تغذیه و سلامت

ویتامین دی: مزایا ، کمبود ، منابع و دوز

ویتامین D

فواید سلامتی ویتامین D چیست؟

بدن انسان ویتامین D را به عنوان پاسخی در معرض آفتاب تولید می کند. همچنین فرد می تواند از طریق برخی غذاها یا مکمل ها ، میزان ویتامین D را افزایش دهد.

ویتامین D به دلایل مختلف از جمله حفظ استخوان و دندان سالم ضروری است. همچنین ممکن است در برابر طیف وسیعی از بیماری ها و شرایطی مانند دیابت نوع یک محافظت کند.

با وجود نام آن ، ویتامین D یک ویتامین نیست ، بلکه یک پیش هورمون یا پیشرو هورمون است.

ویتامین ها مواد مغذی هستند که بدن نمی تواند ایجاد کند ، بنابراین فرد باید آنها را در رژیم غذایی مصرف کند. با این وجود بدن می تواند ویتامین D تولید کند.

در این مقاله ، ما به فواید ویتامین D می پردازیم ، در صورت عدم دریافت کافی كافی در بدن چه اتفاقی می افتد و چگونگی تقویت ویتامین D را افزایش می دهیم.

فواید

ویتامین D در بدن نقش های مختلفی دارد. در:

استخوانها و دندانهای سالم
حمایت از سلامت سیستم ایمنی ، مغز و سیستم عصبی
تنظیم سطح انسولین و حمایت از مدیریت دیابت
حمایت از عملکرد ریه و سلامت قلب و عروق
تأثیر در بیان ژنهای درگیر در سرطان
برای اطلاعات بیشتر در مورد این نقش ها در ادامه بخوانید:

۱٫ استخوان های سالم

این ویتامین یم کلسیم و حفظ سطح فسفر در خون دارد. این عوامل برای حفظ استخوانهای سالم بسیار حیاتی است.

افراد به ویتامین D احتیاج دارند تا روده ها بتوانند کلسیم را تحریک و جذب کرده و کلسیم را از بین بروند که در غیر این صورت کلیه ها دفع می شوند.

کمبود این ویتامین در کودکان می تواند باعث ایجاد راش شود ، که به دلیل نرم شدن استخوان ها منجر به ظهور شدید پوست می شود.

به طور مشابه ، در بزرگسالان ، کمبود ویتامین D به عنوان پوکی استخوان یا نرم شدن استخوان ها تجلی می یابد. پوکی استخوان منجر به چگالی استخوان و ضعف عضلانی می شود.

کمبود این ویتامین همچنین می تواند به عنوان پوکی استخوان مطرح شود که برای آن بیش از ۵۳ میلیون نفر در ایالات متحده یا به دنبال معالجه هستند یا با افزایش خطر مواجه هستند.

۲٫ کاهش خطر آنفولانزا

بررسی سال ۲۰۱۸ تحقیق موجود نشان می دهد که برخی مطالعات نشان داده اند که این ویتامین دارای اثر محافظتی در برابر ویروس آنفولانزا است.

با این حال ، نویسندگان همچنین مطالعات دیگری را مورد بررسی قرار دادند که ویتامین D این تأثیر را در خطر آنفولانزا و آنفولانزا ندارد.

بنابراین تحقیقات بیشتر برای تأیید اثر محافظت کننده ویتامین D بر آنفولانزا ضروری است.

۳٫ نوزادان سالم

کمبود ویتامین D با فشار خون بالا در کودکان ارتباط دارد. در یک مطالعه سال ۲۰۱۸ ، ارتباط مستقیمی بین سطح ویتامین D کم و سفتی در دیواره های شریانی کودکان مشاهده شده است.

آکادمی آلرژی آسم و ایمنی شناسی آمریکا (AAAAI) نشان می دهد که شواهد به ارتباط بین قرار گرفتن در معرض ویتامین D کم و افزایش خطر حساسیت آلرژی اشاره دارد.

نمونه ای از این موارد کودکانی است که نزدیک به استوا زندگی می کنند و برای آلرژی به علاوه در نسخه های کمتری از داروهای خودسنجی اپی نفرین ، بستری در بیمارستان برای آلرژی دارند. همچنین احتمال ابتلا به آلرژی بادام زمینی نیز کمتر است.

AAAAI همچنین یک مطالعه استرالیایی در مورد مصرف تخم را برجسته می کند. تخم ها منبع اولیه ویتامین D. مشترک هستند. کودکانی که بعد از ۶ ماه شروع به خوردن تخم مرغ کردند نسبت به کودکانی که بین ۴ تا ۶ ماهگی شروع کرده اند به احتمال زیاد به آلرژی غذایی مبتلا می شوند.

علاوه بر این ، ویتامین D ممکن است اثرات ضد التهابی گلوکوکورتیکوئیدها را تقویت کند. این فواید آن را به عنوان یک درمان حمایتی برای مبتلایان به آسم مقاوم به استروئید مفید می سازد.

۴- بارداری سالم

بررسی سال ۲۰۱۹ نشان می دهد که زنان باردار که کمبود ویتامین D هستند ممکن است خطر ابتلا به پره اکلامپسی و زایمان زودرس بیشتر باشد.

پزشکان همچنین وضعیت ضعیف ویتامین D را با دیابت حاملگی و واژینوز باکتریایی در زنان باردار مرتبط می دانند.

همچنین لازم به ذکر است که در یک مطالعه ۲۰۱۳ ، محققان میزان بالای ویتامین D در دوران بارداری را با افزایش خطر آلرژی غذایی در کودک در طی ۲ سال اول زندگی مرتبط کردند.

کمبود ویتامین D

اگرچه بدن می تواند ویتامین D ایجاد کند ، کمبود آن به دلایل زیادی ممکن است رخ دهد.

علل

نوع پوست: به عنوان مثال ، پوست تیره و ضد آفتاب ، توانایی بدن را در جذب اشعه ماوراء بنفش B (UVB) از خورشید کاهش می دهد. جذب نور خورشید برای تولید ویتامین D برای پوست ضروری است.

ضد آفتاب: ضد آفتاب با یک عامل محافظت در برابر آفتاب (SPF) 30 می تواند توانایی بدن در سنتز ویتامین ۹۵٪ یا بیشتر را کاهش دهد. پوشاندن پوست با لباس باعث مهار تولید ویتامین D نیز می شود.

موقعیت جغرافیایی: افرادی که در عرض های جغرافیایی شمالی یا مناطقی از آلودگی زیاد ، شیفت کاری شبانه کار می کنند و یا در منازل خود زندگی می کنند ، باید در هر زمان ممکن قصد دارند ویتامین D را از منابع غذایی مصرف کنند.

تغذیه با شیر مادر: نوزادانی که به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می شوند به یک مکمل ویتامین D نیاز دارند ، به خصوص اگر پوست تیره دارند یا حداقل میزان آفتاب در آنها وجود دارد. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که همه شیرخواران با شیر مادر روزانه ۴۰۰ واحد بین المللی (IU) ویتامین D خوراکی دریافت کنند.

قطره مکمل برای نوزادان بصورت آنلاین در دسترس است.

اگرچه افراد می توانند از مکمل های ویتامین D استفاده کنند ، اما بهتر است هر جا که امکان داشته باشد از طریق منابع طبیعی ویتامین یا مواد معدنی دریافت کنید.

علائم کمبود ویتامین D

علائم کمبود ویتامین D ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بیماری یا عفونت منظم
خستگی
درد استخوان و کمر
احساس ناخوشی
اختلال در بهبود زخم
ریزش مو
درد عضلانی
اگر کمبود ویتامین D به مدت طولانی ادامه یابد ، ممکن است عوارضی از قبیل:

شرایط قلبی عروقی
مشکلات خود ایمنی
بیماریهای عصبی
عفونت
عوارض حاملگی
برخی از سرطانها به ویژه پستان ، پروستات و روده بزرگ.

منابع ویتامین D

دریافت نور کافی خورشید بهترین راه برای کمک به بدن به مقدار کافی ویتامین D. است. منابع غذایی فراوان ویتامین D شامل موارد زیر است:

ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا ، ماهی خال مخالی و ماهی تن است
زرده تخم مرغ
پنیر
جگر گاو
قارچ
شیر غنی شده
غلات و آب غنی شده

مقدار مصرف ویتامین D

افراد می توانند میزان ویتامین D را در میکروگرم (میلی گرم) یا واحدهای بین المللی (IU) اندازه گیری کنند. یک میکروگرم ویتامین D برابر با ۴۰ IU است.

میزان توصیه شده روزانه ویتامین D به شرح زیر است:

نوزادان ۰-۱۲ ماه: ۴۰۰ IU (10 میکروگرم).
کودکان ۱-۱۸ سال: ۶۰۰ IU (15 میکروگرم).
بزرگسالان تا ۷۰ سال: ۶۰۰ IU (15 میکروگرم).
بزرگسالان بالای ۷۰ سال: ۸۰۰ IU (20 میکروگرم).
زنان باردار یا شیرده: ۶۰۰ IU (15 میکروگرم).
قرار گرفتن در معرض آفتاب مناسب بر روی پوست برهنه به مدت ۵-۷ دقیقه ، ۲-۳ بار در هفته ، به اکثر افراد امکان تولید ویتامین D کافی را می دهد.

خطرات 

حد بالایی که متخصصان مراقبت های بهداشتی برای ویتامین D توصیه می کنند ، ۴۰۰۰ IU در روز برای بزرگسال است. با این حال ، مؤسسات ملی بهداشت (NIH) می گویند که سمیت ویتامین D در مصرف کمتر از ۱۰،۰۰۰ IU در روز بعید است.

مصرف بیش از حد ویتامین D می تواند منجر به بیش از حد کلسیفیکاسیون استخوان ها و سخت شدن رگ های خونی ، کلیه ، ریه و قلب شود.

شایع ترین علائم ویتامین D بیش از حد شامل سردرد و حالت تهوع است. با این حال ، ویتامین D بیش از حد نیز می تواند به موارد زیر منجر شود:

از دست دادن اشتها
دهان خشک
طعم فلزی
استفراغ
یبوست
اسهال
ویتامین D بیش از حد معمولاً در اثر مصرف مکمل های زیاد ایجاد می شود. بهتر است ویتامین D را از منابع طبیعی دریافت کنید.

اگر کسی در حال مصرف مکمل است ، باید مارک خود را با دقت انتخاب کند ، زیرا FDA ایمنی یا خلوص مکمل ها را کنترل نمی کند.

مجموعه ای از مکمل های ویتامین D برای خرید آنلاین وجود دارد.

این رژیم غذایی و الگوی غذایی است که در پیشگیری از بیماری و سلامتی بسیار مهم است. بهتر است یک رژیم غذایی با انواع مواد مغذی مصرف کنید تا اینکه روی یک ماده مغذی به عنوان کلید سلامتی خوب متمرکز شوید.


بیشتر بدانید:

قرص های ویتامینی و نقش آن در ورزش

آثار منفی مکمل ها


منبع:medicalnewstoday


 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *