مکمل ها

لسیتین: مزایا ، خطرات و انواع آن

لسیتین

همه آنچه که شما باید در مورد لسیتین بدانید

لسیتین گروهی از مواد چربی موجود در بافت های گیاهی و حیوانی را توصیف می کند. لسیتین برای عملکرد بیولوژیکی مناسب ضروری است.

یک فرم تجاری لسیتین معمولاً در تهیه مواد غذایی ، آرایشی و داروها مورد استفاده قرار می گیرد ، زیرا عمر آن طولانی تر می شود و به عنوان امولسیفایر عمل می کند.

مکمل های لسیتین همچنین می تواند برای درمان کلسترول بالا و مشکلات گوارشی و جلوگیری از مجاری شیر خورده در دوران شیردهی استفاده شود.

یکی از مؤلفه های اصلی لسیتین ، فسفاتیدیل کولین (PC) ، ممکن است مسئول برخی از مزایای سلامتی گزارش شده از لسیتین باشد.


حقایقی در مورد لسیتین:

بیشتر مکمل های لسیتین از سویا ساخته می شوند.
مکمل های لسیتین برای درمان چندین بیماری پزشکی و مسائل بهداشتی استفاده می شود ، اما تحقیقات در مورد اثربخشی آنها محدود است.
هیچ تعامل خوبی بین لسیتین و هرگونه دارو ، دارو یا وضعیت پزشکی وجود ندارد.
افراد مبتلا به آلرژی به تخم مرغ یا سویا باید قبل از مصرف منبع لسیتین موجود در مکمل ها و مواد غذایی خود را بررسی کنند.


انواع

اگرچه لسیتین به طور طبیعی در بسیاری از غذاها رخ می دهد ، مکمل های لسیتین معمولاً از تخم مرغ ، سویا یا تخمه آفتابگردان حاصل می شوند. لسیتین همچنین از چربی های کلزا ، پنبه و یا حیوانات به دست می آید.

سویا یکی از گیاهان پرمصرف در ایالات متحده است و ۹۴ درصد آن از نظر ژنتیکی اصلاح شده است. سویا یک منبع مقرون به صرفه از لسیتین است. مواد شیمیایی از جمله استون و هگزان برای استخراج لسیتین از روغن سویا استفاده می شود.

با این حال ، لسیتین حاصل از روغن آفتابگردان به طور فزاینده ای محبوب می شود ، احتمالاً به دلیل الزامات لازم برای اعلام حساسیت به مواد غذایی. همچنین ، افرادی که مایل به جلوگیری از محصولات اصلاح شده ژنتیکی هستند ، ممکن است لسیتین آفتابگردان را انتخاب کنند. فرآیند استخراج به طور معمول نرمتر و ملایم تر است و با فشار دادن سرد و نه با حلال های شیمیایی انجام می شود.

فواید

متداول ترین فواید لسیتین شامل موارد زیر است:

کاهش کلسترول

تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از لسیتین ممکن است کلسترول HDL خوب و کلسترول بد LDL را کاهش دهد.

مکمل های لسیتین همچنین نوعی کاهش کلسترول را نشان داده اند. در یک مطالعه ۲۰۰۸ ، شرکت کنندگان روزانه ۵۰۰ میلی گرم (میلی گرم) لسیتین سویا مصرف کردند. بعد از ۲ ماه ، میانگین کلسترول کل ۴۲ درصد و کلسترول LDL با ۵۶٫۱۵ درصد کاهش یافت.

عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می دهد

مکمل لسیتین سویا ممکن است عملکرد ایمنی بدن را افزایش دهد ، خصوصاً در مبتلایان به دیابت.

یک مطالعه برزیلی در مورد موش ها نشان داد که مکمل روزانه لسیتین فعالیت ماکروفاژ را ۲۹ درصد افزایش می دهد. ماکروفاژها گلبولهای سفید خون هستند که در آن باقی مانده ها ، میکروب ها ، سلول های سرطانی و سایر مواد خارجی موجود در بدن را درگیر می کنند.

همچنین تعداد سلولهای کشنده طبیعی به نام لنفوسیتها که برای سیستم ایمنی بدن بسیار حیاتی است ، در موشهای غیر دیابتی ۹۲ درصد افزایش یافته است. برای تأیید این یافته ها ، هم اکنون تحقیقات بیشتری بر روی انسان ها انجام شده است.

هضم بهتر

کولیت اولسراتیو نوعی بیماری التهابی روده (IBD) است که تا ۹۰۷۰۰۰ نفر در ایالات متحده این مکملفواید  را تحت تأثیر قرار می دهد.

تحقیقات نشان می دهد که فعالیت امولسیون کننده لسیتین باعث بهبود مخاط در روده می شود و از پوشش دستگاه گوارش محافظت می کند. این ممکن است به این دلیل باشد که لسیتین حاوی فسفاتیدیل کولین (PC) است ، که همچنین یک جزء مخاطی است.

افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو نسبت به افرادی که دارای اشکال دیگر IBD یا افراد فاقد این بیماری هستند ، ۷۰ درصد PC کمتری دارند.

اگرچه تحقیقات کمبود است ، شواهد حکایتی حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیسترس گوارشی ناشی از موارد دیگری غیر از کولیت اولسراتیو نیز ممکن است از مصرف لسیتین بهره مند شوند.

عملکرد شناختی پیشرفته

کولین ، یک جزء فسفاتیدیل کولین ، در رشد مغز نقش دارد و ممکن است باعث بهبود حافظه شود.

موش های شیرخوار که مکمل های کولین دریافت کرده اند به دلیل تغییر در مرکز حافظه مغز ، باعث تقویت حافظه مادام العمر می شوند.

تغییرات مغزی به قدری قابل توجه بود که محققان حتی حیوانات بزرگتر از موش ها قادر به شناسایی حیواناتی بودند که کولین اضافی مصرف کرده بودند.

به دلیل تأثیر کلر بر مغز ، پیشنهاد شده است که این مکمل برای مبتلایان به اختلالات عصبی ، بیماری آلزایمر و اشکال دیگر زوال عقل مفید است.

به عنوان کمک شیر مادر

برخی از خانمهایی که شیر مادر می دهند ممکن است مجاری شیر گرفتگی را تجربه کنند ، جایی که شیر مادر به طور صحیح از مجرای جریان نمی یابد. این وضعیت دردناک است و تغذیه با شیر مادر را مشکل تر می کند.

این بیماری همچنین می تواند منجر به ایجاد ورم پستان ، عفونت در بافت پستان شود و تقریباً ۱۰ درصد از زنان آمریکایی را که در حال شیردهی هستند ، مبتلا می کند.

برای کمک به جلوگیری از ورم پستان و مشکل پرستاری ، بنیاد تغذیه با شیر مادر در کانادا توصیه می کند افرادی که مجاری شیر مکرر مسدود شده را تجربه می کنند ، ۱۲۰۰ مرتبه لسیتین را چهار بار در روز به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مصرف کنند.

با این حال این مکمل به عنوان درمانی برای کسانی که قبلاً مجاری مسدود شده دارند انجام نمی دهد.

استفاده های دیگر

لسیتین به عنوان درمانی برای:

  • بیماری کیسه صفرا
  • بیماری کبد
  • اختلال دوقطبی
  • اضطراب
  • اگزما ، درماتیت و شرایط خشکی پوست

لازم به ذکر است که تحقیقات در مورد اثربخشی لسیتین در درمان این شرایط بسیار محدود یا وجود ندارد.

خطرات

لسیتین توسط اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) “بطور کلی ایمن شناخته می شود” (GRAS). هنگامی که به مقدار معقول مصرف شود ، بعید به نظر می رسد که عوارض جانبی ایجاد کنند.

بهتر است از طریق غذا لسیتین مصرف شود. مکمل ها به دلیل ایمنی یا خلوص توسط FDA کنترل نمی شوند. افراد باید قبل از مصرف مکمل ها و نام های تجاری تحقیق کنند. اگر کسی کلسترول بالا یا سابقه بیماری قلبی دارد ، باید مکمل این مکمل را با پزشک خود در میان بگذارد.

در صورت بروز عوارض جانبی ، می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • دل درد
  • افزایش بزاق دهان
  • احساس پر بودن

در حالی که بنیاد تغذیه با شیر مادر کانادا لسیتین را برای زنانی که شیر می دهند توصیه می کند ، درمورد بارداری و شیردهی باید تحقیقات بیشتری درمورد این مکمل انجام شود.

سرانجام ، برخی تحقیقات اخیر نشان می دهد که فسفاتیدیل کولین موجود در (لسیتین) توسط باکتری های موجود در روده به trimethylamine-N-oxide (TMAO) تبدیل می شود. با گذشت زمان ، TMAO ممکن است به سخت شدن شریان ها یا آترواسکلروز و حمله قلبی کمک کند.

مقدار مصرف

دوز توصیه شده ای برای این مکمل وجود ندارد. به عنوان یک قاعده کلی ، دوز نباید بیش از ۵۰۰۰ میلی گرم در روز باشد.

منابع غذایی

بهتر است قبل از در نظر گرفتن فرم مکمل ، لسیتین را از منابع غذایی انتخاب کنید که در بسیاری از غذاهای کامل یافت می شود ، از جمله:

  • گوشت اندام
  • گوشت قرمز
  • غذای دریایی
  • تخم مرغ
  • سبزیجات سبز پخته شده ، مانند جوانه بروکسل و کلم بروکلی
  • حبوبات مانند سویا ، لوبیا کلیه و لوبیای سیاه

به طور طبیعی وجود این ماده غذایی از منابع غذایی هیچ خطری برای سلامتی ندارد.


منبع:medicalnewstoday


مطالب مفید برای شما:

همه آنچه که باید در مورد سویا بدانید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *