تغذیه و سلامت

۶ تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

۶ دلیل تفاوت بین این دو مدل پروتئین

در این مقاله علم و بدن ، تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی را در ۶ بخش بررسی میکند خواند این مقاله تقریبا ۱۵ دقیقه زمان میگیرد.

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

اسید های چرب اشباع شده و کلسترول

۱-به عنوان اولین مورد در تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی باید گفت گوشت های مختلف حیوانی ۴۰ تا ۵۰ درصد چربی به صورت اسیدهای چرب اشباع شده و کلسترول وجود دارد که نه تنها باعث افزایش سطح کلسترول خون می گردد بلکه باعث رسوب آن در جدار عروق گشته، و باعث سخت شدن جدار آنها می شود .


مواد غذایی که کلسترول را کاهش می دهند را بشناسید


در حالی که در گیاهان نه تنها کلسترول وجود ندارد، بلکه برعکس چربی های اشباع نشده گیاهی باعث کم شدن کلسترول می گردند و با دارا بودن لسیتین یا فسفو آمینو لیپید از رسوب چربی در بافت ها و عروق جلوگیری می کند.

 

انگل و میکروب در کدام پروتئین بیشتر است

۲- در گوشت حیوانات همواره مقادیری میکروب و انگل های مختلف وجود دارد که مصرف خام آن خطرناک و حرارت دیده و پخته آن هم از ارزش غذایی گوشت می کاهد و بدن نمی تواند آن طور که باید و شاید از ازت و پروتئین مواد گوشتی استفاده کند .

به ناچار مقادیر قابل توجه ازت به صورت مدفوع از بدن دفع می گردد به طوری که از این نظر کود انسانی برای پرورش درختان منبع بسیار خوبی به شمار می رود .در حالی که در گیاهان نه تنها میکروب بیماری زا برای انسان وجود ندارد برعکس تخم گیاهان و دانۀ کلیه مواد گیاهی از قبیل هسته هندوانه باعث رفع کرم ها و انگل های روده ای می شود.

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

از نظر اسید های آمینه

۳-پروتئین حیوانی از نظر ترکیب مواد، حاوی کلیه اسید آمینه های لازم و غیر لازم می باشد ولی متأسفانه چون با مقدار زیادی چربی حیوانی توأم است از این نقطه نظر برای دستگاه گوارش انسان و ترشحات شیره معده بسیار مضر می باشد .

زیرا گوشت ماده ای است اسیدی و تحریک کننده ترشح معده و باید هضم گوشت با ترشح پپسین در معده آغاز شود .

در حالی که وجود چربی های حیوانی نه تنها مانع از ترشح پپسین می شود بلکه شیره معده ای که به مقدار کم با حضور چربی ترشح می گردد.

اسیدیته کافی برای هضم این مواد نداشته، باعث اختلال هضم در معده می گردد به علاوه چون که نقطه ذوب چربی های حیوانی غالباً از ۳۷ درجه حرارت بدن بالاتر بوده، لذا درست است که ما عملاً غذاهای حیوانی را گرم کرده، حرارت داده و میل می کنیم، ولی به محض ورود در معده و استقرار در محیط ۳۷ درجه حرارت بدن منجمد شده و بیش از حد معمول در معده باقی می ماند و اجباراً شیره روده ای و مواد صفراوی می باید راه غیر طبیعی خود را طی کرده وارد معده شده با امولسیونه کردن چربی به آنها اجازه خروج از معده به سوی به سوی روده ها داده شود که این خود باعث اختلال گوارشی ، سوء هاضمه ، سوزش گلو و معده می گردد .

در حالی که غذاهای گیاهی از هر جهت متعادل بوده، در حرارت ۳۷ درجه اکثر روغن های گیاهی ذوب می شوند و پروتئین آنها احتیاجی به اسیدهای قوی معدی ندارند و معده به راحتی آنها را هضم می کند.

 

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

هضم پروتئین ها

۴- حیوان هر قدر پیرتر بشود الیاف عضلانی اش سفت تر شده دیرتر قابل هضم خواهد بود و هر قدر جوان باشد عضلاتش ژلاتینی و غیرقابل هضم است در حالی که میوه ها برخلاف پروتئین حیوانی هر قدر به روی درخت بمانند رسیده تر و حاوی مواد غذایی بیشتری بوده بهتر، راحت تر و سریع تر هضم می گردند.

 


خوردنی هایی که باعث تقویت حافظه می شود


مرگ حیوانات = مرگ حیات

۵-با کشتن حیوان و تهیه مواد گوشتی نه تنها حیات از بین می رود بلکه به علت رکود جریان خون و مبادله نشدن مواد سمی که در گوشت حیوان باقی می ماند همواره حالتی از مسمومیت در گوشت وجود دارد .

زیرا پس از مرگ و کشتن حیوان دقایقی چند هنوز عضلات به زندگی خود ادامه می دهند که لازمه مصرف مواد غذایی و دفع مواد سمی است .

ولی ،حیات در سلولهای عضلانی چون گردش خون جریانی ندارد تا مواد زائد و مضر را دفع نماید لذا در عضله باقی می ماند .با مصرف مواد گوشتی، حیوان از پا در می آید در حالی که کندن میوه و یا گیاه باعث مرگ درخت نمی شود بلکه انسان با مصرف میوه و سبزی باعث انتشار دانه های آن شده در بخش رویش گیاه کمک می کند.

 

گندیده شدن سریع گوشت ها در محیط باز

۶- اگر گوشت حیوانی را در محیط باز قرار دهیم، با اکسیژن هوا ترکیب شده خیلی زود باعث گندیدگی می شود .همین اثر در روده ها نیز اتفاق می افتد .

با تجزیه شدن عناصر گوشت در روده اسید لاکتیک، پتومائین، لکومائین و اسکاتلد به وجود می آیند که مدفوع را به شدت دچار تعفن می سازند و هر قدر گوشت مانده تر باشد، به ظاهر در زیر دندان طعم بهتری دارد ولی فساد آن در روده بیشتر است .

تفاوت پروتئین های حیوانی و گیاهی

تفاوت پروتئین های حیوانی و گیاهی

اما میوه، راحت هضم ترین ماده غذایی برای انسان در روی زمین است .مدت کمی در معده و روده می ماند و در سریع ترین زمان ممکن به انرژی تبدیل می شود.


پروتئین در رژیم گیاهخواران (منابع پروتئینی)

 


بیشتر بخوانید:

اهمیت فیبر را بهتر بشناسید

غذاهای سبز سالم به کاهش وزن کمک می کنند یا نه؟
مواد غذایی کاهنده کلسترول

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *