تغذیه و سلامت

خواص انجیر ،روغن و برگ آن برای هرچی فکرشو بکنید

انجیر تازه

تمام آنچه در مورد انجیر باید بدانید

انجیر یک میوه منحصر به فرد است که شبیه قطره قطره است. اندازه آنها به اندازه انگشت شست شماست ، پر از صدها دانه ریز است و دارای یک پوست بنفش یا سبز خوراکی است. گوشت میوه آن صورتی است و طعمی ملایم و شیرین دارد. نام علمی انجیر تازه Ficus carica است.

انجیر – و برگهای آنها – مملو از مواد مغذی بوده و انواع مختلفی از مزایای سلامتی را به شما می دهد. آنها ممکن است باعث هضم سالم ، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و کمک به شما در کنترل سطح قند خون خود شوند.درمان فشار خون، تقویت استخوان ها، کاهش وزن، تنظیم قند خون و بهبود عملکرد کبد و کلیه تنها چند مورد از خواص بی شمار استفاده از برگ انجیر و روغن دانه انجیر هستند.

در این مقاله انجیرها ، از جمله تغذیه ، فواید و نکات منفی آنها و همچنین نحوه افزودن آنها به رژیم غذایی بررسی می شود.

ارزش غذایی انجیر

انجیر تازه سرشار از مواد مغذی است در حالی که کالری نسبتاً کمی دارد ، و این یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی سالم است.

یک انجیر کوچک (۴۰ گرم) کوچک حاوی:

کالری: ۳۰
پروتئین: ۰ گرم
چربی: ۰ گرم
کربوهیدرات: ۸ گرم
فیبر: ۱ گرم
مس: ۳٪ ارزش روزانه (DV)
منیزیم: ۲٪ DV
پتاسیم: ۲٪ DV
ریبوفلاوین: ۲٪ DV
تیامین: ۲٪ DV
ویتامین B6: 3٪ DV
ویتامین K: 2٪ DV

انجیر تازه حاوی مقداری کالری از قند طبیعی است ، اما داشتن چند عدد میوه یک میان وعده مناسب و کم کالری یا یک وعده غذایی است.از طرف دیگر ، انجیر خشک سرشار از قند و سرشار از کالری است ، زیرا قندها هنگام خشک شدن میوه ها غلیظ می شوند.انجیر همچنین حاوی مقادیر کمی از طیف گسترده ای از مواد مغذی است ، اما آنها به ویژه سرشار از مس و ویتامین B6 هستند.

مس یک ماده معدنی حیاتی است که در چندین فرآیند بدن از جمله متابولیسم و ​​تولید انرژی و همچنین تشکیل سلول های خونی ، بافت های همبند و انتقال دهنده های عصبی نقش دارد. ویتامین B6 یک ویتامین اصلی است که برای کمک به بدن شما می تواند پروتئین رژیم غذایی را تجزیه کرده و پروتئین های جدید ایجاد کند. همچنین نقش مهمی در سلامت مغز دارد.

خواص این سبز معجزه آسا

انجیر فواید بالقوه بسیاری دارد ، از جمله سلامتی دستگاه گوارش و قلب ، و همچنین به طور بالقوه به مدیریت سطح قند خون کمک می کند.

۱-سلامتی دستگاه گوارش را تظمین می کنید.

انجیر مدتهاست که به عنوان یک درمان خانگی یا یک روش درمانی جایگزین برای مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده می شود.

آنها حاوی فیبر هستند ، که با نرم کردن و افزودن فله به مدفوع ، کاهش یبوست و به عنوان یک پروبیوتیک  یا منبع غذایی برای باکتری های سالم جمعیت روده ، می تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند.

در مطالعات حیوانی ، عصاره یا رب میوه انجیر به سرعت حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش ، کاهش یبوست و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند کولیت اولسراتیو کمک می کند.

یک مطالعه بر روی ۱۵۰ فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با یبوست (IBS-C) نشان داد که کسانی که حدود ۴ عدد انجیر خشک (۴۵ گرم) در روز مصرف کردند ، کاهش قابل توجهی در علائم  از جمله درد ، نفخ و یبوست در مقایسه با گروه شاهد داشتند.

علاوه بر این ، یک مطالعه مشابه در ۸۰ نفر نشان داد که مکمل با حدود ۱۰ اونس (۳۰۰ گرم) رب میوه انجیر به مدت ۸ هفته روزانه به طور قابل توجهی یبوست را کاهش می دهد ، در مقایسه با یک گروه کنترل.

۲-سلامت عروق و قلب را بهبود می بخشد.

انجیر ممکن است فشار خون و سطح چربی خون را بهبود بخشد ، که می تواند به بهبود سلامت عروق شما کمک کند و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

یک مطالعه نشان داد که عصاره انجیر باعث کاهش فشار خون در موش های دارای فشار خون طبیعی و همچنین در کسانی که سطح بالایی دارند.

مطالعات حیوانی همچنین بهبود کلسترول تام ، کلسترول HDL (خوب) و تری گلیسیرید را هنگام مکمل با عصاره برگ انجیر نشان داده است.

با این حال ، در یک مطالعه ۵ هفته ای بر روی ۸۳ نفر با LDL (کلسترول بد) بالا ، محققان خاطرنشان کردند که کسانی که روزانه حدود ۱۴ عدد انجیر خشک (۱۲۰ گرم) به رژیم غذایی خود اضافه می کنند ، در مقایسه با گروه کنترل هیچ تغییری در سطح چربی خون ندارند.برای درک بهتر رابطه بین انجیر و سلامت قلب به مطالعات بیشتری در مورد انسان نیاز است.

۳-به مدیریت سطح قند خون کمک می کند.

یک مطالعه مورخ از سال ۱۹۹۸ بر روی ۱۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۱ نشان داد که خوردن چای برگ انجیر همراه با صبحانه ممکن است نیاز انسولینی آنها را کاهش دهد. در ماه دریافت چای برگ انجیر ، دوز انسولین آنها حدود ۱۲٪ کاهش یافت.

علاوه بر این ، یک مطالعه اخیر نشان داد که نوشیدنی های حاوی دوز بالای عصاره میوه انجیر دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) نسبت به نوشیدنی های فاقد عصاره میوه انجیر است ، به این معنی که این نوشیدنی ها تأثیر مطلوب تری بر سطح قند خون دارند.

با این حال ، میوه های انجیر – به ویژه انجیر خشک – سرشار از قند هستند و ممکن است در کوتاه مدت سطح قند خون را افزایش دهند. اگر در مدیریت سطح قند خون خود مشکلی دارید ، باید مصرف انجیر خشک را محدود کنید.

۴-خواص بالقوه ضد سرطانی

بسیاری از مطالعات امیدوار کننده لوله های آزمایشگاهی در مورد اثرات برگ انجیر بر روی سلول های سرطانی انجام شده است.برگ انجیر و لاتکس طبیعی گیاهان انجیر نشانگر فعالیت ضد توموری علیه سرطان روده بزرگ انسان ، سرطان پستان ، سرطان دهانه رحم و سلولهای سرطانی کبد است.

با این حال ، این بدان معنا نیست که خوردن انجیر یا نوشیدن چای برگ انجیر همان اثرات را دارد. مطالعات آزمایشگاهی یک نقطه شروع امیدوار کننده را ارائه می دهند ، اما مطالعات انسانی برای ارزیابی چگونگی تأثیر خوردن انجیر یا برگ انجیر بر رشد سرطان لازم است.

۵-باعث سلامت پوست می شود.

انجیر ممکن است اثرات مفیدی روی پوست داشته باشد ، به ویژه در افرادی که درماتیت آلرژیک دارند – یا پوست خشک و خارش دار در نتیجه آلرژی.

یک مطالعه در ۴۵ کودک مبتلا به درماتیت نشان داد که کرم ساخته شده از عصاره میوه انجیر خشک که دو بار در روز و به مدت ۲ هفته استفاده می شود.علاوه بر این ، نشان داده شده است که ترکیبی از عصاره های میوه ای – از جمله عصاره انجیر – اثرات آنتی اکسیدانی بر روی سلول های پوستی ، کاهش تجزیه کلاژن و بهبود چین و چروک ها در یک لوله آزمایش و مطالعه حیوانات.

با این حال ، تعیین اینکه این اثرات مثبت از عصاره انجیر حاصل شده است یا یکی دیگر از عصاره های مورد مطالعه دشوار است. برای تعیین تأثیر انجیر بر سلامت پوست ، تحقیقات بیشتری لازم است.

مضرات این میوه

انجیر دارای برخی موارد منفی بالقوه است. به عنوان مثال ، چون بعضاً به عنوان داروی خانگی برای یبوست استفاده می شود ، انجیر ممکن است باعث اسهال یا سایر مشکلات گوارشی شود.انجیر همچنین نسبتاً غنی از ویتامین K است ، که می تواند در داروهای رقیق کننده خون تداخل ایجاد کرده و باعث کم اثر شدن آنها شود.

اگر رقیق کننده خون هستید ، باید مصرف انجیر و سایر غذاهای غنی از ویتامین K را از روز به روز ثابت نگه دارید تا خطر عوارض را کاهش دهید.

سرانجام ، ممکن است برخی از افراد به انجیر حساسیت داشته باشند. اگر به گرده توس حساسیت دارید ، احتمال دارد که به آلرژی انجیر نیز حساس باشید. درختان انجیر همچنین حاوی لاتکس طبیعی هستند که ممکن است برخی از افراد به آن حساسیت داشته باشند.

چگونه انجیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

روش های مختلفی برای افزودن انجیر به رژیم غذایی شما وجود دارد که هرکدام مزایای بالقوه خاص خود را دارند. در اینجا چهار روش اصلی وجود دارد که می توانید انجیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

انجیر تازه

انجیر تازه کالری کمی دارد و یک میان وعده عالی را ایجاد می کند ، و یک افزودنی عالی برای سالاد یا دسرها است. با انجیر تازه می توانید مربای انجیر یا کنسرو درست کنید.

انجیر خشک

از جمله فواید و خواص انجیر خشک این است که انجیر خشک سبب افزایش قوای جسمانی می شود. از دیگر خواص انجیر خشک که می توان ذکر کرد این است که از انجیر خشک می توان برای درمان و پیشگیری از یبوست استفاده کرد. وجود گوگرد در انجیر خشک باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان می کند.

خشک شده انجیر سرشار از قند و کالری است ، بنابراین باید در حد متوسط ​​مصرف شود. آنها ممکن است در درمان یبوست موثرتر از انجیر تازه باشند.

آنها بیشتر از انجیر تازه کالری ایجاد میکنند که حدود ۱۰۰ گرم از آن ۲۲۰ کالری را بوجود می آورد.به جز کالری، شیرین هستند و دارای شاخص گلایسمیک، متوسط ۶۱ و بار گلایسمی ۱۶ هستند که زیاد است. بار گلایسمک بالای انجیر باعث افزایش سطح قند خون می شود زیرا انجیر خشک شده به سرعت سطح بالایی از قند موجود در بدن را آزاد میکند که ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید نباشد. غذاهای شیرین و با انرژی بالا را باید در اوایل روز بخورید، تا انرژی آزاد شده توسط آنها در طول روز سوزانده شود.

برگ انجیر

همانطور که ذکر شد، برگ انجیر سرشار از خواص گوناگون است، این گیاه برای درمان التهاب، آبسه، گوش درد، تب و افزایش طول عمر کبد بسیار مفید است. سطح فلاونوئیدها و پلی فنل های موجود در برگ انجیر ( آنتی اکسیدان هایی که از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند ) زیاد است. انجیر، سطح بالایی از آلکن ها دارد و همچنین باعث نرمال شدن سطح pH بدن می شود. علاوه بر این برگ انجیر، خاصیت انرژی زایی و ملین دارد و به کاهش چربی و قند هم کمک می کند.

برگ انجیر، ترد است و شیره آن برخی اوقات به عنوان مکملی برای قند استفاده می شود. از میوه انجیر می توان برای تهیه پای، پودینگ، کیک، محصولات پختنی، مربا و ژله نیز استفاده کرد.

برگ انجیر مقوی است و می توان از آن به روش های مختلفی استفاده کرد. آنها اغلب به همان روش برگ انگور استفاده می شوند ، به عنوان بسته بندی ظروف حاوی برنج ، گوشت یا مواد پر کننده دیگر.

روغن انجیر

  • مراقبت از بینایی و جلوگیری از دژنراسیون ماکولا
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
  • بهبود عملکرد صحیح کبد و کلیه
  • توقف اکسیداسیون و آسیب سلولی
  • بهبود قابل توجه کیفیت پوست
  • رفع آلودگی های بدن
  • آنتی اکسیدان طبیعی
  • تقویت و همچنین آبرسانی موها
  • کنترل فشار خون
  • بارداری سالم

روغن دانه انجیر می تواند به تنهایی برای پوست خشک های و غیر متعادل، استفاده شود.به همین منظور می توانید ترکیبی از روغن دانه انجیر و ۱ یا ۲  قطره روغن غیر کامدوژنیک مانند دانه انگور، گل سرخ، ارگان، جوجوبا یا روغن فندق درست کنید.

چای برگ انجیر

چای برگ انجیر از برگهای خشک انجیر تهیه می شود. می توانید آن را خودتان درست کنید یا چای های برگ انجیر زودرس را بصورت آنلاین یا در فروشگاه های مخصوص خریداری کنید.

شما می توانید از روش های مختلفی از انجیر لذت ببرید ، اما به دلیل محتوای قند زیادی که دارید ، فقط باید انجیر خشک را در حد متوسط ​​بخورید یا بعنوان یک درمان گاه به گاه خانگی برای یبوست استفاده کنید.


همچنین می توانید بخوانید:

قند میوه ها

فواید خرما برای سلامتی

میوه ها و سبزیجاتی که حافظه شما را تقویت می کند.


در پایان

انجیر دارای انواع مزایای بالقوه سلامتی است. به نظر می رسد همراه با میوه ، برگ انجیر و چای برگ انجیر برای سلامتی مفید است. به خصوص انجیر خشک ممکن است به رفع یبوست کمک کند.

اما ممکن است انجیر به دلیل داشتن ویتامین K در داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد و انجیر خشک نیز به دلیل داشتن مقدار زیادی قند باید در حد متوسط مصرف شود.

همانطور که گفته شد ، به طور کلی ، انجیر تازه ،انجیر خشک ، روغن انجیر ، برگ انجیر و چای برگ انجیر افزودنی های بسیار خوبی را به یک رژیم غذایی سالم اضافه می کنند.

 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *