تغذیه و سلامت

فواید زیره سبز را بشناسید!

فواید زیره سبز
زیره ادویه ای است که از گیاه Cumin cyminum می آید. بومی آسیا ، آفریقا و اروپا است. با این حال ، مردم در سراسر جهان از آن برای طعم دادن به وعده های غذایی استفاده می کنند.

مردم معمولاً زیره سبز را به صورت دانه های خشک شده کامل یا به صورت پودر آسیاب شده خریداری می کنند. این ماده یک ماده معمول در بسیاری از ترکیبات ادویه جات مانند پودر کاری است. زیره یک ادویه اصلی در بسیاری از فرهنگ های غذایی ، به ویژه غذاهای مکزیکی ، هندی ، آفریقایی و آسیایی است.

گذشته از این ، زیره سبز همچنین برای چندین سال نقش دارویی در بسیاری از مناطق جهان ، از جمله جنوب شرقی آسیا و ایران داشته است.

علاقه مردم به زیره سبز اخیراً در حال افزایش است ، زیرا تحقیقات جدیدی برای حمایت از برخی از مزایای سلامتی آن آغاز شده است.

در این مقاله ، ما مزایای بالقوه سلامتی و خطرات زیره و همچنین نحوه افزودن این ادویه محبوب به رژیم غذایی را توضیح می دهیم.

فواید

به نظر می رسد تحقیقات از مزایای زیره زیر پشتیبانی می کند:

۱٫ کاهش وزن

زیره سبز ممکن است برای افرادی که سعی در کنترل وزن بدن دارند مفید باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در مورد بزرگسالان دارای اضافه وزن ، اثرات کاهش وزن زیره سبز را با اثرات داروی کاهش وزن و دارونما مقایسه کرد.

پس از ۸ هفته ، محققان دریافتند که هم زیره و هم گروه های دارویی کاهش وزن مقادیر قابل توجهی از وزن خود را از دست دادند. افراد در گروه زیره سبز نیز کاهش سطح انسولین را تجربه کردند.

مطالعه دیگری از سال ۲۰۱۴ نشان داد که زنان دارای اضافه وزن و چاقی که به مدت ۳ ماه هر روز ۳ گرم پودر زیره در ماست مصرف می کنند ، کاهش قابل توجهی در وزن بدن ، اندازه دور کمر و چربی بدن دارند.

۲٫ کلسترول

مطالعه فوق الذکر در مورد زنان دارای اضافه وزن و چاقی همچنین نشان داد که مصرف ۳ گرم پودر زیره در روز منجر به کاهش کلسترول کل ، لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “بد” و تری گلیسیرید می شود.

کسانی که پودر زیره را مصرف کردند نیز دارای سطح بالاتری از لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول “خوب” بودند.

۳٫ دیابت

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۲ اثرات روغن اساسی زیره بر سطح قند خون را بررسی کرد. شرکت کنندگان در مطالعه یا ۱۰۰ میلی گرم (میلی گرم) روغن زیره در روز ، ۵۰ میلی گرم روغن زیره در روز یا دارونما دریافت کردند.

بعد از ۸ هفته ، هر دو گروه روغن زیره به طور قابل توجهی سطح قند خون ، انسولین و هموگلوبین A1c را کاهش دادند. اینها همه نشانگرهای مدیریت خوب دیابت هستند.

گروه های روغن زیره همچنین شاهد بهبود علائم مقاومت به انسولین و التهاب بودند.

با این حال ، طبق بررسی سال ۲۰۱۷ ، سایر مطالعات انسانی با استفاده از دانه های زیره سیاه نتایج مختلفی را نشان داده است. برای تأیید فواید روغن اساسی زیره برای مبتلایان به دیابت تحقیقات بیشتری لازم است.

انواع دیابت ، علائم ، پیشگیری و درمان آن

۴٫ سندرم روده تحریک پذیر

یک مطالعه آزمایشی کوچک از سال ۲۰۱۳ اثرات مصرف قطره های روغن ضروری زیره بر علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را بررسی کرد.

پس از ۴ هفته ، شرکت کنندگان در مطالعه بهبود بسیاری از علائم مانند درد معده و نفخ را نشان دادند.

در پایان مطالعه ، کسانی که مبتلا به IBS بودند و عمدتا یبوست را تجربه کرده بودند ، دفع مدفوع بیشتری داشتند. کسانی که به طور عمده اسهال را به عنوان یک علامت تجربه کرده اند ، حرکات روده کمتری دارند.

۵٫ استرس

زیره ممکن است در کمک به بدن در کنترل استرس نقش داشته باشد. مطالعه ای در موش صحرایی اثرات عصاره زیره بر علائم استرس را بررسی کرد.

هنگامی که حیوانات قبل از یک فعالیت تنش زا عصاره زیره دریافت می کردند ، بدن آنها نسبت به زمانی که عصاره دریافت نمی کردند ، به طور قابل توجهی پاسخ استرس کمتری داشت.

زیره سبز ممکن است با کار به عنوان یک آنتی اکسیدان به مقابله با اثرات استرس کمک کند. همان محققان دریافتند که زیره در موشهای مورد مطالعه نسبت به ویتامین C موثرتر آنتی اکسیدان است.

۱۶ روش ساده برای از بین بردن استرس و اضطراب

۶٫ از دست دادن حافظه

همین مطالعه در موش صحرایی همچنین تأثیر عصاره زیره سبز بر حافظه را مورد بررسی قرار داد. این مطالعه نشان داد که حیواناتی که عصاره زیره دریافت کرده اند ، یادآوری بهتر و سریع تری دارند.

تغذیه

طبق بانک اطلاعاتی FoodData وزارت کشاورزی ایالات متحده ، یک قاشق چای خوری دانه زیره کامل حاوی:

۷٫۸۸ کالری
۰٫۳۷ گرم پروتئین
۰٫۴۷ گرم چربی
۰٫۹۳ گرم کربوهیدرات

همین مقدار دانه زیره همچنین ۱۹٫۶ میلی گرم کلسیم ، ۱٫۳۹ میلی گرم آهن و ۷٫۶۹ میلی گرم منیزیم تأمین می کند.

زیره همچنین حاوی آنتی اکسیدان است که ممکن است مسئول برخی از مزایای آن باشد.

خطرات

پختن و خوردن غذاها با زیره احتمالاً برای بیشتر افراد بی خطر است. ممکن است برخی از افراد به زیره آلرژی داشته باشند ، در این صورت باید از مصرف آن اجتناب کنند.

قبل از اینکه پزشکان دوزهای اضافی زیره را توصیه کنند ، تحقیقات بیشتری لازم است. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ ، برخی از افراد پس از مصرف عصاره زیره دچار حالت تهوع ، سرگیجه و درد معده شدند.

مانند همه مکمل ها ، افراد باید به پزشک خود بگویند چه چیزی مصرف می کنند. بسیاری از مکمل ها ممکن است بر نحوه عملکرد برخی داروهای تجویزی تأثیر بگذارند.

سازمان غذا و دارو (FDA) مکمل ها را از نظر کیفیت یا خلوص کنترل نمی کند. بنابراین ، مهم است که در مورد مارک های مختلف تحقیق کنید و مطمئن ترین گزینه ها را پیدا کنید.

افراد دیابتی ، به ویژه کسانی که از دیابت استفاده می کنند ، باید با احتیاط از مکمل های زیره استفاده کنند ، زیرا ممکن است سطح قند خون آنها را تغییر دهد.

رژیم غذایی

زیره یک ماده رایج در بسیاری از غذاهای خوش طعم از سراسر جهان است. این یک عطر و طعم گرم به آن می افزاید و به خصوص در سوپ ، خورشت ها ، و کاری به خوبی کار می کند.

افراد همچنین می توانند از این ادویه برای چاشنی سبزیجات یا گوشت قبل از بو دادن استفاده کنند.

برای پیوند به دستور العمل های خوشمزه حاوی زیره زیر را ببینید:

سالاد دو دانه سالم جنوب غربی
چیلی چیپوتل سالم برای قلب
شیب تمپه شش لایه
کاری نارگیل تند با برنج یاسمن شیرین
مرغ shawarma پیتا پیتزا

خلاصه

زیره ممکن است پتانسیل استفاده در رفع انواع شرایط بهداشتی را داشته باشد. به عنوان مثال ، علاوه بر مزایای سلامتی ذکر شده در بالا ، تحقیقات نشان داده است که زیره ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و به مبارزه با انواع خاصی از عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.

مطالعات حیوانی همچنین نشان داده است که زیره سبز ممکن است به جلوگیری از برخی انواع سرطان کمک کند.

تحقیقات بیشتر خصوصاً در انسان ضروری است. با این حال ، به نظر می رسد زیره در دنیای پزشکی نویدبخش است. محققان هنوز در حال بررسی بهترین فرم مکمل و دوز ایده آل نیستند.

در حال حاضر ، لذت بردن از زیره در وعده های غذایی به جای مکمل ، بسیار سالم است.


آیا می توانم از زیره در دسرها استفاده کنم؟

اگرچه زیره بیشتر برای چاشنی غذاهای شور استفاده می شود ، مردم می توانند از این ادویه مفید در دستور العمل های شیرین نیز استفاده کنند.

به عنوان مثال ، عطر و طعم دودی زیره به خوبی با شکلات جفت می شود و می تواند در دستورالعمل های شکلاتی از جمله موس ، فاج و کیک کار کند. مردم همچنین می توانند زیره را با سایر ادویه های خوش طعم مانند دارچین و میخک مخلوط کنند تا ضربه ای جالب به دسرهای میوه ای مانند سیب پخته یا گلابی بزنند.

همچنین ، هنگام تهیه دسر ، از آزمایش زیره سبز نترسید. همانطور که گفته شد ، از آنجا که زیره سبز عطر و طعم قوی دارد ، شروع به کندی کنید و فقط مقادیر کمی را اضافه کنید تا از این کار بیش از حد استفاده نکنید.


بیشتر بدانید:

خواص بی نظیر زیره در درمان های گیاهی
خواص شگفت انگیز عسل بر بدن
خواص بی نظیر تخم بلدرچین برای بدن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *