تغذیه و سلامت

میخک ،موارد استفاده، فواید، عوارض جانبی و دوز

گیاه میخک چیست

همه چیز در مورد میخک

از سیر تا پیاز در مورد گیاه میخک بدانید:

نام گیاه شناسی

Syzygium aromaticum

میخک جوانه های گل درخت است. به صورت کامل و به صورت پودر استفاده می شود. میخک یک ادویه همه کاره است که در بسیاری از فرمولاسیون های غذایی مانند نوشیدنی های داغ، کلوچه ها و کیک ها استفاده می شود.

میخک منبع غنی از یک ماده معدنی کمیاب منگنز است و کالری کمی به فرمولاسیون اضافه می کند. میخک در آیورودا به دلیل فواید دارویی برای سلامتی اهمیت دارد.

میخک حاوی یک آنتی اکسیدان قوی است که اوژنول فواید زیادی برای سلامتی دارد. طبق آیورودا، میخک در سانسکریت Laung نامیده می شود که برای افزایش آتش گوارش مفید است.

به دلیل خاصیت گرمایشی یا طبیعت تند میخک، در فصل زمستان به جای تابستان استفاده می شود. به دلیل ماهیت قابض و تند میخک برای آرام کردن دوشا کافا و واتا مناسب است.

میخک حاوی بیواکتیو است که خاصیت معرق دارد و در عرق کردن سموم تولید شده توسط بدن خوب است.

منابع میخک

میخک عمدتاً در کشورهای خارجی مانند زنگبار، اندونزی، پمبا و تولیدکنندگان مهم میخک کشت می شود.

نام های دیگر میخک

در هندی، میخک به نام Laung شناخته می شود.
در بنگالی، میخک به نام لاوانگ شناخته می شود.
در گجراتی، میخک به نام لاوانگ شناخته می شود.
در کانادا، میخک به نام لاوانگا شناخته می شود.
در مالایالام، میخک به عنوان Grambu شناخته می شود.
در مراتی، میخک با نام لووانگ شناخته می شود.
در پنجابی، میخک به نام Laung شناخته می شود.
در سانسکریت، میخک به نام لاوانگا شناخته می شود.
در تامیل، میخک به عنوان Kirambu شناخته می شود.
در تلوگو، میخک به نام لاوانگالو شناخته می شود.

ترکیبات شیمیایی میخک

میخک منبع عالی بسیاری از اجزای فعال دارویی مانند فنولیک ها، فلاونوئیدها و اوژنول، مولکول زیست فعال مرکزی است.

فلاونوئیدهای موجود در میخک عمدتاً از کورستین و کامفرول تشکیل شده است، در حالی که اسیدهای فنولیک از اسیدهای فرولیک، کافئیک، الاژیک و سالیسیلیک تشکیل شده اند.

ترکیبات تغذیه ای میخک

میخک از مواد مغذی مانند فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها تشکیل شده است. یک ماده معدنی کمیاب مانند منگنز در میخک وجود دارد که به مدیریت آنزیم های بدن کمک می کند که به ترمیم استخوان ها و همچنین تولید هورمون ها کمک می کند.

یک قاشق چای خوری میخک حاوی ۱ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم فیبر، منگنز (۵۵ درصد ارزش روزانه) و ویتامین K (2 درصد ارزش روزانه) است.

میخک و کاهش التهاب

میخک حاوی چندین ترکیب است که دارای خاصیت ضد التهابی هستند. اوژنول یک جزء فعال زیستی اصلی در میان سایر موجودات موجود در میخک است. تحقیقات نشان داد که اوژنول حاوی پاسخ ضد التهابی در بدن برای کاهش خطر بیماری‌هایی مانند آرتریت است.

میخک و تاثیر آن در کاهش رادیکال های آزاد

اوژنول موجود در میخک به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود. این آنتی اکسیدان عمدتاً برای کاهش و مبارزه با رادیکال های آزاد تولید شده در بدن در هنگام استرس عمل می کند.

رادیکال های آزاد مسئول آسیب رساندن به سلول های بدن هستند. این آسیب بیشتر منجر به خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان ها می شود.

میخک و زخم

میخک برای محافظت از معده در برابر زخم بسیار مفید است. علت اصلی زخم، نازک شدن لایه مخاطی در پوشش معده است. مطالعات تحقیقاتی نشان داد که میخک به غلیظ شدن مخاط کمک می کند، که خطر ابتلا به زخم را بیشتر کاهش می دهد.

میخک و بهبود عملکرد کبد

میخک در بهبود عملکرد کبد بسیار موثر است. مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که اوژنول موجود در میخک به کاهش علائم سیروز کبدی کمک می کند.

یارو و هیپوگلیسمی

مصرف منظم میخک در رژیم غذایی به کنترل سطح قند خون کمک می کند. اوژنول میخک یک جزء ضروری است که به کاهش سطح گلوکز خون کمک می کند.

سایر فواید میخک برای سلامتی

به دلیل خاصیت ضد استفراغ اجزای میخک، به کاهش استفراغ و حالت تهوع کمک می کند.

اوژنول میخک به طور موثر بیماری های قلبی عروقی و سایر مشکلات مانند سینه، احتقان سینوسی و غیره را مدیریت می کند.

گنجاندن میخک در رژیم غذایی منظم برای مشکلات انگل شکمی بسیار مفید است.

اوژنول اثربخشی خود را در کنترل دندان درد نشان داده است و به همین دلیل در خمیر دندان گنجانده شده است.

اوژنول میخک همچنین برای مبارزه با بوی بد دهان مفید است.

میخک حاوی تعداد زیادی آنتی اکسیدان است که برای کاهش استرس اکسیداتیو مفید است.

عصاره میخک حاوی اجزای ضد میکروبی است که به توقف رشد باکتری ها کمک می کند. این می تواند دلیل گنجاندن آن در دهان شویه های گیاهی برای حفظ بهداشت دهان باشد.

میخک با بهبود عملکرد سلول هایی که انسولین تولید می کنند به افزایش ترشح انسولین کمک می کند.

اوژنول به دلیل خواص ضد میکروبی قوی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی استفاده می شود.

میخک به عنوان یک عامل تحریک کننده و گرم کننده در طب سنتی هند و چین استفاده می شود.

دوز توصیه شده میخک

دوز آیورودا میخک با توجه به انواع آن در اشکال مختلف محصولات میخک متفاوت است.

دوز آماده سازی محصول

روغن پنج قطره روغن میخک را بردارید و آن را با یک قاشق چایخوری آب مخلوط کنید. قبل از خواب آن را روی جوش ها بمالید.

پودر نصف قاشق چایخوری پودر میخک را بردارید و با عسل مخلوط کنید. حدود ۱۰ دقیقه آن را روی پوست بمالید تا جوش ها کنترل شود.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی هنگام استفاده از میخک

از مصرف روغن میخک رقیق نشده روی پوست مستقیم خودداری شود زیرا می تواند باعث سوختگی و آسیب به پوست شود.

توصیه می‌شود که یک آزمایش آلرژیک کوچک از روغن و پودر میخک روی ناحیه کوچکی از پوست انجام دهید.

اوژنول به گروه خاصی از افراد حساس است. بنابراین، ضروری است که برخی از توصیه های پزشک را دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا میخک برای درمان سرفه مناسب است؟

بله، میخک به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد در کنترل سرفه بسیار مفید است. میخک دارای خاصیت خلط آور است که به دفع ترشحات مخاطی کمک می کند. به کاهش التهاب و سرفه کمک بیشتری خواهد کرد.

آیا میخک می تواند به تقویت ایمنی کمک کند؟

بله، میخک در تقویت ایمنی مفید است. اوژنول، یک جزء فعال زیستی اصلی در میخک، دارای خاصیت تعدیل کننده ایمنی قابل توجهی است که به اصلاح عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند. بنابراین، به سرکوب اثر داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی کمک می کند.

آیا میخک برای درمان آکنه مناسب است؟

بله، میخک در درمان آکنه و جوش بسیار موثر است. میخک حاوی ترکیبات ضد باکتریایی است که به طور موثر سلول های باکتری استافیلوکوکوس اورئوس را که عمدتاً مسئول ایجاد مشکلات آکنه هستند، از بین می برد.

خلاصه

از میخک برای تهیه غذاهای لذیذ استفاده می شود و در تهیه فرمولاسیون های دارویی استفاده می شود که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

با توجه به خواص گرم و گرم میخک، زمان مناسب برای مصرف میخک فصل زمستان است که بدن را گرم نگه می دارد. اوژنول یک آنتی اکسیدان قوی موجود در میخک است.

میخک دارای خاصیت ضد باکتریایی است که به جایگزینی مواد نگهدارنده مواد غذایی مصنوعی کمک می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *