تغذیه و سلامت

تاثیر گیاه آرتیشو بر شاخص های کبد چرب

آرتیشو

♦️کبد یکی از اندام های مهم بدن می‌باشد که دارای سیاهرگ های فراوان می‌باشد که نقش های فراوانی از جمله سم زدایی ، دفع مواد زائد ناشی از یاخته های خونی و ایجاد صفرا که ترکیبی از بیکربنات کلسترول میباشد. در این مقاله در ابتدا به کبد چرب و بعد از آن به تاثیر گیاه آرتیشو بر شاخص های کبدی میپردازیم.

♦️از کارهای دیگر کبد میتوان تولید فاکتور های انعقادی خون، ذخیره قند به صورت گلیکوژن و نیز تنظیم سوخت و ساز قند و چربی را نام برد.

🛑کبد چرب:

📍کبد چرب نوعی بیماری و ناهنجاری در بدن است و چربی در کبد انباشته می شود و میتواند باعث از ببین بردن و تخریب یاخته های کبدی شود.
توجه داشته باشید که وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیش از حد طبیعی باشد. باعث رسوب چربی و فرد به بیماری کبد چرب دچار شده‌است.
📍در جامعه امروزی بیماری کبد چرب به دلیل افزایش میزان چاقی _ استفاده از غذاهای پرانرژی و دارای قند فراوان_ تحرک کم و نداشتن فعالیت بدنی زیاد، درحال افزایش بوده است.

🟣نشانه های کبد چرب:

🔺یرقان و زردی پوست

🔺حالت تهوع

🔺کاهش وزن بدن و ضعیف شدن بدن

🔺درد یا تورم شکم

🔺کم اشتهایی و احساس سیری

🔺احساس خستگی و بی حالی

🔺خونریزی های داخلی بدن


مطالعه بیشتر:

تست کبد چرب

کبد چرب از پیشگیری تا درمان


🟢درمان کبد چرب با گیاه آرتیشو:

🔶آرتیشو گیاه گلداری است که غنچه آن خوراکی است و بیشتر در فصل بهار و بصورت آب پز مصرف می شود.
🔶آرتیشو یا کنگر فرنگی، گیاه بومی خاردار و چند ساله‌ای است که در نواحی مدیترانه و جنوب اروپا وجود دارد.
🔶آرتیشو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک می باشد.
🔶گیاه آرتیشو درای ساقه‌ای راست و برگ‌های پهن و دراز آن به صورت سبز تیره خود را نمایان میکند. میوه آرتیشو در انتهای ساقه شبیه کاج است. گلبرگ‌های گوشتی آرتیشو که در انتهای گلبرگ‌ها ضخیم‌تر است مصرف خوراکی دارد.
🔶گیاه آرتیشو یکی از گیاهانی است که تأثیر فوق‌العاده بر صفرا و کبد داشته و با تحریک ترشح صفرا موجب دفع سموم انباشته شده در کبد می‌شود.
🔶عصاره این گیاه، با کاهش ذخایر چربی در کبد و سایر بافت‌ها شده است .و برای استفاده از فواید و خواص این گیاه، اغلب به صورت دمنوش استفاده می‌شود. و این گیاه دارویی بر تنظیم آنزیم های کبدی نیز مؤثر است.

🎗️خواص و ارزش غذایی آرتیشو:

انرژی:۱۴ کالری
پروتئین:۱/۵ گرم
آب:۸۶ گرم
مواد چرب:۰/۱ گرم
مواد نشاسته ای:۵ گرم
کلسیم:۲۲ میلی گرم
فسفر:۴۰ میلی گرم
آهن:۰/۶ میلی گرم
سدیم:۳۰ میلی گرم
پتاسیم:۲۵ میلی گرم
ویتامین آ :۴۰ واحد بین المللی
ویتامین ب ۱:۰/۰۴ میلی گرم
ویتامین ب ۲:۰/۰۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳:۰/۶ میلی گرم
ویتامین ث:۵/۲ میلی گرم

🔸🔸نحوه‌ی درست کردن دمنوش آرتیشو:

🔘چند عدد برگ آرتیشو (۱۵تا۲۰عدد) را به مدت ۲۰ دقیقه در مقداری آب حدود یک لیتر آب بجوشانید. این دمنوش را در طول روز بعد از غذا معمولاً بعد نهار به مدت یک ماه استفاده کنید. تا چربی های مضر برای کبد شما را پاکسازی کند.

🟩فواید گیاه آرتیشو:

🔸کاهش و جلوگیری از تجمع چربی ها در سلول های کبدی
🔸افزایش و تقویت کارایی کبد
🔸تحریک و افزایش ترشح صفرا از کبد
🔸درمان بیماری های پوستی
🔸کاهش کلسترول و تری گلیسرید
🔸درمان یبوست و کم ادراری
🔸افزایش دفع سنگ کلیه
🔸درمان و برطرف کردن سرگیجه
🔸کمک کننده به دفع سموم بدن
🔸درمان زخم های ریه
🔸درمان زخم های روده و معده
🔸پماد آن برای جلوگیری از ریزش مو مؤثر می باشد
🔸کمک به کاهش بوی بد بدن
🔸کمک و درمان زخم های پوستی

🟥مضرات آرتیشو:

❗ مصرف آرتیشو در دوران بارداری نیز توصیه نمیشود

❗در برخی افراد میتواند باعث بروز برخی حساسیت ها بشود.

❗گیاه آرتیشو میتواند تاثیرات دارو های کاهش کلسترول را افزایش و فرد را در معرض خطر قرار دهد
آرتیشو چون طبع گرمی دارد ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است همراه یک ماده خوراکی دارای طبع سرد استفاده شود.


مطالعه بیشتر:

تشخیص بیماری ها از روی رنگ ادرار


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *