تغذیه و سلامت

خواص شگفت انگیز انجیر خشک

انجیر خشک

مصرف انجیر خشک فواید و خواص فوق العاده ای را به همراه دارد، همچنین چند نسخه درمانی طب سنتی با انجیر خشک وجود دارد که بسیار کاربردی است.

انجیر ها میتوانند تازه و یا خشک مصرف شوند و دارای طعم شیرین و مزایای سلامتی بسیاری هستند. مقدار بالای کلسیم، آهن و پتاسیم در انجیر خشک همراه با میزان بالای فیبر و چربی کم باعث میشود که موادی سالم به رژیم غذایی خود اضافه کنید. میتوانید آن را به تنهایی یا مخلوطی از ماست و سالاد یا بر روی غلات و بلغور جودوسر مصرف کنید.

انجیر تازه در مقابل انجیر خشک

انجیر تازه یا خشک ، نیروگاه تغذیه ای است. این میوه های طبیعی شیرین دارای مقادیر زیادی ویتامین C ، ویتامین K ، پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم و فیبر هستند. آنها همچنین مملو از کوئرستین ، کامفرول ، اپی کاتچین گالات و سایر آنتی اکسیدان های قدرتمند هستند. با وجود محتوای قند زیاد ، آنها از سلامتی حمایت می کنند و حتی ممکن است به کاهش وزن کمک کنند.

این ابرغذا در انواع ، رنگ و اندازه های مختلف موجود است. انجیر کادوتا ، انجیر سیرا و انجیر سیاه از محبوب ترین ها هستند. انجیر خشک دارای آب کمتری است ، بنابراین غلظت کالری ، قند و مواد مغذی بیشتری دارد. یک فنجان که حدود ۱۴۹ گرم دارد:

  • ۳۷۱ کالری
  • ۹۵٫۲ گرم کربوهیدرات
  • ۷۱٫۴ گرم قند
  • ۱۴٫۶ گرم فیبر
  • ۴٫۹ گرم پروتئین
  • ۱٫۴ گرم چربی
  • ۲۴ درصد مقدار روزانه کلسیم
  • ۳۸ درصد از DV منگنز
  • ۲۹ درصد DV پتاسیم
  • ۲۵ درصد DV منیزیم
  • ۲۹ درصد DV ویتامین K است.
  • ۳ درصد DV ویتامین C است.

همین مقدار انجیر تازه تقریباً ۱۱۱ کالری ، ۱٫۲ گرم پروتئین ، ۰٫۳ گرم چربی و ۲۸٫۸ گرم کربوهیدرات دارد ، از جمله ۲۴٫۳ گرم قند و ۴٫۲ گرم فیبر. از نظر ویتامین و مواد معدنی کمتر از انجیر خشک هستند ، اما کالری کمتری نیز دارند. وقتی صحبت از خرما و انجیر می شود ، کالری دومی کمتر از کربوهیدرات و کربوهیدرات است. یک فنجان خرما حاوی ۴۱۵ کالری و ۱۱۰٫۲ گرم کربوهیدرات است ، از جمله ۹۳٫۱ گرم قند ، که در مقایسه با انجیر خشک بسیار بیشتر است.

کالری های انجیر های خشک شده

آنها بیشتر از انجیر تازه کالری ایجاد میکنند که حدود ۱۰۰ گرم از آن ۲۲۰ کالری را بوجود می آورد.به جز کالری، شیرین هستند و دارای شاخص گلایسمیک، متوسط ۶۱ و بار گلایسمی ۱۶ هستند که زیاد است. بار گلایسمک بالای انجیر باعث افزایش سطح قند خون می شود زیرا انجیر خشک شده به سرعت سطح بالایی از قند موجود در بدن را آزاد میکند که ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید نباشد. غذاهای شیرین و با انرژی بالا را باید در اوایل روز بخورید، تا انرژی آزاد شده توسط آنها در طول روز سوزانده شود.

فواید انجیر خشک در یک نگاه

  • سرشار از فیبر
  • غنی از ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی
  • منبع کلسیم
  • افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کمک به گوارش و هضم
  • تنظیم کننده فشار خون

این میوه های خوشمزه بدن شما را از داخل به بیرون تغذیه می کنند. سرشار از ویتامین و مواد معدنی ، انجیر خشک می تواند به جلوگیری از کمبود مواد مغذی ، تقویت استخوان ها و کاهش وزن کمک کند. آنها پر از آنتی اکسیدان هستند که پیری را کند می کنند و رادیکال های آزاد را که باعث استرس اکسیداتیو می شوند ، از بین می برند.

اگر با یبوست دست و پنجه نرم می کنید ، دیگر نگاه نکنید. این میوه ها به دلیل داشتن فیبر زیاد ، شما را منظم نگه داشته و ناراحتی های شکمی را برطرف می کنند.

برای سلامت استخوان انجیر بخورید

یک فنجان انجیر خشک تقریباً یک چهارم کلسیم توصیه شده روزانه را تأمین می کند. این ماده معدنی هنگام مصرف به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ، در برابر از دست دادن استخوان و پوکی استخوان محافظت می کند.

یک بررسی ۲۰۱۸ که در Sains Malaysiana منتشر شده است ، حاکی از وجود ارتباط قوی بین مصرف انجیر و سلامت استخوان است. به گفته محققان ، محتوای مواد معدنی این میوه شباهت زیادی به شیر مادر دارد.

چندین مطالعه ذکر شده در این بررسی نشان می دهد که انجیرها به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم و فسفر می توانند از پوکی استخوان جلوگیری کنند. این مواد مغذی از رشد و نگهداری استخوان پشتیبانی می کنند. کلسیم و پتاسیم ممکن است به کاهش سرعت نازک شدن استخوان و کاهش کلسیم ادرار کمک کند. بعلاوه ، انجیرها دارای اثرات آنتی اکسیدانی ، ضد سرطانی ، ضد التهابی ، افت قند خون و محافظت کبدی هستند.

انجیر خشک باعث کاهش وزن می شود

این میوه ها وقتی به میزان متوسط ​​مصرف شوند ، ممکن است به کاهش وزن کمک کرده و غذای تمیز را راحت کنند. فیبر موجود در انجیر خشک سیری را افزایش می دهد و گرسنگی را کنترل می کند ، که به نوبه خود به کاهش کل مصرف غذا کمک می کند. همانطور که انتشارات بهداشت هاروارد اشاره کرد ، رژیم های غذایی با فیبر بالا نه تنها کنترل وزن را بهبود می بخشد بلکه ممکن است از بیماری های قلبی و دیابت نیز محافظت کند.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ در ژورنال تغذیه و متابولیسم منتشر شد ، ارتباط مثبتی بین دریافت فیبر کم و شاخص توده بدن بالا پیدا کرده است. دانشمندان پیشنهاد می کنند که خوردن فیبر بیشتر ممکن است باعث بهبود سلامت کلی و کاهش وزن بدن شود.

علاوه بر این ، انجیر خشک به طور طبیعی شیرین است و فاقد قند اضافه شده است. بنابراین ، آنها جایگزین سالم تری برای کوکی ها ، شکلات شیر ​​، کیک و سایر غذاهای فرآوری شده هستند. اگر می خواهید لاغر شوید ، به جای شکر ، مقداری انجیر به محصولات پخته شده ، وافل ، پنکیک و اسموتی اضافه کنید. این میوه ها را بعد از ورزش بخورید تا ذخایر گلیکوژن خود را دوباره پر کنید و به عضلات خود کمک کنید تا از تمرین بهبود یابند.

پوست و مو سالم تری بدست آورید

زیبایی از درون به بیرون شروع می شود. رژیم غذایی شما تأثیر مستقیم بر ظاهر مو ، پوست و ناخن های شما دارد. انجیر خشک مملو از آنتی اکسیدان ها و سایر ریز مغذی هایی است که باعث سلامت پوست و تقویت موهای شما می شود.

طبق مجله Pharmacognosy and Phytochemistry ، این میوه ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتری هستند. آنها منبع بسیار خوبی از اسید گالیک ، کاتچین ها ، ساپونین ها و سایر ترکیبات فنلی هستند که از آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند ، یک عامل مهم در پیری و بیماری های مزمن.

این یافته ها نشان می دهد که انجیر ممکن است از پوست شما در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرده و روند پیری را کند کند. با خواص ضد میکروبی ، ممکن است به جلوگیری از عفونت های باکتریایی پوست کمک کرده و قدرت دفاعی طبیعی شما را تقویت کنند. روی و آهن ، دو ماده مغذی اصلی در انجیر ، باعث رشد مو و کاهش ریزش مو می شوند.

انجیر خشک حافظه شما را بهبود می بخشد

فواید انجیر برای سلامتی تا حد زیادی به دلیل سطح بالای آنتی اکسیدان آن است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که در BioMed Research International ارائه شده است نشان می دهد که انجیر عمانی ممکن است حافظه را بهبود بخشد و آسیب اکسیداتیو به مغز را کاهش دهد. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه ها ممکن است تشکیل پلاک را در بیماری آلزایمر به تأخیر بیندازند و از تخریب نورون محافظت کنند.

این مطالعه نشان می دهد که انجیر اثرات مفیدی بر مغز دارد و می تواند نقایص رفتاری مربوط به حافظه را بهبود بخشد. برای بررسی نقش آنها در سلامت روان و پیشگیری از بیماری های تخریب عصبی ، تحقیقات بیشتری لازم است. محققان این مزایا را ناشی از مقادیر بالای فلاونوئیدها ، کوئرستین ، اسید فرولیک ، آنتوسیانین ها و سایر آنتی اکسیدان های قوی موجود در انجیر می دانند.

به طور طبیعی با دیابت مبارزه کنید

انجیر خشک دارای مقدار زیادی قند است ، بنابراین ممکن است بهترین گزینه برای افراد دیابتی به نظر نرسد و با این وجود عکس این قضیه صادق است. یک بررسی اخیر ، که در ژورنال Ethnopharmacology در سال ۲۰۱۸ منتشر شد ، نشان می دهد که چندین گونه فیکوس ، از جمله انجیر معمولی ، ممکن است سطح گلوکز خون را کاهش داده و پاسخ انسولین را بهبود بخشد. این میوه ها سرشار از ویتامین E ، استرول ، کومارین ، تانن و سایر ترکیبات فعال زیستی با خاصیت ضد دیابت هستند.

در سال ۲۰۱۸ ، مجله Science یک مطالعه در مورد مزایای بالقوه فیبر منتشر کرد. دانشمندان دریافتند که رژیم های غذایی با فیبر بالا باعث رشد باکتری های روده می شوند که مسئول تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستند (SCFAs). این چربی های سالم التهاب و اشتها را تنظیم می کنند. یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند باعث تعادل فلور روده و افزایش SCFA ها شود و مدیریت دیابت را آسان تر کند.


خواص اعجاب‌انگیز عناب تازه

مزاج شما سرد یا گرم؟راه های شناخت وتغییر مزاج

خواص انجیر ،روغن و برگ آن برای هرچی فکرشو بکنی


از بهبود کنترل قند خون گرفته تا پوست سالم ، انجیر خشک دارای خواص درمانی مختلفی است. بعلاوه ، آنها طعم شگفت انگیزی دارند و می توانند در دستور العمل های بی شماری استفاده شوند.

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *