تغذیه و سلامت

مزایای سلامتی آب چغندر

آب چغندر

بررسی اجمالی

چغندر یک سبزی ریشه ای پیازدار و شیرین است که بیشتر مردم آن را دوست دارند یا از آن متنفر هستند. این مورد جدید نیست ، اما به یک وضعیت فوق العاده طی یک دهه گذشته رسیده است.

تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن آب چغندر ، همچنین به عنوان آب چغندر معروف است ، ممکن است به نفع سلامتی شما باشد. در اینجا چگونه استآب چغندر

۱٫ به کاهش فشار خون کمک می کند

آب چغندر ممکن است به کاهش فشار خون شما کمک کند. محققان دریافتند افرادی که روزانه ۲۵۰ میلی لیتر (یا حدود ۸٫۴ اونس) آب چغندر می نوشند ، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهند.

تصور می شود نیترات ها ، ترکیبات موجود در آب چغندر که به خون اکسید نیتریک در خون تبدیل شده و به گسترش و آرامش رگ های خونی کمک می کنند.

۲٫ استقامت در ورزش را بهبود می بخشد

مطابق با یک منبع مطالعات کوچک ۲۰۱۲ معتبر ، قابل اعتماد ، نوشیدن آب چغندر سطح نیترات پلاسما را افزایش داده و عملکرد بدنی را افزایش می دهد.

در طول مطالعه ، دوچرخه سواران آموزش دیده که روزانه ۲ فنجان آب چغندر می نوشیدند آزمایش ۱۰ کیلومتری زمان خود را تقریباً ۱۲ ثانیه بهبود بخشیدند. در همان زمان ، آنها همچنین حداکثر تولید اکسیژن خود را کاهش می دهند.

۳٫ ممکن است قدرت عضلات را در افرادی که نارسایی قلبی دارند بهبود بخشد

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ حاکی از فواید بیشتر نیترات موجود در آب چغندر است. این مطالعه نشان داد که مبتلایان به نارسایی قلبی ۲ ساعت پس از نوشیدن آب چغندر ۱۳ درصد قدرت عضله را تجربه کرده اند.

۴- ممكن است روند پیشرفت زوال عقل را آهسته كند

براساس یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۱ ، نیترات ممکن است به افزایش جریان خون به مغز در افراد مسن کمک کند و به کند شدن شناختی کمک کند.

پس از شرکت کنندگان رژیم غذایی با نیترات بالا که شامل آب چغندر بود ، MRI های مغزی آنها افزایش جریان خون در لوب های فرونتال را نشان داد. لوبهای فرونتال با تفکر و رفتار شناختی همراه است.

مطالعات بیشتری مورد نیاز است ، اما پتانسیل یک رژیم غذایی با نیترات بالا برای کمک به جلوگیری یا کند شدن زوال عقل امیدوار کننده است.

۵- به شما در حفظ وزن سالم کمک می کند

آب چغندر مستقیم کالری کم است و تقریباً چربی ندارد. این یک گزینه عالی برای اسموتی صبحگاهی شما است. با شروع روز خود به شما یک ماده مغذی و انرژی بخشیده می شود.

۶٫ ممکن است از بروز سرطان جلوگیری کند

چغندر رنگ غنی خود را از بتالین ها ، که آنتی اکسیدان های محلول در آب هستند ، می گیرند. براساس یک منبع مطالعاتی معتبر در سال ۲۰۱۶ ، بتالین ها دارای توانایی های پیشگیری کننده شیمیایی در برابر برخی از سلول های سرطانی هستند.

تصور می شود که بتالین ها اسکنرهای رادیکال آزاد هستند که به پیدا کردن و از بین بردن سلول های ناپایدار در بدن کمک می کنند.

۷٫ منبع خوبی از پتاسیم

چغندر منبع خوبی از پتاسیم است ، یک ماده معدنی و الکترولیت است که به عملکرد صحیح اعصاب و عضلات کمک می کند. نوشیدن آب چغندر به میزان متوسط ​​می تواند به بهینه نگه داشتن سطح پتاسیم کمک کند.

اگر سطح پتاسیم خیلی کم شود ، ممکن است خستگی ، ضعف و گرفتگی عضلات ایجاد شود. پتاسیم بسیار کم ممکن است به ریتم های غیر طبیعی قلب منجر شود.


بیشتر بدانید:چرا به پتاسیم نیاز دارید؟


۸- منبع خوب سایر مواد معدنی

بدن شما بدون داشتن مواد معدنی اساسی قادر به عملکرد صحیح نیست. برخی از مواد معدنی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند ، در حالی که برخی دیگر از استخوان ها و دندان های سالم پشتیبانی می کنند.

علاوه بر پتاسیم ، آب چغندر فراهم می کند:

۹٫ منبع خوب فولات

فولات ویتامین B است که به جلوگیری از نقص لوله عصبی مانند بیفیدا نخاعی و آنانسفالی کمک می کند. همچنین ممکن است خطر ابتلا به نوزاد نارس را کاهش دهد.

آب چغندر منبع خوبی از فولات است. اگر سن باروری دارید ، افزودن فولات به رژیم غذایی شما می تواند به شما در دریافت مقدار توصیه شده روزانه ۶۰۰ میکروگرم کمک کند.

۱۰٫ از کبد شما پشتیبانی می کند

اگر کبد شما به دلیل عوامل زیر بار اضافی شود ، ممکن است بیماری بنام بیماری کبد چرب غیر الکلی ایجاد کنید:

  • یک رژیم غذایی ضعیف
  • مصرف بیش از حد الکل
  • قرار گرفتن در معرض مواد سمی
  • شیوه زندگی کم تحرک
آنتی اکسیدان بتائین به طور بالقوه به جلوگیری یا کاهش رسوبات چربی در کبد کمک می کند. Betaine همچنین ممکن است به محافظت از کبد شما از سموم کمک کند.

۱۱٫ ممکن است کلسترول را کاهش دهد

اگر کلسترول بالایی دارید ، آب چغندر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ روی موش ها نشان داد که عصاره چغندر کلسترول و تری گلیسیرید کل را کاهش داده و باعث افزایش HDL یا کلسترول “خوب” می شود. همچنین باعث کاهش استرس اکسیداتیو روی کبد می شود.

محققان معتقدند كه احتمال كاهش كلسترول چغندر چغندر به دليل گياهان مغذي آن ، مانند فلاونوئيدها است.

موارد احتیاط

ممکن است ادرار و مدفوع شما بعد از خوردن چغندر قرمز یا مایل به قرمز شود. این وضعیت که به بوتریا معروف است بی ضرر است. با این حال ، اگر انتظار آن را ندارید ممکن است شگفت آور باشد.

اگر فشار خون پایینی دارید ، نوشیدن آب چغندر به طور مرتب ممکن است خطر افت فشار خون شما را بسیار کم کند. فشار خون خود را با دقت کنترل کنید.

اگر مستعد ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم هستید ، آب چغندر ننوشید. چغندرها از نظر اگزالات زیاد هستند ، که به طور طبیعی موادی هستند که در ادرار شما کریستال تشکیل می دهند. ممکن است منجر به سنگ شوند.

مراحل بعدی

چغندر مهم نیست که چطور آنها را تهیه کنید. با این وجود ، آب میوه چغندر یک روش عالی برای لذت بردن از آنها است زیرا پختن چغندر باعث کاهش ارزش غذایی آنها می شود.

اگر آب چغندر را به طور مستقیم دوست ندارید ، سعی کنید مقداری برش سیب ، نعنا ، مرکبات یا هویج اضافه کنید تا طعم خاکی را برطرف کند.

اگر تصمیم دارید آب چغندر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید ، ابتدا آن را راحت کنید. با آب کردن نصف چغندر کوچک شروع کنید و ببینید که بدن شما چگونه واکنش نشان می دهد. با تنظیم بدن ، می توانید بیشتر بنوشید.


منبع:healthline


 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *