بستنی نوبرانه فصل بهار است و در گرما اصلا نمی توان از آن گذشت. در یک عصر گرم تابستانی هیچ چیز مانند یک بستنی خانگی خوش طعم و شیرین حال ما را خوش نمی کند. اما درست كردن بستنئ در منزل نیاز به صبر و حوصله دارد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
آرد ثعلب چیست؟
آرد ثَعلَب، آردی است که از ساییدن سیبکها (غدههای ریشه) خشک شدهٔ گونههای مختلف گیاه ثعلبیان بهدست میآید. آرد ثعلب دارای یک ماده چندقندی نشاستهمانند به نام باسورین است.
در گذشته در پزشکی سنتی از لعاب رقیق ثعلب (به نسبت ۱۰ به ۱۰۰) برای ناراحتیهای روده و معده، تقویت قدرت جنسی استفاده میکردند ولی امروزه مواد دیگری را جایگزین ثعلب میکنند. به دلیل جمعآوری بیش از اندازه این گیاه در معرض خطر نابودی قرار گرفت.در حال حاضر از این آرد برای تهیه بستنی خانگی استفاده می شود.
روش اول در طرز تهیه بستنی وانیلی خوشمزه
مواد مورد نیاز:
شیر:۲ لیوان
شکر:۲/۱ لیوان
وانیل:۲/۱ قاشق چای خوری
ثعلب:۲/۱ قاشق چای خوری
هل:۲/۱ قاشق چای خوری
مقداری گلاب
طرز تهیه بستنی با طعم وانیل
- یک ظرف استیلی برداشته و شیر را داخل آن می ریزیم روی شعله می گذاریم.
- شکر، هل، وانیل و ثعلب را در ظرف دیگری ریخته و با هم ترکیب می کنیم.
- مخلوط شکر، وانیل، هل و ثعلب را وقتی شیر گرم شد به آن اضافه می کنیم.
- در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، گلاب را اضافه کرده و جهت خوب مخلوط شدن مواد، عمل هم زدن را انجام می دهیم.
- ظرف را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا سرد شود و سپس در فریزر قرار می دهیم.
- بعد از یک ساعت ظرف را خارج کرده و بستنی را هم میزنیم و دوباره در فریزر می گذاریم.
- مرحله قبل چند بار با فاصله یک ساعت در میان انجام میدهیم.
- بعد از اتمام تکرار، ظرف را چند ساعت در فریزر می گذاریم تا خوب سفت شود.
- بستنی را از فریزر خارج کرده و سرو می کنیم.
مواد لازم برای بستنی سنتی(زعفرانی)
شیر پر چرب ۱ لیتر
زعفران به مقدار لازم
شکر ۵۰۰ گرم
گلاب نصف استکان
ثعلب ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته ۵۰ گرم
خامه معمولی ۱۰۰ گرم
- برای درست کردن بستنی سنتی ابتدا خامه را در یک سینی ریخته و با یک جسم صاف آن را کف سینی پهن کنید تا قطر آن تقریبا به ۲ میلیمتر برسد. سینی خامه را در فریزیر قرار دهید تا یخ بزند.
- در این فاصله شیر را در یک قابلمه ریخته روی گاز قرار دهید تا بجوشد، در این زمان زعفران را دم کرده و به همراه گلاب به شیر اضافه نمایید.
- حالا شکر و ثعلب را در ظرفی مخلوط کرده و به تدریج به قابلمه شیر اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا زمانی که مخلوط غلیظ شود.
- زیر قابلمه را خاموش کرده و روی یخ قرار دهید تا خنک شود ، کمی مواد را هم بزنید تا کشدار شود.
- بعد از اینکه مواد کمی خنک شد آن را داخل فریزر قرار دهید تا منجمد شود.
- هر نیم ساعت مواد را از فریزر بیرون آورده و هم بزنید تا ۵ مرحله این کار را انجام دهید تا بستنی بخوبی کش بیاید.
- در آخر پسته و خامه یخ زده را خرد کرده و به بستنی اضافه کنید ، بستنی را دربستنی خوری بریزید و سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه بستنی شکلاتی:
شیر ۴ پیمانه
خامه ۱۰۰ گرم
شکر ۲ پیمانه
زرده تخم مرغ ۲ عدد
بادام ۴ عدد
شکلات تلخ ۲۰۰ گرم
عصاره وانیل ۳ قاشق غذا خوری
طرز تهیه بستنی شکلاتی:
ابتدا در یک قابلمه شیر را بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. در حین گرم شدن شیر شکلاتها را رنده کنید و به شیر داغ اضافه کنید و آن را از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید تا سرد شود.
سپس زرده تخم مرغ را به همراه شکر در ظرفی بریزید و خیلی هم بزنید تا رنگ کرمی به خود بگیرد، سپس آن را به قابلمهای که شیر و شکلات در آن است، اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
بعد قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت کم بگذارید، مواظب باشید که نجوشد. سپس آن را از روی اجاق گاز پایین بیاورید و بگذارید تا سرد شود، سپس خامه را به همراه وانیل به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا سفت شود، سپس آن را درون بستنی ساز بریزید و بادامها را آخر کار به آن اضافه کنید. بعد از خارج کردن از بستنی ساز در قالب دلخواهتان بریزید و درون فریزر بگذارید تا آماده شود.
به این نکنه دقت کنید که اگر بستنی ساز ندارید می توانید از فریزر استفاده کنید. در این صورت فقط زمان بیشتری برای تهیه بستنی خانگی شکلاتی صرف می شود.
بیشتر بخوانید:
از عوارض خطرناک چیپس چه می دانید؟!