سمنو دارای خواص بسیار خوبی است که از عصاره جوانه گندم تشکیل می شود، البته مصرف سمنو خواص مناسبی برای سلامت بدن دارد و به درمان برخی بیماری ها کمک شایانی می کند.
خواص سمنو برای بدن بی شمار است، خوراکی شیرین و لذیذی که از خوش رنگولعابترین سینهای هفتسین است و در روزهای آخر سال، خیلیها به تب و تاب تهیه آن میافتند. با اینکه طرز تهیه سمنو سخت و زمانبر است، هنوز هم افراد زیادی طبق آیین باستانی ایرانیان، دیگهای سمنوی خود را بر آتش میگذارند و به شوق رنگینکردن هفتسین خود و اطرافیانشان، چند ساعتی دور دیگ سمنو میچرخند و آن را هم میزنند. در این مطلب با خواص سمنو، آیین باستانی سمنوپزان و طرز تهیهٔ آن آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
مجموعهی عظیمی از ویتامین ها و عناصر مفید و حیاتبخش در سمنو کنار هم جمع شدهاند تا این خوشمزهٔ نوروزی را به اکسیری انرژیبخش تبدیل کنند. پتاسیم، کلسیم، آهن، پروتئین، کربوهیدرات، روی، مس، سلنیوم و… از مواد مغذی سمنو هستند که خوشمزگی آن را ثمربخش کردهاند. ویتامین E، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B و ویتامین A سمنوی نوروز را تبدیل به اکسیر جوانی کردهاند و خواص خوشهی طلایی گندم را به این دسر خوشمزه بخشیدهاند.
تقویت استخوانها
سمنو دسری خوشمزه و درعینحال اکسیر زندگیبخش سفره نوروز است که دنیایی از ویتامینها آن را تبدیل به مادهی غذایی ارزشمند کردهاند. این دسر گندمگونِ سرشار از خاصیت، برای بسیاری از مشکلات و بیماریهای جسمی شفابخش است. سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و به همین دلیل داروی بیماریهایی همچون پوکی استخوان خواهد بود. کسانی که میان سالی را سپری کردهاند و کمکم نشانههای پیری در جسمشان بروز میکند، با مصرف بهاندارهٔ سمنو میتوانند به تقویت استخوان های خود کمک و بیماری پوکی استخوان را در زندگی خود کماثر کنند.
سمنو مفید برای دیابتی ها
در فرآیند جوانه زدن گندم برای تهیه سمنو ، ویتامین ها و املاح معدنی گندم چند برابر شده و از کالری و کربوهیدرات آن کاسته می شود. پروتئین های هضم و جذب بهتری یافته و بر میزان ویتامین C آن افزوده می شود. در این مرحله اگر طعم گندم جوانه زده را بچشید متوجه شیرینی آن می شوید.
زمانی که گندم جوانه نزده است، شیرین نیست و مواد قند ی اش به صورت نشاسته ذخیره می شود ، اما در فرآیند جوانه زنی، نشاسته تجزیه و تبدیل به واحدهای کوچک تری به نام مالتوز می شود و شیرینی سمنو که طبیعی است پدیدار می شود ، مصرف کم سمنو برای مبتلایان به دیابت توصیه می شود.
فواید سمنو برای کاهش وزن
فیبر بالای سمنو سبب می شود که این غذای مقوی برای لاغری مفید باشد زیرا به دلیل ایجاد سیری طولانی مدت از ریزه خواری جلوگیری کرده و موجب می شود از پرخوری دست برداریم اما نباید افراد چاق در مصرف سمنو افراط نمایند زیرا تعادل در مصرف هر غذایی باعث سلامت جسم می شود.
خواص سمنو برای کودکان
این خوراکی، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می شود و ارزش غذایی آن بسیار بالاتر از برنج و سایر حبوبات است بنابراین برای رشد کودکان و نوجوانان مفید است . مواد مغذی موجود در سمنو به رشد جسمی و ذهنی کودکان و تقویت استخوان های کودک کمک می کند.
آیا بادام برای افراد دیابتی مفید است؟
این خوراکی مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب میشود. فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان میکند و برای سلامت روده و قلب مفید است.