سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از اختلالات هورمونی شایع در زنان سنین باروری می باشد. این سندرم زمانی اتفاق می افتد که تولید تستوسترون و سایر هورمون های اندروژن (هورمون های جنسی مردانه) در بدن افزایش می یابد . این عدم تعادل هورمونی منجر به توقف دوره قاعدگی و یا نامنظم شدن این دوره ها می شود.
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک
- ریزش مو سر
- اختلال در بارداری
- دروه قاعدگی نا منظم
- آکنه
- افزایش مو های زاید بدن
- افزایش وزن
- همچنین در زنان مبتلا به این سندرم ریسک ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی نیز بالاتر است
- موارد بیشتر در عکس زیر…
سویا و نقش محافظتی آن
لوبیای سویا حاوی ۴۰ درصد پروتئین و ۲۰ درصد روغن می باشد. این دانه ها در رنگ های سبز، زرد، سفید و سیاه وجود دارند. نوع زرد رنگ آن معمولا در تهیه شیر سویا ، توفو و آرد سویا استفاده میشود. سویا یک پروتئین کامل است و همه ۹ اسیدآمینه ضروری را دارا می باشد و منبع خوبی از پروتئین بخصوص برای گیاهخواران می باشد.
گروهی از محققان ایرانی در مطالعه اخیرشان به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا میتواند برای بهبودسلامت قلبی-عروقی و متابولیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مفید باشد.
نتایج این مطالعه در Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism منتشر شده است.
در این مطالعه ۷۰ زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در محدوده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال شرکت کردند.
نیمی از این زنان روزانه ۵۰ میلی گرم مکمل ایزوفلاون سویا به مدت ۱۲ هفته دریافت کردند و نیمی دیگر نیز دارونما دریافت کردند. این میزان از مکمل سویا معادل ۵۰۰ سی سی از ایزوفلاون های سویای موجود در شیر سویا می باشد.
نتایج نهایی این مطالعه نشان داد که استفاده از ایزوفلاونهای سویا با کاهش قابل توجه سطح انسولین در گردش خون و سایر نشانگرهای مرتبط با مقاومت به انسولین همراه است. علاوه بر این، مشخص شد که استفاده از مکملهای حاوی ایزوفلاون سویا، میزان تستوسترون، کلسترول بد خون (LDL) و تریگلیسیرید را در بدن این زنان کاهش میدهد.
دکتر عاصمی، از مسئولان این مطالعه، میگوید که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) میتوانند با اضافه کردن سویا به رژیم غذاییشان از فواید ایزوفلاونها بهرهمند شوند.
بیشتر بخوانید:
سلامت قلب در دوران بارداری و بعد از آن
نیاز های غذایی در دوران بارداری