کتاب مکمل شناسی

0
306

معرفي کتاب مکمل شناسی

کتاب مکمل شناسی نوشته‌ي علي دارابي، حاوي ا‌طلاعاتي درباره انواع مکمل‌هاي بدنسازي، اعم از کاربرد‌ها، عوارض احتمالي و توضيحات اجمالي است و مي‌تواند براي هر مربي، ورزشکار يا حتي کسي که به دنبال اطلاعات بيشتري درباره اين مکمل‌ها هستند،‌ مناسب باشد.

در اين کتاب، بيشتر مکمل‌هاي اصلي و نام آشنا معرفي شده‌اند و در مورد هر مکمل، اثرات، نحوه مصرف و عوارض احتمالي مورد بررسي قرار گرفته است.

در بخشي هایی از این کتاب مي‌خوانيم:

پروتئين وي Whey Protein

معرفي: درابتدا بايد بگويم که کلمه whey به معناي کشک است و مجموعا کلمه protein whey به معناي پروتئين آب پنير است.

پروتئين وي با کيفيت‌ترين نمونه موجود در بازار است. اين پروتئين منبع غني آمينواسيدهاي زنجيره‌اي (BCAAs) است که داراي ميزان بالايي از منابع غذاهاي طبيعي است. اين پروتئين به سرعت جذب مي‌شود و براي مصارف روزانه و بعد از ورزش و همچنين براي مصرف در طول روز مناسب است.

نقش پروتئين وي در بدنسازي:

پروتئين وي يکي از دو نوع از پروتئين‌ها است که از شير ساخته مي‌شوند (مورد ديگر کازئين است که سرعت هضم و جذب کمتري داشته و کيفيت بالايي ندارد).

پروتئين وي محصول فرعي فرآيند تبديل شير به پنير است. وي شامل پروتئين، پپتيدها (بخش‌هاي پروتئين)، لاکتوز (قند موجود در شير)، چربي، نمک و آب است.

کيفيت يک پروتئين از طريق چندين روش محاسبه مي‌شود که يکي از روش‌هاي رايج ارزش بيولوژيکي يا BV (biological value) است. ارزش بيولوژيکي معياري براي سودمندي پروتئين و چگونگي جذب و استفاده آن توسط بدن است و هر چه مقدار آن بالاتر باشد بهتر است. از نظر BV، پروتئين تخم مرغ تا زماني که پروتئين وي در دهه ۹۰ معرفي شد بالاترين BV را داشته و معادل ۱۰۰ در نظر گرفته مي‌شد.

ارزش بيولوژيکي پروتئين وي بيشتر از ۱۷۰ است و اين امر منجر به محبوبيت آن در بازار گرديده است. زماني که اين پروتئين براي اولين بار در دهه ۹۰ معرفي شد، بالا بودن ميزان ارزش بيولوژيک عاملي بود که منجر به جايگزيني آن با سفيده تخم مرغ ۱۰۰% گرديد. ديري نپاييد که وي به يکي از محبوب‌ترين پروتئين‌هاي بازار تبديل شد و امروزه نيز برترين پروتئين محسوب مي‌شود.

این کتاب شامل ۳۲ صفحه است.

دانلود کتاب مکمل شناسی

 

برای کتاب های بیشتر به کتابخونه سر بزنید.

 



سایر کتاب های آکادمی علم و بدن:

کتاب راهنمای جامع تغذیه

مجله علم و عضله

کتاب آموزش تصویری پیلاتس



 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید