عجیب ترین ها

چرا بدن نمی تواند بتاکاروتن را پردازش کند؟

چه اتفاقی می افتد که بدن نمی تواند بتاکاروتن را پردازش کند؟

دو مطالعه جدید بر روی موش ها و انسان ها نشان می دهد که برخی از افراد ممکن است مقدار کافی ویتامین A از بتاکاروتن در رژیم های غذایی خود تولید نکنند. برای جبران آن ، ممکن است لازم باشد غذاهای بیشتری حاوی ویتامین A مصرف کنند تا سلامت قلب و عروق را حفظ کنند.

کاروتن بتا یک رنگدانه در تمام میوه ها و سبزیجات است و هویج و سیب زمینی شیرین به ویژه منابع غنی هستند.

یافته های مختلف نشان می دهد که در افرادی که سطح خون بالایی از بتاکاروتن دارند ، غلظت سرمی کلسترول “بد” که باعث تصلب شرایین – تنگی عروق خونرسانی به قلب می شود – پایین تر است.

در نتیجه ، احتمال ابتلا به بیماری ایسکمیک قلب ، که شایع ترین علت مرگ در سراسر جهان است ، کمتر است.

مکانیسم های مولکولی که بتاکاروتن را به کاهش سطح کلسترول خون متصل می کند ، درک چندانی ندارند.

اکنون ، دو مطالعه جدید کشف کرده اند که بدن به یک نسخه فعال از آنزیم خاصی نیاز دارد تا از مزایای بتاکاروتن برای سلامت قلب و عروق بهره مند شود.

آنزیم مورد نظر بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند که باعث کاهش میزان کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در کبد می شود.

با این حال ، طبق گفته Jaume Amengual ، استادیار تغذیه شخصی در دانشگاه ایلینوی در Urbana-Champaign که در هر دو مطالعه نقش داشت ، تا ۵۰٪ از افراد فرم كمتری از آنزیم را ایجاد می كنند.

داشتن فرم کمتر فعال این آنزیم باعث می شود بدن در تولید ویتامین A از بتا کاروتن در میوه ها و سبزیجات کارایی کمتری داشته باشد.

Amengual می گوید ، برای به دست آوردن فواید کامل برای سلامت قلب و عروق ، ممکن است لازم باشد فرد ویتامین A بیشتری را مستقیماً از منابع حیوانی مانند لبنیات ، شیر ، ماهی روغنی یا پنیر دریافت کند.

کلسترول در موش و انسان

در اولین مطالعه ، دانشمندان با اندازه گیری تأثیر آنزیمی موسوم به بتا کاروتن اکسیژناز ۱ (BCO1) بر سطح کلسترول در موش ها شروع کردند. یافته های آنها در مجله تغذیه منتشر شده است.

این تیم اثرات رژیم غذایی غنی از بتا کاروتن را در یک گروه از موشهای معمولی و گروه دیگر از موش های فاقد ژن برای ساخت BCO1 مقایسه کردند.

بعد از ۱۰ روز رژیم ، موشهای فاقد آنزیم بتا کاروتن بیشتری در خون و سطح کلسترول بیشتری نسبت به موشهای طبیعی داشتند.

در مرحله بعدی ، محققان نمونه های DNA و خون ۴۷۵ بزرگسال جوان سالم ۱۸-۲۵ ساله را تجزیه و تحلیل کردند. شرکت کنندگان همچنین پرسشنامه هایی در مورد رژیم غذایی خود پر کردند.

محققان پس از تجزیه میزان بتا کاروتن و ویتامین A در رژیم های غذایی شرکت کنندگان ، دریافتند که سطح کلسترول آنهایی که نوع خاصی از ژن BCO1 دارند با آن تفاوت دارد.

این نوع ژنتیکی فرم فعال تری از آنزیم را تولید می کند که بتا کاروتن بیشتری را به ویتامین A تبدیل می کند.

نویسندگان تخمین می زنند که افرادی که یک یا چند نسخه از این نوع ژن BCO1 دارند ، می توانند ۹٪ کاهش کلسترول LDL داشته باشند ، در مقایسه با افرادی که این ژن را ندارند. آنها می نویسند: “اگرچه حدس و گمان است ، اما اگر از بزرگسالی حفظ شود ، این کاهش از نظر بالینی معنی دار خواهد بود.”

محققان اذعان می کنند که یک محدودیت در مطالعه آنها این است که این تحقیق به صحت پاسخ شرکت کنندگان به پرسشنامه رژیم غذایی متکی است.

همچنین لازم به ذکر است که این مطالعه برای آزمایش اثر بخشی هرگونه مداخله غذایی خاص نبوده است.

خطر تصلب شرایین

برای بررسی اینکه آیا آنزیم BCO1 می تواند تأثیر مستقیمی بر خطر تصلب شرایین داشته باشد ، تیم تحقیق دیگری انجام داد.

“در مطالعه انسانی ، ما دیدیم که کلسترول در افرادی که ویتامین A زیادی تولید نمی کنند بیشتر است ،” توضیح می دهد آمنگوال ، و اضافه می کند ، “برای دانستن اینکه آیا این مشاهدات در طولانی مدت تأثیر دارد ، باید ۷۰ سال صبر کنیم تا ببینید آیا آنها [به بیماری قلبی عروقی] مبتلا شده اند یا خیر. “

در عوض ، دانشمندان بتاکاروتن را به دو نوع موش که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به تصلب شرایین هستند ، تغذیه کردند. نوع اول دارای یک نسخه فعال از ژن برای ساخت آنزیم BCO1 بود و نوع دیگر آن را نداشت.

به طور کلی ، موش های دارای آنزیمی که بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند ، سطح کلسترول پلاسما را کاهش داده و در مقایسه با موش های فاقد آنزیم ، تصلب شرایین شدیدتری پیدا کردند.

محققان این اثر را در کبد حیوانات دنبال کردند. “Amengual” می گوید: “ما مشاهده کردیم که در موش هایی که دارای مقادیر بالای ویتامین A هستند ، ترشح چربی [کلسترول] در جریان خون کند می شود.”


مطالب مفید برای شما:

مصرف قند های ساده خوب یا بد؟

بدن فرد ورزشکار چقدر پروتئین نیاز دارد؟

نوشیدنی های انرژِی زا خوب یا بد؟

بتاکاروتن و نقش آن در تغذیه را بهتر بشناسید!!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *