تغذیه و سلامت

۹ فواید شگفت انگیز برگ گشنیز برای سلامتی که باید بدانید

فواید گشنیز

فواید گشنیز چیست؟

تمام دنیا قبول دارند که برگ گشنیز یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که می تواند غذای شما را خوشرنگ و جذاب و وسوسه انگیز جلوه دهد.

تمام قسمت‌های گیاه گشنیز خوراکی هستند، اما برگ‌های تازه و معطر و دانه‌های خشک آن بیشتر در دستور پخت‌های هندی ما استفاده می‌شوند.

در این مقاله، ما در مورد “Dhaniya” فروتن یا به قول خودمان “برگ گشنیز” یا همان چند سرآشپز که از آن به عنوان “Cilantro” یاد می کنند صحبت خواهیم کرد. نام گشنیز از کلمه یونانی به نام “کوریس” گرفته شده است که به معنای حشره بدبو است. احتمالاً این نام به عطر قوی ای که برگ گشنیز هنگام ریز خرد کردن یا کبودی آزاد می شود اشاره دارد.

گشنیز گیاهی بسیار قدیمی است که در ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد شناخته شده است و منشا آن ایتالیاست. تعجب آور است، اینطور نیست؟

بله، دستور پخت ایرانی ما بدون برگ گشنیز ناقص است. از این رو، دانستن بیشتر در مورد این گیاه ساده حتی سرگرم کننده تر است.

حقایق تغذیه ای برگ گشنیز

برگ گشنیز منبع عالی ویتامین A و ویتامین C است. همراه با این مواد مغذی، هر وعده از برگ گشنیز سرشار از مواد مغذی مانند فیبر غذایی، آهن، منگنز، کلسیم، ویتامین K، فسفر و غیره است.

یک گیاه شگفت‌انگیز متشکل از ۱۱ روغن ضروری، با چربی اشباع شده بسیار کم، حاوی مقدار مناسبی اسید لینولئیک است که فواید سلامتی زیادی دارد. طبق NIN، ۱۰۰ گرم برگ گشنیز دارای ۳۱ کیلو کالری، ۲ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم پروتئین، ۰٫۷ گرم چربی، ۱۴۶ میلی گرم کلسیم، ۵٫۳ میلی گرم آهن، ۴٫۷ گرم فیبر، ۲۴ میلی گرم ویتامین C، ۶۳۵ میلی گرم ویتامین است. A و بیشتر.

فواید برگ گشنیز برای سلامتی

۱: ممکن است سلامت بینایی را افزایش دهد

همه ما از مادربزرگ هایمان شنیده ایم که برای داشتن چشم های سالم، گشنیز را در وعده های غذایی خود بگنجانند.

این به این دلیل است که برگ گشنیز حاوی مقدار بسیار خوبی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و کاروتنوئیدها است که می تواند به تقویت بینایی کمک کند.

مطالعات همچنین تایید کرده‌اند که مصرف روزانه گشنیز می‌تواند به تأخیر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (ARMD) و همچنین درمان ملتحمه کمک کند.

۲: از ایمنی پشتیبانی می کند

برگ گشنیز سرشار از ویتامین C و ویتامین E است و هر دوی این مواد مغذی همراه با ویتامین A می توانند به بهبود تدریجی سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند.

ویتامین C می‌تواند گلبول‌های سفید خون را به طور مؤثری کار کند و همچنین به جذب آهن کمک می‌کند.

۳: ممکن است در مدیریت سطح قند خون کمک کند

رنگ سبز روشن گشنیز به دلیل وجود آنتی اکسیدان است که می تواند به تقویت فعالیت آنزیم کمک کند. بنابراین، ترشح انسولین را تحریک می کند که می تواند سطح قند خون را کاهش دهد.

افزودن گشنیز به هر وعده غذایی یا نوشیدن روزانه آب دم کرده گشنیز ممکن است برای افرادی که از سطح قند خون بالا رنج می برند مفید باشد.

۴: ممکن است به کاهش کلسترول بد کمک کند

در سبک زندگی امروزی، هر سوم نفر از مشکلات کلسترول بالا رنج می برند. مصرف منظم برگ گشنیز ممکن است به کاهش کلسترول LDL (بد) و بهبود کلسترول HDL (خوب) کمک کند.

۵: ممکن است سلامت استخوان را تقویت کند

برگ گشنیز سرشار از مقادیر فراوانی از مواد معدنی غنی از استخوان مانند کلسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. عملکرد ضد التهابی گشنیز همچنین از استخوان در برابر دردهای مرتبط با آرتریت محافظت می کند.

۶: ممکن است به بهبود سلامت روده کمک کند

برگ گشنیز حاوی مقدار زیادی فیبر است که می تواند به تسکین مشکلات گوارشی کمک کند. همچنین برای مشکلات گوارشی مختلف مانند ناراحتی معده، اسهال، اسپاسم روده، گاز یا حالت تهوع مورد مطالعه قرار گرفته است.

۷: ممکن است سلامت پوست را ارتقا دهد

به عنوان منبعی از آهن، ویتامین E و ویتامین A، با رادیکال های آزاد که می توانند به پوست آسیب برسانند، مبارزه می کند.

گشنیز همچنین به دلیل توانایی آن در جذب چربی اضافی به عنوان یک درمان برای پوست های چرب عمل می کند. همچنین یک عامل ضد میکروبی، ضد عفونی کننده و ضد قارچ است که می تواند به تسکین و خنک شدن پوست کمک کند.

۸: می تواند سلامت قلب را تقویت کند

عصاره گشنیز در آزمایشگاه آزمایش شده است و ممکن است به عنوان یک ادرار آور عمل کند و به حذف آب و سدیم اضافی از سیستم شما کمک کند.

این به کاهش فشار خون کمک می کند و همانطور که قبلا ذکر شد، می تواند به مدیریت سطح کلسترول نیز کمک کند. این عوامل به تنهایی می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند، اما گشنیز به عنوان چاشنی و طعم دهنده نیز استفاده می شود.

افزودن گشنیز به غذا ممکن است به افراد کمک کند مصرف سدیم خود را کاهش دهند، زیرا آنها به چاشنی اضافی کمتری با نمک سفره نیاز دارند.

۹: ممکن است از مغز شما محافظت کند

در تعدادی از مطالعات، عصاره گشنیز از سلول های مغز در برابر آسیب محافظت می کند و همچنین حافظه را در موش ها بهبود می بخشد.

این ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی گشنیز باشد، زیرا اکثر اشکال انحطاط مغزی توسط التهاب ایجاد می شود.

یکی دیگر از فواید شگفت‌انگیز در موش‌ها این بود که عصاره گشنیز در درمان علائم اضطراب به اندازه داروهای ضد اضطراب موجود مؤثر بود.

چگونه از برگ گشنیز خود عاقلانه استفاده کنیم؟

عاقلانه است که برگ گشنیز را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید. سعی کنید آنها را در دال ها، سبزی ها، سالادها یا رایتاهای خود اضافه کنید. برای پوستتان خمیر گشنیز درست کنید و روی پوستتان بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه بشویید.

آب گشنیز تازه برای کمک به دریافت توصیه شده روزانه ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفید است. سعی کنید یک لیوان آب میوه در روز مصرف کنید یا سعی کنید ۱ یا ۲ قاشق چایخوری از آب میوه را در لیوان دوغ خود اضافه کنید.

همچنین می توانید با استفاده از برگ های گشنیز مانند کوتامبیر وادی سرخ نشده، دانیا پاراتا یا سالسا گوجه فرنگی گشنیز و غیره تنقلات یا صبحانه درست کنید.

اقدامات احتیاطی با عصاره گشنیز

گشنیز و عصاره آن ممکن است آنقدر در کاهش فشار خون موثر باشد که ممکن است با داروهای فشار خون شما تداخل داشته باشد. این احتمالاً می تواند منجر به فشار خون بسیار پایین شود که هیپوگلیسمی نیز نامیده می شود. برخی از علائم هیپوگلیسمی عبارتند از:

اضطراب، تپش قلب، تعریق و گرسنگی. اگر قصد دارید از شکل استخراج شده این گیاه استفاده کنید، بهتر است روزانه فقط مقدار کمی گشنیز و حتی کمتر مصرف کنید. حتما فشار خون خود را کنترل کنید و هرگونه مشکل را به پزشک خود گزارش دهید.

در صورتی که این عصاره بر فشار شما تأثیر زیادی بگذارد، ممکن است پزشک از ادامه مصرف روزانه عصاره گشنیز خودداری کند.

کلام آخر

برگ‌های گشنیز طعم معطر و رایحه‌ای احیاکننده را به همه غذاهای ما مانند دال، سبزی، سوپ یا کاری می‌دهند. جدای از این، مصرف روزانه برگ گشنیز تازه ممکن است به تقویت ایمنی، کاهش کلسترول بد، تسکین پوست، تسهیل هضم، کمک به سطح قند خون و بهبود سلامت استخوان کمک کند.

همیشه این گیاه منحصر به فرد را به دستور العمل های خود اضافه کنید تا سلامت کلی خود را دوباره تقویت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *