تغذیه و سلامت

۱۴ ماده غذایی برای مبارزه با قند خون پایین!

مقابله با قند خون پایین

مبارزه با قند خون پایین با مواد غذایی

دیابت و قند خون پایین

دیابت یک بیماری دشوار است. علائم قند خون پایین و بالا مشابه هستند و هر کدام آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد می کنند.

پزشکان معتقدند که قند خون پایین برای بدن خطرناک تر از سطح قند خون بالا است. این به این دلیل است که مغز، مانند بقیه بدن، برای تامین انرژی مورد نیاز خود به گلوکز وابسته است.

در صورت عدم وجود مقدار کافی گلوکز، می تواند باعث سکته مغزی، تشنج یا حتی آسیب دائمی مغز شود.

بنابراین، وقتی دیابت عارضه ای است که باعث افزایش قند خون می شود، چگونه فرد از قند خون پایین رنج می برد؟

حذف یک وعده غذایی، مصرف بیش از حد دارو، ورزش بیش از حد یا مصرف داروهای سنگین انسولین می تواند باعث کاهش سطح گلوکز خون شود.

علائم قند خون پایین

علائم معمول قند پایین عبارتند از:

سرگیجه، اضطراب، گیجی، لرزش، تپش قلب، گرسنگی، تعریق بیش از حد، تاری دید و ضعف. مداخله به موقع در زمانی که فردی با سطوح پایین قند خون مواجه است بسیار مهم است.

این وضعیت بالقوه تهدید کننده زندگی را می توان با مصرف اشکال آسان هضم کربوهیدرات ها کنترل کرد. اینها می توانند فوراً تجزیه شوند و باعث افزایش فوری گلوکز خون می شوند.

غذاهایی که باید هنگام کاهش قند خون مصرف کنید

بارهای گرانولا

میله های گرانولا باعث افزایش فوری سطح قند خون می شوند. آنها سطح انرژی را بهبود می بخشند و قند خون را افزایش می دهند. از آنجایی که بسیاری از انواع سالم جو، برنج کریسپی و آجیل دارند. آنها را از نسخه های کمتر سالم انتخاب کنید.

میوه های تازه یا خشک

یکی دیگر از گزینه های عالی برای مواجهه با کاهش سطح قند خون میوه است. سیب، گلابی، موز، زردآلو و پرتقال برای خوردن خوب است. آنها دوز سالمی از گلوکز را با مزایای افزوده فیبر به سیستم ارائه می کنند.

توت فرنگی و انگور نیز میوه های قابل اعتمادی هستند که گلوکز را افزایش می دهند. همچنین می توانید مقداری کشمش و سایر مغزها مانند بادام، گردو، پسته و زردآلو خشک را به عنوان یک میان وعده تقویت کننده قند مصرف کنید.

آب میوه

آب میوه ها فیبر ندارند و این دقیقا همان چیزی است که هنگام مواجهه با سطوح پایین گلوکز تهدید کننده زندگی به آن نیاز دارید.

کسانی که سطح گلوکز پایینی دارند ممکن است حتی نتوانند مقداری غذا را بجوند، بنابراین یک کربوهیدرات مایع به تامین انرژی متمرکز کمک می کند. آب میوه ها، به ویژه آب آناناس و آب انگور، بهترین انتخاب هستند زیرا سطح قند را افزایش می دهند و همچنان مقداری ویتامین و مواد معدنی را تامین می کنند.

بیشتر بخوانید درباره:

۱۰ میوه با شاخص گلیسمی پایین برای افراد دیابتی

 

کلوچه ها

در یک روز عادی، پزشکان به شما می گویند که از شیرینی ها اجتناب کنید، اما زمانی که با سطح قند پایین مواجه هستید، می توانید کلوچه بخورید.

آنها انرژی را افزایش می دهند و به شما کمک می کنند تا به سطوح طبیعی قند برسید. آنهایی را انتخاب کنید که سرشار از جو، آجیل و دارای مقادیر کمی چربی هستند.

آب نبات

پزشکان به شما توصیه می کنند که همیشه شیرینی جات را در دسترس داشته باشید، در صورتی که دچار کاهش ناگهانی قند شدید. اینها گلوکز خون را افزایش می دهند و لرزش و تاری دید را کاهش می دهند. آنها می توانند به راحتی در بدن برای انرژی تجزیه شوند.

جوش شیرین

اگر با کاهش ناگهانی سطح قند خون مواجه هستید، سعی کنید نوشابه های غیر رژیمی را انتخاب کنید. انواع رژیم غذایی دارای مواد شیمیایی بیشتری است و افزایش آنی قندی را که به شدت به آن نیاز دارید برای شما فراهم نمی کند. فقط خوردن نصف لیوان نوشابه سطح قند خون شما را بهبود می بخشد.

شیر

هنگام مواجهه با کاهش قند، شیر جایگزین مناسب دیگری است. این نوشیدنی سرشار از پروتئین و کلسیم است و دارای مواد معدنی دیگری است که آن را به یک نوشیدنی سالم تبدیل می‌کند تا شما را با قند آماده کند. اگر احساس می کنید سطح انرژی شما کم است، می توانید مقداری شکر اضافه کنید.

قند

اگر قند خون شما پایین آمده است یا اگر هیچ میان وعده سالمی در این نزدیکی پیدا نکردید، یک قاشق غذاخوری شکر را خرد کنید یا یک قاشق عسل را لیس بزنید. سطوح بسیار پایین گلوکز نیاز به اقدام فوری دارند و قند یا کربوهیدرات های مایع مانند عسل یا سس سیب به بهبود سریع سطح قند کمک می کند.

ماست

یک کاسه ماست با انواع توت ها و آجیل بخورید و شاهد بهبود سطح قند خون خود باشید. ماست به غیر از افزایش انرژی، به شما کمک می کند تا درصدی از دوز روزانه خود را از کلسیم، پروتئین و خواص تقویت کننده سیستم ایمنی دریافت کنید.

نان تست غلات کامل

یکی دیگر از انتخاب های غذایی عالی که باید هنگام مواجهه با سطوح پایین قند انجام دهید، نان تست غلات کامل است. از آنجایی که نان یک کربوهیدرات به راحتی شکسته است، به راحتی در بدن جذب می شود. نان تست سبوس دار تضمین می کند که سطح گلوکز ثابت بماند و از افت بعدی در سطح قند خون جلوگیری شود.

سیب زمینی های شیرین

هنگامی که سطح قند خون کاهش می یابد، سیب زمینی شیرین یک میان وعده عالی است. آنها سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند و شاخص گلیسمی پایینی دارند که به تثبیت سطح قند خون برای مدت طولانی کمک می کند.

پنیر چدار

پنیر چدار گلوکز فوری، پروتئین و مقادیر زیادی کلسیم را برای شما فراهم می کند. هنگامی که احساس می کنید سطح گلوکز خون شما در حال کاهش است، می توانید یک تکه پنیر چدار برای بهبود آن میل کنید.

اسموتی ها

اسموتی ها به عنوان یک گزینه سالم برای افزایش قند عمل می کنند. آنها سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری و فیبر هستند. بلیتز، مقداری ماست با شیر یا مقداری آبمیوه، جو، آجیل، و انواع توت ها و یک لیوان از خواص مفیدی که سطح گلوکز شما را به حالت عادی می رساند.

کره بادام زمینی بدون شکر

کره بادام زمینی دارای مقادیر معقولی پروتئین و چربی است. اگر نوع بدون قند دارید، دوز سالمی از تغذیه را بدون افزایش شدید قند دریافت خواهید کرد. این بهترین حالت برای افرادی است که علائم قند خون پایین را احساس می کنند و هنوز در مناطق خطرناک نیستند.

چگونه از کاهش قند خون جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از افزایش مکرر و کاهش سطح قند خون، باید چند تغییر در سبک زندگی ایجاد کرد.

وعده های غذایی خود را به طور مکرر بخورید. زمانی که فاصله بین وعده های غذایی خیلی زیاد نباشد، بدن دچار افت سطح قند خون نمی شود. به جای سه وعده غذایی مقوی، به شش وعده غذایی کوچک در روز تغییر دهید.

سطح انرژی روی سطح یکنواخت باقی می ماند و به شما کمک می کند دیابت خود را بهتر مدیریت کنید.

از خوردن غذاهایی با محتوای قند بالا خودداری کنید. این شامل غذاهای فرآوری شده و ناسالم مانند شیرینی ها، شیرینی های پخته شده، نوشابه ها و آب میوه ها می شود.

غذاهایی را انتخاب کنید که شاخص گلیسمی پایینی دارند. غذاهای سبوس دار مانند جو، کینوا، برنج قهوه ای گزینه های خوبی هستند. در هر وعده غذایی به اندازه کافی پروتئین بخورید زیرا به تثبیت سطح قند خون کمک می کند.

عدس، ماست، توفو و محصولات سویا جایگزین های خوبی برای گزینه های غیر گیاهی هستند.

از مصرف الکل خودداری کنید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، برای جلوگیری از کاهش قند خون، آن را محدود کنید. با پزشک خود در مورد اینکه چقدر برای شما کافی است صحبت کنید و فقط همین مقدار را رعایت کنید.

درباره مضرات شکر بیشتر بخوانید

نتیجه

سعی کنید تا حد امکان از افت قند خون خودداری کنید. هنگامی که احساس می کنید سطح قند شما به شدت کاهش می یابد، سعی کنید بلافاصله یک کربوهیدرات راحت هضم داشته باشید تا از دست دادن هوشیاری خودداری کنید.

به عنوان یک عادت غذایی سالم، غلات کامل، مواد غذایی غنی از فیبر را در وعده های غذایی و میان وعده ها بگنجانید زیرا از کاهش ناگهانی قند خون به دلیل فیبر زیاد و شاخص گلیسمی پایین جلوگیری می کنند.

آنها اطمینان حاصل می کنند که غذا به آرامی از روده عبور می کند و انرژی به طور عمدی آزاد می شود. از خوردن غذاهای ناسالم اجتناب کنید و مصرف الکل و کافئین را محدود کنید زیرا می توانند سطح قند خون پایین را بدتر کنند.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “۱۴ ماده غذایی برای مبارزه با قند خون پایین!

  1. عباس گفت:

    آب هندونه برای قندخون مضره؟

    1. هندوانه نیز مانند همه میوه های دیگرحاوی مقدار زیادی قند طبیعی است. اگرچه معمولا خوردن هندوانه برای افراد دیابتیک به عنوان بخشی از رژیم غذایی شان ایرادی ندارد و بی خطر است.
      هندوانه می تواند خواص مفیدی برای یک فرد دیابتیک داشته باشد تا زمانی که به اندازه مصرف شود و به میوه های دیگری که در کنار آن خورده می شود، دقت و توجه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *