کره پسته چیست و چگونه درست میشود؟
کره پسته محصول غذایی است که از حاصل آسیاب و برشته کردن پسته خام به همراه شکر و همچنین اضافه کردن برخی طعم دهندهها مانند هل تولید میشود، معمولا برای تهیه کره پسته از ترکیب ۸۰ درصد مغز پسته دهان بسته و ۲۰ درصد شکر و وانیل استفاده میکنند.
دلیل انتخاب پسته دهان بسته این است که این نوع پسته از نظر سلامت بهترین نوع آن است. اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق میشود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمیشود و چربی محصول کاملا در آن باقی میمانند و باعث خمیری شدن کره میشود. همچنین قابل توجه است که بدانید روغن و چربی پسته کاملا فاقد کلسترول است.
در نحوه تولید صنعتی کره پسته از مغز پسته بو داده و آسیاب شده همراه با شکر و کمـی نمک به دست میآید. در حال حاضر درصنعت غـذا اسـتفاده از افزودنیهـا مثـل امولـسیون کننـدههـا، آنتـی اکسیدانها، قوام دهندهها جهت بهبـود کیفیـت و افـزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی متداول شـده اسـت.
این محصول دارای ارزش غذایی بالایی است و به دلیل وجود مقادیر بالای فسفر و آهن جهت افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب است، همچنین برای ورزشکاران و بزرگسالان خوراکی مقوی، کم حجم و سریع الجذب و مفید است. بهترین روش تولید کره پسته استفاده نکردن از افزودنیهای شیمیایی و همچنین عدم استفاده از حرارت زیاد برای تولید آن است.
خواص کره پسته
- فواید کره پسته شامل قلب سالم، کنترل وزن، حفاظت در برابر دیابت و بهبود گوارش است. ویتامینها، چربیهای مفید و پروتئینی که در پسته وجود دارد بسیار برای بدن مفید هستند.
- در این کره مقدار زیادی فسفر و آهن وجود دارد که برای افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب هستند.
- خوردن این کره چون کم حجم، سریع الجذب و سرشار از پروتئین است برای ورزشکاران و بزرگسالان توصیه میشود.
فواید و خواص دارویی پسته
- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند
- مغز و ذهن را تقویت می کند.
- پسته معده را تقویت می کند.
- برای تسکین سرفه مفید است.
- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
- برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
طرز تهیه کره پسته ساده
یکی از بهترین و مغذیترین مشتقات پسته، کره پسته است. این کره محصول غذاییست که از حاصل آسیاب و برشته کردن پسته خام به همراه شکر و همچنین اضافه کردن برخی طعم دهندهها همانند هل تولید میشود.
اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق میشود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمیشود و چربی محصول کاملا در آن باقی میمانند و باعث خمیری شدن کره میشود.
کره پسته ساده به علت استفاده نکردن از افزودنیهایی همانند روغن، کره یا لِسیتین (یک نوع افزودنی خوراکی که در صنعت شیرینی و شکلاتسازی بسیار استفاده میشود) بافت سفت و ضخیم دارد.
تهیه این نوع کره در منزل کار بسیار سادهای است، تنها نکته در ساخت این دستور استفاده از پسته خام است.
مرحله اول
- مهمترین نکته در تهیه کره پسته استفاده از مغز پسته خام و مرغوب است.
- پستههای تفت داده و نمکی مناسب تهیه این نوع کره نیست.
- همچنین در تهیه پسته باید توجه کرد که مرغوبیت و تازگی داشته باشد، زیرا برخی پستهها چربی کمتری دارند.
- در هر حال از هر نوع پستهای برای تهیه کره پسته میتوان استفاده کرد.
مرحله دوم
- تمام مغز پستهها را در آسیاب یا مخلوط کن ریخته تا کاملا له شوند.
- مقداری کمی آب گرم به آنها اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کنند.
- اگر حاصل مطلوب نبود، کمی دیگر به آن آب بیافزایید.
- مقدار اضافه کردن آب گرم کاملا بستگی به آن دارد که بخواهید کره به قوام مناسبی برسد.
- عسل و مقداری کمی نمک را به مخلوط کن اضافه کنید و اجازه دهید تا رسیدن به بافت مناسب مورد نطرتان بماند.
- سپس کره آمده شده را در ظرف دربدار مناسبی ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مورد توجه در تهیه کره پسته
- تهیه این نوع کره در منزل کار بسیار سادهای است، تنها نکته در ساخت این دستور استفاده از پسته خام است.
- مهمترین نکته در تهیه کره پسته استفاده از مغز پسته خام و مرغوب است.
- پستههای تفت داده و نمکی مناسب تهیه این نوع کره نیست.
- همچنین در تهیه پسته باید توجه کرد که مرغوبیت و تازگی داشته باشد، زیرا برخی پستهها چربی کمتری دارند.
- در هر حال از هر نوع پستهای برای تهیه کره پسته میتوان استفاده کرد.
در پایان
این کره محصول غذایی خمیری شکل است که از مغز پسته برشته و آسیاب شده همراه با شکر یا شیرین کنندههای طبیعی مانند عسل و شهد به دست میآید. این محصول به راحتی میتواند در دمای اتاق نگهداری شود و نیازی به فریز کردن ندارد.
این کره میتواند در صبحانه و عصرانه مورد استفاده کودکان و سالمندان قرار گیرد. این محصول منبع خوب چربی از نوع غیر اشباع و پروتئین است.
اصطلاح این کره به این دلیل انتخاب شده است که روغن پسته در فرایند تولید جدا نمیشود و چربی محصول صد درصد از مغز پسته و فاقد کلسترول است.
این کره به دلیل مقادیر بالای فسفر و آهن جهت افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب است. همچنین برای ورزشکاران و بزرگسالان غذایی مقوی، کم حجم، سریعالجذب و مفید است.
چون در تولید این محصول هیچ گونه فرایند شیمیایی و حرارتی به کار نمیرود خواص پسته نیز حفظ گردیده است.