مکمل ها

گلوتامین

گلوتامین چیست؟

گلوتامین جزء خانواده ی آمینو اسید ها و از مواردی می باشد که در بافت ماهیچه ای اسکلتی بدن نقش دارد این آمینه قادر است تا عضلات را از گزند تجزیه شدن پروتئین در امان نگه دارد.

گلوتامین

آمینو اسید چیست و عملکرد آن چگونه است؟

ملکول های پروتئین از آمینو اسیدها تشکیل می شوند. هر آمینو اسید از یک قسمت نیتروژن و یک چارچوب کربنی تشکیل شده است و همین قسمت کربنی است که بین تمامی آمینو اسیدها تفاوت دارد ولی بخش نیتروژنی در تمامی آمینو اسیدها ثابت است و یک ملکول پروتئین زنجیره ای از همین آمینو اسیدها است.
انواع اسید آمینه:
آمينو اسيدها به دو نوع ضروری و غيرضروری تقسيم می شوند از نظر تئوری ۸ آمينو اسيد ضروری وجود دارد كه اگر رژيم غذایی شما شامل والين، لوسين، ايزو لوسين، ليزين، ميتونين، فنيل آلانين، ترئونين و تريپتوفان باشد بدن قادر به ساختن تمامي ديگر آمينو اسيدها به منظور رشد عضلات، ترشح هورمون ها، آنزيم و غيره (حتی رشد ناخن انگشتان) می باشد.

فواید مصرف گلوتامین

. تحریک سنتز پروتئین در عضلات با در اختیار گذاشتن نیتروژن برای تولید پروتئین
. کاهش زمان ریکاوری عضلات
. افزایش تولید هورمون رشد
. کاهش کاتابولیسم در طول تمرینات
. جلوگیری از تخریب بافت عضلانی و ترمیم بافت عضلانی
. ﺑﺎﻋﺚ ﺳﺮﻋﺖ ﺑﺨﺸﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﺳﻮﺧﺖ ﭼﺮﺑﯽ ﻫﺎﯼ ﺑﺪﻥ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ
. ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺍﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺍﺛﺮ ﺗﻤﺮﯾﻨﺎﺕ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺗﻀﻌﯿﻒ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ ﺭﺍ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ .
. ﺑﻪ ﺑﺪﻥ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺭﺍ ﺑﻬﺘﺮ ﺟﺬﺏ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺟﺎﺑﻪ ﺟﺎﯾﯽ ﺍﺳﯿﺪ ﺁﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﻧﻘﺶ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺍﯾﻔﺎ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.

روش مصرف

مصرف ۵ گرم در هر نوبت برای کسب نتایج مثبت کافی است. توصیه می شود که گلوتامین
قبل و بعد از تمرین و قبل از خواب به میزان هر بار ۵ گرم استفاده شود.
در دوره های کات و کم کربوهیدرات برای حمایت از عضلات بدن ورزشکاران حرفه ای بین ۲۰
تا ۲۵ گرم را در ۵ وعده استفاده می کنند.

مصرف همزمان گلوتامین با کراتین

شما نباید کراتین و گلوتامین را با هم مصرف کنید زیرا این دو مکمل به حامل‌ها و ناقل‌های یکسانی در بدن وابسته هستند.
زمانی‌ که این دو مکمل با هم مصرف شوند برای وصل شدن با حامل‌ها به رقابت می‌پردازند و یکی برنده شده و دیگری بازنده می‌شوند. توصیه این است که این دو با فاصله ۲ساعته مصرف شوند.

علاوه بر مکمل گلوتامین، مواد غذایی غنی از آن عبارتند از:

. چغندر، اسفناج، و جعفری
. غذاهای دریایی
. لوبیا و حبوبات
. گوشت و مرغ
. لبنیات
. آجیل
. کلم

هشدار ها و عوارض احتمالی

. قبل از مصرف با مربی، پزشک و یا کارشناس تغذیه مشورت کنید
. بیش از میزان دوز پیشنهادی روی محصول مصرف نکنید
. افرادی که تحت درمان قرار دارند، بیماری خاص دارند یا خانم های باردار استفاده نکنند
. در صورت مشاهده هرگونه علائم حساسیت به پزشک مراجعه کنید
. هشدارهای روی جلد را قبل از مصرف مطالعه کنید

 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *