تغذیه و سلامت

روغن دنبه ضامن سلامتی!همه چیز درباره روغن دنبه

روغن دنبه و خواص بی نظیر ان

چرا روغن دنبه؟

مصرف دنبه یا روغن حیوانی در غذا یکی از چالش‌های طب جدید و قدیم بوده است. به طوری که کارشناسان تغذیه استفاده مدام از روغن دنبه را عامل بیماری‌های قلب و عروقی می‌دانند و علمای طب سنتی بر عکس معتقدند که استفاده از دنبه باعث کاهش بیماری‌ها و از همه مهم‌تر لاغری می‌شود.

شاید الان هم در بسیاری از روستا‌ها افرادی باشند که بالای ۱۰۰ سال عمر دارند و حتی یک بار لب به روغن نباتی یا کارخانه‌ای نزده باشند.

اما صحیح و سالم به زندگی خود ادامه می‌دهند. واقعیت این است که مصرف دنبه با شرایط شهرنشینی و بی‌تحرکی اصولی دارد که اگر رعایت شود می‌توان از خواص خوب آن بهره‌مند شد.

برای مثال مداومت مصرف دنبه برای کسانی که فعالیت بدنی مناسبی ندارند و بی‌تحرک هستند، می‌تواند منجر به گرفتگی عروق و بیماری‎های قلبی شود.

بسیاری از متخصصان طب سنتی نیز معتقدند اگر روغن دنبه به روش‎های صحیح تهیه شود، می‎تواند دارای کمترین مضرات برای بدن باشد.

بطور مثال پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند اضافه می‌شود تا بوی بد دنبه را از بین ببرد آن را اصلاح هم می‌کند یعنی لزجی و غلظت آن را از بین می‌برد و مانع رسوب آن در رگ‌ها می‌شود.

خواص دنبه از نگاه طب سنتی

متخصصان طب سنتی می‌گویند مصرف روغن دنبه کلسترول را پایین می‌آورد و باعث چاقی هم نمی‌شود.
مصرف روغن دنبه باعث شفافیت پوست می‎شود. همچنین برای پاک شدن تیرگی‎های حاشیه صورت روغن دنبه گزینه مناسبی است.

یک وعده غذایی با روغن دنبه سه برابر غذا با روغن‌های دیگر انرژی و قوت دارد.
همچنین روغن دنبه عصاره ۶۰ تا ۷۰ نوع چربی گیاه است. چون گوسفندان گیاهان مختلفی را می‌خورند.

خواص روغن دنبه

روغن دنبه در قدیم طرفداران زیادی داشته است. دنبه در دستورات دارویی به عنوان ضد افسردگی، کاهش وزن و لاغری، آرامش اعصاب و زیبایی به کار برده می شود. دنبه گوسفندی یکی از اجزای گوشت گوسفندی است که کاملاً از پیه تشکیل شده است.

 

با این وجود مصرف روغن دنبه برای افراد کم‌تحرک، سالمندان و بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.

دنبه روغنی ایده‎آل برای سرخ کردنی‌ها

 

طبع روغن دنبه

طبع روغن دنبه گرم است و به همین دلیل مصرف آن برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است، چرا که در طب سنتی اعتقاد بر این است که خوراکی‌های با طبع گرم برای سلامت انسان مفیدترند.

خواص دیگر روغن دنبه

روغن دنبه بسیار آسان‌تر از روغن‌های نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن می‌شود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوه‌بر اینکه این روغن، یکی از روغن‌های ایده‌آل برای سرخ کردن غذاهاست.

مصرف دنبه گوسفندی باعث می شود تا پوست و مو تقویت شود و شفافیت را به پوست هدیه می دهد؛ زیرا حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب گروه امگا است که برای بدن به خصوص پوست و مو بسیار مفید است.
روغن دنبه کلسترول بد را در بدن کاهش داده و باعث افزایش کلسترول خوب بدن می شود.

همچنین یک ماده مغذی نشاط آور و انرژی زاست که برای درمان افسردگی می توان از آن استفاده کرد. روغن دنبه یکی از روغن های حیوانی است که از قسمت دم گوسفند تهیه می شود.

– کنترل چربی خون:

هضم و جذب روغن دنبه، خیلی راحت تر از روغن های نباتی جامد و مایع می باشد و اگر به اندازه و صحیح مصرف شود، چربی خون را کنترل می کند و برای سرخ کردن غذاها نیز می توان از آن استفاده کرد.

– افزایش کلسترول خوب خون:

مصرف روغن دنبه کلسترول بد خون را کاهش داده و موجب افزایش کلسترول خوب خون می شود، اما زیاده روی در مصرف آن به خصوص برای افراد کم تحرک به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع، برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا خطرناک است.

– کاهش وزن و لاغری:

از خواص روغن دنبه ایجاد تناسب اندام و کاهش وزن و لاغریاستبه مصرف روغن دنبه برای لاغری تاکید شده است.

– تقویت قوای بدن:

مواد مغذی و ویتامین ها فراوان و اسیدهای چرب گیاهی زیادی در روغن دنبه وجود دارد به همین دلیل مصرف روغن دنبه سبب تقویت قوای بدن شده و توانبدن را بالا می برد تا بهتر بتواند در برابر بیماری ها مقاومت کند .

روغن دنبه سرشار از اسیدهای چربی می باشد که توسط کبد جذب شده و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند.

– ضد افسردگی:

در طب سنتی به خاصیت ضد افسردگی روغن دنبه تاکید شده است.

– پاکسازی روده ها:

روغن دنبه دارای خواص سم زدا می باشد و با مصرف آن همراه با روغن حیوانی می توان برای تنقیه و پاکسازی روده ها استفاده کرد.

– درمان شکستگی استخوان:

روغن دنبه به استخوان سازی کمک فراوان می کند و استفاده از آن، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مفید می باشد و سبب جوش خوردن سریع استخوان ها خواهد شد.

می توان از روغن دنبه در محل شکستگی به صورت استعمال موضعی بهره برد و یا به صورت خوراکی از آن استفاده نمود . از دیگر خواص روغن دنبه پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم است.

– شفاف شدن پوست:

مالیدن روغن دنبه به صورت سبب شفاف شدن پوست و رفع تیرگی های حاشیه صورت خواهد شد.

دنبه؛ روغنی طبیعی با خواص بی‌نظیر

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی

روش اول:

به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید.

سپس دنبه‌ها را آبکش نموده و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.

برای گرفتن بوی دنبه، می‌توانید از ادویه و مواد خوشبو مانند پیاز، هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده کنید.

سپس بعد از آماده شدن آن‌را از صافی رد کنید تا شفاف شود. توجه داشته باشید، تفاله مانده از تهیه روغن دنبه اگر نسوخته و سیاه نشده باشد، خوردن آن‌اشکالی ندارد، ولی مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن می‎شود.

روش دوم:

سه کیلو دنبه گوسفندی، سه عدد پیاز درشت، یک لیوان سرکه یا آبلیمو یا آبغوره خانگی یا رب انار خانگی، یک لیوان گلاب، ۱۵۰گرم پوست سیب درختی را همراه یک قاشق چای خوری میخک یا ۲ قاشق کاکوتی اصل را با هم چرخ کنید.

مواد ترکیب شده را برای از بین رفتن رطوبت آن روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از ماندن روغن خالص آن را صاف کنید و بگذارید منجمد شود.

پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند می افزاییم سبب از بین رفتن بوی بد دنبه می شود و لزوجت و غلظت آن را از بین می برد و مانع رسوب آن می گردد.

روش های استفاده از دنبه گوسفندی

زیاده روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند سبب صدمه و آسیب جسمی و روحی می‌شود.

اگر قصد دارید در مورد خواص دنبه گوسفندی اطلاعاتی بیشتری کسب کنید و همچنین از چگونگی گنجاندن این ماده در غذای خود آگاهی یابید، بهتر است ابتدا روش هایی را برای مصرف بهتر آن بدانید.

ساده ترین روش که می توانید از این ماده مغذی استفاده کنید، همراه کردن مقداری از دنبه با گوشت خورشتی گوسفندی است.

برخی افراد به صورت جداگانه مقدار زیادی دنبه گوسفندی خریداری می کنند و آن را آب کرده و نگهداری می کنند.

با تهیه این روغن نیازی به استفاده از روغن های صنعتی ندارند. از این رو می توانند از روغن دنبه برای تهیه غذا بهره ببرند و در عین حال که مواد مغذی این روغن را دریافت می کنند، نگرانی از بابت مصرف روغن های صنعتی نداشته باشند.

دیدگاه طب جدید درباره روغن دنبه

بر اساس نظرمتخصصان تغذیه، یکی از انواع چربی‌های منعقد شده که به شحم معروفند، دنبه است. چربی‌های منجمد که به دلیل کثرت اجزای عرضی به حالت جامد در آمده‌اند، برای تغذیه مناسب نیستند.

مصرف نابه‌جا و بیش از حد روغن دنبه در افرادی که قوه هاضمه آنان قوی نیست، می‌تواند منجر به آسیب‌های جسمی و روحی شود. باید دید که چه ماده غذایی کجا و چگونه استفاده می‎شود ..

اسکیمو‌ها هم از روغن دنبه استفاده می‌کنند و عمر طولانی هم دارند، اما برای زندگی مدرن این نوع روند غذایی جز افزایش آمار بیماری‎های قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا چیز دیگری به همراه ندارد.


«بیشتر بخوانید»:

دستگاه قلبی عروقی را بیشتر بشناسید

روغن آووکادو برای پوست

با روغن خراطین اندام خود را حجیم کنید!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *