تغذیه و سلامت

۱۰مورد از بهترین غذاهای آنتی اکسیدانی

بهترین غذاهای آنتی اکسیدانی

بهترین غذاهای حاوی آنتی اکسیدان

ما اغلب در مورد غذاهای آنتی اکسیدانی برای سلامت پوست، سلامت قلب شنیده ایم، اما آیا تا به حال فکر کرده اید که دقیقا به چه معناست؟ به شما گفته شده است که اینها برای سلامتی شما مفید هستند و از قلب شما در برابر مسائل مختلف محافظت می کنند. بیایید برخی از اصول اولیه در مورد آنتی اکسیدان ها را درک کنیم.

آنتی اکسیدان چیست؟

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که توسط بدن ما تولید می شوند یا می توانند آن را از غذاهای خاصی دریافت کنند. آنها به تأخیر یا جلوگیری از آسیب های سلولی در بدن شما ناشی از رادیکول های آزاد کمک می کنند. رادیکول های آزاد مولکول های مضری هستند که وقتی وارد خون ما می شوند ممکن است باعث استرس اکسیداتیو شوند. استرس اکسیداتیو می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان، بیماری های قلبی را افزایش دهد. این رادیکول های آزاد ممکن است به DNA و سایر سلول ها نیز آسیب برسانند.

آنتی اکسیدان های موجود در پلاسمای خون یا غشای سلولی ما. همچنین دارای ویتامین ها و مواد معدنی خاصی مانند ویتامین های A، E، K و C، مس، روی، ید و منگنز است. پروتئین های خاصی مانند گلوتاتیون و آلفا لیپوئیک اسید. فیتوکمیکال هایی مانند کورستین، کاروتنوئیدها، زآگزانتین، الاژیک اسید، فلاونوئیدها نیز مقادیر خوبی از آنتی اکسیدان ها را در خود دارند.

غذاهای غنی از آنتی اکسیدان و فواید آنها

آنتی اکسیدان ها در غذاهای خاصی یافت می شوند که با خنثی کردن رادیکال های آزاد از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. در اینجا ما برخی از قوی ترین غذاهای آنتی اکسیدانی را فهرست کرده ایم –

۱: شکلات های تلخ

خبر خوب برای عاشقان شکلات! شکلات تلخ بسیار مغذی است زیرا سرشار از کاکائو، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. یکی از غذاهایی است که بیشترین میزان آنتی اکسیدان را دارد. آنها حاوی فلاوانول های کاکائو هستند که آنتی اکسیدان های قوی هستند که از پوست شما در برابر نور خورشید محافظت می کنند. همچنین دارای خاصیت ضد التهابی است که فشار خون را تنظیم می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. قبل از خرید مطمئن شوید که حداقل ۷۰ درصد کاکائو داشته باشد.

۲: زغال اخته

زغال اخته اندازه کوچکی دارد اما دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C با کالری کم است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که زغال اخته حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان در بین تمام میوه ها و سبزیجات است. زغال اخته عملکرد مغز را بهبود می بخشد، فشار خون و سطح کلسترول را کاهش می دهد. زغال اخته حاوی آنتوسیانین است که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

۳: توت فرنگی

توت فرنگی شیرین ترین و خوشمزه ترین میوه قرمز رنگ با آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین های کامل است. مانند زغال اخته حاوی آنتوسیانین است. هر چه یک توت فرنگی قرمز روشن تر باشد، سطح آنتوسیانین بالاتر خواهد بود. با کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب از قلب شما محافظت می کند. همچنین از سلول های سالم شما در برابر بسیاری از سرطان ها محافظت می کند.


چگونه توت فرنگی میتواند روی سلامتی ما تاثیر بگذارد؟

۴: اسفناج

این سبزی سبز و برگ دار حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، آهن و فیبر است. حاوی دو آنتی اکسیدان عالی – زآگزانتین و لوتئین است که مشکل بینایی شما را بهبود می بخشد. همچنین نقش مهمی در دژنراسیون ماکولا وابسته به سن دارد.


مزایای اسفناج برای سلامتی چیست؟
آیا مکمل اسفناج قدرت عضلات را افزایش می دهد؟

۵: کلم قرمز

همچنین به عنوان کلم بنفش شناخته می شود حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین A، C، K است. سیستم ایمنی را تقویت می کند و راه را برای داشتن پوستی سالم و درخشان هموار می کند. توت فرنگی شبیه کلم قرمز حاوی آنتوسیانین است. به عنوان یک ضد التهاب، ضد سرطان، کاهش وزن و پیشگیری از بیماری های قلبی عمل می کند.

۶: کلم پیچ

کلم پیچ یکی از سبزیجات مغذی مملو از انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و کلسیم است. کلم قرمز برای سلامت استخوان ها قوی تر از کلم پیچ معمولی است.

۷: گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سبزی ضروری آشپزخانه ماست. علاوه بر این، سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین A و C است. گوجه فرنگی پخته شده حاوی مقدار زیادی لیکوپن است که خطر حملات قلبی را کاهش می دهد و همچنین پوست شما را بهبود می بخشد.


۸ مزیت خوردن روزانه گوجه فرنگی

۸: چغندر

چغندر سبزیجات ریشه ای است که حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام بتالین است. بتالین ممکن است به پیشگیری از سرطان روده بزرگ و مشکلات گوارشی کمک کند. چغندر همچنین منبع فیبر غذایی، آهن، فولات و پتاسیم است. این مواد ممکن است به سرکوب التهاب کمک کنند.


ازخواص شگفت انگیز لبو (چغندر) چه می دانید؟
مزایای سلامتی آب چغندر

۹: چای سبز

چای سبز معمولاً برای کاهش وزن استفاده می شود، اما کاربردهای آن فراتر از آن است زیرا آنتی اکسیدان بالایی دارد. حاوی مقدار زیادی کاتچین است که از آسیب سلولی جلوگیری می کند. چای سبز دارای اثر محافظتی در برابر آسیب اکسیداتیو است که منجر به ایجاد سرطان می شود.

۱۰: اسپند

اسپند منبع خوبی از مواد معدنی، فیبرها و آنتی اکسیدان ها است. خوردن اسپند خام باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان در خون می شود تا کلسترول بد اکسید شده را کاهش دهد.

آنتی اکسیدان ها ترکیبی هستند که در بدن شما و همچنین در برخی مواد غذایی یافت می شود. خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می تواند به بدن شما در مبارزه با رادیکول های آزاد مضر کمک کند. از این رو، خوردن غذای سالم می تواند سطح آنتی اکسیدان شما را افزایش داده و به شما در مبارزه با برخی از بیماری های خطرناک کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *