تغذیه و سلامت

چه غذاهایی باعث دل درد می شوند؟

چه غذاهایی باعث دل درد میشوند؟

کدام غذاها باعث دل درد میشوند؟

سوزش سر دل یک احساسی است که بسیاری از مردم گاه به گاه آن را تجربه می کنند. پرهیز از برخی غذاها مانند غذاهای چرب و الکل می تواند به بهبود علائم کمک کند.

اگر شخصی به طور منظم دچار دل درد می شود ، باید با پزشک صحبت کند ، زیرا ممکن است یک بیماری زمینه ای داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد غذاهایی که باعث سوزش سر دل می شوند و همچنین برخی از داروهای درمانی که ممکن است به شما کمک کنند ، به خواندن ادامه دهید.

سوزش معده چیست؟

بیش از ۶۰ میلیون نفر در ایالات متحده حداقل یک بار در ماه علائم دل درد را تجربه می کنند. پزشکان همچنین دل درد را به عنوان ریفلاکس اسید ، سوء هاضمه اسید یا ریفلاکس معده مری عنوان می کنند.

سوزش معده هنگامی اتفاق می افتد که اسید معده به سمت مری یا لوله غذایی برگردد. برخی افراد این را به عنوان احساس سوزش ناراحتی توصیف می کنند که از پشت استخوان سینه شروع می شود و به سمت بالا به سمت گردن و گلو حرکت می کند. همچنین ممکن است طعم تلخی در گلو یا احساس فشار وجود داشته باشد.

علائم ممکن است چندین ساعت وجود داشته باشد و بعد از خوردن برخی غذاها احساس بدتری داشته باشد.

طبق مروری در Gastroenterology & Hepatology ، سوزش معده بیشتر در خانم های جوان و میانسال دیده می شود. نویسندگان خاطرنشان می کنند که سایر شرایط جسمی و روانی نیز معمولاً وجود دارند و ممکن است در دل درد ایجاد کنند.

این شامل:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • فشار
  • اختلالات گوارشی ، مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
  • عفونت هلیکوباکتر پیلوری
  • بیماری ریفلاکس معده به مری

بسیاری از افراد گاه به گاه دچار دل درد می شوند. با این حال ، علائم مکرر ممکن است به این معنی باشد که کسی به بیماری ریفلاکس معده (GERD) مبتلا است.

معمولاً دریچه عضلانی در انتهای تحتانی مری از ورود اسید معده به آن جلوگیری می کند. در افراد مبتلا به GERD ، این دریچه – که اسفنکتر تحتانی مری نامیده می شود – خیلی مرتب شل می شود.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اسید معده در صورتی که فرد تحت درمان پزشکی قرار نگیرد می تواند عوارضی ایجاد کند. به عنوان مثال ، در دراز مدت ، ریفلاکس درمان نشده می تواند منجر به مری بارت و سرطان مری شود. پزشکان اغلب داروهایی به نام بازدارنده های پمپ پروتون (PPI) را برای GERD تجویز می کنند.

هر کسی با علائم دل درد مکرر یا طولانی مدت باید به پزشک مراجعه کند. علائم GERD ممکن است شبیه علائم دل درد باشد ، اما افراد همچنین می توانند گرفتگی صدا ، استفراغ یا کاهش وزن را تجربه کنند.


تفاوت سوزش معده و ریفلاکس اسید چیست؟

غذاهایی که باعث سوزش معده می شوند

برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند علائم دل درد را تحریک کنند یا مری را تحریک کنند.

از آنجا که هر کس ممکن است در برابر غذاها واکنش متفاوتی نشان دهد ، فرد باید سعی کند علائم خود را پس از خوردن غذاهای مختلف کنترل کند تا مشخص کند که کدام یک ممکن است باعث سوزش سر دل شود.

غذاها و نوشیدنی های زیر آنهایی هستند که معمولاً باعث سوزش معده می شوند.

غذاهای ادویه دار

غذاهای پرادویه می توانند معده را تحریک کنند و باعث سوزش معده شوند. فلفل چیلی حاوی کپسایسین است که تحقیقات نشان می دهد باعث تأخیر در تخلیه معده می شود و ممکن است باعث ریفلاکس شود.

غذاهای پرادویه از غذاهای آماده یا رستوران ها اغلب حاوی پیاز و چربی هایی هستند که می توانند باعث دل درد شوند.

ممکن است ترجیح داده شود که غذاهای کاری و غذاهای چیلی را در خانه از ابتدا تهیه کنید و به جای آن از ادویه های ملایم یا گیاهان تازه استفاده کنید. مردم همچنین می توانند شیر نارگیل را به کاری اضافه کنند تا ادویه کمتری داشته باشد.

غذاهای چرب و سرخ شده

متخصصان توصیه می کنند که هضم غذاهای چرب و سرخ شده مدت زمان بیشتری طول می کشد و فشار بر اسفنکتر مری افزایش می یابد. سپس اسفنکتر باز می شود و اسید به داخل گلو می ریزد.

غذاهایی که باید از رژیم حذف شوند شامل موارد زیر است:

  • سیب زمینی سرخ شده
  • همبرگر ، مواد غذایی ، و فست فودها
  • پانسمان های سنگین یا خامه ای ، مانند سس مایونز
  • بیکن سرخ شده ، مرغ ، سوسیس و کالباس
  • چیپس سیب زمینی
  • دونات
  • شیرینی
  • غذاهای لبنی پرچرب

غذاهای اسیدی

طبق کالج گوارش آمریکا (ACG) ، غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی و مرکبات می توانند پوشش مری آسیب دیده را تحریک کنند.

افراد می توانند سعی کنند از لیمو ، پرتقال و گریپ فروت خودداری کنند و به جای آن میوه های دیگری مانند توت ، خربزه و توت فرنگی را انتخاب کنند. مردم همچنین باید مصرف آب پرتقال و سایر آب مرکبات را محدود کنند.

یا یک سس پستو یا روغن زیتون و گیاهان تازه می توانند جایگزین یک سس پایه گوجه فرنگی شوند تا یک غذای ماکارونی از خاصیت اسیدی کمتری برخوردار شود. روش دیگر ، افزودن کمی جوش شیرین به سس های گوجه فرنگی می تواند به خنثی سازی برخی اسیدها کمک کند.

نوشیدنی های گازدار

سودا حاوی گازی است که می تواند اسفنکتر تحتانی مری را به زور باز کرده و باعث آروغ زدن فرد شود. قند موجود در سودا می تواند در معده تخمیر شده و باعث گاز و نفخ بیشتر شود.

مردم باید از نوشیدنی های گازدار و شیرین پرهیز کنند و به جای آن آب یا مواد قابل رقیق بنوشند.


نوشیدنی های گازدار چه مضرراتی برای بدن دارد؟

گوشت

در یک مطالعه آزمایشی در سال ۲۰۱۸ ، شرکت کنندگانی که پروتئین گیاهی مصرف کردند یک ساعت پس از غذا ریفلاکس اسید کمتری نسبت به افرادی که گوشت مصرف کردند ، داشتند. طبق این مطالعه ، چربی های اشباع شده و پروتئین حیوانی ممکن است بر روی اسید و هورمون های هضم و همچنین انقباض اسفنکتر مری تأثیر منفی بگذارد.

افراد ممکن است هنگام خوردن گوشت چرب یا گوشت سرخ شده در چربی ها علائم بیشتری را تجربه کنند. با این حال ، آنها ممکن است بعنوان بخشی از رژیم غذایی خود از گوشتهای بدون چربی مانند بوقلمون و مرغ استفاده کنند.

الکل

تحقیقات در سال ۲۰۰۹ نشان داد که نوشیدنی های الکلی اسفنکتر تحتانی مری را شل کرده و ترشح اسید معده را تحریک می کنند. در این مطالعه ، آبجو ، شراب قرمز و شراب سفید همه باعث ریفلاکس شدند.

برخی از افراد ممکن است علائم را پس از یک نوشیدنی الکلی تجربه کنند ، اما برخی دیگر مقادیر متوسط ​​را تحمل می کنند. یک شخص باید محدودیت های خودش را تعیین کند.


عوارض مصرف الکل و مشروبات الکلی

نعناع تند

روغن نعناع اسفنکتر تحتانی مری را شل می کند و می تواند باعث ریفلاکس و سوزش معده شود. وقتی پزشکان به افراد علائم IBS روغن نعناع می دهند ، این روغن با روده پوشانده شده است که به آن اجازه می دهد مری را دور زده و در محلی که بدن آن را تجزیه می کند ، وارد معده شود.

با این حال ، افراد باید مراقب نعناع فلفلی در چای ، آب نبات و دهان شویه باشند.

شکلات و قهوه

طبق ACG ، شکلات می تواند محرک سوزش سر دل باشد. در این صورت ، ممکن است شخصی بخواهد از موارد زیر جلوگیری کند:

  • میله شکلات
  • آبنبات شکلاتی
  • نوشیدنی های مبتنی بر شکلات ، مانند شکلات داغ ، موکا ، و کاکائو

تحقیقات در مورد تأثیرات قهوه بر ریفلاکس نتایج متناقضی را به بار آورده است. نویسندگان یک بررسی در سال ۲۰۱۵ اظهار داشتند که برخی عوامل ، از جمله نوع قهوه ای که فرد می نوشد و اینکه آیا معده خالی دارند ، می توانند بر اثرات قهوه تأثیر بگذارند. افراد باید علائم خود را کنترل کنند تا در مورد تحمل کافئین تصمیم بگیرند.

درمان سوزش معده

در کنار ایجاد تغییرات در رژیم غذایی ، برخی از افراد ممکن است برای کاهش علائم خود به درمان نیاز داشته باشند.

درمان پزشکی

افراد می توانند برای تسکین علامتی سوزش معده ، آنتی اسیدهایی مانند Gaviscon یا Rennies خریداری کنند.

پزشکان ممکن است گاهی اوقات PPI مانند امپرازول (Prilosec) تجویز کنند. با این حال ، استفاده طولانی مدت از این داروها خطراتی را به همراه دارد.

PPI اسید را کاهش می دهد و می تواند منجر به بیماری به نام هیپوکلریدریا شود. افراد مبتلا به هیپوکلریدریا اسید معده کافی برای انجام فرایندهای ضروری بدن ندارند.

اسید کلریدریک که معده تولید می کند به جذب ویتامین ها و مواد معدنی ضروری و همچنین جلوگیری از رشد بیش از حد باکتری ها در روده کوچک کمک می کند.

طبق برخی تحقیقات ، استفاده طولانی مدت از PPI ها ممکن است باعث رشد بیش از حد باکتریهای روده کوچک (SIBO) شود. در این شرایط ، کسی ممکن است علائم نفخ ، استئاتوره (مدفوع چرب) و کمبود ویتامین را تجربه کند.

درمان های طبیعی

برخی از افراد مبتلا به سوزش معده ممکن است ترجیح دهند از روش های درمانی طبیعی استفاده کنند.

یک مطالعه ۲۰۱۶ در مورد سوزش سر دل ، اثر یک داروی طبیعی حاوی برگ زیتون و عصاره گلابی خاردار را در برابر دارونما آزمایش کرد. فرمولاسیون موسوم به Mucosave تقریباً علائم شرکت کننده هایی را که به مدت ۲ ماه از این محصول استفاده می کردند از بین برد. با این حال ، تحقیقات بیشتر برای تأیید این اثرات لازم است.

Mucosave یکی از مواد تشکیل دهنده برخی محصولات موجود برای خرید بصورت آنلاین است.

طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۸ ، داروهای طبیعی مانند زنجبیل ، آلوئه ورا و زردچوبه نیز ممکن است برای مشکلات گوارشی مفید باشند ، اما برای سوزش سر دل مطالعه خوبی ندارند.

افراد مبتلا به سوزش معده همچنین می توانند برای بهبود علائم خود در خانه گام بردارند. ACG و بنیاد بین المللی اختلالات دستگاه گوارش توصیه می کنند:

  • رسیدن یا حفظ وزن متوسط
  • قطع سیگار ، اگر سیگاری است
  • غذا خوردن در محیط بدون استرس
  • اجتناب از خوردن غذا به مدت ۲-۳ ساعت قبل از خواب
  • بعد از خوردن غذا برای مدتی نشسته باشید
  • اجتناب از اعمال جسمی بعد از غذا

خلاصه

از آنجا که برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند علائم سوزش سر دل را ایجاد کنند ، حذف آنها از رژیم غذایی ممکن است به افراد در جلوگیری از سوزش معده کمک کند.

واکنش افراد به غذاها متفاوت است ، اما غذاهای پرادویه و چرب ، الکل و کافئین اغلب در بروز علائم موثر هستند.

همچنین فرد می تواند زودتر غذا بخورد و در هنگام غذا خوردن از استرس جلوگیری کند. تغییر عادت های دیگر ، مانند استراحت برای مدت کوتاهی پس از خوردن غذا و ترک سیگار ، اغلب نیز مفید است.

اگر کسی دو یا چند بار در هفته علائم دل درد داشته باشد ، باید به پزشک مراجعه کند ، زیرا ممکن است به ریفلاکس ریفلاکس یا بیماری پزشکی زمینه ای دیگری مبتلا باشد.


بیشتر بدانید:  

چه عواملی باعث دل درد و حالت تهوع می شود؟
دل درد در شب ،علل شایع و پیشگیری از آن
درمان خانگی دل درد یا معده درد

منبع:medicalnewstoday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *