تغذیه و سلامت

هضم مواد پروتئینی چگونه است؟

هضم مواد پروتئین

هضم مواد پروتئینی در مقایسه با نشاسته ها

هضم مواد پروتئینی به کلی با هضم مواد نشاسته ای فرق دارد، به طوری که اگر آنها همزمان وارد معده شوند باعث مختل شدن هضم یکدیگر خواهند شد .

هضم مواد پروتئینی از معده آغاز می شود

پروتئین برای هضم خود به محیطی اسیدی نیازمند است بنابراین با خوردن مواد پروتئینی، آنزیم های اسیدی ترشح می شوند .اگر همزمان با مصرف پروتئین، نشاسته نیز خورده شود بر اثر ترشح جوهر نمک و پپسین، هضم نشاسته متوقف می شود، زیرا نشاسته برای هضم خود به محیطی قلیایی نیازمند است .

البته تمام مواد غذایی دارای پروتئین هستند اما زمانی که ما درباره ترکیب مواد پروتئینی بحث می کنیم منظورمان آن دسته از موادی است که دارای پروتئین فراوان هستند، مانند آجیل، لبنیات و انواع گوشت از جمله ماهی.

فرایند هضم

فرایند هضم

 

به جویدن بیشتر توجه کنید؟

برای هضم و جذب پروتئین، یکی از ضروری ترین کارها این است که غذای حاوی آن را خوب بجویم .عمل جویدن باعث راحت جا به جا شدن آن در دستگاه گوارش می شود و آنزیم های گوارشی راحت تر بر آن اثر می گذارند .

پیش از آنکه بدن بتواند از پروتئین استفاده کند باید آن را به اسید آمینه های اصلی که سنگ بنای پروتئین ها به شمار می آیند تبدیل کند .برای اینکه بهترین شرایط را برای بدن به وجود آوریم تا بتواند از مواد پروتئینی دارای ساختمان مولکولی و شیمیایی پیچیده استفاده کند، باید به اصول ترکیب مواد دقت کنیم .


فرایند هضم غذا را بهتر بشناسید!


اسید معده و آنزیم پتیالین

یک سوم اسید معده کافی است که اثر آنزیم پتیالین، که برای هضم مواد نشاسته ای ضروری است، تا ساعت ها مختل شود .

مقدار کمی اسید می تواند نه تنها فعل و انفعال گوارش نشاسته را به حالت سکون در آورد، بلکه باعث اختلال در ترشح آنزیم ها نیز می شود .تمام فیزیولوژیست ها بر این باورند که حتی اگر محیط اندکی اسیدی باشد، عمل پتیالین که برای هضم نشاسته ضروری است مختل می شود .فیزیولوژیست ها ثابت کرده اند که نشاستۀ هضم نشده باعث جذب پپسینی می شود که برای هضم پروتئین ضروری است.

 

 

دکتر ریچارد کاپوت ، استاد دانشگاه هاروارد می نویسد :

وقتی ما مواد نشاسته ای می خوریم معده ماده ای مناسب هضم آن ترشح می کند

این ترشح معده دارای ترکیبات و اجزایی به کلی متفاوت با شیره گوارش پروتئین است که خواص و ترکیبات شیمیایی خاص خود را داراست و از اساس هیچ گونه تشابهی با ماده ای که برای هضم پروتئین ترشح می شود ندارد.

 


مطالب مفید برای شما:

ویتامین دی: مزایا ، کمبود ، منابع و دوز

قرص های ویتامینی و نقش آن در ورزش

چه ویتامین هایی سبب تقویت حافظه می شوند؟


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *