تغذیه و سلامت

دمنوش به ، آرام بخش و نشاط آور

دمنوش به

به سرشار از ویتامین‌های آ و ب و املاح آهکی و تانن است. این میوه مقوی معده و متوقف‌کننده اسهال‌های ساده و خونی است. در ورم حاد در روده‌ها، خونریزی‌های قاعدگی و بواسیری، اثر بسیار مؤثری دارد. به تقویت دستگاه گوارش و درمان مخاط و سرفه کاملاً مؤثر است.

دمنوش به یکی از انواع این نوشیدنی‌هاست که بسیار خوش‌طعم و خوشبو است و خواص بسیار زیادی هم دارد؛ چه بهتر که این دمنوش را در خانه درست کنیم.

خواص دمنوش به

به چندین دهه در طب عامیانه مورد استفاده قرار گرفته ، اما تحقیقات علمی در مورد فواید آنها هنوز در مراحل اولیه است. دمنوش به طبیعتی گرم و معتدل و مصرف آن نشاط آور است.

۱٫ سرشار از مواد مغذی

درختان میوه حاوی فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی ضروری هستند و تقریباً به هر رژیم غذایی افزودنی مغذی می دهند.

یک عدد میوه به (۹۲ گرمی) موارد زیر را فراهم می کند:
  • کالری: ۵۲
  • چربی: ۰ گرم
  • پروتئین: ۰٫۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۴ گرم
  • فیبر: ۱٫۷۵ گرم
  • ویتامین C: 15٪ ارزش روزانه (DV)
  • تیامین (ویتامین B1): 1.5٪ از DV
  • ویتامین B6: 2٪ DV
  • مس: ۱۳٪ DV
  • آهن: ۳٫۶٪ DV
  • پتاسیم: ۴٪ DV
  • منیزیم: ۲٪ DV

همانطور که مشاهده می کنید ، این میوه مقادیر متوسطی از ویتامین C و مس را به همراه مقادیر کمی ویتامین B ، آهن ، پتاسیم و منیزیم تأمین می کند.

۲٫ حاوی آنتی اکسیدان

بسیاری از مزایای مرتبط با گیاهان را می توان به دلیل وجود آنتی اکسیدان های فراوان میوه دانست. آنتی اکسیدان ها استرس متابولیک را کاهش می دهند ، التهاب را کاهش می دهند و از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد که مولکول های ناپایداری هستند محافظت می کنند.

برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از آنتی اکسیدان های موجود در میوه ، از جمله فلاونول ها مانند کوئرستین و کامفرول ، التهاب را کاهش می دهند و از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی محافظت می کنند.

۳٫ مشکلات گوارشی را برطرف می کند

از مدت ها قبل در طب سنتی و عامیانه از گیاه ” به” برای درمان انواع اختلالات گوارشی استفاده می شد.

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که عصاره گیاه “به” می تواند از بافت روده در برابر آسیب های مربوط به بیماری های التهابی روده (IBD) مانند کولیت اولسراتیو محافظت کند.

۴٫ زخم معده را درمان می کند

تحقیقات اولیه حاکی از آن است که ترکیبات گیاهی موجود در انواع میوه ها می توانند به پیشگیری و درمان زخم معده کمک کنند.

در یک مطالعه آزمایشگاهی ، به رشد هلیکوباکتر پیلوری ، باکتری شناخته شده در ایجاد زخم معده را مهار کرد. اگرچه این نتایج دلگرم کننده است ، اما تحقیقات بیشتری لازم است.

۵٫ علائم ریفلاکس اسید را کاهش می دهد

چندین مطالعه نشان می دهد که به می تواند به مدیریت علائم ریفلاکس معده (GERD) کمک کند ، که معمولاً به عنوان ریفلاکس اسید شناخته می شود.

۶٫ از برخی واکنشهای آلرژیک محافظت می کند

به ممکن است با سرکوب فعالیت سلولهای ایمنی خاص مسئول واکنشهای آلرژیک علائم مختلف آلرژی را کاهش دهند. ترکيبات موجود در به ممکن است با واکنشهای حساسيتي خفيف ، مانند پوست ملتهب ، آبریزش بينی و آسم مقابله کند. با این حال ، مطالعات بیشتری لازم است.

۷٫ تقویت سیستم ایمنی بدن

به ممکن است از سیستم ایمنی بدن شما پشتیبانی کند. چندین مطالعه آزمایشگاهی نشان می دهد که این ماده دارای خواص ضد باکتری است که می تواند از رشد بیش از حد برخی از باکتریهای مضر مانند E. coli و S. aureus جلوگیری کند.

علاوه بر این ، یک عدد “به” ۱۵٪ از DV را برای ویتامین C تامین می کند ، که برای یک سیستم ایمنی سالم و سالم ضروری است. به همین ترتیب یک میوه ۶-۸٪ از توصیه های روزانه فیبر را تأمین می کند. مصرف کافی فیبر از باکتری های سالم ساکن در دستگاه گوارش پشتیبانی می کند که در مجموع به عنوان میکروبیوم روده شناخته می شوند.

حفظ یک میکروبیوم روده سالم ممکن است باعث کاهش التهاب و بهبود مقاومت در برابر عفونت های ناشی از باکتری های مضر در دستگاه گوارش شود.

۸٫ تنظیم فشار خون

عصاره میوه به سطح آنژیوتانسین، آپلین و اندوتلین را کم کرده و به کاهش فشار خون کمک می کند.

چطور دمنوش به درست کنیم؟

  • در ابتدا باید به را خوب بشویید تا پرزهای روی آن برود. اگر پوست به کاملا زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست.
  • پس از شستن به باید آن را با رنده فلزی خلال کنید تا قطعاتی به طول حدوداً ۳ سانتی متر و قطر حدود ۲ میلی متر به دست آورید.
  • سپس به‌های رنده شده را در سینی پهن کنید و روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ، قرار دهید.
  • بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین ۱ تا ۲ روز طول می‌کشد تا قطعات به خشک شوند.
  • مرحله پایانی در تهیه دمنوش به، بو دادن آنهاست که نیاز به کمی مهارت دارد وگرنه ممکن است دمنوش به خوب از کار درنیاید.
  • رای این کار باید یک ماهیتابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوبِ خوب داغ شود، به قدری که اگر قطره‌ای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود.
  • سپس خلال‌های به خشک شده را یکباره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه خلال‌ها برسد.
  • این کار را تا وقتی که رنگ خلال‌ها به قهوه‌ای پررنگ برسد ادامه بدهید.  مراقب باشید به‌هایی که خرد تر هستند زود می‌سوزند و باید مدام هم بزنید.
  • پس از تغییر رنگ و بوداده شدن به‌ها، ماهیتابه را از حرارت دور کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته شیشه‌ای نگهداری کنید و از رطوبت هم دور نگهدارید.
  • برای تهیه دمنوش به برای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و سپس نوش جان کنید.

خواص چای زنجبیل چیست؟

۸ فایده چای بابونه را بشناسید

خواص بهار نارنج و دمنوش آن

 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *