تغذیه و سلامت

فواید دانه چیا (چیا سید) برای سلامتی چیست؟

فواید چیا سید چیست؟

۱۱ فایده دانه های چیا (چیا سید) برای سلامتی

خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید) چیست ؟دانه های چیا از جمله غذاهای سالم کره زمین هستند.آنها مملو از مواد مغذی هستند که می توانند فواید مهمی برای بدن و مغز شما داشته باشند.

در اینجا ۱۱ فایده دانه های چیا (چیا سید) برای سلامتی براساس علم آورده شده است.

 

۱٫ دانه های چیا مقدار زیادی مواد مغذی، با کالری بسیار کم ارائه می دهند

دانه های چیا دانه های سیاه و ریزی از گیاه Salvia hispanica است که به نعناع مربوط است.دانه های چیا غذای مهمی برای آزتک ها و مایاها در قدیم بوده.

آنها دانه های چیا را به خاطر تواناییشان در تأمین انرژی پایدار ارزشمند می دانستند؛ در حقیقت ، “chia” کلمه باستانی مایاها برای “قدرت” است.

دانه های چیا با وجود تاریخچه قدیمی خود به عنوان یک ماده غذایی اصلی ، اخیراً به عنوان یک غذای فوق العاده امروزی شناخته شدند.

در چند سال گذشته ، محبوبیت آنها بیشتر شده و اکنون توسط همه مردم در سراسر جهان مصرف می شود.

یک وعده یک اونسی (۲۸ گرم) دانه چیا حاوی :
  • فیبر: ۱۱ گرم.
  • پروتئین: ۴ گرم.
  • چربی: ۹ گرم (۵ مورد آن امگا ۳ است).
  • کلسیم: ۱۸٪ از RDI.
  • منگنز: ۳۰٪ از RDI.
  • منیزیم: ۳۰٪ از RDI.
  • فسفر: ۲۷٪ از RDI.
  • چیا سید همچنین حاوی مقدار قابل توجهی روی ، ویتامین B3 (نیاسین) ، پتاسیم ، ویتامین B1 (تیامین) و ویتامین B2 هست.

این ویژگی ها به ویژه با توجه به اینکه فقط در یک اونس است (برابر با ۲۸ گرم یا حدود دو قاشق غذاخوری) بسیار چشمگیر است. این مقدار کم ۱۳۷ کالری و یک گرم کربوهیدرات قابل هضم شما را تأمین می کند.

جالب است بدانید ، اگر فیبر را به شمار نیاورید ( بیشتر فیبرها به عنوان کالری قابل استفاده برای بدن نیستند) ،دانه های چیا فقط حاوی ۱۰۱ کالری در هر اونس (۲۸ گرم) هستند.

دانه های چیا معمولاً به صورت ارگانیک رشد می کند. به علاوه ، آنها غیر GMO هستند و به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند.

خلاصه خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید)

دانه های چیا (چیا سید) علی رغم اندازه کوچک ، یکی از مغذی ترین غذاهای کره زمین هستند. آنها شامل فیبر ، پروتئین ، اسیدهای چرب امگا ۳ و عناصر ریز مغذی مختلفی هستند.

فواید دانه های چیا

 

۲٫ دانه های چیا مملو از آنتی اکسیدان است

بخش دیگری که دانه چیا در آن می درخشد، محتوای آنتی اکسیدانی بالای آن است .

اگرچه  فواید مکمل های آنتی اکسیدانی مورد بحث بوده است ، اما محققان توافق دارند که دریافت آنتی اکسیدان از مواد غذایی می تواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد.

از همه مهمتر ، آنتی اکسیدان ها با تولید رادیکال های آزاد مبارزه می کنند ، که می تواند به مولکول های سلول آسیب برساند و به پیری و بیماری هایی مانند سرطان کمک کند .

خلاصه خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید)

دانه های چیا (چیا  سید) دارای آنتی اکسیدان زیادی هستند که به محافظت از چربی های دانه کمک می کنند. آنها همچنین فواید مختلفی برای سلامتی دارند.

 

۳٫ تقریباً تمام کربوهیدراتهای موجود در آن فیبر است

یک اونس (۲۸ گرم) دانه چیا، دارای ۱۲ گرم کربوهیدرات است. با این حال ، ۱۱ گرم از آن، فیبر است که بدن آن را هضم نمی کند.

فیبر نه قند خون را بالا می برد و نه نیاز به دفع انسولین دارد. اگرچه از خانواده کربوهیدرات ها است ، اما تأثیرات آن بر سلامتی بسیار متفاوت از کربوهیدرات های قابل هضم مانند نشاسته و شکر است.

میزان کربوهیدرات قابل هضم فقط یک گرم در هر اونس (۲۸ گرم) است که بسیار کم است. این باعث می شود چیا یک غذای کم کربوهیدرات باشد.

دانه های چیا به دلیل محتوای بالای فیبر محلول ، می توانند ۱۰ تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند و ژل مانند شوند و در معده شما منبسط شوند .از لحاظ تئوری ، این امر باید سیری و جذب آهسته مواد غذایی را افزایش دهد و به شما کمک کند تا به طور خودکار کالری کمتری مصرف کنید.

فیبر همچنین باکتری های مفید روده شما را تغذیه می کند ، که بسیار مهم است .دانه های چیا از نظر وزنی ۴۰٪ فیبر دارند و آنها را به یکی از بهترین منابع فیبر در جهان تبدیل می کنند.

خلاصه خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید) چیست ؟

تقریباً تمام کربوهیدراتهای موجود در دانه های چیا فیبر هستند. این به آنها توانایی جذب ۱۰-۱۲ برابر وزن خود در آب را می دهد. فیبر همچنین اثرات مختلف مفیدی بر سلامتی دارد.

 

۴٫ دانه های چیا از پروتئین با ارزش بالایی برخوردار هستند

دانه های چیا حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین هستند. از نظر وزنی ، حدود ۱۴٪ پروتئین دارند که در مقایسه با اکثر گیاهان بسیار زیاد است.

آنها همچنین توازن خوبی از نظر اسیدهای آمینه ضروری دارند؛ بنابراین بدن شما باید بتواند از محتوای پروتئین آنها استفاده کند .

پروتئین دارای فواید مختلف برای سلامتی است و تا حد زیادی بیشترین ماده غذایی مناسب رژیم لاغری است و مصرف زیاد پروتئین اشتها را کاهش می دهد .

دانه های چیا واقعاً یک منبع پروتئینی عالی هستند؛ به خصوص برای افرادی که محصولات حیوانی کم مصرف میکنند یا اصلاً نمی خورند.

خلاصه خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید)

دانه های چیا دارای پروتئین با ارزش بسیار بالاتر از اکثر غذاهای گیاهی هستند . پروتئین کم مصرف ترین ماده مغذی برای کاهش وزن است و می تواند اشتها و هوس غذایی را به شدت کاهش دهد.

 

۵٫ محتوای دانه های چیا میتواند به شما در کاهش وزن کمک کند

بسیاری از متخصصان بهداشت معتقدند که دانه های چیا می تواند به کاهش وزن کمک کند.

فیبر محلول آن مقدار زیادی آب را جذب کرده و در معده شما منبسط می شود ، که باید سیری را افزایش داده و جذب غذا را کند کند .

همچنین ، پروتئین موجود در دانه های چیا می تواند به کاهش اشتها و مصرف غذا کمک کند.

یک مطالعه نشان داد که خوردن دانه های چیا در صبحانه، باعث افزایش سیری و کاهش مصرف غذا در کوتاه مدت می شود .

دانه های چیا وقتی با یک رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای مفید و یک سبک زندگی سالم همراه شود ، قطعاً می تواند به کاهش وزن کمک کند.

خلاصه

دانه های چیا سرشار از پروتئین و فیبر هستند که نشان داده شده هر دو به کاهش وزن کمک می کنند.

 

۶٫ دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند

دانه های چیا مانند دانه های کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است.در حقیقت ، دانه های چیا حاوی امگا ۳ بیشتری نسبت به ماهی قزل آلا است.

با این حال ، مهم است که به خاطر داشته باشید که امگا ۳ موجود در آنها بیشتر ALA (اسید آلفا-لینولنیک) است ، که به اندازه ای که فکر می کنید مفید نیست.

بنابراین ، امگا ۳ گیاهان بسیار پایین تر از منابع حیوانی مانند روغن ماهی هستند .

خلاصه

دانه های چیا حاوی اسید چرب امگا ۳ ALA هستند. با این حال ، انسان در تبدیل این ماده به DHA ، مهمترین اسید چرب امگا ۳ توانایی ندارد.

 

۷٫ دانه های چیا میتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد

با توجه به اینکه دانه های چیا سرشار از فیبر ، پروتئین و امگا ۳ است ، ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

چند مطالعه نشان می دهد که دانه های چیا به طور قابل توجهی فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون  کاهش می دهد ؛ که فشار خون بالا یک عامل خطرناک برای بیماری های قلبی است .

به طور کلی ، این احتمال وجود دارد که از فواید دانه های چیا کاهش بیماری های قلبی باشد ، اما تا زمانی که با سبک زندگی سالم و تغییرات غذایی همراه نباشد ، احتمالاً تأثیر عمده ای نخواهد داشت.

 

۸٫ چیا سید دارای بسیاری از مواد مغذی مهم استخوان است

دانه های چیا سرشار از چندین ماده مغذی است که برای سلامت استخوان مهم هستند؛ شامل کلسیم ، فسفر ، منیزیم و پروتئین .

به ویژه محتوای کلسیم  چشمگیر است – ۱۸٪ از RDI در یک اونس (۲۸ گرم). این مقدار بالاتر از اکثر محصولات لبنی است. در نتیجه ، دانه های چیا میتواند منبع عالی کلسیم برای افرادی که لبنیات نمی خورند، در نظر گرفته شود.

با این حال ، دانه های چیا همچنین حاوی اسید فیتیک هستند که تا حدی جذب کلسیم را کاهش می دهد.

خلاصه

دانه های چیا سرشار از کلسیم ، منیزیم ، فسفر و پروتئین است. همه این مواد مغذی برای سلامت استخوان ضروری هستند.

 

۹٫ دانه های چیا میتواند سطح قند خون را کاهش دهند

سطح بالای قند خون ناشتا، علامت معمولی دیابت نوع ۲ است.

سطح قند خون ناشتا به طور مداوم با افزایش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن ، از جمله بیماری های قلبی مرتبط است .

مطالعات حیوانی نشان داده است که دانه های چیا میتواند حساسیت به انسولین و کنترل قند خون را بهبود بخشد ، و سطح قند خون را بعد از غذا تثبیت کند .

خلاصه خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید)

مطالعات نشان می دهد که دانه های چیا میتواند افزایش قند خون را بعد از یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا کاهش دهند ، این امر احتمالاً به نفع افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است.

 

۱۰٫ چیا سید میتواند التهاب مزمن را کاهش دهد

التهاب پاسخ طبیعی بدن شما به عفونت یا آسیب است. پوست قرمز و متورم یک نمونه معمول آن است.

اگرچه التهاب به بدن شما کمک می کند تا باکتری ها ، ویروس ها و دیگر عوامل عفونی را خوب کند و از آنها بکاهد ، اما گاهی اوقات می تواند آسیب برساند.

این امر عمدتا در التهاب مزمن که با افزایش خطر بیماری قلبی و سرطان همراه است ، اعمال می شود.

عادات مختلف زندگی ناسالم  از جمله سیگار کشیدن ، عدم ورزش یا رژیم غذایی نامناسب ،خطر ابتلا به التهاب مزمن را افزایش می دهد.

از طرف دیگر ، برخی غذاهای سالم ممکن است سطح مارکرهای التهابی را در خون کاهش دهند، مثل دانه های چیا.

خلاصه خواص و فواید دانه های چیا (چیا سید) چیست ؟

شواهد نشان می دهد که مصرف دانه های چیا میتواند نشانگر التهابی  را کاهش دهد.

 

۱۱٫ ترکیب دانه های چیا در رژیم غذایی آسان است

روش اضافه کردن دانه چیا به غذا :جادادن دانه های چیا در رژیم غذایی شما، به طور باورنکردنی آسان است.

دانه ها خودشان کمی طعم و مزه دارند ، بنابراین می توانید آنها را تقریباً به هر چیزی اضافه کنید.همچنین نیازی نیست که مانند بذر کتان آسیاب شوند ، که تهیه آنها را بسیار آسان می کند.

می توان چیا سید را به صورت خام خورد ، در آب خیس کرد ، به فرنی ، پودینگ ، اسموتی اضافه کرد یا به غذاهای پخته شده اضافه کرد.

خواص دانه چیا

از روش های دیگر اضافه کردن دانه چیا به غذا ،پاشیدن آن ها روی غلات ، ماست ، سبزیجات یا برنج است.

به دلیل توانایی جذب آب و چربی ، می توان از آنها برای غلیظ شدن سس ها و به عنوان جایگزین تخم مرغ در دستورالعمل ها استفاده کرد.

چیاسید همچنین می تواند با آب مخلوط شده و به ژل تبدیل شوند.

افزودن دانه های چیا به دستور العمل ها ، ارزش غذایی آنها را به طرز چشمگیری افزایش می دهد.

به نظر می رسد که دانه های چیا به خوبی هضم می شوند ، اما اگر شما عادت ندارید مقدار زیادی فیبر بخورید ، در صورت مصرف هم زمان زیاد ، احتمال بروز عوارض گوارشی وجود دارد.

توصیه معمول ، ۲۰ گرم (حدود ۱٫۵ قاشق غذاخوری) دانه چیا ، دو بار در روز است.

خلاصه

دانه های چیا به راحتی آماده می شود و اغلب به فرنی یا اسموتی ها اضافه می شود.

 

مطلب آخر

دانه های چیا نه تنها سرشار از مواد مغذی ، چربی امگا ۳ ، آنتی اکسیدان و فیبر است بلکه تهیه آن نیز آسان است. مردم معمولاً آنها را به فرنی یا اسموتی های خود اضافه می کنند.

مطالعات نشان می دهد که دانه های چیا دارای فواید و خواص مختلفی برای سلامتی هستند ، از کاهش وزن گرفته تا کاهش التهاب.

اگر قبلاً از دانه های چیا استفاده نمیکردید ، قطعاً باید اضافه کردن آنها به رژیم غذایی خود را در نظر بگیرید.

healthline

همچنین بخوانید:


فواید زیره سبز را بشناسید

فواید و منابع غذایی ماده سلنیوم چیست؟

روش های عشق ورزیدن به بدن خود و تشکر از آن

فواید و عملکرد ویتامین آ در بدن چیست؟


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *