تغذیه و سلامت

مزایای استفاده از روغن کانولا چیست؟

فواید روغن کانولا

فواید مصرف روغن کانولا

معرفی

در حالی که بحث در مورد چربی ها، انواع آنها و اینکه چه مقدار از آن باید در رژیم غذایی ما گنجانده شود ادامه دارد، روغن کانولا اخیراً به عنوان یکی از بهترین روغن های سالم ظاهر شده است. چرا بسیاری از افراد مراقب سلامتی به آن سوگند یاد می کنند؟

این روغن دارای چندین مزیت سلامتی نسبت به سایر روغن های پخت و پز است و در اینجا همه چیز را از خود گیاه کانولا گرفته تا ارزش غذایی روغن کانولا را بررسی خواهیم کرد. اما ابتدا، روغن کانولا چیست؟

روغن کانولا چیست؟

روغن کانولا چیست؟

روغن کانولا چیست؟

روغن کانولا از نسخه اصلاح شده ژنتیکی گیاه کلزا منشاء می گیرد. کلزا در طول تاریخ کاربردهای زیادی داشته است. استفاده از آن در دوران مدرن از جمله به عنوان خوراک دام، برای تولید روغن نباتی و تولید بیودیزل ادامه دارد.

در شکل طبیعی، کلزا حاوی سطوح بالایی از اسید اروسیک است که برای انسان سمی است و همچنین ارزش غذایی را کاهش می دهد (در صورت استفاده به عنوان خوراک دام). چندین نژاد بی خطر از این گیاه با سطوح بسیار کمتر اروسیک اسید (تا ۲ درصد) پرورش داده شده است.

گیاه کلزا یکی از این نژادهای خاص است که برای مصرف انسان و حیوان ساخته شده است و از بیرون شبیه به سایر گیاهان کلزا است. روغن کانولا از دانه های له شده/فشرده کانولا تهیه می شود.

تغذیه روغن کانولا

روغن دانه کانولا عمدتاً از چربی های اشباع نشده تشکیل شده است و هیچ اثری از کلسترول ندارد. همین سطح پایین چربی های اشباع شده به همین دلیل است که روغن کانولا نسبت به سایر روغن های پخت و پز سالم تر است.

  • چربی های اشباع شده ۷٫۴ گرم
  • چربی های ترانس ۰٫۴ گرم
  • چربی های چند غیر اشباع (امگا ۶) ۲۰ گرم
  • چربی های چند غیر اشباع (امگا ۳) ۸ گرم
  • چربی های تک غیراشباع (اسید اولئیک) ۶۳٫۳ گرم

علاوه بر این، روغن کانولا حاوی ویتامین E و K است و هیچ ویتامین یا مواد معدنی دیگری ندارد.

مزایای سلامتی استفاده از روغن دانه کانولا

روغن کانولا از چربی های سالم با محتوای بسیار کم چربی های اشباع ساخته شده است. این ممکن است به ویژه برای افرادی که مشکلات قلبی دارند یا کسانی که می خواهند از مشکلات قلبی اجتناب کنند مفید باشد.

چربی غیراشباع موجود در روغن دانه کانولا برای تولید DHA و EPA در بدن ما حیاتی است. DHA و EPA برای سلامت مغز و قلب لازم است. همین ترکیبات در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم نیز نقش دارند.

عدم وجود کلسترول در این روغن دلیل دیگری است که چرا این روغن یک انتخاب سالم به حساب می آید، به ویژه برای کسانی که ممکن است اضافه وزن داشته باشند یا از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند.

برخی از مطالعات اشاره می‌کنند که وقتی شرکت‌کنندگان از یک رژیم غذایی با چربی‌های اشباع بالا به روغن کانولا روی آوردند، افراد تا ۱۶ درصد کلسترول بد (LDL) کمتری داشتند.

مطالعات دیگر نشان می دهد که در افرادی که این تغییر را انجام دادند، به بهبود کنترل قند خون، کاهش چربی شکم و همچنین کاهش فشار خون کمک کرد.

مزیت نهایی برای کسانی است که رژیم های گیاهی را حفظ می کنند. روغن کانولا می تواند منبع عالی اسیدهای چرب بدون نیاز به خوردن گوشت باشد.

فواید استفاده از روغن گیاه کانولا در آشپزی

روغن کانولا بسیار فرآوری شده است و از این رو طعم خنثی دارد و باعث می شود کمتر در آشپزی شما تداخل ایجاد کند.

اگر از تعویض روغن می ترسید زیرا نگران این هستید که طعم غذای شما تغییر کند، نگران نباشید. این روغن همه کاره است و در اکثر غذاهای معمولی شما قابل استفاده است.

در حالی که بسیاری از سازمان‌ها استفاده از آن را برای پخت و/یا سس‌های سالاد پیشنهاد می‌کنند، روغن‌های سالم‌تر (سالم‌تر به این معنی که مواد مغذی بیشتری دارند) وجود دارد.

در عوض، روغن کانولا به دلیل طعم ملایمی که دارد می‌تواند جایگزینی عالی برای سرخ کردن، تفت دادن و سرخ کردن عمیق باشد.

اگر صحبت از سرخ کردن شد، این روغن نقطه دود بالایی نیز دارد و همین امر باعث جذابیت بیشتر آن برای سرآشپزهای خانه می شود.

این نقطه دود بالاتر به این معنی است که چربی‌های ترانس کمتری در حین پخت و پز تولید می‌شود و نیازی نیست نگران بوی دود یا سوختن حتی با شعله‌های با دمای بالا باشید.

معایب روغن کانولا

معایب روغن کانولا

معایب روغن کانولا

بسیاری از تصویر مثبت و “سالم” از روغن کانولا از منابع مغرضانه (با حمایت تولیدکنندگان روغن کانولا) ناشی می شود.

بنابراین، در حالی که این روغن در واقع ممکن است سالم باشد، مطالعات عمیقی در مورد فواید سلامت بلند مدت آن در دنیای واقعی وجود ندارد.

چند مطالعه منفی وجود دارد که استفاده روزانه از روغن کانولا را با مشکلات حافظه (در موش) مرتبط می کند. یکی دیگر از نقاط ضعف نسبت بالای اسیدهای امگا ۶ به امگا ۳ است که معمولاً سالم تلقی نمی شود.

در نهایت، چند مطالعه کوچکتر نشان می دهد که روغن کانولا ممکن است به جای بهبود به سلامت قلب آسیب برساند.

هیچ یک از طرفین فواید یا خطرات واقعی این روغن را ثابت نکرده اند. در اعتدال و بدون استفاده بیش از حد از آن، بیشتر داده ها به برخی از مزایای سلامتی اشاره می کنند.

آیا باید برای روغن کانولا جایگزین پیدا کنم؟

روغن کانولا جایگزین همه روغن ها نیست. برخی از مردم روغن زیتون را به دلیل طعم آن ترجیح می دهند در حالی که برخی دیگر روغن بادام را برای بو و طعم آن دوست دارند.

روغن کانولا تقریباً بدون بو است، اما اگر به چیزی طبیعی نیاز دارید که بر طعم کلی غذای شما تأثیر نگذارد، ممکن است همچنان در آشپزخانه شما جایی داشته باشد.

اگر نیاز به کاهش کلسترول دارید، شاید سعی کنید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، اما همیشه پزشک خود را از چنین تغییراتی در رژیم غذایی مطلع کنید.

اگر متوجه تغییرات سالم در کلسترول، فشار خون یا سایر عوامل شدید، آزادانه روغن کانولا را به بخشی دائمی از رژیم غذایی خود تبدیل کنید.

به خاطر داشته باشید که روغن موجود شما ممکن است طعمی داشته باشد که شما به آن عادت دارید. بنابراین در حالی که روغن کانولا طعم چندانی ندارد، ممکن است به دلیل عدم وجود روغن معمولی، طعم غذای خود را تغییر دهید.


۷ مزیت باورنکردنی روغن بذر چیا

درمان آرتروز با روغن ماهی و امگا ۳
روغن دنبه ضامن سلامتی!همه چیز درباره روغن دنبه
روغن انگور چه فوایدی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *