تغذیه و سلامت

فواید شلغم برای سرما خوردگی چیست؟

شلغم

شلغم یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است و می‌تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های ویروسی و عفونی بالا ببرد، می‌گوید: شلغم ترکیبات میکروب‌کش و ضدعفونی‌کننده دارد و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی می‌شود و از ابتلای به آن جلوگیری می‌کند. خلط‌ آور، درمان‌کننده سرفه‌های خشک، گلو درد، ملین سینه و التیام‌ دهنده تنگی نفس است و در کل ریه‌ها را پاک و با لینت ملایم روده‌ها سموم و میکروب‌ها را از بدن خارج می‌کند.

با توجه به شروع شدن فصل سرما و لزوم دانستن اینکه استفاده از چه گیاهان برای جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی و یا در صورت ابتلا به این قبیل بیماریها مصرف آنها مفید می باشد از بخش گیاهان دارویی میوه جات و خوراکیهایی را به شما معرفی خواهیم کرد که هم با خواص آنها بیشتر آشنا شوید و هم از خواص اعجاب انگیز آنها استفاده کافی را برده و سلامتی را با مصرف گیاهان دارویی از آن خود نمایید.

این ماده مغذی همچنین جذب آهن را بهبود می بخشد و به تنظیم کلسترول خون کمک می کند.

شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.

خواص این سبزی شگفت انگیز آنقدر زیاد است كه می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند كه این گیاه چقدر فایده درد تمام باغچه های خانه خود را شلغم میكاشتند و هر روزه از آن استفاده می كردند.

مختصری از فواید بینظیر شلغم

  • اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره کنید.
  • آب شلغم درمان کننده جوش صورت است.
  • شلغم شب کوری را درمان می کند
  • شلغم حافظه را تقویت می کند.
  • شلغم به دلیل داشتن ویتامین B1 علاج کم خونی است.
  • شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است.
  • شلغم آرام بخش و ترمیم کننده سریع زخم ها بوده و برای تقویت کبد مفید است.
  • شلغم به علت داشتن فیبر، پاک کننده قوی روده هاست.
  • شلغم، یک داروی طبیعی خواب آوربرای کسانی است که از بی خوابی رنج می برند.

خاصیت ضد سرطانی شلغم

شلغم حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید است که با خواص مبارزه با سرطان مرتبط هستند.شلغم علاوه بر محتوای بالای ویتامین C ، که می تواند از رشد و گسترش سلولهای سرطانی جلوگیری کند ، سرشار از گلوکوزینولات است.

گلوکوزینولاتها گروهی از ترکیبات گیاهی فعال زیستی هستند که فعالیت آنتی اکسیدانی نیز دارند ، به این معنی که آنها اثرات استرس اکسیداتیو در تقویت سرطان را کاهش می دهند.

مطالعات متعدد مصرف بالاتر گلوکوزینولات ها را با کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان ، از جمله سرطان ریه ، روده بزرگ و رکتوم مرتبط دانسته است.

به کنترل سطح قند خون کمک می کند

کنترل قند خون برای سلامتی ، به ویژه برای کسانی که دیابت دارند ، حیاتی است و مطالعات حیوانی نشان می دهد که شلغم ممکن است اثرات ضد دیابت داشته باشد.

اثرات ضد التهابی ایجاد می کند

التهاب با بسیاری از بیماری های مزمن مانند آرتروز ، سرطان و فشار خون بالا ناشی از تصلب شرایین در ارتباط است. گلوکوزینولات های موجود در شلغم به دو نوع انسول و ایزوتیوسیانات تجزیه می شوند که هر دو از محصولات جانبی فعال زیستی هستند و دارای خواص ضد التهابی هستند.

در برابر باکتری های مضر محافظت می کند

گلوکوزینولات های شلغم نیز به ایزوتیوسیانات ها تجزیه می شوند ، گروهی از ترکیبات قادر به جلوگیری از رشد میکروبی و باکتریایی.


غذای صفر کالری برای سیر کردن گرسنگی

پروتئین در رژیم گیاهخواران (منابع پروتئینی)

چه ویتامین هایی سبب تقویت حافظه می شوند؟


این گیاه حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها – عمدتا آنتوسیانین ها – نوع دیگری از آنتی اکسیدان با اثرات ضد سرطانی اثبات شده است.آنتوسیانین در میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش مانند شلغم وجود دارد و خوردن آنها با میزان کمتری از بیماری های مزمن و تحلیل برنده ارتباط دارد.

شلغم سرشار از ویتامین های محلول در چربی K و A هستند ، نوعی که بدن شما هنگام مصرف با چربی بهتر جذب می کند.ویتامین K به عنوان یک عامل لخته کننده نقش اساسی دارد ، به این معنی که از خونریزی بیش از حد جلوگیری می کند. به علاوه ، ویتامین A برای سلامت چشم ، پوست و ریه حیاتی است.

می‌توانید شلغم خام یا پخته را رنده یا له کنید و با عسل بخورید. برای رفع سرماخوردگی نوزادان و کودکان می‌توانید در شلغم حفره‌ای ایجاد کنید و در آن مقداری عسل بریزید و روی آن را بپوشانید. پس از مدتی، آب شیرینی از اختلاط عسل و آب شلغم ایجاد می‌شود که به عنوان یک شربت شیرین و مقوی سیستم ایمنی برای کودکان اثرات درمانی مطلوبی دارد.

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *