عجیب ترین ها

بیماری همه گیر چیست؟

بیماری همه گیر چیست؟

شیوع فعلی COVID-19 در سراسر جهان بسیاری از افراد را در مورد شیوع این بیماری جدید نگران کرده است. در میان این نگرانی ها ، یک س underال اساسی مهم وجود دارد: دقیقاً همه گیری چیست؟

بیماری همه گیر چیست؟

بیماری همه گیر چیست؟

گسترش ویروس کرونا ویروس جدید ، SARS-CoV-2 ، به دلیل ظهور و گسترش ناگهانی و گسترش آن در سراسر جهان ، توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ رسماً به عنوان یک بیماری همه گیر تعریف شد.

در این مقاله ، ما آنچه را که همه گیری را تعریف می کند ، چگونگی آمادگی برای همه گیری و تعداد همه بیماری های همه گیر در تاریخ اخیر ما را بررسی خواهیم کرد.

همه گیری چیست؟

طبق منبع WHOTrusted ، یک بیماری همه گیر به عنوان “شیوع یک بیماری جدید در سراسر جهان” تعریف شده است.

وقتی بیماری جدیدی برای اولین بار ظهور می کند ، بیشتر ما فاقد مصونیت طبیعی برای مقابله با آن هستیم. این می تواند باعث شیوع ناگهانی ، گاهی اوقات سریع بیماری در بین افراد ، در جوامع و سراسر جهان شود. بدون مصونیت طبیعی برای مقابله با یک بیماری ، بسیاری از افراد می توانند با گسترش آن بیمار شوند.

WHO مسئول اعلام ظهور یک بیماری همه گیر جدید براساس چگونگی قرارگیری شیوع بیماری در ۶ مرحله زیر است منبع معتبر:

مرحله ۱

اثبات نشده است که ویروس های در گردش در بین جمعیت حیوانات به انسان منتقل می شوند. آنها تهدید در نظر گرفته نمی شوند و خطر ابتلا به همه گیری کم است.

مرحله ۲

نشان داده شده است که ویروس حیوانی جدیدی که در میان جمعیت حیوانات در حال گردش است به انسان منتقل می شود. این ویروس جدید تهدید در نظر گرفته شده و نشان دهنده خطر احتمالی همه گیری است.

مرحله ۳

 ویروس حیوانی از طریق انتقال حیوان به انسان در یک گروه کوچک از انسانها باعث بیماری شده است. با این حال ، انتقال انسان از انسان بسیار کم است که باعث شیوع جامعه می شود. این بدان معناست که ویروس انسان را در معرض خطر قرار می دهد اما بعید است باعث ایجاد بیماری همه گیر شود.

مرحله ۴

 انتقال ویروس جدید از انسان به انسان در تعداد قابل توجهی به شیوع جامعه منجر شده است. این نوع انتقال در بین انسان ها نشان دهنده خطر بالای ابتلا به همه گیری است.

مرحله ۵

 انتقال ویروس جدید در حداقل دو کشور در منطقه WHO منبع معتبر انجام شده است. حتی در این مرحله تنها دو کشور تحت تأثیر ویروس جدید قرار گرفته اند ، اما همه گیری جهانی اجتناب ناپذیر است.

مرحله ۶

 انتقال ویروس جدید حداقل در یک کشور دیگر در منطقه WHO صورت گرفته است. این مرحله فاز همه گیر شناخته می شود و سیگنال هایی را نشان می دهد که در حال حاضر همه گیری جهانی در حال وقوع است.


همانطور که در بالا مشاهده می کنید ، بیماری های همه گیر لزوماً با سرعت رشد بلکه با شیوع بیماری تعریف نمی شوند. با این حال ، درک میزان رشد یک بیماری همه گیر همچنان می تواند به مقامات بهداشتی کمک کند تا خود را برای شیوع آماده کنند.

بسیاری از شیوع بیماری منبع معتبر از الگوی رشد یا گسترش پیروی می کند که به عنوان رشد نمایی توصیف شده است. این بدان معنی است که آنها در یک دوره زمانی خاص – روزها ، هفته ها یا ماه ها – با سرعت سریع پخش می شوند.

به رانندگی اتومبیل و فشار دادن روی پدال گاز فکر کنید. هرچه دورتر می روید ، سریعتر حرکت می کنید – این رشد نمایی است. به نظر می رسد بسیاری از شیوع های اولیه بیماری ، مانند همه گیری آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ ، از این الگوی رشد پیروی می کنند.

برخی از بیماری ها نیز به صورت زیر نمایی گسترش می یابند که سرعت آن کندتر است. این مانند اتومبیلی است که سرعت خود را به جلو حفظ می کند – در مسافتی که طی می کند سرعت آن افزایش نمی یابد.

به عنوان مثال ، یک مطالعه تحقیقاتی منبع معتبر نشان داد که به نظر می رسد شیوع بیماری ابولا در سال ۲۰۱۴ روند بیماری بسیار کندتری را در سطح محلی در برخی کشورها دنبال می کند ، حتی اگر در بعضی دیگر سریعتر یا به طور گسترده ای گسترش یابد.

وقتی مقامات بهداشت عمومی می دانند که بیماری به چه سرعت در حال شیوع است ، می تواند به آنها کمک کند تا تشخیص دهیم که برای سرعت بخشیدن به شیوع بیماری باید سریعاً حرکت کنیم.

چه تفاوتی بین اپیدمی و همه گیر وجود دارد؟

همه گیری و اپیدمی اصطلاحات مرتبطی هستند که برای تعریف شیوع بیماری مورد استفاده قرار می گیرند:

EpidicTrusted Source شیوع بیماری در یک جامعه یا منطقه برای مدت زمان مشخصی است. اپیدمی ها می توانند بر اساس موقعیت بیماری ، میزان مواجهه با جمعیت و موارد دیگر متفاوت باشند.

همه گیری نوعی اپیدمی است که حداقل در سه کشور منطقه WHO گسترش یافته است.

چگونه برای همه گیری آماده می شوید؟

همه گیری می تواند برای بسیاری از افراد در سراسر جهان یک زمان نامطمئن باشد. با این حال ، نکات پیشگیری از همه گیری می تواند به شما کمک کند تا برای گسترش یک بیماری در سراسر جهان آماده شوید:

به گزارش های خبری آژانس های بهداشتی توجه کنید
به روزرسانی های خبری WHO و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) می تواند اطلاعاتی در مورد شیوع بیماری از جمله نحوه محافظت از خود و خانواده در هنگام شیوع فراهم کند.

اخبار محلی همچنین می توانند شما را در جریان قانون جدیدی قرار دهند که در طی همه گیری در حال اجرا است.

خانه خود را با ۲ هفته مواد غذایی و ملزومات مورد نیاز خود ذخیره کنید
قفل شدن و قرنطینه ممکن است در طی شیوع همه گیر اعمال شود تا شیوع بیماری را کند یا متوقف کند. در صورت امکان ، برای مدت زمان ۲ هفته آشپزخانه خود را با مواد غذایی و مواد ضروری کافی نگه دارید. به یاد داشته باشید ، بیش از آنچه می توانید در طول ۲ هفته استفاده کنید ، نیازی به ذخیره و احتکار ندارید.

نسخه های خود را زودتر از موعد پر کنید
در صورتی که داروخانه ها و بیمارستان ها بیش از حد تحت فشار قرار بگیرند ، می تواند به پر کردن داروها زودتر از موعد کمک کند. نگهداری داروهای بدون نسخه نیز می تواند در کاهش علائمی که در صورت ابتلا به این بیماری و نیاز به خود قرنطینه شدن احساس می کنید ، کاهش می یابد.

در صورت بیماری برنامه عملیاتی تنظیم کنید
حتی اگر از تمام پروتکل های توصیه شده در طی یک بیماری همه گیر پیروی کنید ، هنوز هم ممکن است بیمار شوید. با خانواده و دوستان در مورد اینکه در صورت بیماری چه اتفاقی می افتد ، صحبت کنید ، از جمله اینکه چه کسی از شما مراقبت خواهد کرد و در صورت نیاز به بستری شدن در بیمارستان ، چه اتفاقی خواهد افتاد.

همه گیر در قرن گذشته

ما از سال ۱۹۱۸ هفت اپیدمی قابل توجه مانند COVID-19 را تجربه کرده ایم. برخی از این اپیدمی ها به عنوان همه گیری طبقه بندی شده اند و همه آنها به طریقی تأثیر جدی بر جمعیت انسان داشته اند.

همه گیری آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ (ویروس H1N1): 1918–۱۹۲۰

بیماری همه گیر آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ جان هر ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان گرفت.

به اصطلاح “آنفولانزای اسپانیایی” توسط یک منبع H1N1 virusTrusted ایجاد شد که از پرندگان به انسان منتقل شد. افراد در سنین ۵ به بالا ، ۲۰ تا ۴۰ و ۶۵ سال و بالاتر همه مرگ و میر بالایی را تجربه کرده اند.

تصور می شود که ازدحام بیش از حد در مناطق درمانی ، اقدامات بهداشتی ضعیف و کمبودهای غذایی در بالا بودن میزان مرگ و میر نقش داشته باشد.

آنفلوانزای همه گیر ۱۹۵۷ (ویروس H2N2): 1957–۱۹۵۸

بیماری همه گیر آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ تقریباً ۱٫۱ میلیون نفر از مردم را از بین برد.

“آنفولانزای آسیایی” توسط ویروس H2N2 ایجاد شد که از پرندگان به انسان نیز منتقل شد. این سویه آنفولانزا عمدتاً بین افراد ۵ تا ۳۹ ساله مبتنی بر منابع معتمد بود که بیشتر موارد در کودکان و نوجوانان کمتر است.

همه گیری آنفلوآنزا ۱۹۶۸ (ویروس H3N2): 1968–۱۹۶۹

در سال ۱۹۶۸ ، ویروس H3N2 ، که گاهی اوقات “آنفلوآنزای هنگ کنگی” نامیده می شود ، یکی دیگر از بیماری های همه گیر آنفلوانزا بود که جان حدود ۱ میلیون نفر را از منابع معتمد در سراسر جهان گرفت.

این آنفلوانزا توسط ویروس H3N2 ایجاد شد که از سال ۱۹۵۷ از ویروس H2N2 جهش یافته است. برخلاف همه گیری های قبلی آنفلوآنزا ، این همه گیری در درجه اول افراد مسن را که بالاترین میزان مرگ و میر شیوع را داشتند ، تحت تأثیر قرار داد.

SARS-CoV: 2002–۲۰۰۳

شیوع ویروس کرونا کرونر در سال ۲۰۰۲ یک اپیدمی ذات الریه ویروسی بود که جان بیش از ۷۷۰ نفر را در سراسر جهان گرفت.

شیوع SARS توسط ویروس کرونا جدید با منبع انتقال ناشناخته ایجاد شده است. بیشتر عفونت ها در طی شیوع در چین آغاز شد اما سرانجام به هنگ کنگ و سایر کشورهای جهان گسترش یافت.

آنفولانزای خوکی (ویروس H1N1pdm09): 2009

شیوع آنفولانزای خوکی ۲۰۰۹ همه گیری آنفلوانزا بعدی بود که باعث مرگ حدود ۱۵۱،۷۰۰ تا ۵۷۵،۴۰۰ افراد معتمد در سراسر جهان شد.

آنفولانزای خوکی توسط ویروس H1N1 ویروس معتبر دیگری ایجاد شد که از خوک ها نشأت می گرفت و در نهایت از طریق تماس انسان با انسان گسترش می یابد.

کشف شد که بخشی از افراد ۶۰ ساله و بالاتر قبلاً آنتی بادی علیه این ویروس از شیوع آنفلوانزا قبلی داشته اند. این منجر به درصد بالاتری از عفونت در کودکان و بزرگسالان می شود.

MERS-CoV: 2012–۲۰۱۳

ویروس کرونا ویروس MERS در سال ۲۰۱۲ باعث بیماری ای شد که با بیماری شدید تنفسی همراه بود و ۳۴ درصد مرگ و میر داشت.

شیوع MERS توسط ویروس کرونا ایجاد شد که از یک منبع حیوانی ناشناخته به انسان منتقل شد. شیوع این بیماری از منبع معتبر عربستان سعودی بوده و عمدتا مربوط به شبه جزیره عربستان بوده است.

میزان شیوع MERS نسبت به شیوع ویروس کرونا قبل از مرگ و میر بسیار بیشتر بود.

ابولا: ۲۰۱۴–۲۰۱۶

شیوع ابولا در سال ۲۰۱۴ شامل یک اپیدمی تب خونریزی دهنده بود که جان ۱۱۳۰۰ نفر از افراد معتمد ، عمدتا در غرب آفریقا را گرفت.

شیوع ابولا توسط ویروس ابولا ایجاد شده است که تصور می شود در ابتدا از batsTrusted Source به انسان منتقل شده باشد. گرچه این شیوع از غرب آفریقا آغاز شد ، اما در کل به هشت کشور گسترش یافت.

COVID-19 (SARS-CoV-2): 2019 – در حال انجام است

شیوع COVID-19 2019 یک بیماری همه گیر ویروسی است که در حال حاضر ادامه دارد. این یک بیماری جدید است که توسط ویروس کرونا رخ داده است که قبلاً ناشناخته بود ، SARS-CoV-2. میزان عفونت ، میزان مرگ و میر و سایر آمارها هنوز در حال توسعه است.

آماده سازی برای همه گیری یک تلاش جامعه ای است که همه ما می توانیم در آن شرکت کنیم تا از تأثیر بیماری بر جوامع خود و سراسر جهان بکاهیم.

می توانید به روزرسانی های زنده در مورد بیماری همه گیر COVID-19 را در اینجا پیدا کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد علائم ، درمان و نحوه آماده سازی به مرکز ویروس کرونا مراجعه کنید.

کلام آخر

با ظهور یک بیماری جدید ، احتمال همه گیری وجود دارد که شیوع این بیماری در سراسر جهان است. در تاریخ اخیر چندین شیوع همه گیر و همه گیر وجود داشته است ، از جمله آنفلوانزای ۱۹۱۸ ، شیوع SARS-CoV 2003 و اخیراً همه گیری COVID-19.

کارهایی وجود دارد که همه ما می توانیم برای آماده شدن برای شیوع احتمالی همه گیر انجام دهیم ، و مهم این است که همه ما مراحل مناسب را برای کاهش یا جلوگیری از شیوع بیماری جدید دنبال کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه می توانید نقش خود را برای کاهش سرعت گسترش COVID-19 انجام دهید ، برای راهنمایی های فعلی اینجا را کلیک کنید.


مطالب مفید برای شما:

چگونه ماسک فیلتر دار درست کنیم؟
آیا ویتامین C می تواند از ما در برابر کرونا محافظت کند؟
تفاوت کرونا با سرماخوردگی در چیست؟
شش علائم خفیف ویروس کرونا که باید توجه داشته باشید

منبع:healthline



									

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *