تغذیه و سلامت

آیا نشاسته ذرت فاقد گلوتن است؟

آیا نشاسته ذرت گلوتن دارد؟

 آیا نشاسته ذرت گلوتن دارد؟

نشاسته ذرت ماده غلیظ کننده ای است که بیشتر در تهیه ماریناد ، سس ، سوپ ، آبگوشت و برخی از انواع دسر استفاده می شود. کاملاً از ذرت گرفته شده است.

اگر به دلایل شخصی یا سلامتی رژیم بدون گلوتن را دنبال می کنید ، ممکن است تعجب کنید که آیا این محصول حاوی گلوتن است.

این مقاله از آکادمی علم و بدن  به شما می گوید که آیا نشاسته ذرت فاقد گلوتن است یا نه.

بیشتر نشاسته ذرت فاقد گلوتن است

نشاسته ذرت یک پودر خوب و سفید است که از اندوسپرم ذرت فرآوری می شود. آندوسپرم بافت غنی از مواد مغذی درون دانه است.

ذرت یک دانه فاقد گلوتن است و به طور معمول برای تهیه نشاسته ذرت به مواد دیگری نیازی نیست. در نتیجه ، نشاسته ذرت خالص – که شامل ۱۰۰٪ نشاسته ذرت است – به طور طبیعی فاقد گلوتن است.

با این حال ، نشاسته ذرت ممکن است در تأسیساتی ساخته شود که غذاهای حاوی گلوتن نیز تولید می کند.

در این صورت ، ممکن است با اثرات گلوتن آلوده شود. در این حالت ، با رد ادعای برچسب باید وضعیت کارخانه را یادداشت کنید.

چگونه اطمینان حاصل کنیم که نشاسته ذرت فاقد گلوتن است؟

بهترین راه برای اطمینان از فاقد گلوتن بودن نشاسته ذرت ، بررسی برچسب برای دریافت گواهینامه مناسب است.

برای تأیید صلاحیت ، غذایی باید آزمایش و تأیید شود که حاوی کمتر از ۲۰ قسمت در میلیون (ppm) گلوتن باشد. این مقدار بسیار کمی است که بعید است علائمی را در افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن ایجاد کند .

مهر و موم بدون گلوتن به این معنی است که محصول به طور مستقل توسط شخص ثالث مانند NSF International آزمایش شده است تا اطمینان حاصل شود که این شرایط را برآورده می کند.

برچسب فاقد گلوتن در گروه عدم تحمل گلوتن یک قدم جلوتر می رود و به کمتر از ۱۰ ppm نیاز دارد .

علاوه بر این ، می توانید به سرعت بررسی کنید که آیا لیست مواد تشکیل دهنده فقط شامل ذرت یا نشاسته ذرت است.


خلاصه
بیشتر نشاسته ذرت به طور طبیعی فاقد گلوتن است ، زیرا با استخراج نشاسته از ذرت تولید می شود. در عین حال ، شما باید به دنبال صدور گواهینامه بدون گلوتن باشید تا خطر آلودگی متقابل گلوتن را به حداقل برسانید.


جایگزین نشاسته ذرت

اگر نشاسته ذرت در دست ندارید ، چندین ماده دیگر فاقد گلوتن جایگزین های خوبی می شوند – اگرچه برای داشتن همان اثر ممکن است لازم باشد کمی بیشتر یا کمتر استفاده کنید.

این شامل:

آرد برنج. آرد برنج که از برنج ریز خرد شده تهیه شده است ، با نسبت ۳: ۱ جایگزین نشاسته ذرت می شود.

پودر Arrowroot. این پودر که از گیاه پیاز گل گرمسیری گرفته شده است ، با نسبت ۲: ۱ جایگزین نشاسته ذرت می شود. حتماً آن را خوب هم بزنید ، زیرا ممکن است کلوخه شود.

نشاسته سیب زمینی. این می تواند نشاسته ذرت را با نسبت ۱: ۱ جایگزین کند اما برای اطمینان از ضخامت باید به انتهای دستور اضافه شود.

نشاسته تاپیوکا که از گیاه کاساوا گیاهی ریشه استخراج می شود ، با نسبت ۲: ۱ جایگزین نشاسته ذرت می شود.

ژل بذر کتان. ۱ قاشق غذاخوری دانه های کتان آسیاب شده را با ۴ قاشق غذاخوری (۶۰ میلی لیتر) آب مخلوط کنید تا ژل تولید شود. این جایگزین ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت می شود.

صمغ زانتان. این صمغ گیاهی از طریق تخمیر قند با باکتری های خاص ساخته می شود. کمی طول می کشد ، بنابراین بهتر است ابتدا با مقدار کمی مانند ۱/۴ قاشق چای خوری شروع کنید و در صورت لزوم مقدار بیشتری اضافه کنید.

آدامس گوار مانند صمغ زانتان ، این صمغ گیاهی ساخته شده از لوبیا گوار نیز باید در مقادیر بسیار کمی استفاده شود.

برای به حداقل رساندن خطر آلودگی متقابل گلوتن به این محصولات ، به دنبال دریافت گواهی بدون گلوتن روی بسته بندی ها باشید.


خلاصه
چندین عامل غلیظ کننده فاقد گلوتن از نظر طعم خنثی هستند و می توانند در بیشتر دستورها جایگزین نشاسته ذرت شوند.


کلام آخر

نشاسته ذرت از ذرت ، یک دانه طبیعی بدون گلوتن ، گرفته می شود. از آنجا که برای تهیه آن به هیچ ماده دیگری نیازی نیست ، به طور کلی فاقد گلوتن است.

با این حال ، اگر نشاسته ذرت در تسهیلاتی تولید شود که محصولات حاوی گلوتن را نیز تولید می کند ، ممکن است مقادیری کمی داشته باشد.

برای تعیین اینکه نشاسته ذرت شما فاقد گلوتن است ، مطمئن شوید که در لیست مواد تشکیل دهنده چیزی جز ذرت یا نشاسته ذرت وجود ندارد. همچنین باید محصولی را انتخاب کنید که دارای گواهینامه فاقد گلوتن باشد.

همچنین می توانید از مواد ضخیم کننده دیگر بدون گلوتن مانند ژل بذر کتان یا پودر پیاز دانه به جای نشاسته ذرت استفاده کنید. اگر به گلوتن حساس هستید ، بهتر است روی این محصولات به دنبال برچسب فاقد گلوتن نیز باشید.


منبع:healthline

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *