علم و بدن

علائم آلرژی و حساسیت به آجیل و مغز ها چیست؟

حساسیت به آجیل

علائم آلرژی و حساسیت به آجیل و مغز ها چیست؟

 

توضیح مختصر  آلرژی

علائم آلرژی و حساسیت به آجیل و مغزها و آنافیلاکسی :براساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ، بیش از ۵۰ میلیون آمریکایی حساسیت دارند. حساسیت و آلرژی به آجیل یکی از رایج ترین انواع آلرژی غذایی در کودکان و بزرگسالان است.

حساسیت به آجیل یک عمر ادامه مییابد ، اگرچه حدود ۱۴ درصد از کودکان مبتلا به حساسیت به آجیل های درختی و ۲۰ درصد از کودکان با حساسیت به بادام زمینی ، در نهایت آنها را پشت سر می گذارند. خواهر و برادر کوچکتر کودکان مبتلا به آلرژی مغزها نیز در معرض خطر بیشتری برای آلرژی به آجیل هستند.

 

انواع آجیل

آجیل ها که به آجیل های درختی نیز معروف هستند ، انواع مختلفی دارند. آنها عبارتند از:

  •     گردو
  •     پسته
  •     گردوی آمریکایی
  •     آجیل ماکادمیا
  •     بادام هندی
  •     آجیل برزیلی
  •     بادام ها

اگرچه بادام زمینی کلمه آجیل را به همراه خود دارد ، اما آنها آجیل نیستند. بادام زمینی حبوبات است و برخلاف آجیل های درختی ، در زیر زمین رشد می کند. اگرچه بادام زمینی آجیل درختی نیست ، اما افرادی که آلرژی به بادام زمینی دارند ، واکنش آلرژیک مشابه با حساسیت به آجیل های درختی دارند.

اگر به آجیل درختی آلرژی دارید ، به احتمال زیاد به سایر مغزهای درختان نیز، آلرژی دارید. با این حال ، طبق تحقیقات و آموزش آلرژی غذایی (FARE) ، فقط حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد مردم به هر دو نوع بادام زمینی و آجیل درختی حساسیت دارند.

 

آلرژی و سیستم ایمنی بدن

وقتی کسی به آجیل حساسیت دارد ، سیستم ایمنی بدن او به اشتباه آجیل را به عنوان یک ماده مضر شناسایی می کند. سیستم ایمنی بدن به این مواد یا مواد حساسیت زا واکنش نشان می دهد. اولین باری که کسی در معرض ماده حساسیت زای آجیل قرار می گیرد ، معمولاً هیچ علائمی ندارد. سیستم ایمنی بدن آنها ، ماده حساسیت زا را به عنوان یک تهدید تشخیص داده است و دفعه بعد که وارد بدن می شود ، آماده مبارزه با ماده حساسیت زا است.

وقتی آلرژن (ماده حساسیت زا) دوباره وارد بدن می شود ، سیستم ایمنی بدن با ترشح مواد شیمیایی مانند هیستامین حمله می کند. ترشح هیستامین همان چیزی است که علائم آلرژی را ایجاد می کند. نگاه دقیق تری به آلرژی ها داشته باشید.

 

واکنش های پوستی ناشی از حساسیت به مغزها

واکنش های ملایم پوستی ناشی از حساسیت به آجیل اغلب شامل موارد زیر است:

  •     بثورات
  •     تورم اندامها
  •     قرمزی و حساسیت
  •     کهیر

 

 

آنتی هیستامین ها مانند دیفن هیدرامین (بنادریل) یا لوراتیدین (کلاریتین) می توانند به تسکین بثورات و کهیر کمک کنند. کمپرس سرد و مرطوب نیز می تواند به تسکین پوست تحریک شده کمک کند.

 

علائم تاثیرگذار بر چشم ، بینی و گلو

آلرژی اغلب بر دستگاه تنفسی فوقانی تأثیر می گذارد. علائم رایج عبارتند از:

  •     گرفتگی یا آبریزش بینی
  •     عطسه کردن
  •     گلو درد
  •     خارش یا آبریزش چشم

 

آنتی هیستامین ها همچنین می توانند باعث تسکین آبریزش بینی و تحریک چشم شوند. اگر آبریزش بینی ادامه داشت ،  یک ضد احتقان مانند سودوافدرین (سودافد) را امتحان کنیدد.

 

ناراحتی گوارشی ناشی از حساسیت به مغزها

بسیاری از آلرژی های غذایی باعث مشکلات گوارشی می شوند زیرا پروتئین های آلرژی زا از طریق معده و روده راه می یابند. واکنش های گوارشی بعد از خوردن مغزها معمولاً چند ساعت طول می کشد. احساس معمول است:

  •     حالت تهوعآنافیلاکسی
  •     گرفتگی معده

اگر واکنش آلرژیک شدید باشد ، ممکن است این موارد را تجربه کنید:

  •     استفراغ
  •     اسهال

 

مشکل تنفسی ناشی از آلرژی به آجیل ها

به دلیل تورم ناشی از واکنش آلرژیک ، مجاری تنفسی می توانند منقبض شده یا کاملاً بسته شوند. تنگی نفس می تواند به آسم آلرژیک تبدیل شود ، وضعیتی که در آن مجاری تنفسی جریان هوا را گرفته و جریان هوا را محدود می کنند. همچنین می تواند باعث آنافیلاکسی شود ، وضعیتی که در آن گلو متورم می شود و باعث تنفس دشوار می شود.

این علائم در یک طیف قرار می گیرند. ممکن است یکی از علائم را داشته باشید یا همه آنها را نشان دهید.

 

آنافیلاکسی

آنافیلاکسی شدیدترین و خطرناک ترین شکل واکنش آلرژیک است. در آنافیلاکسی ، گلو و مجاری تنفسی متورم شده و مسدود می شوند. این تنفس را بسیار دشوار ، حتی گاهی غیرممکن می کند. همچنین می تواند علائم دیگری ایجاد کند ، از جمله:

  •     تورم صورت
  •     خارش پوست
  •     فشار خون پایین
  •     تغییرات در ضربان قلب
  •     گیجی

 

 تشخیص دادن

تشخیص برای درمان آلرژی ضروری است. اگر کسی مشکوک به آلرژی است ، باید توسط متخصص آلرژی ارزیابی شود. متخصص آلرژی می تواند یک سری آزمایشات را انجام دهد تا بفهمد به چه چیزی حساسیت دارید. آنها می توانند به شما آنتی هیستامین برای کنترل علائم آلرژی و یک EpiPen در صورت ابتلا به آنافیلاکسی بدهند.

 

  • برچسب های غذایی خود را بررسی کنید

پس از تشخیص ، آموزش کلید کنترل آلرژی به آجیل شما است. خواندن دقیق همه برچسب های مواد غذایی و یادگیری در مورد خطر آلودگی متقابل ضروری است. به عنوان یکی از الزامات برچسب گذاری مواد آلرژی زا ، برای حمایت از حقوق مصرف کننده، همه تولید کنندگان که از آجیل به عنوان ماده تشکیل دهنده محصولاتشان استفاده می کنند ، باید نوع مغز را روی برچسب ذکر کنند.

 

  • غذاهای مشکوک

هنگام خوردن غذایی که ممکن است حاوی آجیلی باشد که به آن حساسیت دارید ، مراقب باشید.

بادام زمینی را می توان در کره بادام زمینی و روغن بادام زمینی یافت. آنها همچنین معمولاً در غذاهای آسیایی ، آفریقایی و مکزیکی استفاده می شوند. غذاهای دیگری که ممکن است حاوی بادام زمینی باشند عبارتند از:

  •     کالاهای پخته شده
  •     آبنبات شکلاتی و شیرینی
  •     فلفل
  •     رولت تخم مرغ
  •     گز
  •     سس مول
  •     سس سالاد
  •     شبه گوشت گیاهخواران
  •     ماریناد

آجیل های درختی را می توان در موارد زیر نیز یافت:

برخی از نوشیدنی های الکلی ممکن است حاوی طعم دهنده های مغزی باشند.

healthline

همچنین بخوانید:


واکنش آلرژیک در صورت و  درمان آن

همه چیز در مورد آلرژی و درمان سریع آن

آلرژی میوه: علائم و تشخیص آن

همه چیز در مورد داروی سالبوتامول


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *