تغذیه و سلامت

فواید خرما برای سلامتی

فواید خرما

۸ مورد از فواید خرما برای سلامتی 

خرما میوه درخت خرما است که در بسیاری از مناطق گرمسیر جهان رشد می کند. خرما در سالهای اخیر کاملاً محبوب شده است.

فواید خرما

تقریباً تمام خرمائی که در کشورهای غربی فروخته می شود خشک است.

می توانید بر اساس شکل ظاهری خشک بودن یا نبودن خرما تشخیص دهید. یک پوست چروکیده نشان می دهد که آنها خشک شده اند ، در حالی که یک پوست صاف نشان دهنده شادابی است.

بسته به نوع مختلف ، خرما تازه از نظر اندازه نسبتاً کوچک است و از قرمز روشن تا زرد روشن دارای رنگ است. خرمای Medjool و Deglet Noor بیشترین واریته ای هستند که مصرف می شوند.

خرما جویدنی با عطر و طعم شیرین است. آنها همچنین از نظر برخی مواد مغذی مهم بسیار زیاد بوده و دارای مزایا و کاربردهای گوناگونی هستند.

در این مقاله ۸ مزایای خوردن خرما برای سلامتی و چگونگی ترکیب آنها در رژیم غذایی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

۱٫ بسیار مغذی

خرما دارای مشخصات تغذیه ای عالی است.

از آنجا که خشک شده اند ، میزان کالری آنها بیشتر از بیشتر میوه های تازه است. میزان کالری خرما مانند سایر میوه های خشک مانند کشمش و انجیر است .

بیشتر کالری موجود در خرما از کربوهیدرات تأمین می شود. بقیه از مقدار بسیار کمی پروتئین هستند. خرما با وجود کالری ، علاوه بر مقدار قابل توجهی فیبر حاوی برخی ویتامین ها و مواد معدنی مهم است.

یک وعده ۳٫۵ اونسی (۱۰۰ گرمی) مواد مغذی زیر را تأمین می کند :

کالری: ۲۷۷
کربوهیدرات: ۷۵ گرم
فیبر: ۷ گرم
پروتئین: ۲ گرم
پتاسیم: ۲۰٪ از RDI
منیزیم: ۱۴٪ از RDI
مس: ۱۸٪ از RDI
منگنز: ۱۵٪ از RDI
آهن: ۵٪ از RDI
ویتامین B6: 12٪ از RDI
خرما همچنین دارای آنتی اکسیدان زیادی است که ممکن است در بسیاری از مزایای سلامتی آنها نقش داشته باشد .

خلاصه
خرما علاوه بر فیبر و آنتی اکسیدان ، حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی است.
 با این حال ، از آنجا که یک میوه خشک هستند ، کالری زیادی دارند.

۲٫ سرشار از فیبر

دریافت فیبر کافی برای سلامت کلی شما مهم است.

داشتن تقریبا ۷ گرم فیبر در یک وعده ۳٫۵ اونسی ، از جمله خرما در رژیم غذایی یک روش عالی برای افزایش فیبر دریافتی است .

فیبر با جلوگیری از یبوست می تواند برای سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. با کمک به ایجاد مدفوع ، حرکات منظم روده را تقویت می کند .

در یک مطالعه ، ۲۱ نفری که به مدت ۲۱ روز ۷ عدد خرما در روز مصرف می کردند ، در بهبود مدفوع مدفوع بهبود یافته و در حرکات روده افزایش قابل توجهی نسبت به زمانی که خرما نخوردند

علاوه بر این ، فیبر موجود در خرما ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد. فیبر هضم را کند می کند و ممکن است به جلوگیری از افزایش زیاد قند خون پس از خوردن غذا کمک کند .

به همین دلیل ، خرما دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) است ، که اندازه گیری سرعت افزایش قند خون پس از خوردن یک ماده غذایی خاص را اندازه گیری می کند.

خلاصه
خرما سرشار از فیبر است که ممکن است برای جلوگیری از یبوست و
 کنترل کنترل قند خون مفید باشد.

۳٫ سرشار از آنتی اکسیدان های ضد بیماری

خرما آنتی اکسیدان های مختلفی را ارائه می دهد که دارای تعدادی مزایای سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری است.

آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند ، مولکول های ناپایدار که ممکن است واکنش های مضر در بدن شما ایجاد کنند و منجر به بیماری شوند .

در مقایسه با انواع مشابه میوه ها مانند انجیر و آلو خشک ، به نظر می رسد که خرما بالاترین محتوای آنتی اکسیدان را دارد .

در اینجا مروری بر سه آنتی اکسیدان قوی در خرما وجود دارد:

فلاونوئیدها: فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند و در مورد توانایی بالقوه آنها برای کاهش خطر دیابت ، بیماری آلزایمر و انواع خاصی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند .
کاروتنوئیدها: ثابت شده است که کاروتنوئیدها سلامت قلب را تقویت می کنند و همچنین ممکن است خطر ابتلا به اختلالات مربوط به چشم مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند .
اسید فنولیک: به دلیل خواص ضد التهابی شناخته شده ، اسید فنولیک ممکن است به کاهش خطر سرطان و بیماری های قلبی کمک کند.

خلاصه
خرما حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان است که ممکن است به جلوگیری از
پیشرفت برخی بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی ، سرطان ، آلزایمر و دیابت کمک کند.

۴- ممکن است سلامت مغز را ارتقا بخشد

خوردن خرما ممکن است به بهبود عملکرد مغز کمک کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که خرما برای کاهش مارکرهای التهابی مانند اینترلوکین ۶ (IL-6) در مغز مفید است. مقادیر بالای IL-6 با خطر بیشتری از بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر همراه است .

علاوه بر این ، مطالعات حیوانی نشان داده است که خرما برای کاهش فعالیت پروتئین های آمیلوئید بتا ، که می تواند پلاک هایی در مغز ایجاد کند ، مفید است .

وقتی پلاک ها در مغز جمع می شوند ، ممکن است ارتباط بین سلول های مغزی را مختل کنند ، که در نهایت می تواند منجر به مرگ سلول های مغزی و بیماری آلزایمر شود .

یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داد که موشهایی که با غذای مخلوط شده با خرما تغذیه می شوند ، به طور قابل توجهی حافظه و توانایی یادگیری بهتر و همچنین رفتارهای مرتبط با اضطراب در مقایسه با افرادی که آنها را نمی خورند ، دارند .

خاصیت بالقوه تقویت کننده مغز خرما به محتوای آنتی اکسیدان شناخته شده برای کاهش التهاب ، از جمله فلاونوئیدها نسبت داده شده است.

با این حال ، مطالعات انسانی برای تأیید نقش خرما در سلامت مغز مورد نیاز است.

خلاصه
خرما ممکن است برای کاهش التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک در مغز مفید باشد ، 
که برای جلوگیری از بیماری آلزایمر مهم است.

۵- ممکن است به زایمان و بارداری کمک کند 

خرما به دلیل توانایی بالقوه آنها در ترویج و کاهش زایمان دیررس در زنان باردار مورد مطالعه قرار گرفته است.

خوردن این میوه ها در طول چند هفته آخر بارداری ممکن است باعث اتساع دهانه رحم و کاهش نیاز به زایمان ناشی شود. همچنین ممکن است برای کاهش زمان کار مفید باشند .

در یک مطالعه ، ۶۹ زن که ۴ روز قبل از موعد مقرر ۶ خرما در روز مصرف کرده بودند ، ۲۰٪ بیشتر احتمال دارد که به طور طبیعی زایمان کنند و به طور قابل توجهی کمتر از کسانی که آنها را نخورده اند ، در زایمان به سر می برند .

مطالعه دیگری که بر روی ۱۵۴ زن باردار انجام شد نشان داد که کسانی که خرما می خورند در مقایسه با کسانی که این کار را نکرده اند ، کمتر تحریک می شوند

مطالعه سوم نتایج مشابهی را در ۹۱ زن باردار یافت که از هفته ۳۷ بارداری روزانه ۷۰-۷۶ گرم خرما مصرف می کردند. آنها به طور متوسط ​​۴ ساعت کمتر از کسانی که خرما نمی خوردند در زایمان فعال بودند .

اگرچه به نظر می رسد خوردن خرما به بهبود زایمان و کاهش مدت زمان زایمان کمک می کند ، اما تحقیقات بیشتری برای تأیید این اثرات لازم است.

احتمالاً نقشی که خرما در بارداری دارد ممکن است به دلیل ترکیباتی باشد که به گیرنده های اکسی توسین متصل می شوند و به نظر می رسد اثرات اکسی توسین را در بدن تقلید می کنند. اکسی توسین هورمونی است که باعث انقباضات زایمان در هنگام زایمان می شود.

علاوه بر این ، خرما حاوی تانن است ، که ترکیباتی است که نشان داده شده است در تسهیل انقباضات کمک می کند. آنها همچنین منبع خوبی از قند و کالری طبیعی هستند که برای حفظ سطح انرژی در طول زایمان ضروری هستند .

خلاصه
خرما هنگام مصرف در هفته های آخر بارداری ممکن است باعث زایمان طبیعی زنان باردار شود.

۶٫ شیرین کننده طبیعی عالی

خرما منبع فروکتوز است که نوعی قند طبیعی است که در میوه یافت می شود.

به همین دلیل ، خرما بسیار شیرین است و همچنین طعمی ظریف مانند کارامل دارد. آنها به دلیل مواد مغذی ، فیبر و آنتی اکسیدان هایی که آنها فراهم می کنند ، جایگزین سالم و خوبی برای قند سفید در دستور العمل ها هستند.

بهترین روش برای جایگزینی خرما به جای شکر سفید ، تهیه رب خرما است ، همانطور که در این دستورالعمل وجود دارد. این مخلوط خرما با آب در مخلوط کن درست می شود. یک قاعده کلی این است که قند را با نسبت ۱: ۱ جایگزین شکر کنید.

به عنوان مثال ، اگر دستورالعمل نیاز به ۱ فنجان شکر داشته باشد ، آن را با ۱ فنجان خمیر خرما جایگزین خواهید کرد.

توجه به این نکته مهم است که اگرچه خرما سرشار از فیبر و مواد مغذی است ، اما با این وجود کالری نسبتاً بالایی دارد و بهترین مصرف آن در حد متوسط ​​است.

خلاصه
خرما به دلیل طعم شیرین ، مواد مغذی ، فیبر و آنتی اکسیدان ،
 جایگزین مناسبی برای قند سفید در دستور العمل ها است.

۷٫ سایر مزایای بالقوه بهداشتی

ادعا شده است که خرما دارای مزایای دیگری برای سلامتی است که هنوز به طور گسترده بررسی نشده است.

سلامت استخوان: خرما حاوی چندین ماده معدنی از جمله فسفر ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم است. همه اینها به دلیل پتانسیل آنها در جلوگیری از شرایط مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان مورد مطالعه قرار گرفته اند .
کنترل قند خون: خرما به دلیل پایین بودن شاخص گلیسمی ، فیبر و آنتی اکسیدان ، می تواند در تنظیم قند خون کمک کند. بنابراین ، خوردن آنها ممکن است به نفع مدیریت دیابت باشد .
اگرچه این مزایای بالقوه سلامتی امیدوار کننده است ، اما قبل از نتیجه گیری ، مطالعات بیشتری در مورد انسان لازم است.

خلاصه
ادعا شده است که خرما باعث سلامت استخوان و کمک به کنترل قند خون می شود ،
 اما این اثرات به اندازه کافی مطالعه نشده است.

۸٫ افزودن آسان به رژیم غذایی

خرما فوق العاده همه کاره است و یک میان وعده خوشمزه درست می کند. آنها اغلب با غذاهای دیگر مانند بادام ، کره مغز خشک یا پنیر نرم جفت می شوند.

خرما نیز بسیار چسبناک است و همین امر باعث می شود تا به عنوان ماده اتصال دهنده در کالاهای پخته شده مانند کلوچه ها و میله ها مفید واقع شود. شما می توانید مانند این دستورالعمل ، خرما را با مغزها و دانه ها ترکیب کنید و میله های میان وعده یا گوی های سالم درست کنید.

علاوه بر این ، می توانید از خرما برای شیرین کردن سس ها مانند سس سالاد و ماریناد استفاده کنید یا آنها را به اسموتی و بلغور جو دوسر تبدیل کنید.

توجه به این نکته مهم است که خرما کالری زیادی دارد و طعم شیرین آن باعث می شود پرخوری کنید. به همین دلیل بهتر است در حد متوسط ​​مصرف شوند.

خلاصه
روش های مختلفی برای خوردن خرما وجود دارد.
 آنها معمولاً ساده خورده می شوند اما می توانند در غذاهای معروف دیگر نیز گنجانده شوند.
کلام آخر

خرما میوه ای بسیار سالم است که باید در رژیم غذایی شما بگنجاند.

آنها دارای مقادیر زیادی مواد مغذی ، فیبر و آنتی اکسیدان هستند که همه آنها ممکن است فواید سلامتی را از بهبود هضم غذا تا کاهش خطر بیماری فراهم کنند.

روش های مختلفی برای افزودن خرما به رژیم غذایی شما وجود دارد. یکی از روش های محبوب خوردن آنها به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در غذاهای مختلف است. آنها همچنین یک میان وعده عالی درست می کنند.

یافتن خرما به شکل خشک شده ساده ترین آن است ، گرچه کالری آن از میوه های تازه بیشتر است ، بنابراین مهم است که به مقدار متوسط ​​میل کنید.

خرما قطعاً ارزش افزودن به رژیم غذایی شما را دارد ، زیرا هم مقوی و هم خوشمزه است.


مطالب مفید برای شما:
آیا روغن نارگیل در رشد مو ها تاثیر دارد؟
میوه ها و سبزیجاتی که حافظه شما را تقویت می کند
پیشنهادی کم حجم و پرکالری برای لاغرها

منبع:healthline



									

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *