تغذیه و سلامت

مواد غذایی منجمد ،آیا آنها بی خطر هستند؟

مواد غذایی منجمد

به تازگی ، نگرانی هایی در مورد اینکه آیا مواد غذایی منجمد که به مدت طولانی نگهداری می شوند ، برای مصرف بی خطر هستند ، وجود داشته است. این مقاله به بررسی موضوعات مختلف انجماد و ایمنی مواد غذایی می پردازد.

انجماد به عنوان وسیله ای برای حفظ مواد غذایی

انجماد یک روش معمول برای حفظ گوشت خام یا غذای پخته شده برای مصرف بعدی است.

دمای انجماد (-۱۸ درجه سانتیگراد یا پایین) رشد میکروبها (به عنوان مثال باکتریها ، مخمرها و قالبها ، از جمله عوامل بیماری زا) را مهار می کند که در غیر این صورت ممکن است باعث خراب شدن غذا یا عدم مصرف آن شود.

به این ترتیب ، مواد غذایی که در دمای انجماد پایدار نگهداری می شوند می توانند برای مدت طولانی ایمن باشند.

وزارت زراعت آمریكا ابراز عقیده دارد كه ایمنی مواد غذایی مواد منجمد به درستی ذخیره شده می تواند تقریباً به طور نامحدود ادامه یابد!

اگرچه انجماد مواد غذایی را برای مصرف ایمن نگه می دارد ، اما کیفیت یخ زدایی مواد غذایی ممکن است در اثر انجماد طولانی مدت بدتر شود.

ممکن است تغییراتی در بافت گوشت ایجاد شود ، چربی می تواند خرد شود و رنگ گوشت نیز ممکن است تغییر کند زیرا انجماد کند می شود اما عملکرد آنزیم های خاصی که بطور طبیعی در حیوانات و سبزیجات وجود دارد را متوقف نمی کند و این باعث می شود اجزای مواد غذایی از بین برود یا اکسید شود.

مدت نگهداری فریزر

اگرچه یخ زدن می تواند مواد غذایی را برای مدت بسیار طولانی ایمن نگه دارد ، اما صنایع غذایی مدت زمان نگهداری مواد غذایی منجمد را به عنوان نامعین نشان نمی دهند.

در تعیین مدت زمان نگهداری باید کیفیت مواد غذایی نیز مورد توجه قرار گیرد. مدت زمان نگهداری مواد غذایی منجمد (معمولاً از نظر ماه یا سال) معمولاً به عنوان شاخص کیفیت تعیین می شود.

اگر دمای فریزر نتواند به -۱۸ درجه سانتیگراد برسد یا در بالاتر از -۱۸ درجه سانتی گراد نوسان کند مدت زمان کاهش می یابد.

مواد غذایی منجمد

مواد غذایی منجمد

با بررسی دما با دماسنجی که درون فریزر قرار دارد ، اطمینان حاصل کنید که مواد غذایی منجمد در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد یا پایین نگه داشته می شود.

ذوب کردن مناسب برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی

مواد غذایی منجمد برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی باید به طور مناسب ذوب شوند.

اگرچه رشد میکروارگانیسم ها هنگام یخ زدن مهار می شود ، ممکن است در هنگام ذوب شدن مواد غذایی آنها کشته نشوند و ممکن است دوباره فعال شوند.

بنابراین ، مواد غذایی نباید در دمای اتاق ذوب شوند زیرا این روند مدت زمان زیادی طول خواهد کشید و میکروارگانیسم ها از جمله پاتوژن ها می توانند قبل از آنکه مواد غذایی کاملاً یخ زده شوند ، تکثیر شوند.

این ممکن است غذای پخته شده منجمد یا غذای آماده یخ زده را ناامن کند و خطر آلودگی متقابل توسط مواد خام یخ زده را افزایش دهد.

 مواد غذایی منجمد را باید در یخچال و فریزر (۰ درجه سانتیگراد – ۴ درجه سانتیگراد) ، در زیر آب سرد یا در مایکروویو ذوب کنید.

مواد غذایی منجمد که در زیر آب سرد یا در مایکروویو ذوب شده است بلافاصله پس از ذوب شدن باید پخته شود. نوشیدن مواد غذایی ذوب شده به طور کلی توصیه نمی شود ، مگر اینکه گرمترین درجه حرارت مواد غذایی ذوب شده همچنان در زیر ۴ درجه سانتیگراد نگه داشته شود.

پس از ذوب شدن ، غذا مجدداً فاسد می شود و باید در اسرع وقت تهیه و مصرف شود.

نکات کلیدی قابل توجه:

اگر به طور صحیح استفاده شود و مرتباً در دمای -۱۸ درجه سانتیگراد یا پایین نگه داشته شود ، مواد غذایی منجمد را می توان برای مدت طولانی نگهداری کرد.

كيفيت غذاي منجمد با افزايش مدت زمان نگهداري كاهش مي يابد و بدتر شدن روند نزولي با كاهش سرعت ادامه مي يابد.

مواد غذایی منجمد را نباید در دمای اتاق ذوب کرد زیرا این روند مدت زمان زیادی طول می کشد و عوامل بیماری زا می توانند قبل از یخ زدایی مواد غذایی تکثیر شوند.


منبع:cfs


مزایا و مضرات مایونز چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *