تغذیه و سلامت

ارزش دارویی شیر و گوشت شتر

شیر و گوشت شتر

چکیده

شیر و گوشت شتر منبع خوبی برای مواد مغذی برای افراد ساکن به ویژه در مناطق خشک و شهری است. شیر و گوشت شتر از نظر ترکیب و همچنین اثرات سلامتی ادعا شده از شیر و گوشت سایر نشخوارکنندگان بی نظیر است.

شیر شتر دارای کلسترول کم ، مواد معدنی بالا (سدیم ، پتاسیم ، آهن ، مس ، روی و منیزیم) و ویتامین C بالا در مقایسه با سایر شیرهای نشخوارکننده است.

شیر شتر حاوی اسیدهای چرب مختلف ، آنزیم ها و پروتئین های محافظ است.

شیر شتر دارای اثرات درمانی بالقوه ای مانند ضد باکتری ، ضد ویروسی ، ضد دیابتی ، ضد پیری و ضد سرطان است.

از خواص دارویی شیر شتر می توان به وجود پروتئین های محافظ اشاره کرد که احتمالاً نقش مهمی در تقویت مکانیسم دفاع ایمنی دارد.

نه تنها شیر شتر بلکه به طور کلی گوشت شتر نیز به عنوان یک ماده غذایی کاربردی برای درمان و درمان بسیاری از بیماری ها مانند تب فصلی ، سیاتیک ، درد شانه ، آسم ، از بین بردن freckles و برای بهبود عملکرد ، در بسیاری از فرهنگ های سراسر دنیا شناخته شده است.

بنابراین ، برای نشان دادن مروری بر ترکیبات و ارزشهای دارویی شیر و گوشت شتر مهم است.

معرفی

شترها حیوانات چند منظوره هستند. آنها برای تهیه شیر ، گوشت و تهیه غذای پنهان و همچنین برای اهداف دیگر مانند حمل و نقل ، سرگرمی ، جشن و مسابقه مانند مسابقات مسابقه و زیبایی استفاده می شوند.

شتر در بسیاری از مناطق خشک و نیمه خشک جهان از نظر اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی برخوردار است و شیر آن یکی از مؤلفه های مهم رژیم های غذایی انسان در این مناطق است.

شیر شتر هنوز هم مهمترین منبع تغذیه ای برای شبانان در بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی است. شترها شیر بیشتری با کیفیت غذایی بالا و برای مدت زمان طولانی تر نسبت به سایر گونه های موجود در محیط تولید می کنند که از نظر درجه حرارت شدید ، خشکسالی و نداشتن مرتع به طور مناسب خصمانه تلقی می شوند .

شیر دارای خواص بسیاری است که آن را به یک انتخاب بسیار مفید تبدیل می کند ، زیرا از شیر شتر در بعضی از نقاط جهان برای معالجه بیماری های خاص استفاده می شود (آتیا و همکاران ۲۰۰۱).

خاصیت دارویی شیر شتر توسط Yagil (1982) سه دهه قبل گزارش شده است. به گفته نویسنده ، شیر شتر حاوی پروتئین های محافظ است که ممکن است در تقویت مکانیسم دفاعی سیستم ایمنی نقش مهمی داشته باشد.

از آن زمان ، تعداد قابل توجهی مطالعات برای تعیین خواص درمانی شیر شتر انجام شده است. فعالیت های ضد باکتری و ضد ویروسی پروتئین های محافظ شیر شتر توسط ال-آگمی و همکاران مورد بررسی قرار گرفت.

شیر شتر دارای فعالیتهای نظیر انسولین ، تنظیمات و سیستم ایمنی بدن بر روی سلولهای β است. این دارو وقتی به عنوان یک درمان کمکی مورد استفاده قرار می گیرد ، ممکن است به دلیل وجود پروتئین انسولین / انسولین موجود در آن ، اثرات قند خون را نشان دهد و دارای اثر مفیدی در درمان بیماران دیابتی باشد. علاوه بر این ، شیر شتر برای درمان آلرژی های غذایی ، بیماری کرون و اوتیسم مورد استفاده قرار گرفته است.

گوشت شتر منبع قابل توجهی از پروتئین حیوانات در بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی است ، به ویژه در مناطقی که آب و هوا بر روی کارآیی تولید سایر حیوانات تأثیر منفی می گذارد.

شیوه های آشپزی و همچنین کام برای گوشت ، در چندین کشور آفریقایی و عربی به دلیل اعتقاد به فواید دارویی ، در دسترس بودن آن و یا قیمت مناسب ، در چندین کشور آفریقایی و عربی به دلیل اعتقاد به فواید دارویی ، گوشت شتر را نسبت به سایر گونه های حیوانات گوشتی ترجیح داده اند گوشت شتر سالم تر است زیرا لاشه حاوی چربی کمتری است و در مقایسه با سایر حیوانات گوشتی میزان کلسترول کمتری در چربی دارد.

گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو نیز از نظر اسیدهای چرب اشباع نشده نسبتاً زیاد است . این یک عامل مهم در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی است که مربوط به مصرف چربی اشباع شده است.

از گوشت شتر نیز برای مقاصد درمانی برای بیماری هایی از قبیل فشار خون بالا ، فشار خون بالا ، ذات الریه و بیماری های تنفسی و همچنین به عنوان یک آفروفیزیاک استفاده می شود. اخیراً ،ارزشهای دارویی شیر شتر را بررسی کرد. ما به جمع آوری و جمع آوری ادبیات به روز برای بررسی اجمالی و ارزشهای دارویی شیر و گوشت شتر پرداختیم.

مروری بر شیر و گوشت شتر

 ترکیب شیمیایی شیر شتر

شیر شتر عموماً دارای رنگ سفید مات است و بوی شیرین و مزه تندی دارد. گاهی اوقات ، می تواند شور باشد . رنگ سفید مات آن به دلیل چربی هایی است که به طور هموژن در سراسر شیر وجود دارد ، در حالی که تغییر در طعم به دلیل نوع علوفه و در دسترس بودن آب آشامیدنی ایجاد می شود.

چگالی آن از ۱٫۰۲۶ تا ۱٫۰۳۵ و pH آن از ۶٫۲ تا ۶٫۵ است. هر دو پایین تر از شیر گاو هستند و حداکثر ظرفیت بافر شیر بدون چربی در pH 4.95 است.

به نظر می رسد مرحله فیزیولوژیکی ، شرایط تغذیه ، فصل ، تغییرات فیزیولوژیکی ، آرایش ژنتیکی و وضعیت سلامتی شتر در ترکیب شیر شتر تأثیرگذار باشد .

به طور کلی ، مقدار متوسط ​​اجزای شیر شتر ۴/۳ درصد پروتئین است. چربی ۳٫۵٪؛ لاکتوز ۴٫۴؛؛ خاکستر ۰٫۷۹٪ ، در حالی که آب ۸۷٪ را پوشش می دهد.

مواد معدنی مختلفی از جمله Na ، K ، Ca ، P ، Mg ، Fe ، Zn ، مس و ویتامین ها (A ، E ، C و B1) در شیر شتر وجود دارند.

مقادیر مواد معدنی کمیاب در شیر شتر نسبت به شیر گاو به طور معنی داری بالاتر بود. غلظت ویتامین C در شیر شتر نسبت به شیر گاو دو تا سه برابر بیشتر است .

pH پایین به دلیل غلظت بیشتر ویتامین C باعث تثبیت شیر ​​می شود و بنابراین می توان آن را برای مدت زمان نسبتاً طولانی بدون تشکیل لایه کرم نگه داشت.

در دسترس بودن مقدار نسبتاً بالاتر ویتامین C در شیر شتر از نظر غذایی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است زیرا فعالیت آنتی اکسیدانی قدرتمند را انجام می دهد.

میزان ویتامین A ، E و B1 در شیر شتر نسبت به شیر گاو کم است. شیر گاو حاوی کاروتن است که در شیر شتر فاقد آن است .

اسیدهای چرب مختلفی مانند اسیدهای بوتیریک ، کاپروئیک ، کاپریلیک ، کاپریک ، لوریک ، میریستیک ، میریستولیک ، پالمیتیک ، پالمیتولئیک ، استئاریک ، اولئیک ، لینولئیک و اسیدهای آراشیدونیک در شیر شتر وجود دارند.

شیر شتر همچنین حاوی آنزیم هایی مانند آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) ، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) ، گاما گلوتامیل ترانسفراز (γ-GT) ، اسید فسفاتاز (ACP) ، فسفاتاز قلیایی (ALP) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) است.

این آنزیم ها در حفظ کیفیت شیر ​​شتر نقش مهمی دارند. γ-GT می تواند به عنوان یک شاخص برای تصفیه حرارتی مناسب از شیر شتر استفاده شود.

این همچنین حاوی تعدادی پروتئین محافظ مانند لیزوزیم ، لاکتوفرین ، لاکتوپراکسیداز و پروتئین تشخیص پپتیدوگلیکان (PGRP) است.

این پروتئین ها دارای فعالیت ضد میکروبی با طیف گسترده ای هستند و بنابراین توانایی افزایش ماندگاری شیر شتر را دارند.

ترکیب گوشت شتر

گوشت شتر با توجه به نوع نژاد ، سن ، جنس ، وضعیت بدن و محل لاشه از نظر ترکیب متفاوت است. میزان آب فقط بین گونه ها کمی متفاوت است ، در حالی که تفاوت در محتوای چربی بیشتر مشخص شده است . گوشت شتر حاوی ۷۰-۷۷٪ رطوبت است . این ماده همچنین منبع خوبی از پروتئین است که حاوی حدود ۲۰ تا ۲۰٪٪ است .

گوشت شتر مانند سایر گوشت قرمز حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که به دنبال آن فسفر ، سدیم ، منیزیم و کلسیم به همراه درصد کمتری از سایر عناصر کمیاب وجود دارد. مقدار کلسیم گوشت شتر بیشتر از گوشت گاو است که تا حدودی می تواند ساختار تنگ برخی برش های گوشت شتر را توضیح دهد.

میزان اسید آمینه و مواد معدنی معدنی گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو به دلیل پایین بودن مقدار چربی در گوشت مواد معدنی بسیار زیاد است .

ارزش دارویی شیر و گوشت شتر

ارزش دارویی شیر شتر

شیر و گوشت شتر

شیر و گوشت شتر

شیر شتر به دلیل داشتن خواص غذایی و دارویی ، قرنهاست توسط افراد عشایر مصرف می شود. از خواص دارویی شیر شتر می توان به وجود پروتئین های محافظ اشاره کرد که ممکن است نقش محوری در تقویت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایمنی داشته باشد . علاوه بر این ، شیر شتر نیز در کنترل تعداد اختلالات سلامت جسمی یا حتی اختلالات روانی نقش مهمی دارد.

فعالیتهای ضد میکروبی و سیستم ایمنی

شیر شتر حاوی پروتئین های محافظ متنوعی [لاکتوفرین ، لاکتوپراکسیداز ، N-استیل-§ گلوکوزامینیداز (NAGase) ، PGRP ، Igs و لیزوزیم] است که فعالیت ضد باکتری ، ضد ویروسی ، ضد قارچ و ضد پریشی ، خواص ایمونولوژیک ، فعالیت رشد و فعالیت ضد توموری

با این وجود ، برخی از آنها در شیر شتر خاصیت خاصی دارند. لاکتوفرین: لاکتوفرین اشباع شده با آهن (از شیردهی هفته دوم) مانع از رشد میکروب ها در روده می شود ، در سیستم ایمنی اولیه شرکت می کند ، که بر اساس هدف قرار دادن ساختارهای متداول برای حمله به عوامل بیماری زا است.

شیر شتر ظاهراً حاوی خیلی بیشتری لاکتوفرین نسبت به شیر نشخوارکننده (گاو ، گوسفند و بز) است. شیر شتر سرشار از لاکتوفرین است که دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی بسیار مهمی است ، از جمله مهار باکتریها (استافیلوکوکوس اورئوس ، اشرشیاکلی ، کلبسیلا پنومونیه ، کلستریدیوم و هلیکوباکتر پیلوری) ، اثرات ضد ویروسی [ویروس هپاتیت C [HCV] ، CMV ، تبخال ۱ و ویروس نقص ایمنی انسان (HIV ، ویروس مسئول ایدز)] ، اثرات ضد قارچ (کاندیدا آلبیکنس) ، عملکردهای تقویت کننده سیستم ایمنی و ایمنی (تنظیم بلوغ و فعال سازی نوتروفیل ها و ماکروفاژها) ، بلوغ و عملکرد لنفوسیت ها (آنتی اکسیدان و ضد اقدامات التهابی و ضد سرطان.

مطالعات نشان داده اند که لاکتوفرین شتر به طور قابل توجهی از عفونت ژنوتیپ ۴ HCV لکوسیت های خون محیطی انسان جلوگیری می کند و جوجه کشی لکوسیت های انسانی با لاکتوفرین های شتر به دنبال آن عفونت آنها با HCV مانع از ورود ویروس به سلول ها می شود.

نتیجه گیری این بود که تعامل مستقیم بین HCV و لاکتوفرین های شتر منجر به مهار کامل ورود ویروس به سلول ها می شود. از این نظر ، ثابت شد که لاکتوفرین شتر یک ماده ضد ویروس قوی تر از لاکتوفرین های گاو و انسان است.

لیزوزیم یک آنزیم محافظ است که در غلظت های بالاتر در شیر شتر نسبت به شیر گاو وجود دارد. این فعالیت ضد باکتریایی در برابر باکتری های گرم مثبت مانند NAGase که در مقادیر مشابه در شیر انسان وجود دارد .

PGRP بیشترین غلظت در شیر شتر (جایی که برای اولین بار کشف شد) نسبت به شیر گاو است.

با کنترل متاستاز بر سرطان پستان اثر آشکار دارد و واکنش ایمنی میزبان را تحریک می کند. NAGase یک فعالیت ضد باکتریایی دارد و بنابراین فعالیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی شیر را تقویت می کند.

شایان ذکر است که فعالیت NAGase مشابه آنچه در شیر انسان است ، تأیید کننده مزایای تغذیه ای شیر شتر بر شیر گاو است.

ایمونوگلوبولین ها:

اینها از ایمنی بدن در برابر عفونت ها محافظت می کنند. شتر دارای سیستم ایمنی شگفت انگیز و پیچیده است ، متفاوت از سایر پستانداران همانطور که توسط Hamers-Casterman و همکاران گزارش شده است.

 IgM ، IgG ، IgA و حتی IgD در سرم شتر بر اساس واکنش متقاطع با ایمونوگلوبولین های انسانی تشخیص داده شده است.

زیر کلاس IgG2 و IgG3 (طبیعی برای شترها) فقط از دو زنجیره سنگین تشکیل شده است.

زنجیرهای سبک (VL) وجود ندارند. یک دامنه V واحد (VHH) وجود دارد. شتر VHH دارای یک حلقه طولانی تعیین کننده مکمل (CDR3) است ، که غیبت VL را جبران می کند.

آنتی بادی های معمولی به ندرت فعالیت خنثی کننده کاملی را در برابر آنتی ژن های آنزیمی نشان می دهند .

شتر IgG یک فعالیت خنثی کننده کامل در برابر سم کزاز دارد ، زیرا وارد سال ۱۹۹۹ می شود).

نقص عمده در پیشرفت سیستم ایمنی بدن در اندازه آنتی بادی ها است. سادگی مقایسه ای ، قرابت زیاد و ویژگی خاصیت IgG شتر و امکان دستیابی و تعامل با سایت های فعال باعث می شود تا نفوذ بافت های متراکم برای رسیدن به آنتی ژن فراهم شود.

سیستم ایمنی شترها نسبت به انسان قوی تر است. از آنجا که ایمونوگلوبولین ها در شیر شتر در طی شیردهی یافت می شوند ، نوشیدن شیر با توانبخشی سیستم ایمنی بدن ابزاری برای مبارزه با بیماری های خود ایمنی خواهد بود .

 خاصیت ضد دیابتی

یک باور سنتی در خاورمیانه وجود دارد که مصرف منظم شیر شتر در پیشگیری و کنترل دیابت کمک می کند. به تازگی ، گزارش شده است که شیر شتر می تواند چنین خاصیت هایی داشته باشد:

(i) انسولین موجود در شیر شتر دارای خواص ویژه ای است که جذب به گردش خون را نسبت به انسولین از منابع دیگر آسان تر می کند یا باعث مقاومت در برابر پروتئولیز می شود.

(II) انسولین شتر در وزیکولهای لیپیدی کپسوله می شود که عبور آن از معده و ورود به گردش خون را ممکن می سازد. با این وجود ، ما این احتمال را نداریم که انسولین موجود در شیر شتر در نانوذرات موجود در انتقال این هورمون به جریان خون وجود داشته باشد.

با این حال ، بسیار محتمل تر این است که شیر شتر حاوی مواد مولکولی کوچک مانند انسولین باشد که از تعامل انسولین با گیرنده آن تقلید می کند .

در هند ، مقایسه ای بین دیابت نوجوانان تحت درمان با معمولی با کسانی که همچنین شیر شتر می نوشند نشان داد که گروهی که شیر می نوشد به طور قابل توجهی قند خون را کاهش داده و سطح هموگلوبین را کاهش داده است.

مقدار انسولین تزریقی نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافت. انسولین موجود در شیر با نتایج تحقیقات زیر ثابت شده است:
  • الف) شیر شتر حاوی غلظت زیادی انسولین ۱۵۰ U / ml است.
  • (ب) موش ها و خرگوش های ناشتا و کم آبی بعد از دریافت شیر ​​شتر کاهش قند خون داشتند.
  • (ج) دیابت ناشی از استرپتوزوتوسین در موش صحرایی با شیر شتر کنترل و درمان شد.
  • (د) اگرچه شیر انسان ، گاو و بز حاوی انسولین است ، اما در محیط اسیدی معده تخریب می شود.

این اتفاق در شیر شتر رخ نمی دهد ، که به اسید واکنش نمی دهد و هیچ منعقد کننده ای تشکیل نمی شود.

یک مطالعه طولانی مدت قبلاً برای ارزیابی اثربخشی ، ایمنی و قابل قبول بودن شیر شتر به عنوان ماده کمکی برای انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع ۱ انجام شده است.

در مطالعه بالینی تصادفی ، از نوع طراحی موازی ، بیماران دیابتی نوع ۱ وارد مطالعه شدند و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول از مراقبت های معمول یعنی رژیم ، ورزش و انسولین دریافت کرده و گروه دوم علاوه بر مراقبت های معمول ، شیر شتر را نیز دریافت می کردند.

نیاز انسولین در هفته با برآورد قند خون عنوان شد. نتایج نشان داد که در گروه شیر شتر میزان متوسط ​​گلوکز خون ، هموگلوبین و انسولین کاهش یافته است.

ممکن است بیان شود که شیر شتر در بهبود کنترل قند خون طولانی مدت ، با کاهش قابل توجه دوز انسولین در بیماران دیابتی نوع ۱ ایمن و کارآمد است .

درمان اوتیسم و ​​بیماری کرون

تأثیر درمانی شیر شتر برای اوتیسم:

نقص سیستم ایمنی بدن باعث مهار آنزیم های غذایی می شود و باعث تجزیه کازئین به کازومورفین می شود ، نه به اسیدهای آمینه.

کازومورفین یک افیون قدرتمند ، بسیار قدرتمندتر از خود مورفین است و قادر به ایجاد آسیب مغزی و علائم شناختی و رفتاری اوتیسم است.

كودكان اوتيسمي كه شير شتري مي نوشند ، در رفتار و رژيم غذايي خود شگفت آوري پيدا كرده است. مطالعات گسترده ای نشان داده اند که استرس اکسیداتیو نقش مهمی در آسیب شناسی چندین بیماری عصبی از جمله آلزایمر یا اختلال طیف اوتیسم بازی می کند.
شیر شتر به عنوان درمانی برای بیماری کرون:
بیماری کرون در بسیاری از کشورها به یک بیماری همه گیر تبدیل می شود. اخیراً ، شواهد در حال افزایش نشان می دهد که بیماری کرون ناشی از عفونت باکتریایی اولیه ، مایکوباکتریوم آویوم – زیرگونه های پاراتوبرکلوزیس (MAP) است.

این مایکوباکتریوم می تواند از طریق شیر گاو پخش شود ، زیرا تحت تأثیر پاستوریزاسیون قرار نمی گیرد. ظاهراً ، MAP به عنوان ساپروفیت وارد مخاط می شود و فقط در صورت استرس افراد فعال می شود و منجر به پاسخ خود ایمنی ثانویه می شود .

Shabگزارش داد که نوشیدن شیر شتر برای درمان بیماری های کرون تأثیر خوبی داشته است.

از آنجا که این باکتری ها متعلق به خانواده سل هستند و از آنجایی که از شیر شتر برای معالجه سل استفاده شده است ، آشکار می شود که خاصیت باکتری کش شیر شتر همراه با PGRP اثر سریع و مثبتی در روند بهبود دارد. علاوه بر این ، ایمونوگلوبولین ها سیستم ایمنی بدن را بازیابی می کنند.

درمان آلرژی

این واقعیت که شیر شتر فاقد لاکتوگلوبولین بتا است و ساختار متفاوتی از بتا کازئین (بطور عمده از زیر گروه A2 در برابر A1 برای بخش عمده ای از گاوها) دارد ، دو حساسیت قدرتمند در شیر گاو ، باعث می شود شیر برای کودکانی که از حساسیت به شیر رنج می برند جذاب باشد .

به گفته الآگامی، عدم وجود شباهت ایمنی بین پروتئین شیر شتر و گاو ممکن است به عنوان یک معیار مهم از دیدگاه تغذیه ای و بالینی مورد توجه قرار گیرد.

واقعیت مهم دیگر این است که اجزای شیر شتر شامل ایمونوگلوبولین هایی مشابه با شیر مادران است که باعث کاهش واکنش های آلرژیک کودکان می شوند و پاسخ آینده آنها به غذاها را تقویت می کنند.

اختلافات فیلوژنتیک با گردش IgE ها و آنتی بادی های مونوکلونال می تواند مسئول تشخیص ناموفق پروتئین شترها باشد. به نظر می رسد که شیر شتر هنگام نوشیدن توسط کودکانی که حساسیت شدید غذایی دارند ، تأثیر مثبت می گذارد. واکنش ها سریع و طولانی مدت است.

عمل ضد سرطان و ضد تومور

نشان داده شده است که شیر شتر باعث از بین رفتن آپوپتوز (مرگ سلولی کنترل شده) در سرطان سینه انسان و سلولهای سرطانی کبد از طریق مکانیسم های اپی ژنتیک می شود نشان داد كه شیر شتر باعث از بین رفتن آپوپتوز در سلولهای سرطانی كبد انسان (HepG2) و پستان انسان (MCF7) از طریق مکانیسم های آپوپتوز و اکسیداتیو با واسطه استرس می شود.

علاوه بر این ، شیر شتر از طریق مهار گلبول های قرمز مایع در سلول های مولکولی و میکروبی سلول های مغز استخوان ، باعث بهبودی بعد از درمان ضد تومور می شود و شاخص میتوتیک سلول های مغز استخوان را بهبود می بخشد .

خواص عملکردی شیر شیر ، لاکتوفرین ، پروتئین اصلی اتصال آهن به شیر را بررسی کرده است ، که نشان دهنده کاهش ۵۶٪ رشد سرطان روده بزرگ است.

این ماده با لیگاندهای پلی ساکارید بر روی سطوح سلولی تعامل دارد و ممکن است مسیرهای سیگنالینگ سلولی مانند مسیر Fas را فعال کند و در نتیجه مهار رشد تومور از طریق آپوپتوز باشد. لاکتوفرین شیر شتر ، که قبلاً به دلیل فعالیت باکتریواستاتیک آن توصیف شده است ، همچنین می تواند در سلولها نفوذ کرده و به عنوان یک فاکتور رونویسی عمل کند و رونویسی از توالی های DNA خاص را فعال کند. بنابراین ، لاکتوفرین با مسدود کردن تکثیر سلول تومور در درمان تومور پتانسیل دارد.

یک مطالعه گزارش کرده است که غلظت های بالا (۵-۵ میلی گرم در میلی لیتر) شیر شتر لاکتوفرین از تکثیر سلول های سرطانی روده بزرگ HCT-116 تا ۵۶٪ جلوگیری می کند. در مقابل ، هیچ مهار قابل توجهی از تکثیر سلولی در غلظت های پایین تر (۱ میلی گرم در میلی لیتر در میلی لیتر) مشاهده نشد .

آنتی بادی های بسیار فعال موجود در شیر شتر نیز می توانند بر روی تومورهای موجود در بافت متصل شوند و سلول های تومور را بدون آسیب رساندن به بافت های سالم از بین ببرند.

اما آنتی بادی های انسانی برای انجام این کار بسیار بزرگ هستند . همچنین مشخص شده است که خاصیت ضد توموری شیر شتر ناشی از فعالیت های ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی قوی است که به کاهش التهاب کبد کمک می کند و شیر شتر سرشار از مواد مغذی است که برای عملکرد سالم کبد لازم است.

در مقابل ، لاکتوفرین موجود در شیر شتر نیز یک عمل ترومبولیتیک بالقوه دارد ، زیرا باعث مهار انعقاد و تشکیل فیبرین می شود که به نوبه خود مانع از گسترش و رشد سلول های تومور متاستاتیک می شود .

اثر آرایشی و ضد پیری

شیر شتر به دلیل دارا بودن اسیدهای α-هیدروکسیل که به پوسته پوسته شدن و صاف شدن پوست مشهور است اثرات زیبایی دارد.

اسیدهای α-هیدروکسیل به ریختن لایه شاخی خارجی سلولهای مرده بر روی پوست (اپیدرم) با کمک به تجزیه قندها ، که برای نگه داشتن سلولهای پوست استفاده می شود ، کمک می کند. این کمک می کند تا سلولهای جدیدی کشف شوند که دارای خاصیت الاستیک و واضح تر هستند. اسیدهای α-هیدروکسیل به از بین بردن چین و چروک و لکه های سنی و از بین بردن خشکی کمک می کند ، زیرا این لایه بیرونی پوست را نازک تر کرده و با ضخیم شدن لایه زیرین درم را پشتیبانی می کند.

علاوه بر این ، لیپوزوم موجود در شیر شتر برای یک ماده آرایشی بالقوه برای بهبود اثر ضد پیری کاربرد دارد .

ویتامین C موجود در شیر شتر دارای فعالیتهای آنتی اکسیدانی و ترمیم بافت می باشد  ویتامین C برای تولید کلاژن ، در بدن لازم است ، پروتئینی که به رشد سلول ها و رگ های خونی کمک می کند و به پوست استحکام و استحکام می بخشد.

. کلاژن در پوست و مفاصل یافت می شود. ویتامین C با افزایش تولید کلاژن ، تقویت ساختاری و مقاومت در پوست را تقویت می کند و به ترمیم کمک می کند.

ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که سرعت آسیب رادیکالهای آزاد باعث ایجاد خشکی و چین و چروک پوست را کند می کند. بعلاوه ، شیر شتر مقدار بیشتری پروتئین کلاتور آهن دارد که به نام لاکتوفرین شناخته می شود.

این پروتئین آهن آزاد را از مفاصل بیماران آرتروز خارج کرده و از این طریق رفاه آنها را بهبود می بخشد .

انتخاب بهتر برای افرادی که تحمل لاکتوز برایشان سخت است

شیر شتر به راحتی قابل هضم و به آسانی توسط بدن انسان متابولیزه می شود . این می تواند از بین بردن سریع تر لاکتوز را توضیح دهد و می تواند به کاهش اختلالات دستگاه گوارش که در افراد غیر تحمل لاکتوز اتفاق می افتد ، همانطور که توسط Cardoso و همکاران نشان داده شده است ، کمک کند. در یک مطالعه مقدماتی. با این وجود ، این نتایج باید در مقیاس بزرگتر تأیید شود.

ارزش دارویی گوشت شتر

شیر و گوشت شتر

شیر و گوشت شتر

گوشت منبع غذایی ارزشمندی است که سرشار از بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری ، مواد معدنی (به عنوان مثال آهن ، روی و سلنیوم) ، ویتامین ها (به عنوان مثال گروه های ویتامین E و ویتامین B) ، ترکیبات فعال زیستی (Q10 ، کارنوزین ، آنسیرین ، گلوتاتیون) و برخی اسیدهای چرب ضروری است.

مانند اسیدهای چرب امگا ۳٫ جدا از ارزش غذایی گوشتی ، چندین ویژگی غذایی را تجربه می کند و تجربیاتی را تجربه می کند که به طور عادی توسط سایر منابع پروتئینی حاصل نمی شود.

گوشت گاو ، گوشت گوسفند ، گوشت خوک ، مرغ و ماهی منابع اصلی پروتئین گوشت در سراسر جهان به حساب می آیند. با این حال ، در آفریقا ، خاورمیانه و برخی از کشورهای آسیایی ، به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک ، گوشت شتر به عنوان منبع اصلی پروتئین حیوانی در نظر گرفته می شود که برابر است و در برخی موارد از نظر تجاری از سایر گوشتها پیشی می گیرد .

چندین مطالعه اپیدمیولوژیکی مشکلات سلامتی مانند چاقی ، چربی اشباع و کلسترول بالا را با افزایش مصرف محصولات حیوانی مرتبط کرده است .

این نگرانی باعث شده است که مصرف کل چربی در رژیم غذایی با مصرف بخش های کوچکتر کمتر یا جایگزینی مصرف گوشت قرمز با گوشت سفید ، محدود شود. شواهد فزاینده كلسترول و چربی كم در گوشت شتر به طور بالقوه می تواند از سلامتی آن به عنوان جایگزین بهتری برای چربی و كلسترول بالا مانند گوشت گوسفند و گوشت گاو حمایت كند.

محاسبه بیولوژیکی کم سموم دفع آفات در گوشت شتر به ویژه مورد توجه است زیرا بسیاری از کشورهای آفریقایی از نظر موجودی سموم دفع آفات منسوخ شده یا عدم کنترل استفاده از آنها هنوز مشکلات عمده ای در مورد سوء مصرف ارگانوکلر دارند.

مشکلات سلامتی . با این حال ، شترها بیشتر در مناطقی از مناطق خشک استفاده می شوند که استفاده از سموم دفع آفات محدود است.

این ممکن است عدم قرار گرفتن در معرض به جای زیست تخریب طبیعی طبیعی باشد که دلیل آن کمبود ارگانوکلرین مشاهده شده توسط سالام داشت.

برای مشخص شدن این پدیده تحقیقات بیشتری لازم است. صرف نظر از نتیجه (چه از طریق عدم قرار گرفتن در معرض و چه مکانیسم های کم تخلیه بیولوژیکی) ، با این وجود ، پتانسیل مقادیر آلاینده کمتر در گوشت شتر در رژیم غذایی قابل چشم پوشی نیست.

گزارش های اندکی وجود دارد که حاکی از شیوع کمتر میکروارگانیسم های مختلف در گوشت شتر در مقایسه با گوشت گوسفند ، بز و گوشت گاو  یا در دسترس بودن آنتاگونیست های طبیعی در برابر لیستریا مونوسیتوژنزها .

مقادیر کم چربی اشباع شده در رژیم غذایی به دلیل تأثیر آن بر میزان کلسترول پلاسما برای جلوگیری از تصلب شرایین بسیار مهم است.

دریافت کم اسیدهای چرب اشباع و کلسترول برای کنترل چاقی ، و فشار خون بالا و کاهش خطر سرطان مهم است . سازمانهای بهداشتی ، كاهش چربی كل ، به ویژه اسیدهای چرب اشباع و در عین حال افزایش مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده اشباع شده را كه برای سلامتی انسان مفید هستند ، توصیه می كنند كه به دلیل خاصیت ضد سرطان زایی ، ضد اتوژنیك و تعدیل كننده سیستم ایمنی بدن .

این باعث می شود گوشت شتر با مقدار کم چربی و کلسترول آن به یک غذای سالم تبدیل شود.

علاوه بر این ، اعتقاد بر این است که گوشت شتر برای افراد سومالی و هندی دارای اثرات درمانی برای ۱۳ بیماری مختلف از جمله فشار خون بالا ، فشار خون بالا ، ذات الریه و بیماری های تنفسی و همچنین یک بیماری عفونی کننده است .

به طور کلی گوشت یک ماده غذایی کاربردی برای درمان بسیاری از بیماری ها و عملکرد بهتر در بسیاری از فرهنگ ها در سراسر جهان است . اعتقاد بر این است که گوشت شتر و کبود از جمله کبد دارای اثرات دارویی بوده و اغلب به صورت خام خورده می شوند که به دلیل خطر احتمالی عفونت زونا مانند طاعون ممنوع است.

کادیم  نشان داد كه گوشت گوشت شتر به طور سنتی برای درمان بیماریهای زیر در بعضی از كشورهای خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است:
  • الف:تب فصلی ، درد سیاتیک و شانه ، و همچنین برای از بین بردن كاریك ها (با قرار دادن برش های گوشت شتر داغ در منطقه یك منطقه آزاد
  • ب: سوپ گوشت شتر برای درمان کدورت قرنیه و تقویت بینایی استفاده می شود.
  • ج: از چربی شتر برای کاهش درد دردهای خونریزی استفاده شده و از چربی ترشح برای از بین بردن ماسه سنگی و ریه های شتر خشک که قبلاً به عنوان درمانی برای آسم تجویز می شدند ، استفاده می شود ، به خصوص اگر همراه با عسل مصرف شود.

در نتیجه ، شیر شتر از خواص درمانی و درمانی با ارزش زیادی برخوردار است. با این حال ، چیزهای زیادی برای کشف باقی مانده است.

برای تعیین شیر و گوشت شتر به عنوان ماده درمانی ، مطالعات بیشتری لازم خواهد بود. برای تأیید سطح پایین گزارش شده ارگانوکلرین ها و میکروارگانیسم های خاصی در گوشت شتر در مقایسه با سایر گوشت های قرمز ، مطالعات آزمایشگاهی کنترل شده دیگری نیز در مورد نژادهای مختلف حیوانات که تحت مدیریت مشابه و شرایط محیطی انجام می شوند نیز مورد نیاز خواهد بود.
هضم لاکتوز شیر شتر توسط افراد غیرقابل تحمل لاکتوز نیز باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد ، زیرا ایده های متناقضی در رابطه با این موضوع وجود دارد.

از مصرف و استفاده درمانی شیر و گوشت شتر باید حمایت شود. بنابراین ، محققان ، متخصصان مراقبت های بهداشتی و کلیه نهادهای ذیربط باید از فواید شیر و گوشت شتر از طریق جریان اصلی و رسانه های اجتماعی دفاع کنند.


منبع:tandfonline


بیشتر بدانید:

۶ تفاوت میان پروتئین حیوانی و گیاهی

منابع غذایی پروتئین ها

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *