تغذیه و سلامت

آیا می توان در مصرف میوه زیاده روی کرد؟

مصرف زیاد میوه

  آیا خوردن میوه بیش از حد ممکن است؟

استیو جابز ، مؤسس apple ، به طور خلاصه و مشهور ، یک میوه زاد و سرسخت بود – به این معنی که وی رژیم غذایی متشکل از میوه ها را خورد ، که معتقد بود بدن او را از مایعات مضر پاک می کند. همانطور که مشهور است ، بازیگر اشتون کوچر سعی کرد رژیم غذایی محور میوه ای جابز را اتخاذ کند ، تا اینکه در بیمارستان با لوزالمعده خارج از بدن به پایان رسید.

بنابراین آیا برای سلامتی شما بد نیست میوه زیادی بخورید؟ گرچه یک مطالعه مشهور از سال ۱۹۸۰ اظهار داشت که براساس تکامل فک و دندانهای آدمی ، اجداد باستان ما قبلاً از رژیم های غذایی غالب از میوه استفاده می کردند ، اما شواهد خوبی در مورد رژیم های غذایی میوه ای و سنگین برای انسانهای مدرن وجود ندارد.

دکتر رابرت لوستیگ ، متخصص اعصاب و مغز و اعصاب و متخصص برجسته اطفال در دانشگاه کالیفرنیا ، سان فرانسیسکو می گوید: “بعضی از افراد آنجا هستند که ثمربخش هستند و از آنجا که می توانیم بگوییم که کاملاً سالم هستند.”

(با این حال ، میوه پروری کامل به اندازه ای محدود کننده است که با کمبودهای تغذیه ای در برخی از افراد ارتباط پیدا کرده است ، و ممکن است برای کودکان و کسانی که دارای شرایط پزشکی خاص مانند دیابت هستند ، ناامن باشد.)

اما برای بزرگسالان سالم ، متخصصان می گویند که خوردن مقدار زیادی میوه و میوه زیاد تا زمانی که بخشی از یک رژیم غذایی معمولی باشد ، شما را دچار مشکل نمی کند.

نگرانی اصلی در مورد پرخوری میوه ، قند طبیعی آن است. لوستیگ که نویسنده کتاب «چربی چانس» است ، می گوید: در حالی که میوه به طور قطع از شیرین موجود است ، تحقیقات به طور مداوم مصرف میوه کامل را با کاهش خطر چاقی و سایر بیماریهای متابولیکی مرتبط کرده است. قند فراوری شده میوه کامل همچنین دارای چند مزیت داخلی است که به نظر می رسد خطرات بهداشتی ناشی از قند را کاهش می دهد.

از یک چیز ، میوه کامل دارای فیبر محلول و نامحلول است. او می گوید ، این دو فیبر با هم یک “مشبک مشبک” مانند ژل را در داخل اثنی عشر در روده کوچک تشکیل می دهند.

این مشبک مانع از جذب بخش قابل توجهی قند میوه در مراحل اولیه هضم می شود. لوسیگ توضیح می دهد: “مانند متوقف کردن موج سونامی با ساختن دیوار زیر آب ، این مانع ژل میزان جذب قند را محدود می کند تا کبد دچار غرق نشود.”

در عوض ، قند و سایر مؤلفه های میوه به سرعت دورتر از روده کوچک به سمت ژژنوم و ایلئوم حرکت می کنند. در حالی که قسمت اولیه دستگاه گوارش تا حد زیادی عاری از باکتری است ، این ساختارهای بعدی محل زندگی تریلیون ها میکروارگانیسم های روده است. او می گوید: “آنها بیشتر قند را می خورند و متابولیزه می شوند ، بنابراین ، حتی اگر شما آن را مصرف کرده باشید ، آن را جذب نمی کنید.”

لوستیگ می گوید ، همراه با کمک به کنترل جذب قندهای میوه ، ترکیب فیبر محلول و نامحلول در کل میوه ها همچنین چرخ های هضم را “چرب می کند”. روده شما به مغز شما هشدار می دهد که وقتی مواد غذایی که خورده اید به روده شما برسد پر می شوید. و از آنجا که فیبر میوه به مولکولهای غذایی کمک می کند زودتر به الیوم شما برسند ، شما تمایل دارید سریعتر احساس کنید بعد از خوردن میوه نسبت به غذاهایی که فاقد فیبر هستید بخورید. در نتیجه ، “مصرف میوه محدود است ، بنابراین احتمال اینکه میوه زیاد مصرف کنید ، نسبتاً کم است.”

مصرف میوه های سنگین ممکن است با برخی از مشکلات جانبی همراه باشد. دکتر آدام درنوفسکی ، مدیر مرکز تغذیه بهداشت عمومی در دانشگاه واشنگتن می گوید: “میوه بیش از حد کامل می تواند به شما اسهال بدهد.”

هزینه کل میوه نیز غیرقابل توصیف نیست. وی می افزاید: “افرادی که میوه تازه می خواهند مقرون به صرفه باشند ، تقریباً به موز ، پرتقال ، سیب ، خربزه ، آناناس محدود می شوند.” خوردن انواع توت ها هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت ، به خصوص اگر ترجیح می دهید ارگانیک باشید.

یک نکته مهم که باید در نظر داشته باشید: نوشیدن آب میوه یا اسموتی های مبتنی بر میوه با خوردن میوه های کامل یکسان نیست و هر دو این نوشیدنی ها ممکن است تعدادی از خطرات سلامتی را ایجاد کنند. برخی شواهد اخیر ، از جمله یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد ، آب میوه را به افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط کرده است.

در حالی که شواهد موجود در مورد میوه های آبدار و مخلوط شده با مشکلات سلامتی تا حدودی مختلط هستند ، لوستیگ می گوید که هر دوی این فرایندها یا بقیه رشته های فیبر نامحلول را حذف یا نابود می کنند که به محدود کردن جذب سریع قند در روده کوچک کمک می کند. وی می گوید: “اسموتی احتمالاً از آب میوه یا نوشابه بهتر است ، اما شما هنوز هم قله انسولین دریافت خواهید کرد که به آسیب شناسی متابولیک کمک می کند.”

ممکن است بعضی از میوه ها بهتر از سایر میوه ها باشند. انواع توت ها اگرچه گران قیمت هستند اما با سلامت قلب و مغز هم بهبود یافته اند. و در حالی که برخی منابع آنلاین به آناناس ، موز و سایر میوه های به اصطلاح “گرمسیری” رپ بد می دهند – بیشتر به دلیل اینکه از نظر بسیاری از میوه های داخلی قند بیشتری دارند – لوستیگ می گوید که آنها نیز تمایل به داشتن مقادیر زیادی فیبر دارند و بنابراین ذاتاً خطرناک نیستند.

به گفته وی فقط یک میوه وجود دارد که می تواند ارزش تماشای آن را داشته باشد: انگور. وی می گوید: “انگور از نظر نسبت قند به فیبر نسبت به آنها فاصله دارد.” “آنها اساساً کیسه های قند کمی هستند.” در حالی که او توصیه نمی کند به طور کامل از انگور اجتناب کند ، آنها بهترین میوه برای پرخوری نیستند.

اگر عاشق میوه های کامل هستید ، شواهد کمی وجود دارد که نشان دادن مقدمات آن – حتی مقدار زیادی از آن – برای سلامتی شما بد است.

منبع:time


بیشتر بدانید:

میوه ها

 

author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *