تغذیه و سلامت

آیا هویج برای مبتلایان به دیابت مفید است؟

آیا هویج برای مبتلایان به دیابت مفید است؟
برخی معتقدند هویج سطح قند خون را بالا می برد و افراد دیابتی نباید آنها را بخورند. به هر حال، این چنین نیست.

در این مقاله ، ما اثراتی را که هویج می تواند بر قند خون داشته باشد بررسی می کنیم و روش هایی را که هویج می تواند برای سلامتی فرد دیابت مفید باشد توصیف می کنیم.

ما همچنین نمره شاخص گلیسمی هویج (GI) ، سالم ترین روش تهیه آنها و سایر نکات رژیم غذایی را برای افراد دیابتی بررسی می کنیم.

آیا افراد دیابتی باید هویج بخورند؟

طبق انجمن دیابت آمریکا (ADA) از آنجا که هویج یک سبزی غیر نشاسته ای است ، افراد دیابتی می توانند آن را آزادانه بخورند.

در حقیقت ، هویج ممکن است به نفع افراد دیابتی باشد زیرا حاوی ترکیبات زیر است:

کاروتنوئیدها

هویج منبع خوبی از کاروتنوئیدها ، نوعی رنگدانه است.

در رژیم غذایی ، این ترکیبات در درجه اول در میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد وجود دارد.

رنگدانه موجود در چشم فرد همچنین حاوی کاروتنوئید است و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها به محافظت از شبکیه در برابر آسیب کمک می کند.

برخی تحقیقات نشان می دهد که کاروتنوئیدها ممکن است از رتینوپاتی دیابتی محافظت کنند.

رتینوپاتی دیابتی بیماری است که می تواند منجر به کاهش بینایی شود و از عوارض شایع دیابت است.

طبق مطالعه ای در سال ۲۰۱۵ ، رژیم های غذایی حاوی مقادیر زیادی آلفا و بتا کاروتن ممکن است در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند.

هویج منابع غنی این کاروتن ها است که حاوی ۸،۲۸۵ میکروگرم (میکروگرم) بتا کاروتن و ۳،۴۷۷ میکروگرم آلفا کاروتن در هر ۱۰۰ گرم (گرم) است.

کربوهیدرات های مفید

هدف اصلی از درمان دیابت ، کنترل سطح گلوکز یا قند خون است. مقدار کل کربوهیدرات هایی که فرد مصرف می کند تأثیر زیادی در این سطوح دارد.

یک هویج خام متوسط ​​حاوی ۵٫۸۴ گرم کربوهیدرات است. اگرچه هویج لزوماً کربوهیدرات کمی ندارد ، اما یک منبع مفید است.

طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، به طور متوسط ​​، کربوهیدرات ها باید ۴۵٪ کالری دریافتی برای افراد دیابتی را تشکیل دهند.

شمارش کربوهیدرات ها و نگهداری آنها در یک محدوده مفید می تواند به فرد کمک کند تا سطح قند خون خود را تنظیم کند و بنابراین از عوارض دیابت جلوگیری می کند ،

که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بیماری قلبی
  • بیماری کلیوی
  • از دست دادن بینایی
  • سکته

ویتامین A

طبق مقاله ای در سال ۲۰۱۵ در مجله Diabetes Management ، سطح پایین ویتامین A ممکن است یک عامل خطر مستقل برای دیابت باشد.

مقاله دیگری که در همان سال در اهداف مخدر ، اختلالات متابولیکی و ایمنی منتشر شد ، هشدار می دهد که افراد مبتلا به بیماری های مزمن شامل مصرف کربوهیدرات ، مانند دیابت ، باید حتما ویتامین A کافی مصرف کنند.

این ممکن است به خصوص توصیه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باشد ، که باعث می شود سلول های T در بدن به سلول های بتا تولید کننده انسولین حمله کنند.

ویتامین A نقش مهمی در پانکراس و تولید این سلولهای بتا دارد.

این ویتامین همچنین به تنظیم عملکردهای ایمنی بدن مانند ایمنی ناشی از سلول T کمک می کند ، که ممکن است بر شروع دیابت نوع ۱ تأثیر بگذارد.

هویج منبع خوبی از ویتامین A است که حاوی ۸۳۵ میکروگرم در ۱۰۰ گرم است.


فوایدو عملکرد ویتامین آ (Vitamin A) در بدن چیست ؟

فیبر

خوردن فیبر بیشتر می تواند سطح گلوکز خون را بهبود بخشد و مقاومت به انسولین و حساسیت به انسولین را افزایش دهد و به مبارزه با دیابت کمک کند.

افراد دیابتی باید روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر از سبزیجات ، میوه ها و غلات کم فرآوری شده مصرف کنند.

هویج حاوی ۲٫۸ گرم فیبر غذایی در هر ۱۰۰ گرم است.

نمره GI هویج چقدر است؟

GI ابزاری است که چگونگی تأثیر کربوهیدرات موجود در غذاهای خاص بر میزان گلوکز خون فرد را اندازه گیری می کند.

نوعی غذا با نمره GI بالا میزان قند خون را بیش از غذایی با نمره GI پایین افزایش می دهد.

ADA غذاهای با نمره ۵۵ یا کمتر را دارای نمره GI پایین می داند. نمره GI هویج پخته شده ۳۳ است و نمره هویج خام حتی کمتر است.

این انجمن توصیه می کند حداقل ۳-۵ وعده سبزیجات در روز بخورید.

  • ½ فنجان سبزیجات پخته شده
  • ۱ فنجان سبزیجات خام

انتخاب میوه ها و سبزیجات غیر نشاسته ای ، با امتیاز GI 55 یا کمتر ، به یک فرد دیابتی کمک می کند تا سطح قند خون خود را مدیریت کند.

سایر سبزیجات غیر نشاسته ای ، که افراد دیابتی می توانند آزادانه از آنها استفاده کنند ،

عبارتند از:

  • سبزیجات برگ دار ، مانند کلم پیچ و اسفناج
  • سبزی های سالاد
  • گوجه فرنگی ها
  • قارچ
  • فلفل
  • پیازها
  • لوبیا سبز و لوبیای مومی
  • کرفس
  • خیارها
  • جوانه های بروکسل
  • کلم
  • کنگر فرنگی
  • مارچوبه
  • گل کلم و کلم بروکلی
  • بامیه
  • کدو حلوایی

سالم ترین روش سرو هویج کدام است؟

نمره GI هویج با توجه به تهیه آنها متفاوت است:

روش آماده سازی، گرم، نمره GI، کربوهیدرات در هر وعده (گرم)
جوشانده ۸۰، ۳۳، ۵
خرد شده و آب پز شده ۸۰، ۴۹، ۵
خام و قیمتی ۸۰، ۳۵، ۶
خام و کامل ۸۰، ۱۶، ۸
آبمیوه ۲۵۰، ۴۳، ۲۳
کیک هویج ، با آرد نارگیل ۶۰، ۳۶، ۲۳

نکات تغذیه سالم برای دیابت

استراتژی های زیر می تواند به فرد دیابتی کمک کند تا از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند:

کربوهیدرات هایی با فیبر بالاتر و کم پردازش را انتخاب کنید: این مواد از غلات ، میوه ها ، سبزیجات و محصولات لبنی تهیه می شوند.

نمک را محدود کنید: فرد نباید بیش از ۶ گرم سدیم در روز مصرف کند.

چربی های مفید را انتخاب کنید: این مواد از آجیل ، آووکادو ، دانه ها ، ماهی های روغنی و روغن های گیاهی تهیه می شوند.

گوشت قرمز و فرآوری شده را محدود کنید: در عوض منابع کم پروتئین مانند حبوبات ، تخم مرغ ، مرغ ، مغزهای بدون نمک و ماهی را انتخاب کنید.

مصرف قند را کاهش دهید: مهم است که برچسب ها را به دقت از نظر قند اضافه شده بررسی کنید و هنگام هوس خوردن قند به میوه نگاه کنید.

میان وعده های مفید را انتخاب کنید: برای فرد مبتلا به دیابت ، این شامل ماست ، آجیل ، دانه ها ، میوه ها و سبزیجات است.

مصرف الکل را محدود کنید: ADA توصیه می کند که مردان بیش از دو نوشیدنی در روز و زنان بیش از یک نوشیدنی مصرف نکنند.

از مصرف مکمل ها خودداری کنید: سعی کنید ویتامین ها و مواد معدنی را از رژیم غذایی دریافت کنید ، مگر اینکه پزشک مکمل های خاصی را توصیه کند.

خلاصه

افراد مبتلا به دیابت می توانند سبزیجات غیر نشاسته ای را آزادانه مصرف کنند – از جمله هویج.

خوردن آنها به صورت خام یا پخت بسیار سبک آنها می تواند از افزایش نمره دستگاه گوارش جلوگیری کند.

ترکیبات مختلف موجود در هویج مانند کاروتنوئیدها ، فیبر و ویتامین A می توانند به کنترل سطح قند خون کمک کرده و از بروز عوارضی مانند آسیب چشم مربوط به دیابت جلوگیری کنند.

حفظ یک رژیم غذایی سالم ، کاهش مصرف کربوهیدرات ها و افزایش سطح فعالیت بدنی می تواند نقش مهمی در مدیریت دیابت داشته باشد.


مطالب مفید برای شما:

چگونه می توان با دیابت وزن اضافه کرد؟
بهترین میوه ها با قند کم (مناسب برای دیابت)
انواع دیابت ، علائم ، پیشگیری و درمان آن
آیا بادام برای افراد دیابتی مفید است؟
هر آنچه درباره دیابت که نمیدانید (مرگ خاموش)!!!

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *