تغذیه و سلامت

۸ مزیت خوردن روزانه گوجه فرنگی

فواید گوجه فرنگی

فواید هر روز گوجه فرنگی خوردن

میوه است یا سبزی؟

این سوال همیشه برای گوجه فرنگی قابل بحث بوده است ، خصوصاً وقتی صحبت از غذاهای خاورمیانه می شود. به همین دلیل ، گوجه فرنگی تقریباً در هر آماده سازی صرف نظر از هر نوع غذا یا غذای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ غذایی بدون گوجه فرنگی آبدار کامل نیست. از نظر علمی ، گوجه فرنگی به عنوان “Solanum Lycopersicum” شناخته می شود و معمولاً با نام “tamatar” یا “tamaatar” شناخته می شود.

بومی آمریکای جنوبی و مرکزی بود ، اما اکنون هند بزرگترین تولید کننده گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی برای مقاصد مختلف در سالاد ، آب میوه ، زیر شیرینی یا سوپ و غیره استفاده می شود. گوجه فرنگی سرشار از مواد مغذی طبیعی و مواد معدنی مانند ویتامین A ، K ، B1 ، B3 ، B5 ، B6 ، B7 و ویتامین C است. علاوه بر این دارای فولات ، آهن ، پتاسیم ، منیزیم ، کروم ، کولین ، روی و فسفر است. مصرف روزانه گوجه فرنگی ، همراه با بهبود عطر و طعم غذا ، می تواند باعث بهبود رفاه شود.

آیا می دانید؟ در ابتدا ، وقتی گوجه فرنگی به اروپایی ها معرفی شد ، فکر می کردند توت سمی است! و اکنون ، گوجه فرنگی یکی از مواد اصلی تهیه ایتالیاست.

ارزش غذایی گوجه فرنگی:

ارزش غذایی گوجه فرنگی

ارزش غذایی گوجه فرنگی

هر لقمه گوجه فرنگی رسیده مقدار زیادی مواد مغذی را بدون افزودن کالری زیادی به رژیم غذایی شما تأمین می کند. طبق هر NIN ، ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی رسیده تأمین می کند:

  • انرژی: ۱۹ کیلوکالری
  • کربوهیدرات ها: ۲٫۷ گرم
  • چربی کل: ۰٫۵ گرم
  • پتاسیم: ۲۰۴ میلی گرم
  • ویتامین سی ۲۸ میلی گرم
  • اسید فولیک: ۲۰ میکروگرم
  • بتا – کاروتن: ۹۰۵ میلی گرم
  • ویتامین ای ۱۵۱ میکروگرم

فواید گوجه فرنگی برای سلامتی

فواید زیادی برای گوجه فرنگی پودر وجود دارد ، اما تعداد کمی از آنها اغلب مورد بحث قرار نمی گیرند ، بیایید امروز در مقاله به این مزایا بپردازیم.

خواص ضد سرطان:

بر اساس گزارش ها ، لیکوپن موجود در گوجه فرنگی می تواند رشد سلول های سرطانی ، به ویژه سرطان پروستات ، سرطان معده و سرطان روده بزرگ را کنترل کند. بسیار جالب است که بدانید در مقایسه با گوجه فرنگی خام ، گوجه فرنگی پخته شده تولید لیکوپن را افزایش می دهد ، بنابراین می توانید هر مقدار که می خواهید کاری کنید.

منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی:

یک گوجه فرنگی به میزان قابل توجهی ویتامین C روزانه می دهد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان طبیعی است که ممکن است شما را از رادیکال های آزاد درگیر کند و بر سیستم های بدن تأثیر بگذارد. علاوه بر این شامل ویتامین A ، آهن و پتاسیم است. پتاسیم می تواند عملکرد مهمی در سالم نگه داشتن اعصاب داشته باشد و آهن برای حفظ گردش خون معمولی مهم است. ویتامین K همچنین می تواند به وفور در گوجه فرنگی کشف شود که برای لخته شدن خون مهم است.

مراقبت از پوست را ارائه می دهد:

گوجه فرنگی وقتی به صورت آب میوه روی پوست قرار گیرد می تواند به درمان آفتاب سوختگی کمک کند. و همچنین مصرف روزانه می تواند پوست شما را سالم و درخشان نگه دارد. این عملکرد به وجود ویتامین ها و مواد معدنی بیشمار موجود در گوجه فرنگی نسبت داده می شود.

ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند:

مطالعه منتشر شده در یک مجله معتبر نشان می دهد که مصرف روزانه گوجه فرنگی می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو دیابت نوع ۲ کمک کند. همچنین شناخته شده اند که آنها باعث کاهش التهاب ، آسیب بافتی و غیره می شوند که همگی از عوارض دیابت نوع ۲ هستند. در مطالعه موش صحرایی همبستگی مستقیم نشان داده شده است ، اما برای تأیید این مزیت به مطالعات بیشتری در مورد انسان نیاز است.

می تواند به ترمیم آسیب های ناشی از سیگار کشیدن کمک کند:

نه ، گوجه فرنگی آخرین راه برای ترک سیگار نیست. با این حال ، گوجه فرنگی می تواند آسیب های ناشی از سیگار کشیدن به بدن شما را کاهش دهد. گوجه فرنگی حاوی اسید کوماریک و اسید کلروژنیک است که می تواند بدن انسان را از عوامل سرطان زا ناشی از دود سیگار محافظت کند.

پشتیبانی از سلامت قلب:

لیکوپن قهرمان اصلی برای حمایت از سلامت قلب شما در گوجه فرنگی است. این ماده با سایر آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی مانند ویتامین C ، ویتامین A و ویتامین E به خوبی کار می کند تا مزایای ترکیبات مفید برای اندام با ارزش شما باشد. چند مطالعه در مورد لیکوپن و اثر مفید آن در کاهش کلسترول بد خون یعنی کلسترول LDL و پلاک های شریانی در حال انجام است. ما همچنین می دانیم که گوجه فرنگی منبع غنی از پتاسیم است ، که می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد ، بنابراین از قلب شما محافظت کامل می کند.

چگونه گوجه فرنگی را بخریم یا استفاده کنیم؟ 

شما عمدتا دو نوع گوجه فرنگی در بازار پیدا خواهید کرد. انواع سبز و قرمز. میزان اسیدیته با شرایط رشد و بلوغ هنگام برداشت متفاوت است. بعضی از گوجه فرنگی ها دانه های کمی مانند آلو دارند ، در حالی که بقیه دانه های زیادی دارند.

علاوه بر گوجه فرنگی تازه ، می توانید تکه های گوجه فرنگی کنسرو شده ، خرد شده ، خرد شده یا پوره شده را نیز پیدا کنید که معمولاً مواد دیگری مانند سدیم اضافه شده دارند. این می تواند برای سلامتی شما مضر باشد و حتی المقدور باید از آن اجتناب شود.

 

خوب ، هر آشپز راز استفاده از گوجه فرنگی را در غذاهای مختلف می داند ، اما سعی کنید آنها را تا آنجا که می توانید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. هر روز صبح آن را به صورت آب میوه میل کنید یا آن را به عنوان سوپ شام یا سالاد قرار دهید. یا به طور ساده ، آن را به صورت تکه ای برش دهید و یا آن را برش بزنید و از آن لذت ببرید. شما همچنین می توانید گوجه فرنگی های کوچکی را که معمولاً به عنوان گوجه گیلاس شناخته می شوند ، پیدا کنید ، آنهایی را که با ماکارونی مصرف می کنند یا آن را با روغن زیتون بپزید و از آبدار بودن این گوجه های گوشتی لذت ببرید.

بنابراین ، گوجه فرنگی فقط به غذاهای شما طعم نمی بخشد بلکه نقش مهمی در سلامتی شما دارد. بنابراین ، پیش بروید و با این گوجه فرنگی های پر آبدار بازی کنید. اما ، هنوز سوال باقی مانده است ، آیا این یک میوه است یا یک سبزیجات؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *