تغذیه و سلامت

آیا فلفل سیاه برای بدن مفید است؟ (بر اساس علم)

فواید فلفل سیاه چیست؟

۱۱ فایده علمی فلفل سیاه

 

فواید و خواص فلفل سیاه چیست؟ فلفل سیاه یکی از رایج ترین ادویه ها در سراسر جهان است.فلفل سیاه میوه‌های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است. این ماده عطر و طعمی تند و فایده بسیاری دارد که در بسیاری از غذاها استفاده میشود.

اما فلفل سیاه چیزی فراتر از یک ماده برای آشپزی است. به دلیل میزان ترکیبات گیاهی مفید بالای آن، هزاران سال است که “پادشاه ادویه جات” شناخته می شود و در داروهای آیورودا باستان استفاده می شده است.

در اینجا ۱۱ فایده فلفل سیاه برای سلامتی توسط محققان ، آورده شده است.

 

۱٫ سرشار از آنتی اکسیدان است

رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که می توانند به سلول های شما آسیب برسانند. برخی رادیکال های آزاد به طور طبیعی ایجاد می شوند ( مانند زمانی که ورزش می کنید و غذا را هضم می کنید).

با این حال ، با قرار گرفتن در معرض مواردی مانند آلودگی ، دود سیگار و اشعه خورشید ، مقدار زیادی رادیکال های آزاد می توانند ایجاد شوند.

آسیب رادیکال های آزاد ممکن است منجر به مشکلات عمده سلامتی شود. به عنوان مثال ، این بیماری با التهاب ، پیری زودرس ، بیماری قلبی و برخی از سرطان ها مرتبط است .

فلفل سیاه سرشار از یک ترکیب گیاهی به نام پیپرین است که در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که آنتی اکسیدان قوی دارد.

مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان میتواند منجر به جلوگیری یا به تأخیر انداختن اثرات مخرب رادیکال های آزاد بشود.

خلاصه فواید و خواص فلفل سیاه چیست؟

فلفل سیاه سرشار از یک آنتی اکسیدان قوی به نام پیپرین است که میتواند از آسیب رادیکال های آزاد به سلول های شما جلوگیری کند.

 

۲٫ دارای خواص ضد التهابی است

التهاب مزمن  در بسیاری از موارد مانند آرتروز ، بیماری های قلبی ، دیابت و سرطان میتواند یک عامل اساسی باشد .

بسیاری از مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که پیپرین – اصلی ترین ترکیب فعال فلفل سیاه – میتواند به طور موثری با التهاب مقابله کند.

به عنوان مثال ، در مطالعات انجام شده بر روی موش های مبتلا به آرتروز ، درمان با پیپرین منجر به تورم مفصلی کمتر و نشانگرهای کمتر التهاب خون شد .

با این حال ، هنوز اثرات ضد التهابی فلفل سیاه و پیپرین در افراد به طور گسترده بررسی نشده است.

خلاصه فایده فلفل سیاه چیست؟

فلفل سیاه حاوی یک ترکیب فعال است که نشان داده شده است التهاب را در حیوانات کاهش می دهد.

 

۳٫ میتواند برای مغز شما مفید باشد

در مطالعات حیوانی ثابت شده است که پیپرین عملکرد مغز را بهبود می بخشد.

این مزایای بالقوه را به طور خاصی ، برای علائم مربوط به مشکلات دژنراتیو مغز مانند آلزایمر و پارکینسون نشان داده است .

خلاصه فایده فلفل سیاه چیست؟

عصاره فلفل سیاه علائم بیماریهای دژنراتیو مغز را در مطالعات حیوانی بهبود بخشیده است .

 

۴٫ میتواند به کنترل قند خون کمک کند

مطالعات نشان می دهد که پیپرین میتواند به بهبود متابولیسم قند خون کمک کند .

در یک مطالعه ، موشهایی که از عصاره فلفل سیاه تغذیه می شدند ، پس از مصرف گلوکز در مقایسه با موشهای گروه کنترل ، جهش کمتری در میزان قند خون داشتند.

علاوه بر این ، ۸۶ فرد دارای اضافه وزن که به مدت ۸ هفته از مکمل حاوی پیپرین و سایر ترکیبات استفاده می کردند و پیشرفت های چشمگیری در حساسیت به انسولین تجربه کردند.

خلاصه فواید و خواص فلفل سیاه چیست؟

عصاره فلفل سیاه ممکن است کنترل قند خون را بهبود بخشد .

 

۵٫ میتواند سطح کلسترول را کاهش دهد

کلسترول خون بالا ، با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است ، که دلیل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است .

عصاره فلفل سیاه در حیوانات به دلیل پتانسیل آن در کاهش سطح کلسترول مورد مطالعه قرار گرفته است .

در یک مطالعه ۴۲ روزه بر روی موشهایی که رژیم غذایی پرچربی داشتند ، عصاره فلفل سیاه توانست سطح کلسترول خون از جمله کلسترول LDL (بد) را کاهش دهد. این تأثیرات در گروه کنترل مشاهده نشد.

خلاصه

فلفل سیاه اثرات کاهش کلسترول را در مطالعات جوندگان نشان داده است و اعتقاد بر این است که جذب مواد بالقوه کاهش دهنده کلسترول را افزایش میدهد .

 

۶٫ میتواند خاصیت مبارزه با سرطان داشته باشد

محققان فرض بر این دارند که ترکیب فعال موجود در فلفل سیاه ، یعنی پیپرین ، میتواند دارای خواص مبارزه با سرطان باشد.

،مطالعات نشان داد که پیپرین همانند سازی سلولهای سرطانی پستان ، پروستات و روده بزرگ را کند می کند و باعث مرگ سلول های سرطانی می شود.

علاوه بر این ، در مطالعات آزمایشگاهی پیپرین اثرات امیدوار کننده ای را  برای برگشت مقاومت چند دارویی در سلول های سرطانی نشان داده است (مسئله ای که در اثر درمان شیمی درمانی اختلال ایجاد می کند).

اگرچه این نتایج امیدوار کننده است ، اما برای درک خواص بالقوه مبارزه با سرطان فلفل سیاه و فلفل قرمز لازم است مطالعات بیشتری انجام شود.

خلاصه فایده فلفل سیاه چیست؟

فلفل سیاه حاوی یک ترکیب فعال است که باعث کاهش سرعت تکثیر سلول های سرطانی و مرگ سلول های سرطانی در مطالعات شده است.

 

۷–۱۰٫ فواید و خواص دیگر فلفل سیاه چیست؟

طبق تحقیقات اولیه ، فلفل سیاه از بسیاری جهات ممکن است برای سلامتی مفید باشد:

  • جذب مواد مغذی را افزایش می دهد. فلفل سیاه میتواند جذب مواد مغذی ضروری مانند کلسیم و سلنیوم و همچنین برخی ترکیبات گیاهی مفید مانند ترکیبات موجود در چای سبز و زردچوبه را افزایش دهد.
  • میتواند سلامت روده را بهبود بخشد . ترکیب باکتریهای روده شما با عملکرد ایمنی بدن ، خلق و خوی ، بیماری های مزمن و موارد دیگر مرتبط است. تحقیقات اولیه نشان می دهد که فلفل سیاه میتواند باکتری های خوب روده شما را افزایش دهد .
  • میتواند درد را تسکین دهد. اگرچه هنوز روی انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است ، اما مطالعات انجام شده بر روی جوندگان نشان می دهد که پیپرین موجود در فلفل سیاه می تواند یک مسکن طبیعی برای درد باشد .
  • ممکن است اشتها را کاهش دهد. در یک مطالعه کوچک ، ۱۶ بزرگسال  پس از نوشیدن یک نوشیدنی حاوی فلفل سیاه در مقایسه با آب طعم دار ، کاهش اشتها را گزارش کردند.
خلاصه فایده فلفل سیاه چیست؟

فلفل سیاه جذب مواد مغذی ضروری و ترکیبات گیاهی مفید را افزایش می دهد. طبق تحقیقات اولیه ، ممکن است باعث سلامت روده ، تسکین درد و کاهش اشتها شود.

 

۱۱٫ ادویه ای همه کاره

فلفل سیاه به عنصر اصلی آشپزخانه در خانوارهای سراسر جهان تبدیل شده است.

با تندی لطیف و عطر و طعم جسورانه ، ادویه ای همه کاره است و می تواند تقریبا هر غذایی را خوشمزه تر کند.

فلفل سیاه آسیاب شده می تواند یک چاشنی خوشمزه برای سبزیجات پخته شده ، ماکارونی ، گوشت ، ماهی ، مرغ و بسیاری غذاهای دیگر باشد.

از فواید دیگر فلفل سیاه اینست که با سایر ادویه های سالم ، از جمله زردچوبه ، هل ، زیره ، سیر و پوست لیمو به خوبی جفت می شود.

 

خلاصه مطلب فواید و خواص فلفل سیاه چیست؟

فلفل سیاه و پیپرین ،ترکیب فعال آن، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است.

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که فلفل سیاه ممکن است کنترل سطح کلسترول ، کنترل قند خون و سلامت مغز و روده را به ارمغان بیاورد.

صرف نظر از این فواید ، فلفل سیاه ، این ادویه عطر و طعم همه کاره آن ،ارزش افزودن به غذاهای روزانه شما را دارد ، زیرا عطر و طعم پررنگ آن تقریباً برای هر غذایی عالی است.

healthline

همچنین بخوانید:


فواید شگفت انگیز دانه چیا برای سلامتی

فواید و عملکرد ویتامین آ در بدن چیست؟

آیا اضطراب باعث کاهش اشتها میشود؟

خواص چای زنجبیل چیست؟


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *