تغذیه و سلامت

مالتودکسترین چیست و آیا برایم مضر است؟

مالتودکسترین چیست

مالتودکسترین

شما در سوپرمارکت هستید که مواد غذایی تهیه می کنید.

شما که یک مشتری آگاه از سلامتی خود هستید ، قبل از اینکه آنها را در سبد خرید خود قرار دهید ، به برچسب های تغذیه ای بسیاری از موارد در لیست خود نگاه می کنید.

و یک عنصر مرتباً ظاهر می شود: مالتودکسترین.

امروزه به نظر می رسد شما نمی توانید بدون دیدن این کلمه به یک برچسب تغذیه ای نگاه کنید ، خواه به ماکارونی ، کره بادام زمینی ، سوپ یا حتی اسپلندا نگاه کنید.

شما همچنین احتمالاً موارد زیادی در مورد این ماده ساز شنیده اید.

شاید شنیده باشید که این ماده “شیمیایی” خطرناکی است که به غذاهای فرآوری شده اضافه می شود.

یا شاید شنیده باشید که این منبع “کالری خالی” است که با چاقی ، دیابت و سوء تغذیه مرتبط است.

یا شاید شما شنیده باشید که این یک منبع قند ساده است که در میله های انرژی زا و نوشیدنی ها یافت می شود – چیزی برای ورزشکاران استقامت سخت اما مفید برای افراد عادی ناسالم.

آیا هیچ کدام از اینها صحت دارد؟

برای یافتن مطالعه را ادامه دهید!

مالتودکسترین چیست؟

مالتودکسترین یک پلی ساکارید است که نوعی کربوهیدرات است که از تعدادی مولکول قند دیگر تشکیل شده است.

این شکل مولکول به شرح زیر است:

برای درک بهتر مالتودکسترین ، باید سریع سه نوع مختلف مولکول قند را مرور کنید:

مونوساکاریدها (تک معنایی “یک”) کربوهیدراتهایی هستند که کاملاً از یک نوع مولکول قند مانند گلوکز یا فروکتوز تشکیل شده اند.
الیگوساکاریدها (الیگو – به معنی “تعداد کمی”) کربوهیدراتهایی هستند که از دو تا ده مولکول مونوساکارید مانند ساکارز (گلوکز + فروکتوز) و رافینوز (گالاکتوز + گلوکز + فروکتوز) تشکیل شده اند.
پوی ساکاریدها (پلی – به معنای “بسیاری”) کربوهیدراتهایی هستند که از ده یا بیشتر (و گاهی صدها یا هزاران) مولکول قند مانند نشاسته ، سلولز و مالتودکسترین تشکیل شده اند.
مالتودکسترین در گروه آخر قرار می گیرد ، زیرا این یک زنجیره بسیار طولانی از تکرار مولکول های گلوکز است که به هم متصل شده اند.

برای تولید مالتودکسترین خالص ، غذاهای نشاسته ای مانند گندم ، ذرت ، سیب زمینی و برنج در آب پخته می شوند و سپس در معرض اسیدها و آنزیم های مختلف قرار می گیرند تا مالتودکسترین از قندهای دیگر جدا شود.

از این فرآیند به عنوان هیدرولیز یاد می شود و از آن در تولید تعدادی از محصولات دیگر مانند پودر پروتئین آب پنیر هیدرولیز ، کلاژن هیدرولیز شده و سس سویا استفاده می شود. پس از این فرآیند ، مایع حاوی مالتودکسترین خالص سازی ، فیلتر شده و با اسپری خشک می شود تا پودری سفید ، بدون بو و تقریباً بدون طعم ایجاد شود.

در اینجا محصول نهایی به نظر می رسد:

کدام غذاها حاوی مالتودکسترین هستند؟

در حالی که جامعه تناسب اندام معمولاً مالتودکسترین را فقط با نوشیدنی های ورزشی برای بهبود عملکرد ورزشی مرتبط می داند ، اما در واقع چندین کاربرد دیگر نیز دارد.

به طور خاص ، مالتودکسترین اغلب به غذاها اضافه می شود تا:

حفظ عطر و طعم
با کمک به ترکیب شدن سایر مواد ، محصولات را غلیظ کنید
بهبود بافت و احساس دهان
ماندگاری را افزایش دهید
با حفظ بافت و ساختار ، شکر یا چربی را جایگزین کنید

با توجه به موارد فوق ، تعجب آور نیست که تعداد زیادی از غذاها و نوشیدنی های بسیار فرآوری شده ممکن است حاوی مالتودکسترین باشند ، از جمله:

شیرین کننده های کم کالری
نوشیدنی های ورزشی
سس سالاد
اسپرد ، مارگارین و کره
سس مایونز و محصولات لبنی
غلات صبحانه و کالاهای پخته شده
تنقلات ، نوشابه و آب نبات
سوپ و وعده های غذایی منجمد
میله ها و پودرهای پروتئینی
غذای کودک و شیر خشک
کاملاً یک لیست!

قبل از اینکه شروع به جمع آوری تمام غذاهای شربت خانه خود کنید که دارای مالتودکسترین هستند ، ارزش این را دارد که لحظه ای وقت بگذارید و ببینید که این ماده واقعا چگونه بر سلامتی شما تأثیر می گذارد.

خلاصه: مالتودکسترین اغلب به غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها ، مانند شیر خشک های شیرین ، شیرین کننده های کم کالری ، محصولات پخته شده ، میان وعده ها ، وعده های غذایی منجمد و میله های پروتئینی اضافه می شود تا طعم را حفظ کند ، به عنوان ماده ای ضخیم کننده عمل می کند ، باعث بهبود بافت و گسترش قفسه می شود. زندگی

آیا مالتودکسترین بی خطر است؟

طبق اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ، مالتودکسترین یک ماده افزودنی غذایی GRAS (به طور کلی به عنوان بی خطر شناخته می شود) است که کاملا هضم و غیر سمی است.

به همین ترتیب ، طبق بررسی سال ۲۰۱۶ توسط دانشمندان در مرکز تحقیقات نستله ، به نظر نمی رسد جایگزینی مالتودکسترین به جای گلوکز ، اثرات مثبت یا منفی بر سلامتی داشته باشد.

البته لازم به یادآوری است که طبق گفته سازمان بهداشت جهانی ، “قندهای رایگان” (به عنوان مثال قندهای تصفیه شده اضافه شده) نباید از ۱۰٪ کل انرژی دریافتی روزانه ما فراتر رود. این لزوما به این دلیل نیست که “شکر بد است” اما به این دلیل که خوردن قند بیشتر به این معنی است که دریافت خواهید کرد:

کالری بیشتر ، که ممکن است منجر به مازاد کالری و در نتیجه افزایش وزن شود (و تمام عواقب مرتبط با سلامتی ناشی از اضافه وزن یا چاقی)
کمتر مواد مغذی مفید مانند ویتامین ها ، مواد معدنی ، فیبر ، مواد شیمیایی شیمیایی ، پروتئین و غیره
بنابراین ، این نیست که مالتودکسترین برای شما مضر است. در حقیقت ، مانند اکثر قندها ، در حد متوسط ​​کم و بیش خوش خیم است و تا زمانی که مقادیر زیادی از آن را به مدت طولانی نخورید ، بعید به نظر می رسد که مشکلی در سلامتی ایجاد کند.

اکنون ، ممکن است شنیده باشید که یک گورو تناسب اندام یا دو نفر ادعا می کنند که چیزی در امتداد “مالتودکسترین حاوی ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی (GMO) است و ویرانی در روده شما ایجاد می کند!


مطالعه بیشتر :

دریافت کربوهیدرات هنگام فعالیت:چه موقع؟چه نوع؟چه مقدار؟
چرا رژیم غذایی با مکمل اسلیم فست برای شما مضر است ؟

منبع:legionathletics

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *