تغذیه و سلامت

پروتئین آب پنیر چه فواید و عوارضی دارد؟

پروتئین آب پنیر

فواید و خطرات پروتئین کشک چیست؟

افراد معمولاً از آب پنیر به عنوان مکمل ، در کنار ورزش مقاومت ، برای بهبود سنتز پروتئین ماهیچه ها استفاده می کنند و رشد توده عضلانی لاغر را تقویت می کنند. اما آن چیست و فواید استفاده از آن چیست؟

شیر از دو پروتئین ، کازئین و کشک ساخته شده است. پروتئین آب پنیر را می توان از کازئین در شیر جدا کرد یا به عنوان یک محصول فرعی ساخت پنیر تشکیل شد. پروتئین آب پنیر یک پروتئین کامل محسوب می شود زیرا حاوی ۹ اسید آمینه ضروری است. از نظر محتوای لاکتوز کم است.

فواید زیادی در رابطه با مصرف پروتئین آب  پنیر وجود دارد و محققان دائماً در حال یافتن خصوصیات درمانی جدید ممکن هستند. در اینجا ، ما توضیح می دهیم که چه مزایایی می تواند داشته باشد ، و برخی از عوارض جانبی و خطرات احتمالی را بررسی می کنیم.

حقایقی در مورد پروتئین آب پنیر:
بسیاری از مزایای بالقوه مبتنی بر مطالعات واحد است و قبل از تصمیم گیری نهایی باید شواهد بیشتری لازم باشد.
پروتئین آب پنیر ترکیبی از بتا-لاکتوگلوبولین ، آلفا لاکتالبومین ، آلبومین سرم گاوی ، و سیستم ایمنی بدن است.
فواید احتمالی آن شامل کاهش وزن و کاهش کلسترول است.
خطرات احتمالی شامل حالت تهوع و سردرد است ، اما در دوزهای متوسط ​​پروتئین کشک خطرناک تلقی نمی شود.

پروتئین آب پنیر چگونه کار میکنه و تاثیر میذاره؟

پروتئین آب پنیر منبعی از پروتئین است که ممکن است مواد مغذی رژیم غذایی را بهبود بخشد. پروتئین آب پنیر ممکن است بر روی سیستم ایمنی بدن نیز تأثیر بگذارد.

چرا باید پروتئین آب پنیر مصرف کنم؟

عملکرد ورزشی. بیشتر تحقیقات روی بزرگسالان جوان سالم که تمرینات قدرتی دارند نشان می دهد که مصرف پروتئین آب پنیر باعث افزایش قدرت و توده عضلانی می شود. همچنین به نظر می رسد مصرف پروتئین آب پنیر باعث بهبود سرعت دویدن و بهبودی از ورزش در بزرگسالان بدون آموزش می شود. به نظر می رسد پروتئین آب پنیر مانند پروتئین سویا ، مرغ یا گوشت گاو برای افزایش قدرت عضلات موثر است.

اگزما (درماتیت آتوپیک). برخی تحقیقات نشان می دهد که تغذیه نوزادان با فرمول پروتئین آب پنیر در طی ۳-۱۲ ماه اول زندگی می تواند خطر ابتلا به اگزما در نوزاد را تا سن ۳ سالگی کاهش دهد.

مستعد ابتلا به آلرژی و واکنش های آلرژیک (بیماری آتوپیک). تحقیقات نشان می دهد نوزادانی که طی ۳-۱۲ ماه اول زندگی از طریق دهان پروتئین آب پنیر مصرف می کنند در مقایسه با نوزادانی که شیرخشک استاندارد دریافت می کنند ، در معرض آلرژی و واکنش های آلرژیک هستند. با این حال ، مصرف چرا پروتئین ممکن است برای درمان بیماریهای آتوپیک مفید نباشد.

کاهش وزن غیر ارادی در افراد مبتلا به HIV / AIDS. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف پروتئین آب پنیر می تواند به کاهش وزن در افراد مبتلا به HIV کمک کند.

پوسته پوسته شده و خارش دار پوست (پسوریازیس). برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف روزانه عصاره پروتئین آب پنیر به مدت ۸ هفته می تواند علائم پسوریازیس را کاهش دهد.

فواید

کمک به کاهش وزن: در یک مطالعه ۱۵۸ نفری که در نشریه تغذیه و متابولیسم منتشر شده است ، افرادی که به آنها آب پنیر داده شد “چربی بدن را به طور قابل توجهی بیشتر از دست دادند و حفظ بیشتر ماهیچه لاغر را در مقایسه با افراد مصرف کننده نوشیدنی کنترل نشان دادند.”

خواص ضد سرطان: نتایج امیدوار کننده در مجله Anticancer Research برای استفاده از کنسانتره پروتئین  آب پنیر در درمان سرطان منتشر شد. تحقیقات بیشتری لازم است.

کاهش کلسترول: مطالعه ای که در مجله بریتانیایی تغذیه منتشر شد ، به مدت ۱۲ هفته به ۷۰ زن و مرد اضافه وزن اضافه کرد و تعدادی از پارامترها مانند سطح لیپیدها و انسولین را اندازه گیری کرد. آنها دریافتند که “کاهش معنی داری در کلسترول کل و کلسترول LDL در هفته ۱۲ در گروه کشک در مقایسه با کازئین (گروه) وجود داشت.”

آسم: پروتئین آب پنیر می تواند پاسخ ایمنی بدن را در کودکان مبتلا به آسم بهبود بخشد. یک مطالعه کوچک شامل ۱۱ کودک ، که در ژورنال بین المللی علوم غذایی و تغذیه منتشر شده است ، نشان داد که کودکانی که مبتلا به آسم هستند که به مدت ۱ ماه ۱۰ بار پروتئین آب پنیر را به مدت دو ماه تکمیل کرده اند ، پاسخ ایمنی بهتری دارند.

فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی: تحقیقات انجام شده در ژورنال بین المللی لبنیات نشان داد که نوشیدنی هایی که به همراه پروتئین آب پنیر مایع بودند ، فشار خون را در بیماران فشار خون بالا کاهش می دهند. خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا سکته مغزی نیز کمتر بود.

کاهش لاغری در مبتلایان به HIV: یک مطالعه منتشر شده در مجله Clinical and Investigative Medicine نشان داد که پروتئین آب پنیر ممکن است به کاهش وزن در بیماران مبتلا به HIV کمک کند.

خطرات احتمالی 

برخی از افرادی که به شیر حساسیت دارند ممکن است به کشک حساسیت خاصی نشان دهند. در دوزهای متوسط ​​، پروتئین آب پنیر به طور معمول هیچ عارضه جانبی ایجاد نمی کند. با این حال ، مصرف دوزهای بسیار زیاد می تواند باعث شود:

درد معده
گرفتگی عضلات
کاهش اشتها
حالت تهوع
سردرد
خستگی

دوز بالای پروتئین آب پنیر همچنین ممکن است باعث آکنه شود. از دیدگاه تغذیه ای ، پروتئین آب پنیر بسیار غیر معمول است و معادل طبیعی ندارد.

برخی افراد بر این باورند که خطرات ناشی از غذاهای تصفیه شده غذایی مانند اینها وجود دارد ، زیرا اگرچه آنها حاوی مواد مغذی زیادی هستند ، اما تعادل به شدت به سمت پروتئین کشیده می شود.

انواع

سه نوع اصلی پروتئین آب پنیر وجود دارد. کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC) ، پروتئین آب پنیر (WPI) و پروتئین آب پنیر هیدرولیز (WPH).

بیایید به نوبه خود به هر یک از این موارد توجه کنیم:

کنسانتره پروتئین آب پنیر – WPC حاوی مقادیر کم چربی و کربوهیدراتهای کم است. درصد پروتئین در WPC به میزان غلظت آن بستگی دارد. کنسانتره های پایینی پایین تمایل دارند که ۳۰ درصد پروتئین داشته باشند و بالاتر از آن ۹۰ درصد باشد.
پروتئین آب پنیر جدا شده – WPI ها برای از بین بردن چربی و لاکتوز بیشتر پردازش می شوند. WPI معمولاً حداقل ۹۰ درصد پروتئین است.
هیدرولیز پروتئین آب پنیر – WPH به عنوان “پیش بینی” پروتئین آب پنیر در نظر گرفته می شود زیرا قبلاً تحت هیدرولیز جزئی قرار گرفته است – فرایندی که بدن برای جذب پروتئین لازم است. WPH به اندازه دو شکل پروتئین آب پنیر به هضم نیاز ندارد.
همچنین ، WPH معمولاً در مکمل های پروتئین پزشکی و فرمول های نوزادان به دلیل بهبود هضم غذا و کاهش پتانسیل آلرژن مورد استفاده قرار می گیرد.

عضله سازی و کاهش وزن

مکمل پروتئین آب پنیر به همراه ورزش مقاومت می تواند به بهبود سنتز پروتئین ماهیچه ها کمک کند و رشد توده بافت بدون چربی را تقویت کند.

مطالعه ای که در مجله بین المللی تغذیه ورزشی و ورزش متابولیسم منتشر شده است ، نتیجه گرفت که “مکمل پروتئین آب پنیر در طول تمرین مقاومت ، تنها در مقایسه با تمرینات مقاومت ، فایده ای دارد.” علاوه بر این ، “نرهایی كه پروتئین آب پنیر را مصرف می كنند ، در مقایسه با توده بافت بدون چربی ، نسبی بیشتری داشتند.”

قدرت بسیار بهتر در مقایسه با کازئین با مکمل ایزوله کشک همراه است.

این در مطالعه دیگری که در ژورنال بین المللی تغذیه ورزشی و ورزش متابولیسم منتشر شده است ، نشان داده شد که در دو گروه جدا شده از آب پنیر نرهای دارای نژاد همسان ، دارای مقاومت در برابر ، افزایش قابل توجهی در قدرت ، توده بدن لاغر و کاهش چربی به دست می آورند. جرم در مقایسه با مکمل با کازئین در طی یک برنامه تمرین ۱۰ هفته مقاومت در برابر مقاومت. “

اگر می خواهید مکمل ایزوله آب پنیر بخرید ، پس از آن آنلاین با هزاران بررسی مشتری یک انتخاب عالی وجود دارد.



author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *