تغذیه و سلامت

نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید

نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید

آب مروارید چیست و چگونه ایجاد میشود؟

چشمهای ما به گونه ای طراحی شده اند که پیوسته در معرض تابش نور هستند . در نتیجۀ این تابش، رادیکال های آزاد در چشمها تشکیل و به مرور زمان سبب می شوند تا بخشهایی از عدسی چشم از حالت شفاف خارج و کدر شوند . در این مقاله علم و بدن به توضیح کلیت آب مروارید و در ادامه به نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید میپردازد.

به این حالت آب مروارید یا کاتاراکت می گویند .آب مروارید یکی از علل نابینایی است که با عمل جراحی چشم ترمیم می شود .

بیش از ۲۰۰٬۰۰۰ مورد سالانه در ایالات متحده دچار آب مروارید میشوند

 

نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید

نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید

علائم آب مروارید چیست؟

علائمی که ممکن در هنگام بروز این عارضه در شما ضاهر شود:

  • کدر شدن عدسی، تاری دید
  • افزایش دشواری دید در شب
  • حساسیت به نور و تابش نور
  • سفید شدن مردمک
  • نیاز به نور روشن برای خواندن و فعالیت‌های دیگر
  • دیدن هاله در اطراف چراغ
  • تغییرات مکرر در شماره عینک یا لنز
  • محو شدن یا زرد شدن رنگ‌ها

 

تشخیص آب مروارید چگونه است؟

مواردی که به کمک آن میتوان آب مروارید یا کاتاراکت را تشخیص داد:

 

  • اندازه‌گیری قدرت بینایی
  • معاینه ظاهر چشم‌ها و بررسی حرکات آن‌ها
  • معاینه با دستگاه اسلیت لامپ
  • بررسی واکنش مردمک‌ها در برابر نور
  • تونومتری: با این معاینه فشار چشم اندازه‌گیری می‌شود افزایش فشار ممکن است علامت گلوکوم(آب سیاه) باشد.
  • گشاد کردن مردمک که با مصرف قطره‌های چشمی صورت می‌گیرد و به چشم پزشک اجازه می‌دهد تا تمام قسمت‌های عدسی و شبکیه را کاملاً معاینه کند.

 

نقش تغذیه در پیشگیری از آب مروارید

خوشبختانه جراحان چشم پزشک می توانند عدسی چشم را خارج و عدسی مصنوعی جایگزین آن کنند .لیکن بررسیهای علمی نشان می دهد که غذاهای معینی می توانند به ما کمک کنند تا عدسی طبیعی چشم خود را سالم نگهداریم.

ویتامینهای C , E و بتاکاروتن از طریق پلاسمای خون وارد چشمها می شوند، غلظت ویتامین C به ویژه در چشمها زیاد است .

مجموعۀ این ویتامین ها از چشمها در برابر ایجاد آب مروارید مراقبت می کنند و چنانچه میوه و سبزی کافی در غذای روزانۀ ما وجود نداشته باشد، از چشمهای خود مراقبت کافی به عمل نیاورده ایم .

نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید

نقش تغذیه در جلوگیری از آب مروارید

پژوهشگران از هم اکنون میزان خطر را به ما یادآور می شوند: کسانی که به اندازه کافی در روز میوه و سبزی نمی خورند تقریبا۶ برابر بیش از آنهایی که از میوه و سبزی استفاده می کنند در معرض خطر بروز آب مروارید قرار دارند .مصرف ویتامینهای C و E تا حدودی نقش محافظت کننده در برابر این بیماری را دارند.

نقش آهن و مس در جلوگیری از ابتلا به آب مروارید

آهن و مس با تولید رادیکالهای آزاد، خطر ایجاد آب مروارید را افزایش می دهند .استعمال دخانیات نیز با کاستن از میزان ویتامینِ این عضو، در ایجاد این بیماری شرکت دارد .عوامل دیگری نیز در این امر دخالت دارند.


بیماری چشم لوچ یا استرابیسم را بشناسیم!


بیشتر بخوانید در ارباط با چشم:

دلایل ضعیف شدن چشم و درمان آن

راه های بهداشت و مراقبت از چشم

هتروکرومیا(ناهمرنگی عنبیه)،عواملی که سبب می شود رنگ چشم تغییر کند!!


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *