تغذیه و سلامت, علم و بدن

راه های تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا

راه های تقویت سیستم ایمنی

تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا

 

برسی اجمالی سیستم ایمنی بدن

راه های تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا :با ظهور ویروس کرونا (COVID-19) که بسیاری را آلوده کرده است ، افراد به دنبال تقویت سیستم ایمنی بدن خود هستند. قطعاً تا حد امکان به قدرت دفاعی بدن خود نیاز داریم .اما چگونه می توان این کار را انجام داد؟

مانند ارتش ، سیستم ایمنی بدن یک شبکه پیچیده از واحدها است که با هم برای مقابله با مهاجمان ، مثل باکتری ها ، ویروس ها و “دشمنان” دیگر عمل می کنند.

از آنجا که این یک سیستم از بسیاری از بخش ها تشکیل شده است ، نه فقط یک واحد ، از نظر فنی نمی توان آن را تقویت کرد. اما با این حال ، می توان آن را طوری تقویت کرد تا بتواند برای مبارزه با بیماری ها کارآمد عمل کند. با داشتن یک سبک زندگی سالم سربازان بدن خود را متناسب و آماده نگه دارید.

 

تقویت ایمنی برای جلوگیری از کرونا (COVID-19)

هنوز هیچ داروی برای COVID-19 یا مکمل های تقویت کننده ایمنی وجود ندارد که بتواند ویروس کرونا را درمان کند یا از آن جلوگیری کند ، اما راه هایی وجود دارد که می توانید برای تقویت هرچه بیشتر سیستم دفاعی خود انجام دهید.

تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا

 

استراتژی و راه های تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا

راهکار های زندگی سالم که می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود انجام دهید شامل موارد زیر است:

  • ورزش منظم: متخصصان حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط ​​در هفته را توصیه می کنند.
  • رژیم غذایی سالم : داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که سرشار از میوه ها و سبزیجات باشد.
  • حفظ وزن سالم : برای داشتن BMI بیست و پنج ،یا پایین تر تلاش کنید. بهترین راه برای کاهش وزن ، ورزش و رژیم غذایی سالم و متعادل است.
  • داشتن خواب با کیفیت : برای خوابیدن یک برنامه و روال مشخص تنظیم کنید و بهداشت خوبی را انجام دهید.
  • کاهش استرس:  فعالیت هایی را در زندگی روزمره خود بگنجانید که به شما کمک می کند تا استرس را کنترل کنید ، مانند برقراری ارتباط مستقیم با عزیزان ، بیرون رفتن از خانه ، انجام منظم مراقبه ، ورزش ، هنر یا سرگرمی های دیگر.
  • ترک سیگار : اگر سیگار می کشید ، می توانید برای ترک سیگار کمک بگیرید.
  • ننوشیدن الکل : بهترین کار مصرف نکردن الکل است اما در صورت مصرف، میزان الکلی را که در خانه نگه دارید و مقدار مصرف خود را محدود کنید.
  • جلوگیری از ابتلا به عفونت : این کار شامل شستن مرتب دستها و رعایت فاصله های اجتماعی است.
  • ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی : تا حد امکان از حضور در اجتماعات بپرهیزید و در صورت حضور در بین بقیه افراد، حتما از ماسک استفاده کنید و فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

 

مواد غذایی و مکمل های برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا

کریس د آدامو ، PhD ، مدیر مرکز پزشکی یکپارچه در دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند ، در ایجاد یک راهنمای استراتژی های پیشگیری با انستیتوی پزشکی کاربردی همکاری کرد. این دستورالعمل ها با مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری همراستا هستند.

علاوه بر راهکار های سبک زندگی ذکر شده در بالا و شیوه های رفتار ، وی توصیه می کند از موارد زیر به صورت متوسط ​​استفاده کنید تا سیستم ایمنی بدن در بهترین حالت خود کار کند:

راه های تقویت سیستم ایمنی :

  • ویتامین C میتواند با کوتاه کردن مدت زمان سرماخوردگی و عمل به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی و ضد التهاب ، از ابتلا به ویروس ، باکتری و سایر عفونت ها جلوگیری کند.

منابعی که بیشترین مقادیر این ویتامین را در خود دارند عبارتند از: فلفل تند، توت فرنگی، کلم بروکلی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، گل کلم، سیب زمینی، هندوانه، اسفناج، کلم، نارنگی و مرکبات، کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها، منابع گیاهی دارای ویتامین ث و جگر منبع حیوانی دارای ویتامین ث است.

  • ویتامین D یکی از مهمترین مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است که می تواند خطر سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهد. این مکمل باید به طور منظم استفاده شود.

غذاهای بسیار کمی در طبیعت حاوی ویتامین D هستند که از بین آنها گوشت ماهی چرب (مثل ماهی قزل‌آلا، ماهی سالمون، ماهی تن و ماهی خال‌مخالی) و روغن ماهی بهترین منابع ویتامین D محسوب می‌شوند. همچنین مقدار کمی از ویتامین D در جگر گاو، پنیر و زرده تخم مرغ وجود دارد.

  • ویتامین A ، اگر به صورت کوتاه مدت استفاده شود ، می تواند به حمایت از توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها ، به ویژه با عفونت های تنفسی کمک کند.

تخم‌مرغ، شیر، جگر سیاه، هویج، سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی، اسفناج و سایر سبزیجات برگ‌سبز، از منابع تأمین ویتامین A هستند.

  • روی در صورت مصرف در عرض ۲۴ ساعت از شروع ، می تواند به کاهش میزان عفونت ها و مدت زمان سرماخوردگی کمک کند.
محصولات حیوانی مانند گوشت و نرم‌تنان صدف‌دار حاوی سطوح بالایی از روی به شکلی هستند که بدن به راحتی می تواند جذب کند.به خاطر داشته باشید که روی موجود در منابع گیاهی، مانند حبوبات و غلات کامل به واسطه ترکیب های گیاهی دیگر که جذب را دشوار می کنند، از نظر جذب در بدن کارآمدی کمتری دارد.

 

  • سلنیوم یک ماده مغذی اصلی برای عملکرد ایمنی بدن است و به راحتی از غذاهایی مانند مغز ها بدست می آید. سلنیوم همچنین یک آنتی اکسیدان است ، که باعث تقویت قدرت دفاعی بدن در برابر باکتری ها ، ویروس ها و سلول های سرطانی می شود.

هر ماده‌ی غذایی که پایه‌ی گیاهی دارد مانند سبزیجات منبع این ماده‌ی معدنی محسوب می‌شود. میزان سلنیوم موجود در سبزیجات بستگی به میزان سلنیوم موجود در خاکی دارد که این گیاهان در آن کشت شده‌اند. توجه داشته باشید ماهی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز، دانه های کامل، تخم مرغ، مرغ، جگر، گردو به خصوص گردوی برزیلی و سیر نیز از منابع خوب این ماده‌ی معدنی محسوب می‌شوند.

  • عسل خام در تسکین درد جزئی و التهاب غشای مخاطی ، مانند بینی و دهان ، مفید است و دارای خواص آنتی اکسیدانی و برخی اثرات میکروبی است. برای سرفه و گلودرد مفید است و می تواند به چای یا آب گرم با لیمو اضافه شود. (توجه داشته باشید که به کودکان زیر ۱ سال نباید عسل داده شود.)
  • سیر ، به صورت تازه ، کهنه و پودر سیر ، ممکن است از شدت عفونت های تنفسی ویروس فوقانی و عملکرد در جلوگیری از عفونت های ویروسی سرماخوردگی بکاهند.
  • پروبیوتیک ها حاوی “باکتری های خوب و مفیدی” هستند که هم از سلامت روده حمایت می کنند و هم بر عملکرد و تنظیم سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند. آنها همچنین می توانند میزان عفونت های تنفسی را به ویژه در کودکان کاهش دهند.

سه منبع اصلی پروبیوتیک وجود دارد: مکمل‌ها، ماست‌ها و غذاهای تخمیر شده که هر کدام مزایا و مضرات مختلفی داشته و پروبیوتیک غذایی نام دارند.

دیگر منابع شامل: کفیر، کلم رنده شده آبپز ، چای سبز و خیارشور میباشد.

تحقیقات بیشتری در این مورد انجام شده است و موارد زیر نیز اکنون به عنوان گزینه هایی برای تقویت ایمنی بدن توصیه می شوند:
  • بتا گلوکان ها : آزمایشات متعدد انسانی نشان داده است که بتا گلوکان، فعالیت را در برابر حمله ویروسی تحریک می کند ، این یافته ها شامل کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی در مقایسه با دارونماها است.

بتا گلوکان ها قندهایی هستند که در دیواره سلولی باکتری ها ، قارچ ها ، مخمرها ، جلبک ها ، گلسنگ ها و گیاهان مانند جو دوسر ، جو و برنج وجود دارد. از آنها بعضاً به عنوان دارو استفاده می شود.

  • قارچ ها : نشان داده شده است که انواع مختلف قارچ به هزاران روش در عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند. برخی از قارچ های دارویی شامل شیتاکه، یال شیر ، مرغ چوب و ری شی هستند.
  • بربرین: نشان داده شده است که این ترکیب طبیعی در ریشه ها ، ریزوم ها و پوست ساقه گیاهان مختلف دارای خواص ضد ویروسی و ضد التهابی است.بربرین به عنوان یک نمک آلکالوئیدی می‌باشد که در بسیاری از گیاهان از جمله، انگور کوهی (اورِگون) ، زرشک ، زرد چوبه یافت می‌شود.
  • سولفورافان: سولفورافان دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی قوی است. با خوردن برخی از سبزیجات چلیپایی(صلیبی) یا مقادیر درمانی بیشتر در مکمل های غذایی حاوی آنزیم گلوکورافانین و میروسیناز ، می توان آن را در بدن به مقدار کم تولید کرد.

سبزیجات چلیپایی برای تقویت سیستم ایمنی

  • آقطی :مطالعات نشان داده است كه گیاه آقطی دارای خواصی است كه به نظر می رسد به مبارزه با ویروس ها كمك می كند.
آقطی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

اقطی سیاه گیاهی بومی اروپا که در جاده‌های شمال به وفور دیده می‌شود

بسیار مهم است که درک کنیم این مکمل ها و مواد غذایی پیشنهادی هستند و تحقیقات بیشتری باید انجام شود. اگر می خواهید این موارد را امتحان کنید ، حتماً با پزشک خود در ارتباط باشید و آنها را در حد متوسط ​​یا طبق توصیه پزشک مصرف کنید.

اگر اکنون احساس بیماری دارید ، لطفاً در تماس با پزشک خود دریغ نکنید.

 

منبع : umms

همچنین بخوانید:


سیستم ایمنی بدن چگونه از ما محافظت میکند؟

۱۳ خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با کرونا

چگونه میتوان با سیتسم ایمنی ضعیف سالم ماند؟

آیا عضلات قوی میتوانند به سیستم ایمنی کمک کنند؟

کرونا کی تموم میشه؟


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *