر از مصرف گوشتِ بیشتر رفع می شود.

 


بیشتر بخوانید:
غذاهای سبز سالم به کاهش وزن کمک می کنند یا نه؟
مواد غذایی کاهنده کلسترول

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *