تغذیه و سلامت

آیا گوشت باعث دیابت می شود؟

آیا گوشت باعث دیابت می شود؟

گوشت و دیابت

به افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند ، معمولاً گفته می شود که یک رژیم غذایی متعادل داشته و از کربوهیدرات ها و قندهای تصفیه شده استفاده کنند.

اما آیا گوشت – که به طور طبیعی کربوهیدرات ندارد – همچنین می تواند با افزایش خطر همراه باشد؟

محققان ارتباطی بین خوردن انواع خاصی از گوشت – و حتی گوشت های پخته شده به روش های خاص – با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ایجاد کرده اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه که تحقیقات در مورد خوردن گوشت و خطرات دیابت بیان کرده اند ، به خواندن ادامه دهید.

علمی در مورد اینکه آیا گوشت باعث دیابت می شود

در سال ۲۰۱۸ ، یک مطالعه در مجله Diabetes Care منتشر شد که یک ارتباط بالقوه بین مصرف گوشت با استفاده از روش های شعله باز و دمای بالا و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را شناسایی کرد.

نویسندگان دریافتند که شرکت کنندگان در مطالعه اگر گوشت قرمز یا مرغ پخته شده روی شعله باز یا با استفاده از حرارت زیاد بخورند ، بیشتر تشخیص دیابت می گیرند.

نمونه هایی از این روش های پخت و پز عبارتند از:

  • کباب کردن
  • جوش زدن
  • تفت دادن

محققان مقدار مصرفی را که خطر را کاهش می دهد پیدا نکردند – تمام سطوح مصرف گوشت پخته شده در گرما زیاد خطر ابتلا به فرد را افزایش می دهد.

چرا آماده سازی مهم است؟

گوشت هایی که به این روش پخته می شوند دارای مقادیر زیادی آمین هتروسیکلیک (HCA) هستند. این ها وقتی تشکیل می شوند که اجزای موجود در گوشت ها (مانند پروتئین ها و قندها) با دمای بالا واکنش نشان دهند. گوشت های خوب انجام شده بالاترین سطح HCA را دارند.

به گفته موسسه ملی سرطان ملی ، محققان همچنین این ترکیبات و سایر ترکیبات معروف به هیدروکربنهای معطر چند حلقه ای (PAH) را با افزایش خطرات سرطان در مطالعات حیوانی مرتبط دانسته اند.

با این حال ، مهم است که بدانیم محققان ارتباطی بین PAH و سرطان در انسان ایجاد نکرده اند.

چه نوع گوشتی؟

بررسی ۲۰۱۵ در مورد یک موضوع مشابه ارتباط قوی تری بین گوشت های قرمز فرآوری شده و خطر دیابت را شناسایی کرد. نمونه هایی از گوشت های فرآوری شده عبارتند از سوسیس ، کالباس ، و گوشت های درمان شده با نمک.

نقش چربی اشباع شده

در حالی که محققان هنوز ارتباط بین خطر گوشت و دیابت را شناسایی می کنند ، یک منبع رایج معتبر این است که سطوح بالاتر چربی های اشباع شده و کالری موجود در محصولات گوشتی به هم متصل هستند.

در مقایسه با بسیاری از میوه ها ، سبزیجات و غلات کامل ، گوشت دارای مقدار بیشتری کالری و چربی است.

داشتن رژیم غذایی حاوی گوشت نیز منبع معتبری برای افزایش میزان چربی احشایی یا شکمی نشان داده شده است. پزشکان میزان بالاتر چربی شکم را با خطرات بیشتری برای دیابت مرتبط می دانند.

از آنجا که پزشکان چاقی و اضافه وزن را با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط دانسته اند ، ممکن است چربی اشباع موجود در گوشت ها ، به ویژه گوشت های قرمز ، در بروز دیابت نقش داشته باشد.

چه عواملی باعث دیابت می شوند؟

محققان چندین علت دیابت را شناسایی کرده اند. در بسیاری از مواقع ، فرد به یک دلیل ، بلکه به چندین دلیل به دیابت مبتلا نمی شود. دسته های اصلی مرتبط با علت عبارتند از:

داشتن چاقی: اضافه وزن به خصوص در ناحیه شکم می تواند به مقاومت به انسولین کمک کند. وقتی بدن نتواند از انسولین برای پردازش قند خون به همان میزان مثر استفاده کند ، سطح قند خون فرد می تواند خیلی زیاد شود و در نتیجه دیابت نوع ۲ ایجاد شود. لازم به ذکر است که هرکسی که چاقی دارد به دیابت نوع ۲ مبتلا نمی شود.

عدم تحرک بدنی: کمبود فعالیت بدنی با افزایش خطر ابتلا به چاقی همراه است. این دو عامل می توانند دست به دست هم دهند و در مقاومت به انسولین نقش داشته باشند.

سابقه خانوادگی: طبق سابقه انستیتوی ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی ، اگر سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ دارید ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید.

شرایط پزشکی: پزشکان دیابت را با برخی شرایط خاص پزشکی مرتبط می دانند ، خصوصاً مواردی که بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارند. اینها می توانند منجر به مقاومت به انسولین و دیابت شوند. به عنوان مثال می توان به سندرم کوشینگ ، آکرومگالی و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) اشاره کرد.

داروها: مصرف برخی از داروها می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. با این حال ، هیچ دارویی تضمین شده در صورت ابتلا به دیابت به شما نمی دهد – فقط ممکن است خطر شما را افزایش دهد. هرگز مصرف دارو را بدون مراجعه به پزشک خود قطع نکنید. مثالها عبارتند از:

  • داروهای روانپزشکی
  • داروهای ضد تشنج
  • گلوکوکورتیکوئیدها
  • داروهای ضد رد
  • داروهای استاتین

در حالی که ممکن است چهار دسته عمده از علل احتمالی دیابت وجود داشته باشد ، عوامل مختلفی در سبک زندگی وجود دارد که می تواند در هر بیماری نقش داشته باشد.

اگر نگران خطرات دیابت خود هستید ، با پزشک خود در مورد چگونگی تأثیر عوامل فردی بر روی شما صحبت کنید.

آیا می توانید هنگام ابتلا به دیابت گوشت بخورید؟
انجمن دیابت آمریکا (ADA) توصیه هایی برای از بین بردن کامل گوشت – یا هر نوع ماده غذایی ، در مورد آن – برای افراد دیابتی ارائه نمی دهد.

ADA در استاندارد مراقبت پزشکی در سال ۲۰۲۱ در دیابت ، مصرف منابع پروتئین بدون چربی را توصیه می کند که ممکن است شامل گوشت های بدون چربی باشد.

همچنین ، یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ که در مجله آمریکایی مجله تغذیه بالینی تأیید شده است ، ارتباطی بین مصرف گوشت و سطح بالاتر قند خون یا انسولین در کسانی که قبلاً دیابت نوع ۲ داشتند ، برقرار نکرد.

چگونه می توان از دیابت نوع ۲ جلوگیری کرد؟

در حالی که برخی از عوامل خطر فراتر از کنترل شما وجود دارد ، مانند سابقه خانوادگی ، دیابت نوع ۲ با انجام تنظیمات سبک زندگی تا حد زیادی قابل پیشگیری است. برخی از راه هایی که می توانید از دیابت نوع ۲ پیشگیری کنید شامل موارد زیر است:

حفظ وزن متوسط. اگر فردی اضافه وزن دارید ، از دست دادن حتی ۵ درصد از وزنتان می تواند به کاهش خطرات پیش دیابت کمک کند.
داشتن یک رژیم غذایی متعادل. از انواع میوه ها ، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید.
انتخاب پروتئین های بدون چربی. اینها شامل ماهی ، مرغ ، بوقلمون و منابع غیر گوشتی مانند تخم مرغ ، توفو و ماست است.
انجام فعالیت بدنی منظم. این ممکن است شامل پیاده روی ، آهسته دویدن ، یا شرکت در یک کلاس ورزشی باشد.
اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید ، با پزشک خود صحبت کنید.

چه موقع با پزشک در مورد دیابت نوع ۲ صحبت کنیم؟

علائم دیابت نوع ۲ می تواند کند و ظریف باشد. بعضی از مردم اصلاً آنها را ندارند. گاهی اوقات ، ممکن است آنها را تشخیص ندهید تا وضعیت شما پیشرفت کند. اگر علائم بالقوه دیابت زیر را تجربه کردید با پزشک خود صحبت کنید:

  • تاری دید
  • تشنگی بیشتر
  • افزایش ادرار
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست و پا
  • کاهش ناگهانی و غیر قابل توضیح وزن
  • خستگی غیر قابل توضیح
  • گرسنگی غیر قابل توضیح افزایش می یابد
  • زخم هایی که به آرامی بهبود می یابند یا اصلاً بهبود نمی یابند

مراجعه به معاینات منظم و معاینات بدنی همچنین می تواند به پزشک کمک کند تا عوامل خطر دیابت یا افزایش سطح قند خون را قبل از بروز علائم شناسایی کند.

کلام آخر

محققان ارتباطی بین مصرف گوشت و افزایش خطرات دیابت ایجاد کرده اند. خوردن گوشت به معنای ابتلا به دیابت نیست ، همانطور که خودداری از خوردن گوشت به این معنی نیست که هرگز به دیابت مبتلا نخواهید شد.

با این حال ، مصرف گوشت یک عامل خطر شناخته شده است ، همانطور که داشتن چاقی و سابقه خانوادگی دیابت از عوامل خطر است.

اگر نگران عوامل خطر دیابت خود هستید ، در مورد اقداماتی که می توانید برای کاهش خطر خود انجام دهید با پزشک خود صحبت کنید.


بیشتر بدانید:

آیا هویج برای مبتلایان به دیابت مفید است؟
بهترین میوه ها با قند کم (مناسب برای دیابت)
انواع دیابت ، علائم ، پیشگیری و درمان آن

منبع:healthline

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *