تغذیه و سلامت

خوردنی هایی که باعث تقویت حافظه می شود

خوردنی ها

خوردنی ها به طور کلی هر چه باعث از بین رفتن بلغم شود، سبب زیاد شدن حافظه و یاد گرفتن می شود.

اما آنچه که مهم است خوردنی ها است  از طریق روایات برای تقویت حافظه به ما رسیده است و هم اکنون می بینیم که هر چه از معصومین سفارش یا نهی شده در امر استحباب یا کراهت در طول دراز مدت یا کوتاه مدت اثرات خود را گذاشته اند.

اکنون به بیان خوردنی ها می پردازیم که سبب تقویت حافظه می شوند.

۱-خوردن سرکه

روایت شده که شخصی نزد پیغمبر (ص) بودند و دیدند آن حضرت غذا را با سرکه آغاز کردند، از علت این کار سوال کرد، حضرت فرمودند: این کار باعث قوی شدن ذهن می شود و عقل را زیاد می کند.

همچنین روایت شده امام رضا(علیه السلام) در خراسان بودند و نزد ایشان سفره ای آوردند که در آن سفره هم نمک بود و هم سرکه، و آن حضرت با سرکه شروع به خوردن کردند و در جواب از علت این کار فرمودند: سرکه ذهن را قوی می کند و عقل را زیاد می کند.

۲-خوردن انار همراه با پیه اش

از امام صادق (ع) روایت شده: انار را با پیه آش بخورید که همانا باعث پیراسته شدن معده می شود و حافظه را زیاد می کند.

۳-خوردن عسل

امام صادق (ع) فرمودند: عسل شفای هر دردی است و هر کس ناشتا یک انگشت عسل را بليسد بلغم او قطع می شود و بر طرف می شود صفراء او و به ذهنش صفا داده می شود و زیاد می شود قوه حفظش. همچنین از پیغمبر (ص) روایت شده: هر کس می خواهد حافظه اش زیاد شود عسل بخورد.

۴-خوردن گلابی

پیغمبر (ص) فرمودند: گلابی بخورید که باعث زیادی در حافظه می شود و غم و اندوه را از دل می برد و باعث نیکو شدن بچه می شود.

۵-اجتناب از خوردن گوشت گاو

از امام رضا (ع) روایت شده که خوردن گوشت حیوانات وحشی و گوشت گاو سبب تغییر در عقل و متحیر شدن فهم و کند شدن ذهن و زیاد شدن فراموشی می شود.

۶-سفارش امام صادق (ع)

از خوراکی ها تقویت حافظه این است که ۱۰ درهم قرنفل و همچنین کندر را بساید و نرم کند و هر روز از آن ناشتا بخورد. و در روایت دیگر از پیغمبر (ص) قرنفل و اسپند و کندر سفید و شکر سفید هر کدام ۱۰ درهم، همه سائیده شوند جز اسپند که با دست پرز شود و هر روز صبح و هنگام خواب یک درهم بخورند.

۷-سفارش امام رضا (ع)

هر کس می خواهد عقلش نیرومند گردد هر روز سه دانه هلیله را با نبات میل کنند. همچنین نقل شده که هر کس می خواهد حافظه اش قرى شود صبح ها ناشتا نزدیک هفت مثقال زبيب (نوعی کشمش) بخورد.

۸-سفارش امام باقر (ع)

شانه زدن بلغم را می برد و شب شانه کردن رطوبت را می برد.

۹-سفارش امام علی (ع)

هرکس مقداری از زعفران خالص را با مقداری از سعد و عسل را با هم مخلوط کند و هر روز دو مثقال از آن را بنوشد از شدت حفظ ترس است که ساحر شود.

۱۰-در حدیثی از پیغمبر (ص)

با علی سه چیز حافظه را زیاد می کند و بلغم را از بین می برد کندر، مسواک زدن و قرائت قرآن.

۱۱-روایتی از امام علی (ع)

سه چیز بلغم را از بین می برد و حافظه را زیاد می کند مسواک کردن، روزه و قرائت قرآن.همچنین در حدیثی دیگر از آن حضرت آمده که قراءت قرآن و عسل و کندر حافظه را زیاد می کند.

۱۲-نماز برای تیز هوشی و قدرت حافظه

امام صادق (ع) فرمودند: حمد و آیه الکرسی، يس، الواقعه، حشر، تیار کی توحید و معوذتین را با زعفران بنویسید بعد با آب زمزم یا آب باران یا آب تمیز بشویید، بعد دو مثقال كندر و ده مثقال شکر و ده مثقال عسل در آن بریزید و آن را شب زیر آسمان بگذارید و روی ظرف سریوش آهنی بگذارید، بعد در آخر شب دو رکعت نماز بخوانید در هر رکعت پنجاه بار حمد و قل هو الله و پس از نماز آن را بنوشید که برای حافظه بسیار مفید است و مجرب است.

۱۳-خوردن بیست و یک دانه کشمش سرخ (مویز) در هر روز.

۱۴-حدیثی از امام صادق(ع)

هر کس می خواهد حافظه اش زیاد شود هر بامداد ناشتا هفت مثقال مویز بخورد و هر که خواهد فراموشی را کم کند و حافظ باشد هر روز سه تکه زنجبيل مربی با عسل بخورد و با خوراکش هر روز با خردل رنگ آمیزی کند.

۱۵-از خوردنی ها که برای حافظه مفید و تجربه شده

مویز سرخ بی هسته ۲۰درهم، سعد کوفی یک مثقال، کندر نر ۲ درهم و زعفران نیم درهم همه را بکوبد و با آب رازیانه خمیر کند تا به سفتی معجون رسد و هر روز ناشتا به اندازه یک درهم بخورد.


حافظه نقشی اساسی در زندگی ما ایفا می کند و ضعف آن در زندگی کاری و تحصیلی ما مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. برای موفقیت بیشتردر حوزه کسب و کار و تحصیل، باید حافظه خود را با خوردنی ها تقویت کنیم. برای این که درباره آن بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنم علاوه بر مطالعه مقاله خوراکی ها تقویت حافظه و تمرکز ، حتماً زیر را نیز مطالعه کنید.

تمرکز برترین تکنیک تقویت حافظه

حافظه و انواع آن (تقسیم بندی های حافظه)

چگونه حافظه خود را تقویت کنیم؟

۵۵ تکنیک مطالعه و تقویت قوه حافظه

اصول کلی یادگیری چیست؟


author-avatar

درباره علی عباس پور

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و قهرمان دو میدانی کشور و فعالیت در زمینه های بدنسازی ،آمادگی جسمانی ،تغذیه و انواع ماساژ....

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *