ید، مادهی معدنی ضروری است که بیشتر در غذاهای دریایی وجود دارد. غدهی تیروئید شما از ید برای تولید هورمونهای تیروئید استفاده میکند. هورمونهای تیروئید به کنترل رشد و ترمیم سلولهای آسیبدیده و حمایت از متابولیسم سالم کمک میکنند. متأسفانه، بیشتر از یکسوم افراد در سراسر دنیا، در معرض کمبود ید هستند.
میزان ید مورد نیاز بدن به این که در چه مرحله ای از زندگی خود قرار دارید، بستگی دارد. به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، بزرگسالان به ۱۵۰ میکروگرم ید در روز نیاز دارند. طی دوران بارداری، میزان نیاز زنان به این ماده معدنی به ۲۲۰ میکروگرم در روز می رسد و زنانی که به فرزند خود شیر می دهند به مصرف روزانه ۲۹۰ میکروگرم ید نیاز دارند.
در شرایطی که نمک های ید دار از شناخته شدهترین منابع برای دریافت ید هستند، اما منابع دیگری نیز برای تامین این ماده معدنی مهم وجود دارند که از آن جمله می توان به ماهی و نرمتنان صدفدار، شیر، پنیر، تخم مرغ و سبزیجاتی که در خاک غنی از ید رشد کرده اند، اشاره کرد. کارشناسان مصرف حداقل یک وعده غذای دریایی در هفته را برای بزرگسالان و ۸ تا ۱۲ اونس (۲۲۶ تا ۳۴۰ گرم) غذای دریایی در هفته برای زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند را توصیه کرده اند. جلبک دریایی و سبزیجات دریایی نیز منبع خوبی برای ید هستند.
✔️علائم کمبود ید در بدن👇
- تورم در گردن
- خشکی پوست
- ضعف وخستگی
- افزایش وزن بیدلیل
- پریودهای نامنظم یاسنگین
- تغییرات ضربان قلب
- مشکل دریادگیری
- احساس سردی
- ریزش مو
- حساسیت به سرما
- مشکلات پوستی
- افسردگی و اضطراب
- یبوست
- سرگیجه
چگونه از نمک ید دار نگهداری کنیم؟
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص نگهداری نمک یددار، بیان کرد: نباید نمک یددار را در معرض نور مستقیم خورشید و یا رطوبت قرار داد، چراکه ید آن از بین میرود. نمک یددار تصفیه را باید در ظروف بدون منفذ پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا ظرف شیشهای رنگی که نور از آن عبور نمیکند، نگهداری کرد.
ظرفی که نمک یددار در آن نگهداری میشود باید همیشه دربسته باشد. چون اگر نمک یددار در معرض هوا قرار گیرد، ید آن از بین میرود. ذخیره کردن ید به مدت طولانی، باعث کاهش میزان ید آن میشود، بنابراین سعی شود، نمک یددار حداکثر تا ۶ ماه پس از خرید، مصرف شود.
وی ادامه داد: باید توجه شود که در هنگام طبخ غذا، نمک یددار تصفیه در اواخر پخت، به غذا اضافه شود تا مقدار بیشتری ید در غذا باقی بماند.
بیشتر بخوانید:
ویتامین دی: مزایا ، کمبود ، منابع و دوز
چه عواملی باعث کمبود انرژی و ضعف در طول تمرین می شود
کمبود کلسیم و نشانه های آن در بدن