تغذیه و سلامت

با عواملی که سبب کمبود آهن میشود بیشتر آشنا شوید!!

ﭼﻪ ﻋﻮاﻣﻠﻲ ﻣﻮﺟﺐ ﻛﻤﺒﻮد آﻫﻦ ﻣـﻲ ﺷـﻮد ؟

ﭼﻪ ﻋﻮاﻣﻠﻲ ﻣﻮﺟﺐ ﻛﻤﺒﻮد آﻫﻦ ﻣـﻲ ﺷـﻮد ؟

  •  ﻛﻤﺒـﻮد آﻫـﻦ در رژﻳـﻢ ﻏـﺬاﻳﻲ
  •  اﻓﺰاﻳﺶ ﻧﻴﺎز ﺑﺪن ﺑﻪ آﻫﻦ در ﺑﺎرداري و در رﺷﺪ
  •  دﻓﻊ زﻳﺎد آﻫﻦ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﺧﻮﻧﺮﻳﺰي ﺷـﺪﻳﺪ در دوران ﻗﺎﻋﺪﮔﻲ و ﻳﺎ زﺧﻢ ﻣﻌﺪه و ﺑﻮاﺳﻴﺮ و …
  •  اﺑـﺘﻼ ﺑـﻪ اﻧﮕـﻞ ﮔﻮارﺷـﻲ
  •  اﺑـﺘﻼ ﺑـﻪ اﺳـﻬﺎل ﻣﺰﻣﻦ
  •  ﺷﺮوع ﻧﻜﺮدن ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺗﻜﻤﻴﻠﻲ و ﻳﺎ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑـﻮدن آن
  •  ﻋـﺎدات و اﻟﮕﻮﻫـﺎي ﻏﺬاﻳﻲ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺼﺮف ﭼﺎي ﻫﻤﺮاه ﻏﺬا و ﻳﺎ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻌﺪ از ﻏﺬا ﻛﻪ ﺟـﺬب آﻫـﻦ را ﺑـﻪ
    زﻳﺎدي ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ دﻫﺪ و ﻳﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﺎﻧﻬﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺧﻤﻴﺮ ور ﻧﻴﺎﻣـﺪه ﺗﻬﻴـﻪ ﺷـﺪه اﻧـﺪ -۸ ﺗﺨﻠﻴﻪ ذﺧﺎﻳﺮ آﻫﻦ در زﻧﺎن ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺑﺎردارﻳﻬﺎي ﻣﻜﺮر و ﺑﺎ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻛﻤﺘﺮ از ﺳﻪ ﺳﺎل

 

ﭼﻪ ﻋﻮاﻣﻠﻲ ﻣﻮﺟﺐ ﻛﻤﺒﻮد آﻫﻦ ﻣـﻲ ﺷـﻮد ؟

 

ﻋﻼﺋﻢ اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻛﻢ ﺧﻮﻧﻲ ﻓﻘﺮ آﻫﻦ :

  1. رﻧﮓ ﭘﺮﻳـﺪﮔﻲ داﺋﻤـﻲ زﺑـﺎن و ﻣﺨـﺎط داﺧـﻞ ﻟـﺐ و ﭘﻠﻚ ﭼﺸﻢ
  2. ﺧﺴﺘﮕﻲ زودرس
  3. ﺳﻴﺎﻫﻲ رﻓﺘﻦ ﭼﺸﻢ
  4. ﺳﺮﮔﻴﺠﻪ، ﺑﻲ ﺗﻔﺎوﺗﻲ
  5. ﺳﺮدرد
  6. ﺑﻲ اﺷﺘﻬﺎﻳﻲ
  7. ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻬﻮع
  8. ﺧﻮاب رﻓﺘﻦ و ﺳﻮزن ﺳـﻮزن ﺷـﺪن دﺳـﺘﻬﺎ و ﭘﺎﻫـﺎ و در ﻣﺮاﺣـﻞ ﭘﻴـﺸﺮﻓﺘﻪ ﺗـﺮ ﻛـﻢﺧﻮﻧﻲ
  9. ﺗﻨﮕﻲ ﻧﻔﺲ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺗﭙﺶ ﻗﻠﺐ و ﺗﻮرم ﻗﻮزك ﭘﺎ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻣﻲ ﺷﻮد

ﭼﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﻛﺮد ؟

در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬاﻳﻲ روزاﻧﻪ ﺧﻮد از ﻣﻮاد ﻏـﺬاﻳﻲ آﻫـﻦ دار ﻣﺜـﻞ ﮔﻮﺷـﺖ ﻗﺮﻣـﺰ، ﻣﺮغ، ﻣﺎﻫﻲ، ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ، ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت و ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻣﺜﻞ ﻋﺪس و ﻟﻮﺑﻴﺎ اﺳـﺘﻔﺎده ﻛﻨﻴـﺪ .

ﻫﻤـﺮاه ﺑـﺎ ﻏـﺬا ﺳﺎﻻد ، ﺷﺎﻣﻞ ﮔﻮﺟـﻪ ﻓﺮﻧﮕـﻲ، ﻛـﺎﻫﻮ، ﻛﻠـﻢ ، ﺳـﺒﺰي ﺧـﻮردن و ﺑﻌـﺪ از ﻏـﺬا ﻣﻴـﻮه ﺑﺨـﺼﻮص ﻣﺮﻛﺒﺎت ﻛﻪ ﺣﺎوي وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ث ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻴﺪ .

وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ث ﺟﺬب آﻫﻦ را اﻓﺰاﻳﺶ ﻣـﻲ دﻫﺪ. اﮔﺮ ﺣﺘﻲ ﻣﻘﺪار ﻛﻤﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﻪ ﻏﺬاﻫﺎي ﮔﻴﺎﻫﻲ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﺟـﺬب آﻫـﻦ ﻏـﺬا اﻓـﺰاﻳﺶ ﭘﻴﺪا ﻣﻲ ﻛﻨﺪ .

ﻛﻮدﻛﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬاﻳﻲ ﺧﻮد ﺑﻪ ﺟﺎي ﻣﻴﺎن وﻋﺪه ﻫﺎي ﺑـﻲ ارزﺷـﻲ ﻣﺜﻞ ﭘﻔﻚ از اﻧﻮاع ﺧﺸﻜﺒﺎر ﻣﺜﻞ ﺗﻮت ﺧﺸﻚ، ﺑﺮﮔﻪ آﻟﻮ و زردآﻟﻮ، اﻧﺠﻴﺮ ﺧـﺸﻚ، ﻛـﺸﻤﺶ و ﺧﺮﻣﺎ ﻛﻪ ﻣﻨﺎﺑﻊ آﻫﻦ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻨﺪ.

ﻫﻨﮕﺎم اﺳﺘﻔﺎده از ﺳـﻮﻳﺎ ﻛﻤـﻲ ﮔﻮﺷـﺖ ﻫـﻢ ﺑـﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﺟﺬب آﻫﻦ اﻓﺰاﻳﺶ ﭘﻴﺪا ﻛﻨﺪ . از ﻧﻮﺷﻴﺪن ﭼﺎي از ﻳﻚ ﺳﺎﻋﺖ ﻗﺒﻞ ﺗﺎ دو ﺳـﺎﻋﺖ ﺑﻌﺪ از ﻏﺬا ﺧﻮدداري ﻛﻨﻴﺪ .

ﻫﻨﮕـﺎم اﺳـﺘﻔﺎده از ﺳـﺒﺰي آﻧـﺮا ﻛـﺎﻣﻼً ﺑـﺸﻮﻳﻴﺪ از ﺟﻮاﻧـﻪ ﻫـﺎ زﻳـﺎد اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻴﺪ ﭼﺮا ﻛﻪ ﺟﻮاﻧﻪ زدن ﻏﻼت و ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺟﺬب آﻫـﻦ آﻧﻬـﺎ را دو ﺑﺮاﺑـﺮ اﻓـﺰاﻳﺶ ﻣـﻲ دﻫﺪ .

دﺧﺘﺮان ﺟﻮان ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻫﺮدوﻫﻔﺘﻪ ﻳﻚ ﻋﺪد ﻗﺮص آﻫﻦ ﻣﺼﺮف ﻛﻨﻨﺪ ، ﻣﺼﺮف ﻗـﺮص آﻫﻦ در اﻳﻦ دوران ﻋﻼوه ﺑﺮ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮي از ﻛـﻢ ﺧـﻮﻧﻲ ﻓﻘـﺮ آﻫـﻦ ، ﭘﻴـﺸﺮﻓﺖ ﺗﺤـﺼﻴﻠﻲ آﻧـﺎن را ﺑﻬﺒﻮد ﻣﻲ ﺑﺨﺸﺪ. ﺣﺘﻤﺎً ﺑﺮاي ﻛﺎﻫﺶ ﻋﻮارض ﻧﺎﺷﻲ از ﻣﺼﺮف ﻗـﺮص آﻫـﻦ ، ﻗـﺮص را ﭘـﺲ از ﻏﺬا ﻣﻴﻞ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ.


سایر نقش های آهن در بدن


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *